çer-çöplük

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • setarin
    Katılımcı
    • 15 Şubat 2009
    • 136

mecaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın Setarin,

Bu konudan sadece bir köşe yazısı çıkmaz. İnsan çok çok uzun zamandır bu konuyla meşgul.
    Edebi konuların pek çoğunun kaynağı, siyasi doktrinlerin çıkış noktası bu konu.

........

Pek çok yüzü var bu konunun da, insanoğlunun bulaştığı her konuda olduğu gibi.
    kesinlikle haklısınız aslında bundan bir açıkoturum hatta kitap bile olur. zaten siyasi düşünüp kapalı uslüpla anlatmaya çalıştım kendimce siteye zarar vermemek adına. Sizce bu konunun kaç yüzü var sayın mecaz?. Edebiyat ve siyasi doktirinler iç içe yaşar ki bence de doğru bir görüş. Geçmişten günümüze her edebi yazarın bir siyasi görüşü olmuş ve bu görüşler doğrultusunda kendi uslüplarınca yazmışlardır.

Ve inanın üsluplarınız çok karmaşık gözüksede çok anlam yüklü. Zevkli sürükleyici topikleriniz var. Kesinlikle sizle tez ve antitez şeklinde sohbet zevkli olacağına inanıyorum. Sizinle üslubun bozulmıyacağınada eminim.

Bu yüzden demin sordum sizce bu konunun kaç yüzü var diye? ve edebi konuların hangi yönleri, ne şekilde siyasi doktirinlere bulaşmalı veya sizce bulaşmamalımı? edebi yazarlar sizce siyasi çemberin getirdiği zorunluluklar içinde kapalı mı yazmalı herşeyi?

Yorum

• mecaz
      Tecrübeli
      • 02 Şubat 2009
      • 438

..........

Ya ikisinde de değilseniz.

Ya aklınız dışarda, gönlünüz içerde bişeydeyse??

Ya bir yarınız içerde, bir yarınız dışardaysa??

Ya tuhaf, aykırı, hastalıklı ve zararlı duruyorsanız her ikisi için de ??

Bu arafta ne yapılır??

Bu yerin adı ne??

Tercihler hep meşakkatlidir...

Hürmetler.

...........................
      EGO SUM QUİ SUM........3.5 - 4........

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

hadi başlayalım o halde)

ama kendi fikirlerimizle ve yaşadıklarımızla..nereden nereye gelmişiz..

sevgili setarin.. harika bir girişle,konunun merkezine parmak basmışsın...

sevgili mecaz.. demek oluyor ki;bu sıkıntıyı yaşayan kafası çember dışında nefes almaya çalışan,ama bu nefesi çember içinde tüketen, sn setarin in dediği gibi köyün delisi,marjinal,radikal insanlar, kendilerini yazarak,araştırarak,göze sokarak farkettiriyor.bu ışığı farketmek önemli..bu ışığa sahip olmak..
        çember içinde kıvranıp,acı çekmek insanı üretmeye zorluyor..zaten var olan kapasite taşıyor ve milyonlara ulaşıyor..
        çember genişliyor demektir bu..

yaşanılan coğrafya,kültür,anane ler, var..ama coğrafya bir bütün şimdi..
        teknoloji,bilim bir tık ötemize gelmiş durumda..bir karmaşa,karışma söz konusu..
        bu karışım olurkende nefes almak daha da zorlaşır..

devamı sonra...)
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• mecaz
          Tecrübeli
          • 02 Şubat 2009
          • 438

Sayın setarin ve yağmur ve tüm okuyanlar,

Nette bir arıza var ( bencileyin ) sık sık düşüyorum.

Yazılarım kaybolmasın diye düzeltmeler halinde yazıyorum.

Hepsi orjinal ve başka yerde kayıtlı olmayan yazılardır.

Yazımın tamamını okuyun.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum..

..................

Yorum

• setarin
            Katılımcı
            • 15 Şubat 2009
            • 136

Çemberin dışındaysanız zamanla içinde olmaya karar verirsiniz. Bükemediği eli öpenler kervanında önde yeriniz hazırdır. Saflarına sonradan katılanlara pek bir hürmet bahşedeler. Giderek benimser ve hatta savunucusu olursunuz. Ve hatta öyle ki aykırılara en fazla karşı olan, en yüze tüküren olursunuz. Malum, hafıza nisyanla malüldür.

Çemberin dışında kalmaya karar verdiğinizde de. Aykırılar cennetinde yeriniz hazırdır bu kez de. Mücadelenin en ön saflarında elinizde bayrak, yüreğinizden kopan canhıraş haykırışlarla, kahramanlığın iç rahatlığı ve süküt içinde bir vicdanla yolunuza devam edersiniz.

Bunlar kolay tercihler.

Ya genel- geçerin saltanat ve rehaveti
            Ya aykırılığın kahramanlığı..

Pekiiii.[/quote]

peki bu durumda çemberin dışında olmamak adına kendimizden, siyasi görüşlerimizden, hayata bakışımızdan vazgeçmelimiyiz?. O zaman yani vazgeçersek düşünce özgürlüğümüzden de vazgeçmiş olmazmıyız? varsın deli desinler olmazmı?. varsın dışlasınlar azınlık olalım olmazmı?

Aykırılık kahramanlık değil, farklı düşünmek kahramanlık değil ama çemberin içinde farklı düşünmek yürek demek bence. Kahramanlık farklı bir şey. Tek başıan öne atılmak ve yalnız olarak bir çok grubu kendinize ikna edip peşinizde sürüklemek. Ama çemberin içinde zorunluluklarla kendinizi gibilerle bir olup yürümek yürek ister.

bugüne kadr ne olduysa gelen geçenin saltanat sevdasını bırakmamasından olmadımı? pek tatlı geldi pek...

Yorum

• mecaz
              Tecrübeli
              • 02 Şubat 2009
              • 438

Sayın okurlar,

Olayın siyasi boyutu inanın kolay. Şöyle kolay. Eğer içinde yer alabileceğiniz, parmak ucu kadar bile bir yer varsa, bir yeriniz vardır işte.
              Siyasi görüşlerimizi iyi kötü savunuyoruz hepimiz.

Ya hiç bir yeri bulamıyorsanız kendinize göre.

Gerçek aykırılıktan söz ediyorum.
              Biraz düşünün hiç tanıdınız mı böyle biri ??
              Ya da öyle olduğunuzu düşünün. Azınlık değil, yalnızlık. Gerçek yalnızlık.Hiç bir yerinin olmaması. Yapayalnızlık..

Ne yapardınız?

...........

Yorum

• mecaz
                Tecrübeli
                • 02 Şubat 2009
                • 438

Anlatın bana..

........

Yorum

• mecaz
                  Tecrübeli
                  • 02 Şubat 2009
                  • 438

herif Nickli Üyeden Alıntı
                  sayın setarin sizin yazılarınız alıntı oldugunu dusunuyorum

Doğru yerde alıntının bir sakıncası yoktur.

Sayın Herif =)

Yukarıda yazılanlar için ne düşünürsünüz?

Manası nedir bunca laf-ı güzafın?

Ne anlatmak istersiniz?

..............

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

herif Nickli Üyeden Alıntı
                    sayın setarin sizin yazılarınız alıntı oldugunu dusunuyorum

alıntı olduğunu anlamanın en kolay yolu.........

yazıdan bir bölüm alıp google dan aratmaktır herif.

aratın ..bakın...bulun...bizede söyleyin....

bakalım karşınıza kim çıkacak????

belki de kendi kitaplarından bölümler yazıyordur sn setarin bilinmez

bir kişiye ithamda bulunuyorsanız eğer...elinizde deliliniz yada karşı fikriniz var demektir..

buyrun dökün ortaya...beraber okuyalım
                    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

bütünlüğünüzü kaybedersiniz..parçalanırsınız..o kadar sözcük ezmeye gerek yok..
                      her şey olacağına varır..

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

Benzer arastirmayi bir bilim Kadini DA Yapmis...
                        O DA erkeklerin hayatinin 4 Ana Doneme ayrildigini
                        gormus:

1. 17-25 yas arasi: KAZ Donemi.
                        2. 25-35 yas arasi: KAZ Donemi.
                        3. 35-55 yas arasi: KAZ Donemi.
                        4. 55 ve sonrasi : "EN KAZ" Donemi

peki gerçek ne.alın size erkek şovenizmi o halde,
                        sosyal hayatta birliktelik,aile kurmada mecburiyet,hatta babası olmaklıgından o erkege saygı göstermek zorunda olan kim,o halde yaşamında uyum ve bütünlüğü sağlamak adına hayatının 3 evresini kaz olarak geçiren bir canlıya mecbur olan kim(farklı sosyal kategorilerde)..kazıgı kim yiyor o halde.gerçekten aymaz(yaşamda zorunlu birliktelik şartlarına karşı gelmekten dolayı) olan kim.o halde yukardaki önermeleri iş yapar gibi yazıp,kendini kandıran feminoz(cadaloza yakın bir anlamda kullandım) kim??
                        buyrun burdan yakın.afiyet olsun..

hamiş;hayatla uyumsuz olan,hayatı algılayamayan kişinin yapabilecegi en iyi şey kendini kandırmaktır bir süre için,yazıkki süre sonunda varlık bütünlüğünün korunamaması gelir..yazık..
                        her şey olacağına varır..

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

sevgili ketenhelva konuyu farklı açıdan almışsınız ama bu kadar yüzeysel değil sn mecaz ın açmak istediği..

hemen bağlamış bitirmişsiniz)) hoppala yaz geldi..bi tadında konuşaydık yaw..

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bütünlüğünüzü kaybedersiniz..parçalanırsınız..o kadar sözcük ezmeye gerek yok..

bu kadar mı??

psikologmusunuz? ki öyle bile olsa; yalnızlığı yaşayan için bir değer ifade edermi bu uyarı niteliği cümleler??

konunun başlangıcı,içeriği,gelişmesi farklı boyutta) sonuç daha yok olamazda zaten..

ama farklı düşünceler,yaşamlar,çözümler bulunabilir belki ...

pat diye;

kibritle oynarsan yanarsın:ka24:
                            yabancılardan bişi alma,aldatırlar:ka24:
                            sözümü dinlemessen görürsün olacakları:ka24:

gibi cümleler kuruvermişsiniz..

Yorum

• setarin
                              Katılımcı
                              • 15 Şubat 2009
                              • 136

ilk cevabım sayın herife. birincisi size çok teşekkür ederim yazdıklarımın çalıntı olduğunu söylediğinzi için hatta çokkkkkkkk teşekkürler. Ne kadar güzel seçiyorumki kelimelerimi siz bile ve sizin gibiler inanamıyor kendi yazdığıma. Ve tekrardan anladımki ben güçlü bir kalemim bunu köşe yazarlığı yaptığım yerde bile bu şekilde iltifat yapmamışlardı. Yapsaydılar zaten asla geliştiremez kendimi hep güçlü kalem görürdüm. genede iltifatınzdan dolayı şımarmıycam. Beni fil ahfızam yanıltmıyorsa bir topiğin altında ben sizi ısırmıştım sanırsam szide beni taşlıyosunuz. ama olsun ben meyve verdikçe sizin gibiler çokkkkk çevremde ve ben kendime hep iyi olduğumu kanıtlamış oluyorum sizin gibiler sayeisnde Gene fil hafızam beni yanıltmıyorsa ben sizi ısırmamd ademiştimki sayın ve herif yan yana pek uyumsuz oldu demiştim. Gerçekten sevimsiz yahu. Biraz sayın Hakkı Devrim hocam gibi olucam ama sayın türk örf ve adet maşeretelerinde saygı göstergesi olup herif sözcüğü ise biraz daha kaba bir lugattan çıkmadır.

SON SÖZ:
                              Suçlamalarda hukuken meşru müdafa yaparsanız daha doğru bir savunma gerçekelştirirsiniz meşrusu olmayan müdafa sadece müdafa olmakla kalır ve kanıtlanamaz. Delillerinizle beni suçlarsanız dahada müteşekkir olurum. Bende size kendimle ilgili süper ip uçları vericem söz. Sayın yağmur vermiş ama bende fazlası var.

Yorum

• yagmur
                                Kıdemli
                                • 29 Nisan 2008
                                • 4717

Anlatın bana..

........
                                anlatacağım ama yoksunuz:( üstelik konu dağılmak üzere

geldiğinizde söz...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information