Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tekke
    Yasaklı
    • 04 Mart 2009
    • 48

hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi başa dönerek nasıl bir formülasyon kuracağımıza bakalım:

Sonuç itibari ile Expert olarak yazılmak üzere...

Kırmızı Bar:
    CCI(40)>100 AND
    DX(12)>40 AND
    ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100
    Mavi Bar:
    CCI(40)<-100 AND
    DX(12)>40 AND
    ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100<0

..
    hdioxyde abi eline sağlık açıklamalar için.
    ben bunu Mt4 platformda nasıl kullanabilirim.acelem yok sadece aklınızda bulunsun istiyorum.

mt4 platformu şuan Teo abi kullanıyor sanırım.takipteyim.

ayrıca ben sizler kadar iyi olmadığım için daha çok pencereden bakıyorum.eğer meşgul ediyorsam abilerim af ola.

syg.

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Ne demiştik:
      • Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
      • Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
      • Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
      • Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...

İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...

Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.

Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.

Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
      • CCı(40) uzun vade için kullanılan bir değer.
      • DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
      • B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)

Kırmızı Bar:
      CCI(40)>100 AND
      DX(12)>40 AND
      ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100
      Mavi Bar:
      CCI(40)<-100 AND
      DX(12)>40 AND

Not: Dantes bunu kaça satardık sence :-)

..

tam gunu gorebılmek ıcın 30 dak perıyodda ccı 40 yerıne 48 yapmayı onerırım, tam gunu olceklemek amacı ıle...

Yorum

• Dantes
        Bağımlı
        • 26 Şubat 2009
        • 836

Ne demiştik:
        • Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
        • Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
        • Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
        • Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...

İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...

Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.

Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.

Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
        • CCı(40) uzun vade için kullanılan bir değer.
        • DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
        • B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)

Kırmızı Bar:
        CCI(40)>100 AND
        DX(12)>40 AND
        Mavi Bar:
        CCI(40)<-100 AND
        DX(12)>40 AND

Not: Dantes bunu kaça satardık sence :-)

..

Ustad biliyormusun bu benim dusundugum butun dogru seyleri kullaniyor ama cci(asiri-alim satim icim),adx(trend icin) ve bollinger volotilite takibi icin.
        son derece basit ve islevsel gercekten yurekten tebrik ederim.
        bunlari dusunmem bana birsey kazandirmadi neticede hem kafamda sizin cevapladiginiz sorular donup dururdu. bazen mt4 de uyguladigimda sonuc aliyordum ama voba uyguladigimda olmuyordu.

sorunuza gelirsem calismayan 150-200 dolar ettigine gore bu calisan birsey
        surumlu satilirsa en az 300-500 den gider derim. buyuk hava verilip satilirsa 1000 lerce eder. calismayan zaten varolan seylere boyle yapanlari gorduk hep. adam interneti calkalamis yetmemis dunyanin en saygin kanllari dergilerinde kapak olmus ama zarar ettiren sacam sapan aliplar yapan trend takip etmeyen hatt trende karsi 500 dolar zarar edinceye kadar duran hemde 0.3 lot ile sistemin indirimli 149 dolar istiyor dusunun. ustad sn teo olmasa bunlara para vere vere sermayeyi tuketirdik. biz padavan olarak jeday olmak icin egitim goruyoruz neticede.
        saygilar tesekkurler
        Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
        Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
        Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• hdioxyde
          Demirbaş
          • 04 Mart 2009
          • 84

Tekke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          hdioxyde abi eline sağlık açıklamalar için.
          ben bunu Mt4 platformda nasıl kullanabilirim.acelem yok sadece aklınızda bulunsun istiyorum.

mt4 platformu şuan Teo abi kullanıyor sanırım.takipteyim.

ayrıca ben sizler kadar iyi olmadığım için daha çok pencereden bakıyorum.eğer meşgul ediyorsam abilerim af ola.

syg.
          Maalesef mq4'de 2+2=4 bile yazamıyorum. Çok daha karmaşık bir dil kullanıyor o . Ancak ilgili göstergeleri ki hepsinin karşılığı Metatrader'da var pencerelere yerleştirip gözle takip edebilirsin..
          Illegitimi non carborundum

Yorum

• hdioxyde
            Demirbaş
            • 04 Mart 2009
            • 84

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            tam gunu gorebılmek ıcın 30 dak perıyodda ccı 40 yerıne 48 yapmayı onerırım, tam gunu olceklemek amacı ıle...
            Bana uyar. Kaldı ki DX(12) çeyrek güne oturuyor. B%'de de 12 olarak kullanılabilir...

Temelde çok farketmiyor...

Yorum

• hdioxyde
              Demirbaş
              • 04 Mart 2009
              • 84

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ustad biliyormusun bu benim dusundugum butun dogru seyleri kullaniyor ama cci(asiri-alim satim icim),adx(trend icin) ve bollinger volotilite takibi icin.
              son derece basit ve islevsel gercekten yurekten tebrik ederim.
              bunlari dusunmem bana birsey kazandirmadi neticede hem kafamda sizin cevapladiginiz sorular donup dururdu. bazen mt4 de uyguladigimda sonuc aliyordum ama voba uyguladigimda olmuyordu.

sorunuza gelirsem calismayan 150-200 dolar ettigine gore bu calisan birsey
              surumlu satilirsa en az 300-500 den gider derim. buyuk hava verilip satilirsa 1000 lerce eder. calismayan zaten varolan seylere boyle yapanlari gorduk hep. adam interneti calkalamis yetmemis dunyanin en saygin kanllari dergilerinde kapak olmus ama zarar ettiren sacam sapan aliplar yapan trend takip etmeyen hatt trende karsi 500 dolar zarar edinceye kadar duran hemde 0.3 lot ile sistemin indirimli 149 dolar istiyor dusunun. ustad sn teo olmasa bunlara para vere vere sermayeyi tuketirdik. biz padavan olarak jeday olmak icin egitim goruyoruz neticede.
              saygilar tesekkurler
              Pazarlaması senin olsun, Bana satıştan %25 ver anlaşalım... :-)

Yorum

• Dantes
                Bağımlı
                • 26 Şubat 2009
                • 836

pazarlaması senin olsun, bana satıştan %25 ver anlaşalım... :-)
                deal
                Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• hdioxyde
                  Demirbaş
                  • 04 Mart 2009
                  • 84

Bir öneri

Arkadaşlar, fikirlerimiz ve sonucunda gelişen sistemler böyle 270 kusür sayfa arasında bazen kaynayıp gidebilir diye düşünüyorum. Özellikle de beyin fırtınası şeklinde bazen konudan konuya atlarken.

Yeni okumaya başlayan bir arkadaşımızın kendisine uygun bir sistem görmesi onun hakkındaki fikirleri yorumları okuyabilmesi için yüzlerce sayfayı hatmetmesi gerekecek.

Mesela burayı komple okumaya kalksak:
                  • Market profile ile ilgili Teo'nun geliştirdiği sistem
                  • Probmeter'la ilgili sistemler
                  • Linreg temelli sistem.
                  • En son bu jübile.
                  • ve arada takip edemediğim bir sürü fikir.

bunları derli toplu bir şekilde görebileceğimiz bir formata geçsek...

Ham fikirlerimiz için burayı gene kullansak ne de olsa bizim ilk göz ağrımız ama buradan arasıra bazı sistemleri üstünde çalışıp mezun etsek ve Yurtdışı forumlar gibi bir stratejiler üst başlığı açılsa ve her farklı sistem için bir başlık olsa... O sistemi live trading'le takip edenler yorumlarını yazsa, güncel örnekler verilse..

Bana sanki daha derli toplu oluruz, bilgiye daha kolay ulaşırız gibi geliyor ne dersiniz?

...

Yorum

• Dantes
                    Bağımlı
                    • 26 Şubat 2009
                    • 836

ornek grafik

vob30 icin 60 dk lik grafik ustunde bir cozumleme
                    ustad problem icin bir yorum alabilirmiyiz

Yorum

• Dantes
                      Bağımlı
                      • 26 Şubat 2009
                      • 836

size yukarida grafigin aynisini iki kere veriyorum ama sinyal barlari farkli olusmus sizce neden cevabi bende. ikincisinde sinyaller daha az hatta digerinde olmayan ama dogru bir sinyal olusmus.

Yorum

• hdioxyde
                        Demirbaş
                        • 04 Mart 2009
                        • 84

vob30 icin 60 dk lik grafik ustunde bir cozumleme
                        ustad problem icin bir yorum alabilirmiyiz

Aslında bir strateji olarak daha önce bir mesajda Gold günlükt grafiğinde gösterdim.

Zaten entry anında Stop tanımlamamızın nedeni de kesinlikle bu. İkinci trade Stoplayarak zararla sonlanıyor. VOB'da ikinci bar Kırmızı barın en yükseği üzerinde kapanarak zararla stopluyor.

Haziran vadeliye bakarsak geçen hafta son gün çok benzer bir durum oldu ama bu sefer Stoplamadı.

Tabii ki %100 doğru sinyal veren bir sistem yok hayatta.

Ancak diyelim ki 3 sinyalinden 2'si doğru olan bir sistem. Yanlış sinyalde stop tanımlı olduğu için 300 pts kaybettirirken, doğru sinyalinde 450 pts bile kazandırsa günün sonunda 600 pts kardasınız demektir.

..

Yorum

• hdioxyde
                          Demirbaş
                          • 04 Mart 2009
                          • 84

size yukarida grafigin aynisini iki kere veriyorum ama sinyal barlari farkli olusmus sizce neden cevabi bende. ikincisinde sinyaller daha az hatta digerinde olmayan ama dogru bir sinyal olusmus.

Kuvvetle muhtemel ki kullanılan göstergelerin periodlarını ya da sinyal eşiklerini değiştirdiniz. Bir başka ihtimal 3 yerine iki gösterge kullanmış olmanız.

Bu sistem kullanılan değerler olarak optimize etmeye açık bir sistemdir. Bir sistem tester yazarak vadelide optimizasyon yapılabilir.

Önemli olan bu konuda ilk yazdığım mesajdaki teorik altyapı. Ben dönüş yakalamak istiyorum ve dönüş anını bu şekilde tanımlıyorum demek.

Gerisi hangi aletleri kullandığınız ile ilgili
                          Aşırı alım satım için stochastik de kullanılabilir, rsi, cmo vb.. de
                          Trendin şişmesi için DX gibi R2 kullanılabilir hatta VHF bile iş görür
                          B% yerine atr bazlı Keltner Channel de faydalı olabilir.

..

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

evet ustad haklisiniz bunlarin hepsi yapilabilir. bu ahli ile bile cok guzel daha onemlisi cok basit ama stop loss tanimi cok guzel. keltner cok sıkı bb ye gore denenebilir. ben hicbir sey degistirmedim ama. sadece 5 dk dan turetilmis 60 dk ile gercek 60 dk nin farki.

Yorum

• hdioxyde
                              Demirbaş
                              • 04 Mart 2009
                              • 84

evet ustad haklisiniz bunlarin hepsi yapilabilir. bu ahli ile bile cok guzel daha onemlisi cok basit ama stop loss tanimi cok guzel. keltner cok sıkı bb ye gore denenebilir. ben hicbir sey degistirmedim ama. sadece 5 dk dan turetilmis 60 dk ile gercek 60 dk nin farki.
                              Bunu eski sitedeki fikirler sistemlerde dile getirmiştim.

Matriks verisi 16:00 barını 16:00 de başlayıp 16:04:59'da biten bar olarak yazdırırken Metastock bunu 15:55 de başlayıp 16:00 da biten bar olarak kabul ediyor. Bu nedenle barları 5 dakika kaydırıyor.

Yorum

• Linda
                                Yeni Üye
                                • 13 Mart 2009
                                • 0

Xyde-Jubile dediğiniz son formülü vob30@30dk için uzunca bir süredir yönü belirleyebilmek ve kanal çizgilerimi çizmemde yol göstericilik yapması amacıyla şu şekilde kullanıyordum:

AL:
                                CCI(20)>100 AND
                                DX(20)>35 AND
                                ((C-BBandBot(C,10,E,1.5))/(BBandTop(C,10,E,1.5)-BBandBot(C,10,E,1.5)))*100>100

SAT:
                                CCI(20)<-100 AND
                                DX(20)>35 AND
                                ((C-BBandBot(C,10,E,1.5))/(BBandTop(C,10,E,1.5)-BBandBot(C,10,E,1.5)))*100<0

VOB'da matriks 30dk'lık grafikte bu şekilde optimize edilmiş olan formül gayet kilit sonuçlar üretiyor...
                                al/sat/tut/boru değil, öz be öz alın terli kendi fikrimdir, fikirlerim her an değişebilir, yatırım tavsiyesi değildir!..
                                Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz!..
                                GS: Remember - it is easier to ride the trend then to bet against it.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information