çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • setarin
    Katılımcı
    • 15 Şubat 2009
    • 136

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki gerçek ne.alın size erkek şovenizmi o halde,
    sosyal hayatta birliktelik,aile kurmada mecburiyet,hatta babası olmaklıgından o erkege saygı göstermek zorunda olan kim,o halde yaşamında uyum ve bütünlüğü sağlamak adına hayatının 3 evresini kaz olarak geçiren bir canlıya mecbur olan kim(farklı sosyal kategorilerde)..kazıgı kim yiyor o halde.gerçekten aymaz(yaşamda zorunlu birliktelik şartlarına karşı gelmekten dolayı) olan kim.o halde yukardaki önermeleri iş yapar gibi yazıp,kendini kandıran feminoz(cadaloza yakın bir anlamda kullandım) kim??
    buyrun burdan yakın.afiyet olsun..

hamiş;hayatla uyumsuz olan,hayatı algılayamayan kişinin yapabilecegi en iyi şey kendini kandırmaktır bir süre için,yazıkki süre sonunda varlık bütünlüğünün korunamaması gelir..yazık..
    sayın ketenhelva mecaz ile o kadar farklı konulardan bahsetmişsinizki. Sayın mecazın konusu biraz daha sosyo psikolojik sizinki kadınlara yönelik sosyolojik bir süreç. Bence bu konuyu ayrı şekilde uyumlu bir tartışmayla gündeme getirebiliriz. Hatta en zevk aldığım konu kadınlar.

SON SÖZ: Bir erkek kadınlar hakkında iyi veya kötü konuşurken, yerden yere vuruken hatta savunurken unutmamalıdırki onu doğuranda bir kadın.

Yorum

• setarin
      Katılımcı
      • 15 Şubat 2009
      • 136

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sayın okurlar,

Olayın siyasi boyutu inanın kolay. Şöyle kolay. Eğer içinde yer alabileceğiniz, parmak ucu kadar bile bir yer varsa, bir yeriniz vardır işte.
      Siyasi görüşlerimizi iyi kötü savunuyoruz hepimiz.

Ya hiç bir yeri bulamıyorsanız kendinize göre.

Gerçek aykırılıktan söz ediyorum.
      Biraz düşünün hiç tanıdınız mı böyle biri ??
      Ya da öyle olduğunuzu düşünün. Azınlık değil, yalnızlık. Gerçek yalnızlık.Hiç bir yerinin olmaması. Yapayalnızlık..

Ne yapardınız?

...........
      Yalnızlık dünyanın en zor baş edebilecek kavramı. Ki doğada hiç bir canlı yalnız kalamaz. Çiçekler dahi polen olması ve üremek için dişisini veya erkeğini arar. Yalnızlık doğaya aykırı bir durumken insan olarak yaratılan canlıların yalnız yaşaması zor. Ama ben önce aynaya bakardım ve neden derdim?. Benim sevdiğim yanımda yok zaman geçmiş olamamış ve ben yaşlanıp gidiyorum. Peki dostlarıma ne oldu derdim? Ben nerde hata yaptım yalnızım derdim? Aynada sorduklarıma cevap bulabiliyorsam yalnızlık arenamda galip olmaya başlamışım demektir.

Yorum

• setarin
        Katılımcı
        • 15 Şubat 2009
        • 136

[quote=mecaz;62711]..........

Ya ikisinde de değilseniz.

Ya aklınız dışarda, gönlünüz içerde bişeydeyse??

Ya bir yarınız içerde, bir yarınız dışardaysa??

Ya tuhaf, aykırı, hastalıklı ve zararlı duruyorsanız her ikisi için de ??

Bu arafta ne yapılır??

Bu yerin adı ne??

hangi her ikisi için zararlı durmak bu? her iki kadın içinmi yoksa her iki erkek içinmi? Birinde mantığımız, bir diğerinde duygularımız kaldıysa ikiside doğru değildir ve her ikisi içinde çember söz konusu değildir. İşte önemli olan mantık ile duygular aynı adımlarla yürüdüğü zaman çemberde en donanaımlı halde dururuz.

Yorum

• ketenhelva
          ..................
          • 10 Aralık 2008
          • 1488

bişeyler karalamak farz oldu,karşıt fikir degil aslında,karşı tarafın algısında degişiklik yapmak adına..sayın yagmur ve sayın site melegimize..
          her şey olacağına varır..

Yorum

• setarin
            Katılımcı
            • 15 Şubat 2009
            • 136

bişeyler karalamak farz oldu,karşıt fikir degil aslında,karşı tarafın algısında degişiklik yapmak adına..sayın yagmur ve sayın site melegimize..
            algıda bütünlüğü yıkıp algıda seçiciliği başka yöne seçmek istediniz sanırsam. lütfen karalayın sayın ketenhelva ben sizin üslubunuzuda mecaz gibi beğeniyorum. Saldırmadan birbrimize ne güzel karalıyoruz. medenice ne güzele anlaşmaya çalışıyoruz. Şimdi keyif almaya başladım.;)cayy

Yorum

• mecaz
              Tecrübeli
              • 02 Şubat 2009
              • 438

setarin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Yalnızlık dünyanın en zor baş edebilecek kavramı. Ki doğada hiç bir canlı yalnız kalamaz. Çiçekler dahi polen olması ve üremek için dişisini veya erkeğini arar. Yalnızlık doğaya aykırı bir durumken insan olarak yaratılan canlıların yalnız yaşaması zor. Ama ben önce aynaya bakardım ve neden derdim?. Benim sevdiğim yanımda yok zaman geçmiş olamamış ve ben yaşlanıp gidiyorum. Peki dostlarıma ne oldu derdim? Ben nerde hata yaptım yalnızım derdim? Aynada sorduklarıma cevap bulabiliyorsam yalnızlık arenamda galip olmaya başlamışım demektir.

Sayın setarin,

İlk olarak tahriklere karşı sakin duruşunuzu bozmadığınız için kutlarım. Elbette öfke ve kızgınlık gerektiren durumlar da var ama bunun için olmaz kanaatindeyim.

Sonra, genel- geçerin, norm un dışında olmaktan kastettiğim, ilk başta kastettiğim buydu. Yalnızlık insansızlık anlamında değil, benzerinizin olmaması anlamında. O zaman dışarda kalmış olarsunuz. dahil olabileceğiniz herhangi bir grup var ise, azınlık, çoğunluk, kabul gören, görmeyen, bir çemberiniz vardır.

Dert şu, derdini anlatacak, anlayacak, paylaşacak, paylaştıgında aykırı olarak bakmayacak kimse olmaması.

Dostsuzluk değil bu, hata hiç değil, çünki kendisi gibi olma iradesindedir o insan.
              Ya herkes gibi kendine bir çember bulacak,
              Ya dışarda yalnız duracak
              Ya aklı dışarda, kendi içerde.

...............
              EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• mecaz
                Tecrübeli
                • 02 Şubat 2009
                • 438

peki gerçek ne.alın size erkek şovenizmi o halde,
                sosyal hayatta birliktelik,aile kurmada mecburiyet,hatta babası olmaklıgından o erkege saygı göstermek zorunda olan kim,o halde yaşamında uyum ve bütünlüğü sağlamak adına hayatının 3 evresini kaz olarak geçiren bir canlıya mecbur olan kim(farklı sosyal kategorilerde)..kazıgı kim yiyor o halde.gerçekten aymaz(yaşamda zorunlu birliktelik şartlarına karşı gelmekten dolayı) olan kim.o halde yukardaki önermeleri iş yapar gibi yazıp,kendini kandıran feminoz(cadaloza yakın bir anlamda kullandım) kim??
                buyrun burdan yakın.afiyet olsun..

hamiş;hayatla uyumsuz olan,hayatı algılayamayan kişinin yapabilecegi en iyi şey kendini kandırmaktır bir süre için,yazıkki süre sonunda varlık bütünlüğünün korunamaması gelir..yazık..

Sayın Ketenhelva,

Yazıdan hoşlanmadıysanız, üst kısmını da okuyun =) orda da hanımlara laf atılıyor.

Zaten şaka olsun diye alıntı yapılmış bir yazıdır.
                Her iki cinsin tatlı atışmasıdır. ( bence)

İki cinsi kıyaslamak pek doğru değil gibi gelir bana.
                Siz ne düşünürsünüz bilemem ama..

......................

Yorum

• setarin
                  Katılımcı
                  • 15 Şubat 2009
                  • 136

Sayın setarin,

İlk olarak tahriklere karşı sakin duruşunuzu bozmadığınız için kutlarım. Elbette öfke ve kızgınlık gerektiren durumlar da var ama bunun için olmaz kanaatindeyim.

Sonra, genel- geçerin, norm un dışında olmaktan kastettiğim, ilk başta kastettiğim buydu. Yalnızlık insansızlık anlamında değil, benzerinizin olmaması anlamında. O zaman dışarda kalmış olarsunuz. dahil olabileceğiniz herhangi bir grup var ise, azınlık, çoğunluk, kabul gören, görmeyen, bir çemberiniz vardır.

Dert şu, derdini anlatacak, anlayacak, paylaşacak, paylaştıgında aykırı olarak bakmayacak kimse olmaması.

Dostsuzluk değil bu, hata hiç değil, çünki kendisi gibi olma iradesindedir o insan.
                  Ya herkes gibi kendine bir çember bulacak,
                  Ya dışarda yalnız duracak
                  Ya aklı dışarda, kendi içerde.

...............
                  Şimdi bu durumda aykırı olarak bakmıycak kimse olmadığını nerden bilicez? Aykırı düşündüğümüz olaylar bütününü hayatımzıın bir bölümüne girmiş olan bir avuç insanla nasıl diğerlerini karşılaştırabilirizki bizi anlamazlar , paylaşmazlar veya paylaşsak dışlanıcaz diye?

İnsan insani özelliklerini taşıdıktan sonra; cinsel kimliği, din tercihi, ırkı, dili ne olursa olsun aykırı karşılanmamalıdır. Çemberin içinde beyninden, ruhundan faydalı olacak şekilde yararlanılmalıdır. Mevlananında dediği gibi; NE OLURSAN OL GEL
                  veya ne insanlar gördüm üstünde elbiseler vardı ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu.
                  ÖZÜMÜZ İNSAN OLMAKTIR.

Yorum

• ketenhelva
                    ..................
                    • 10 Aralık 2008
                    • 1488

[quote=setarin;62848]
                    ..........

Ya ikisinde de değilseniz.

Ya aklınız dışarda, gönlünüz içerde bişeydeyse??

Ya bir yarınız içerde, bir yarınız dışardaysa??

Ya tuhaf, aykırı, hastalıklı ve zararlı duruyorsanız her ikisi için de ??

Bu arafta ne yapılır??

Bu yerin adı ne??

hangi her ikisi için zararlı durmak bu? her iki kadın içinmi yoksa her iki erkek içinmi? Birinde mantığımız, bir diğerinde duygularımız kaldıysa ikiside doğru değildir ve her ikisi içinde çember söz konusu değildir. İşte önemli olan mantık ile duygular aynı adımlarla yürüdüğü zaman çemberde en donanaımlı halde dururuz.
                    alıntı yazıyı cinsiyetten bagımsızlaştırın ve tek kişinin(cinsiyetten elbette bagımsız) olaylar ve verdiği reaksiyonlarda kendi mantıgı içinde tutarsızlık yaşaması olarak bakın..

sn yagmura yanıt;insan tek varlıktır tatmini yakalamaya çalışan,mutluluk peşinde koşan.fiziki ve düşünsel-duygusal ihtiyaçları vardır.bu ihtiyaçlar pek çok zaman çelişir,bu çelişkileri yüceltme yada birini indirgeme-önemssizleştirme yolu bulamıyorsanız önce nevrotik sonra psikotik marazlı olup çıkarsınız.bu her daim değişmez sonuçtur,ara merhaleler romantizme kaçan(ki yer yer iyi,doyurucu,tatminkar oldugunu düşünürüm) yada insanı sadece pragmatist yapan yollardırki yarım olursunuz,bütünlüğünüz bozulur..

duygusal manayı sadece karşıt cinsler arası ilişki,sevmek,sevilmek manasında kullanmıyorum.eşiniz,sevgiliniz olmayabilir ama bu sevgiyi atadıgınız yegeniniz,komşunuz,bakkalınız olabilir.yani eş yada sevgili yoklugu durumu duygusal manada sevgi yaşamama anlamına gelmemekte..

sayın setarin'e o kazlı-enkazlı önermelere karşı yazdıgım şeylere alıntı yapılarak yazdıgınız yazıya;ben zaten denge ve bütünlük olması gerektigine inananlardanım yani evet beni bir kadın dünyaya getirdi,evet sevdigim bir kadın,evet işlerimin bir kısmını yürütürken kadınlarla birlikte çalışıyor ve onların yardımını kullanmaktan dolayı müteşekkir oluyorum onlara.hayat ne tek cinsiyeti yüceltmemizi gerektirecek şekilde düzenlenmiş nede tek tarafı aşagılayacak..

dip not;bir yerlerde gözüme çarptı,ben psikolog degilim,psikiyatrda degilim nede psikohamster..

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

Sayın Ketenhelva,

Yazıdan hoşlanmadıysanız, üst kısmını da okuyun =) orda da hanımlara laf atılıyor.

Zaten şaka olsun diye alıntı yapılmış bir yazıdır.
                      Her iki cinsin tatlı atışmasıdır. ( bence)

İki cinsi kıyaslamak pek doğru değil gibi gelir bana.
                      Siz ne düşünürsünüz bilemem ama..

......................
                      yazıları yarım okumam zaten.üst kısımda kadınlar hakkında kimilerince makul kabul edilebilecek şeyler varken,alt taraf kadın şovenizmi içeren,erkeklere yarım akılla kendince bindirme yapan,psiko-analizde öç almaya çalışan olarak kabul edilebilecek feminoz,bilim insanı sıfatı taşıyan birine ait..eger bu laflar sadece espri mahiyetinde söylenmiş ise o kişi tarafından,söylediklerim elbette çöpedir.yok eger ciddi manada söylenmiş ise,işte bende yazdım..

Yorum

• mecaz
                        Tecrübeli
                        • 02 Şubat 2009
                        • 438

yazıları yarım okumam zaten.üst kısımda kadınlar hakkında kimilerince makul kabul edilebilecek şeyler varken,alt taraf kadın şovenizmi içeren,erkeklere yarım akılla kendince bindirme yapan,psiko-analizde öç almaya çalışan olarak kabul edilebilecek feminoz,bilim insanı sıfatı taşıyan birine ait..eger bu laflar sadece espri mahiyetinde söylenmiş ise o kişi tarafından,söylediklerim elbette çöpedir.yok eger ciddi manada söylenmiş ise,işte bende yazdım..

Alıntı yaptığım ve gülünçlüğünden dolayı topice eklediğim yazının ciddiye alınabilecek hiç bir tarafı yok. Bunu ciddiye almanız da emin olun ki gereksiz. Düşünürüm ki, ancak iyi nitelikleriyle kendini var edemeyen insanlar, başkalarını aşağılamakla var olabilecekleri gafletindedirler.

Yine de her türlü tasarrufunuzda ve bunu dile getirmekte tamamiyle serbestsiniz.

Hürmetler.
                        ..........

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

sayın mecaz yazılarım sizi eleştirmek maksatlı degil elbette.eger ciddi söyledi ise söyleyene karşı fikirler eğiliminde.tasarruflarım ve dile getirme olanagıma serbesti tanıdıgınız için müteşekkirim!!..sagolunuz,genellikle o izne ihtiyaç hissetmem..

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

Alıntı yaptığım ve gülünçlüğünden dolayı topice eklediğim yazının ciddiye alınabilecek hiç bir tarafı yok. Bunu ciddiye almanız da emin olun ki gereksiz. Düşünürüm ki, ancak iyi nitelikleriyle kendini var edemeyen insanlar, başkalarını aşağılamakla var olabilecekleri gafletindedirler.

Yine de her türlü tasarrufunuzda ve bunu dile getirmekte tamamiyle serbestsiniz.

Hürmetler.
                            ..........

bu tip ayrımcı düşünceleri aştığımızı sanıyordum:040: o yazıyı görünce;eyvahh şimdi olay kadın-erkek tartışmasına dönecek diye de üzülmüştüm.açtığınız konunun derinliği yanında bu o kadar eski o kadar gereksiz kalıyor ki..

en azından buraya katılım sağlayan insanların bunları aştığını ve hatta bazı cümlelere takılıp kalmayacağını,olayı geniş perspektiften inceleyeceğimizi ve hoş vakit geçireceğimizi düşünmüştüm..

düşündüğüm gibi olursa şayet, sevgili setarin gibi ben de çok mutlu olacağım

saygılar
                            sevgiler.
                            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mecaz
                              Tecrübeli
                              • 02 Şubat 2009
                              • 438

Sayın Yağmur,
                              Bu konuda endişe etmeyiniz.
                              Her ne konuda yazıyor olursak olalım asla yazılar çirkinleyeşmeyecek, tadı bozulmayacaktır.
                              Böyle kalmasını sağlayacak olan da biziz.
                              Benden yana müsterih olun, üslubumu bozmam.

Ya da amiyane tabiriyle " gaza gelmem "

=)

...................

Bozmaya çalışanları da kibarca farklı topiclere uğurlar, esenlikler dileriz.

Yorum

• mecaz
                                Tecrübeli
                                • 02 Şubat 2009
                                • 438

Ayrıca, zaten bir anlaşmazlık da yoktur benim nezdimde Sayın Keten Helva ile.

................

Yorum

Working...
                                X

Debug Information