Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mozkan
    Aktif
    • 28 Mart 2009
    • 125

öbür forumda da yazmıştım gene yazayım, göstergeler ne fiyatı belirler nede gösterge Al konumunda diye fiyat yükselmez, aslolan fiyat gösterge ise fiyatın türevidir. aşırı alım satım bölgesinde trade taktikleri trendde işlemez, çünkü trendin ardında psikoloji yatar, CCI yada RSI yada bollinger ne anlasın sürü psikolojisinden. Destekte al dirençte sat çalışıyorsa yataydır, dirençte Al destekte sat çalışıyorsa up trenddir. Piyasa hangi modu seçtiğini ispatlayana kadar trader ya para kaybetmeyi göze almalı yada piyasa dışında kalmalıdır. Sorun tam burada piyasanın ispatı, bunu sağlayan formülasyon var mı, varsa bile bulan oldu mu, bulupta kullanan varsa burada işi ne, miami de ev fiyatları da ucuzken üstelik, hehehehehe
    There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
    most importantly unknown unknowns.
    Trader Vic

Yorum

• GetLost
      Katılımcı
      • 04 Mart 2009
      • 1

Böyle bir şey olsa en çok ben sevinirim.
      Sn teo'yu Sistemlerimizi Tartışalım topic'inden sonra kaybedip Keyborsa'da bulduğum için arada kilometrelerce eksiğim var.
      Bu bağlığı başından itibaren okumayı da iki kere denedim ama ne yazık ki başaramadım.
      Umarım bu söylediğiniz gerçekleşir...

hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Arkadaşlar, fikirlerimiz ve sonucunda gelişen sistemler böyle 270 kusür sayfa arasında bazen kaynayıp gidebilir diye düşünüyorum. Özellikle de beyin fırtınası şeklinde bazen konudan konuya atlarken.

Yeni okumaya başlayan bir arkadaşımızın kendisine uygun bir sistem görmesi onun hakkındaki fikirleri yorumları okuyabilmesi için yüzlerce sayfayı hatmetmesi gerekecek.

Mesela burayı komple okumaya kalksak:
      • Market profile ile ilgili Teo'nun geliştirdiği sistem
      • Probmeter'la ilgili sistemler
      • Linreg temelli sistem.
      • En son bu jübile.
      • ve arada takip edemediğim bir sürü fikir.
      bunları derli toplu bir şekilde görebileceğimiz bir formata geçsek...

Ham fikirlerimiz için burayı gene kullansak ne de olsa bizim ilk göz ağrımız ama buradan arasıra bazı sistemleri üstünde çalışıp mezun etsek ve Yurtdışı forumlar gibi bir stratejiler üst başlığı açılsa ve her farklı sistem için bir başlık olsa... O sistemi live trading'le takip edenler yorumlarını yazsa, güncel örnekler verilse..

Bana sanki daha derli toplu oluruz, bilgiye daha kolay ulaşırız gibi geliyor ne dersiniz?

...

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        çünkü trendin ardında psikoloji yatar, CCI yada RSI yada bollinger ne anlasın sürü psikolojisinden.

Alım ıstegının bıttıgı noktayı anlayabılır gıbı gelıyor bana oncekı mesajlarımda yazdıgım seklı ıle,

Psıkolojı sonucta bır ısteksızlıkle sonuclanması gerekır. Bunu saptarsak bu ıs olur.

Ama saptayan yok elbette.. Bızımkısı yastıga surtunme oluyor Sevgılı Dostum...

Iyıkı varsın gercekten .... Topıge ew yorumları ıle destek olsan keske,ama bır turlu yapmıyorsun bunu,Cok sevınırdım gercekten...

Sevgıler...

Yorum

• mozkan
          Aktif
          • 28 Mart 2009
          • 125

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Alım ıstegının bıttıgı noktayı anlayabılır gıbı gelıyor bana oncekı mesajlarımda yazdıgım seklı ıle,

Psıkolojı sonucta bır ısteksızlıkle sonuclanması gerekır. Bunu saptarsak bu ıs olur.

Ama saptayan yok elbette.. Bızımkısı yastıga surtunme oluyor Sevgılı Dostum...

Iyıkı varsın gercekten .... Topıge ew yorumları ıle destek olsan keske,ama bır turlu yapmıyorsun bunu,Cok sevınırdım gercekten...

Sevgıler...
          eyvallah teo, emme ve de lakin ew yorum işine forumda girmem, malum o iş için sitem var ara sıra orada yapıyorum, ama hatırın için az önce fibonacci topiğine ekleyip sildiğim bir analizi paylaşayım. paritemiz CHF/JPY 240 dakika, bir fibonacci ve kalıp demeti, ew analistinin rüyasında görse sabah direkt cağaloğlu hamamına koşacağı cinsten orgazmik bir durum
          There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
          most importantly unknown unknowns.
          Trader Vic

Yorum

• NUNU
            HAS AYU
            • 28 Şubat 2009
            • 130

teo Nickli Üyeden Alıntı
            Sanırım bu hesap yanlış,

Sızın bu hesaba gore 750 puan kazanırsak 75 puan karlı cıkarız.

Cunku 100 ytl 50 ytl ye dustugunde
            artık %2 kazanmak zorundayız.
            100 lira 50 liraya dustugu zaman, o 50 liranin ustune 200 lira daha eklersiniz. diyelim yine kaybettiniz. 125'e indi. bu sefer 500 lira eklersiniz. 725 liraniz olur. diyelim bu sefer kazandiniz. bu para uzerinden kazanciniz 362.5 olur. bu boyle surup gider. sermayeniz varsa eninde sonunda kazanirsiniz..
            toplam kayip=50+125
            toplam kazanc=362,5
            toplam yatirilan para=150+200+500
            Ela gozlumun nazina, hastayim fordun aragazina

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              100 lira 50 liraya dustugu zaman, o 50 liranin ustune 200 lira daha eklersiniz. diyelim yine kaybettiniz. 125'e indi. bu sefer 500 lira eklersiniz. 725 liraniz olur. diyelim bu sefer kazandiniz. bu para uzerinden kazanciniz 362.5 olur. bu boyle surup gider. sermayeniz varsa eninde sonunda kazanirsiniz..
              toplam kayip=50+125
              toplam kazanc=362,5
              toplam yatirilan para=150+200+500

atlantıc cıty'e takıldıgın nasıl bellı oluyor, o dedıgınız martıngale sıstemı, ama kımsenın sınırsız parası olamaz, sınırlı para ıle de bunu yapamayız,

Yorum

• NUNU
                HAS AYU
                • 28 Şubat 2009
                • 130

atlantıc cıty'e takıldıgın nasıl bellı oluyor, o dedıgınız martıngale sıstemı, ama kımsenın sınırsız parası olamaz, sınırlı para ıle de bunu yapamayız,
                atlantik city'ye denize girmek icin giderim sadece. game theory dersinden kalma nacizane bir bilgi. para ve bilgi sinirliyse kaybetmeye mahkumuz. iste bu yuzden hep kasa kazanir..

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

NUNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  atlantik city'ye denize girmek icin giderim sadece. game theory dersinden kalma nacizane bir bilgi. para ve bilgi sinirliyse kaybetmeye mahkumuz. iste bu yuzden hep kasa kazanir..

Tesekur etmene gerek yok, hehehe , lınkı acıga koydum.Gamblıng sıstemlerının matematıksel anlatımı...Yazar aynı zamanda blackjack sayma ısını bulan kısı..

The Mathematics Of Gambling (Edward O. Thorpe).pdf

Yorum

• NUNU
                    HAS AYU
                    • 28 Şubat 2009
                    • 130

Tesekur etmene gerek yok, hehehe , lınkı acıga koydum.Gamblıng sıstemlerının matematıksel anlatımı...Yazar aynı zamanda blackjack sayma ısını bulan kısı..

tesekkurler, bir okuyayim..

Yorum

• Dantes
                      Bağımlı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 836

dongulere yapistirdigim bir wolf wave analizi var ilgilnen varsa bakabilir en kritik yerde duran eur/usd icin.(sn mozkanin yonlendirmesi ile en hizli ogrenilen oldugu icin wolf wave sectim digerlerinin arasinda)
                      Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Sayın Gungor ıcın

While some indicators measure a trend’s direction or volume, the Average Directional Index (ADX) measures a trend’s strength. The index is displayed as an oscillator in a separate box below the price charts. Strength is measured on a scale of 0 to 100.
                        As a rule of thumb, a trend is strong if the ADX is above 30. A reading below 20 typically indicates a weak trend. In a strong trend, the ADX should slope upwards. In the EUR/USD chart above, the vertical lines represent times when the ADX crosses the 30 mark.
                        In March of 2008 for example, the ADX crossed above the 30 mark when the currency pair traded at 1.52. Over the next month, the currency pair gained strength at a relatively rapid pace and ended up hitting a high above 1.60. When the ADX crossed back below the 30 mark, the currency pair range traded for the next few months before breaking lower in the middle of July.

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

Sayın Hydioxyde senın teknıge benzer bır yontem ama RSI kullanmıs,

stop saglam olursa mantıklı olur.

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

bilmiyorum ama denemelerime gore su mantik ( islem suresi bolu kullanilan period esittir gosterge period degeri ie. 24 saat/30dk =48 gibi) gostergede iyi olmuyor. asiri alim satimlarda 30 dk ornegin en uygun period diger acilardan destek alarak 20 gibi duruyor. bunu 24 48 gibi yapmak pek iyi sonuclar vermiyor yani geclik olusuyor o takdirde. nasill 14 iyi degilse 48 de degil bence.20-21 cok iyi bir secenek.
                            Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                            Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                            Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• hdioxyde
                              Demirbaş
                              • 04 Mart 2009
                              • 84

Sayın Hydioxyde senın teknıge benzer bır yontem ama RSI kullanmıs,

stop saglam olursa mantıklı olur.

http://www.investopedia.com/articles...fade-trade.asp

Evet kesinlikle benzer bir teknik isminden bile anlaşılıyor. Onun adı exhaustion, bizimkinin isim babası sensin gerçi "jübile"...

..
                              Illegitimi non carborundum

Yorum

• sungur
                                Bağımlı
                                • 19 Mart 2009
                                • 0

hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Şimdi başa dönerek nasıl bir formülasyon kuracağımıza bakalım:

Ne demiştik:
                                • Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
                                • Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
                                • Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
                                • Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...

İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...

Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.

Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.

Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
                                • CCı(40) uzun vade için kullanılan bir değer.
                                • DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
                                • B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)

Sonuç itibari ile Expert olarak yazılmak üzere...

Kırmızı Bar:
                                CCI(40)>100 AND
                                DX(12)>40 AND
                                ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100
                                Mavi Bar:
                                CCI(40)<-100 AND
                                DX(12)>40 AND
                                ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100<0

Not: Dantes bunu kaça satardık sence :-)

..
                                BU FORMÜLÜ MS te nasıl kullanabiliriz ? exper içine mi kopy yapacağız? hangi bölümleri nereye kopy yapmalıyız? yardımcı olurmusunuz?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information