çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mecaz
    Tecrübeli
    • 02 Şubat 2009
    • 438

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maddesel ve duygudan uzak yaşam tarzları hayattan uzak kalsın. kaba tabir olucak ama hayvanlar bile ne işime yarıycak demeden kalan yemek artıklarını saklamaya çalışırken biz insanlar çok çabuk tüketip yoruyoruz birbirimizi. "artık işime yaramaz" birbirimizi kullanmaktan geçer ki bu feci bir şey. Malesef ki günümüzün hastalığı bu. İşim olana kadar iyi faydalı derin bakıyoruz ama işimiz bitince atıyoruz hemen bir kenara. Ne kadar maddeci bir ortamdayız ve duygulardan yoksun anlamış oluyoruz. bu faydacılık psikolojisini günümüzün hastalığı olarak görüyorum. Bu hastalık özelimize kadar sarmış feci bir durum.

Hatırlarsınız " Karşılıksız sevmek " diye bir başlık açmıştınız. Biraz bununla ilgili değil mi orada yazılanlar.
    Severim, ama karşılık alırsam.
    Severim, çünkü o da beni sever ve memnun eder.

Bu da bir çeşit faydacılık bence.

Ne dersiniz?

..............
    EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• setarin
      Katılımcı
      • 15 Şubat 2009
      • 136

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Hatırlarsınız " Karşılıksız sevmek " diye bir başlık açmıştınız. Biraz bununla ilgili değil mi orada yazılanlar.
      Severim, ama karşılık alırsam.
      Severim, çünkü o da beni sever ve memnun eder.

Bu da bir çeşit faydacılık bence.

Ne dersiniz?

..............
      olaylı bir yazı olsada ben karşılıksız sevmeyi onaylayanlardanım. dediğiniz şekilde yaklaşırsak evet doğru faydacılık kesinlikle ama yanlış. Beklentiyle sevilmez kesinlikle. Veya karşımdaki beni ne kadar seviyosa o kadar severim yanlış bir boyut. yürek sever ama bir beklentiyle değil. ne kadar beklentisiz seversek beklemediğimiz bir anda değeri bilinir ve geri döner.kısaca ektiğimizi biçeriz. hayatımıza sevgiyi beklentisiz ekersek bir gün geri döner. bu yüzden "vermeden almak allaha mahsustur" lafınıda bencilce ve faydacılık olarak görürüm.

Yorum

• mecaz
        Tecrübeli
        • 02 Şubat 2009
        • 438

Hem fikiriz =) daha da fikir bekleriz.
        Bu arada ateş ve su hikayesini ve fikrini çok beğendim. Kutlarım.

şimdilik iyi akşamlar.
        .................

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Yeni farkettim topiği, yaratıcılığınızı sevdim, topik ismi güzel, ilk mesajda günlük gülme limitim tavan; ee daha ne isterim, yeter hergün bir mesaj yetecek gülme limitime
          bizim çöplüğü yeni keşfetmiş sn mesutc..

vardır sizin de çöpleriniz...kokmadan atın derim..

çöpleri dönüştürüyoruz burada..
          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

Bu kadar zaman sevdiklerimi, sevmediklerimi, hiç önemsemediklerimi bile kalkındırdım.
            Yapabileceğimi bilmek bana yetti, fazlasını istemedim, hiç önemsemedim, önemsemediğim insanların takdirini, onayını.
            Bir, iki insan oldu gözüne bakıp kendimi görmek istediğim. Olmadı, herkes kendine bakmakla meşguldü, ya da yarışmakla. Belki de yanlışımı itiraf etmenin zamanı şimdi.
            Yani deliliğin kuyusundan herkesin su içtiği yerde akıllı kalmaya çalışmaya gerek yok. Bir de ben içeyim bakalım =) tadı nasılmış.

................
            tadına bakıp,kana kana içmeyenlerdenim...aslında nasıl da ihtiyacım var,kuyunun başından ayrılmıyorum,ama can çıkar,huy çıkmazmış,değişmiyorum,değişmeyeceğim.......ben memnunum.
            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

Teşekkürler Yağmur
              =)

Ben de hep yazdım, ama hep gizli kapaklı, kimseye okutmadan. Belki de zamanı gelmiştir eski defterlerin tozunu almanın.
              Saklanmaktan ve ağırlıktan yapışmış sayfaları incitmeden açmanın zamanıdır belki de.

Artık, cesaret zamanıdır , kimbilir..

Artık, cemaate verdiği nasihati tutmayan imam işini bırakmalı

...............

zaman çok şey kaybettirdiği gibi çok şey de öğretiyor insana..geçmişten bu güne gelen pek çok tozlu kitaplar var raflarımızda..adı özel,ve hiç de çöplüğe benzemeyen bu yerde tozlarını alalım...açalım okuyalım ne varmış,ne yokmuş..
              geçmişte yaşanıp,bugün önemsemediğimiz fakat derin izler bırakanlarda vardır..:040:
              hala süregelen hatalar ya da başarılar da..kimbilir..atalım tozunu..hatta yeni bir cilt altında toplayalım..

Yorum

• mecaz
                Tecrübeli
                • 02 Şubat 2009
                • 438

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                bizim çöplüğü yeni keşfetmiş sn mesutc..

vardır sizin de çöpleriniz...kokmadan atın derim..

çöpleri dönüştürüyoruz burada..
                Kaç kişiyiz ki şurda =)

Ama hepimiz kahramanız.
                Cengaverce işte bizim çöplerimiz diyoruz.
                Çoğu köşelerinde biriktiriyor, halının altına süpürüyor, güya yok sayıyor.
                En azından biz çöplüğe atıyoruz, biz çöp tenekesi olmuyoruz.

=)

....................

Yorum

• mecaz
                  Tecrübeli
                  • 02 Şubat 2009
                  • 438

Hafif nemli bi hava. Akşamdan yağan Yağmur' un =) nemi. Sokaklar boş. Bir kaç işsiz, evsiz, ya da evli ve isteksiz, sevgisiz ortalıkta.

Çöp kamyonunun gürültüsü gelir önce, şehir rallisinin hızında, sonra kötü kokulu arka ışığı, yolunu aydınlatan farlarından daha kuvvetli parlayan.

Siyah, kalın poşetlerin içine sıkı sıkıya saklanmış, hatta kazara ve isyankarca kaçmaması için bir kaç radikalin ya da yem olmaması için, hırçın, dövüşe hazır sokak köpeklerine, iyice düğümlenmiş çöplerimiz.

Aman ortalığa dökülmesinler.
                  Sakın ha, kirletmesinler, mahsuscuktan tertemiz sokağımızı, mahallemizi, dünyamızı.

Kazara karşılaşırsak, bizimkileri tanımamazlıktan gelip, başkalarınınkini ayıplayalım.

Kokularına burnumuzu tıkayıp, çöpçülere de acıyalım =)

;)
                  .................

Yorum

• setarin
                    Katılımcı
                    • 15 Şubat 2009
                    • 136

Hafif nemli bi hava. Akşamdan yağan Yağmur' un =) nemi. Sokaklar boş. Bir kaç işsiz, evsiz, ya da evli ve isteksiz, sevgisiz ortalıkta.

Çöp kamyonunun gürültüsü gelir önce, şehir rallisinin hızında, sonra kötü kokulu arka ışığı, yolunu aydınlatan farlarından daha kuvvetli parlayan.

Siyah, kalın poşetlerin içine sıkı sıkıya saklanmış, hatta kazara ve isyankarca kaçmaması için bir kaç radikalin ya da yem olmaması için, hırçın, dövüşe hazır sokak köpeklerine, iyice düğümlenmiş çöplerimiz.

Aman ortalığa dökülmesinler.
                    Sakın ha, kirletmesinler, mahsuscuktan tertemiz sokağımızı, mahallemizi, dünyamızı.

Kazara karşılaşırsak, bizimkileri tanımamazlıktan gelip, başkalarınınkini ayıplayalım.

Kokularına burnumuzu tıkayıp, çöpçülere de acıyalım =)

;)
                    .................
                    önce kendimizi ayıplasak sonra başkalarınınkini daha rahat eleştiremezmiyiz? aslında kokulara burnumuzu tıkamadan çöpçülere yardımcı olsak nasıl olur acaba?;)

Yorum

• mecaz
                      Tecrübeli
                      • 02 Şubat 2009
                      • 438

önce kendimizi ayıplasak sonra başkalarınınkini daha rahat eleştiremezmiyiz? aslında kokulara burnumuzu tıkamadan çöpçülere yardımcı olsak nasıl olur acaba?;)

Meşakkatli iş kendini ayıplamak. Hatta pek çok insan için abesle iştigal. Üstelik de ağızlarda " eleştiriye açığım, gerçek dostum beni eleştirendir " beylik laflarıyla beraber.

Çünkü kendini ayıplamak, kendi saçmalıklarını, hatalarını ve hatta bazen, bilerek ve bilmeyerek yapılan kötülüklerin, aslında hiç de nisyanla malül olmayan, bencil hafıza tarafından hatırlanması, epey ter attıran, ateş yükselten bir durum =) ;) en hafifinden yanaklarda allık olan hatırlamalar bunlar.

Hal böyleyken, kendini pek çok beğenen ve hatta kibirini bir de münafık bir tevazuuyla güya ulvileştiren insanoğlu, çöpüne nasıl dönüp baksın ki.

Haşaa. Her pislik başkasının ona göre.

Oysa herkesin çöpü vardır.

Yüzleşmek, çöpü geri dönüştürmenin muhteşem fabrikasıdır. Her üretim gibi, zahmetli olsa da, mamül , mihnete değer =)

Elbette zenginlik istiyorsak.

..............

Yorum

• mecaz
                        Tecrübeli
                        • 02 Şubat 2009
                        • 438

İZNİNİZLE;

Bu başlık altında ve " mecaz " ismiyle yazılmış olan, alıntı belirtilmemiş bütün yazılar şahsıma aittir.

Okuyanların bilgisine.

Hürmetler.

..................

Yorum

• setarin
                          Katılımcı
                          • 15 Şubat 2009
                          • 136

İZNİNİZLE;

Bu başlık altında ve " mecaz " ismiyle yazılmış olan, alıntı belirtilmemiş bütün yazılar şahsıma aittir.

Okuyanların bilgisine.

Hürmetler.

..................
                          mecaz ikidir bunu diyorsunuz. Bir suçlama var galiba varsada olan kişi boşa suçlama yerine delil beyan etsin. Bu herkes için geçerli bence;)cayy

Yorum

• eren@
                            Tecrübeli
                            • 24 Nisan 2008
                            • 2344

İZNİNİZLE;
                            Okuyanların bilgisine.
                            Hürmetler.!!!!..................
                            ne güzel işte kötü de olsa kendi fikirlerinizi paylaşmaya çalışıyorsun .
                            Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• mecaz
                              Tecrübeli
                              • 02 Şubat 2009
                              • 438

mecaz ikidir bunu diyorsunuz. Bir suçlama var galiba varsada olan kişi boşa suçlama yerine delil beyan etsin. Bu herkes için geçerli bence;)cayy

Yok öyle bir suçlama Setarin =)

Bu bir tedbir yalnızca ;);)

Sütten ağzı yanan işi yani

.................

Yorum

• mecaz
                                Tecrübeli
                                • 02 Şubat 2009
                                • 438

eren@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                ne güzel işte kötü de olsa kendi fikirlerinizi paylaşmaya çalışıyorsun .
                                Sağol...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information