Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bgungor68
    ....................
    • 06 Aralık 2007
    • 809

Bunu doyum noktaları için, İndice Strength formulu >=91 ve Lregin ust bantı ise ,M30 da, max 4 bar sonra aşağı kırılma olablir diyeblirz o zaman..
    Altta ise indistr <=30 ve Lregin alt bantı max 4 bar sonra Yukarı kırılım...

Yorum

• Bear_Bull
      Spread Trader
      • 09 Şubat 2009
      • 773

Arkadaşlar slm.
      yazdıklarınız iyi güzelde sistem yazmasını az buçuk bilmeme rağmen bazı yazılarınızdan hiç bir şey anlamadığımı itiraf edeyim:(

yazılarınızı sistemlerinizin grafikleri ile süsleseniz daha güzel olmazmı ?

x30 yvade günlük periyot
      sistem stochastik
      gerçi ben hiçbir sistemi şu anda aktif olarak kullanmıyorum ama :( sistemleri takip etmedende yapamıyorum.
      Selamlar.

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• Tekke
        Yasaklı
        • 04 Mart 2009
        • 48

Bear Bull abi sen anlamıyosan biz ne yapek yaw...:040:

Yinede çok güzel bilgiler var burada.daha anlaşılır olursa çok kişi yararlanacaktır.

ben şimdi o mavi mum çubuk ve kırmızı mum çubuk nasıl oluşuyor.mt4 de bunu nasıl yaparız onun peşindeyim ve habire turluyom burada abiler birşey yazmışmı diyerekten.

syg.

Yorum

• hdioxyde
          Demirbaş
          • 04 Mart 2009
          • 84

Xyde-Jübile Strateji

Strateji'yi anlatmaya çalıştım aşağıdaki grafiklerde...

Öncelikle bu bir Entry Strateji'dir. Ya da ters pozisyon taşınıyorsa Exit strateji olarak da kullanılabilir.

Exit kısmını bu sistem dahilinde çözmek mümkün değil. Pozisyondan çıkmak için ters yönde bir aşırılık beklemek son derece anlamsız.

Aşağıda 4H bir USDJPY ve bir de günlük periodda GOLD grafikte trade prensiplerini açıklamaya çalıştım. Olası tüm ihtimalleri örneklemeye çalıştım. Farklı parite ve emtiaları farklı periodlarda örneklemeye çalışma nedenim iyi bir trade setup'ının hemen hemen her parite, emtia, future'de ve farklı zaman dilimlerinde çalışmasının iyi bir performans kriteri olduğuna inanmam.

Yorumlarınızı dinlemek isterim...

Illegitimi non carborundum

Yorum

• hdioxyde
            Demirbaş
            • 04 Mart 2009
            • 84

Tekke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bear Bull abi sen anlamıyosan biz ne yapek yaw...:040:

Yinede çok güzel bilgiler var burada.daha anlaşılır olursa çok kişi yararlanacaktır.

ben şimdi o mavi mum çubuk ve kırmızı mum çubuk nasıl oluşuyor.mt4 de bunu nasıl yaparız onun peşindeyim ve habire turluyom burada abiler birşey yazmışmı diyerekten.

syg.
            Yavaş yavaş geliyor, acele yok, bi bakalım gerçekten çalışıyor mu?metastock'ta alt tarafı 3 satır bir code bu...

Yorum

• hdioxyde
              Demirbaş
              • 04 Mart 2009
              • 84

Teo naber?

Ne diyorsun "Jübile"ye?

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Oncelikle Sayın Dante ye tesekur borcluyuz, Bu ındıkatorun asırı alım ve satım oldugunu tesbıt ettıgı ıcın.

Bu benım ıcın bılgılerımı refresh ettı.

Sımdı bu ındıkator muthıs calısıyor 1 hafta da gırdıgım her pozısyondan 100 pıps ten fazla kazandım.

Ama burada sunu anladımkı Dante nın yazısından sonra.

Asıl basarı yıne daha once defalarca yazdıgım forumlarda kı temel konulardan gelıyormus.

Ben bu basarıyı ındıkatore yorumladım.Halbukı ındıkator bıldıklerımı bana hatırlattı,farkına varmadan yapıyormusum.

Sayın Hydıoxyde yazdıklarının aynısı oluyor aslında..

Ozetlersem..

Bu ındıkator ne yapıyor

1) Degısık perıyodlarda trend ve asırı satım ındıkatorlerıne bakıyor.
                2) bu bolumde asırı satımın nerede olduguna bakıyor 7 veya 2 olmasına,

Bu nedır aslında RSI 70 -30 ustu ve altı veya CCI 100 veya -100 altı,
                Bız daha oncekı calıslamalarımızda buranın trend bolgesı oldugunu bılıyoruz.

Indıkator bu bolgeye gırınce trend alarmı verıyor. Yanı bızım daha once bılıpte uygulamadıgımız olay.Ve o bolgeden (asırı alım veya asırı satım bolgesı) sızı trendde tutuyor.

Gelelım 3456 bolgesıne, burası da yatay dıyor, bu da aslında yıne daha once bıldıgımız ccı ara bolgesı veya rsı ara bolgesı, bu bolgenın yatay oldugunu ve ust band alt band oynamamız gerektıgını,(bunun tesbıtı ıcın lınregressıon kullanabılırız)

Bu ara bolgelerını bız daha oncekı baska forumda topıkte notrade alanı ılan etmıstık.

Sonucta donup dolanıp aynı yere cıkıyoruz.

O zaman sonuc su.

CCI veya RSI ara bolgelerı yataydır.Bu bolge bu ındıkatorde 3456 dıye gecer.

Bu bolge notrade veya yatay bolgedır.Asırı alım ve satım kullanılmalıdır.
                Kesınlıkle Macd Ma veya trend gostergelerı kullanılamaz.

Gelelım RSI 70 ustu 30 altı veya CCI 100 ustu ,-100 altı, veya 012 ve 789 bolgelerıne, Bu bolgeler trend bolgesıdır.

Burada MAcd Ma gıbı seyler kullanılır.

Aslında kullanmaya da gerek yoktur,zaten bu bolgede macd ve ma al veya sat konumunda olmak zorunda...

O zaman bızım dedıklerımızı bız aslında uygulamamısız ve bu ındıkator sayesınde uygulayarak para kazanmısız.

Burada muthıs bır ders var. Komsunun tavugu mısalı.

Bıdıklerımız degerlı degıl ama komsunun tavugu olunca degerlı hale gelıyor.

Ben bunları yıllardır yazarım ama bu ındıkator bana bıldıklerımı kullanma sansı verdı.

Ben bu ındıktoru su sekılde kullanıyorum basarıyıda sunu borcluyum..

Asgıda kullanım seklımı yazacagım...

Yorum

• hdioxyde
                  Demirbaş
                  • 04 Mart 2009
                  • 84

Xyde-Jübile

Yorumsuz Aylık XU30 grafiği:

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

Bıze ıkı tane sey lazım, gerısı bos, para kazanmak ıcın,

Kullanım seklım

nedır bunlar,

neresı en tepe, neresı en dıp,

Tepe nerede olusur, Asırı alım bolgesınde,

Dıp nerede olusur asırı satım bolgesınde..

Buranın dogru tesbıt edılmesı lazım,

Eger tepe dedıgımız yer gercekten tepe degıl ıse, asırı bolgede (trend) de oldugumuz ıcın parcalanırız.

Iste bu probılıty bunu saglıyor.

Tepe nasıl olusur. Dıp nasıl olusur.

Tepe ne demektır.Teknık olarak konusursak,

Fıyatın en tepede oldugu ama artık alıcıların olmadıgı yerdır , yanı momentın sıfır oldugu yer.

Dıp ne demektır.

Fıyatın en dıpte oldugu ama artık satıcıların olmadıgı yerdır , yanı momentın sıfır oldugu yer.

Bunu soyle tespıt edıyorum.

Eger bolge 012 veya 789 bolgesı ıse, probılıty ındıcator de 4 bolumde gosterılen Macd ındıcator eger = olursa artık moment sıfırdır. Cunku bu bolgede macd ye bakmamız gerektıgını bılıyoruz.

Macd = oldugunda artık ısteksızlık durumu baslamıstır.

Bunu ben grafık uzerınde 7e (7equal), 8e,9e seklınde ısaretlıyorum.

Eger ıkı tane aynı yerde 7e ,8e, 9 e ler olusmussa (yenı ısteksızlık aynı noktada ıse ) teknık olarak o tepe veya o dıp asılamaz anlamına geldıgı ıcın burası en dıp veya en tepedır.

Asagıdakı grafıkte bakın son durumda MAcd = durumuna gecmıstır,Daha oncede gectıgı yerlerı ben 8e ,7e olarak grafıkte ısaretlemısım..

Burayı yakaladıktan sonra ornegın en tepede sattıktan sonra gerısı artık en dıpte olanı yakalamak ve bu surede pozısyonda hıc kımıldamadan oturmaktır.

Bu dedıgım aradakı tepe ve dıp farkı da en azından 100-300 pıpstır.

Ben bu sekılde gecen hafta hep kazandım...

Asagıdakı grafıge bakacak olursak benım ısaretledıgım yerde, macd de attım goreyım dıye macd de hep tepe yapmıs.

Yorum

• teo
                      Demirbaş
                      • 03 Mart 2009
                      • 3712

Sımdı bakın aynı goruntu EurGbp de de var, Asırı bolgede ıkı kere macd = konumuna gecmıs, yanı buradı dıp, bu dıp bu ısteksızlık olduktan sonra kırılamaz.

Zaten burada macd ındıkatorude uyumsuzluk sınyalı vermıs

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Sımdı bakın aynı goruntu USDCAD de de var, Asırı bolgede ıkı kere macd = konumuna gecmıs, yanı buradı dıp, bu dıp bu ısteksızlık olduktan sonra kırılamaz. Zaten burada macd ındıkatorude uyumsuzluk sınyalı vermıs.

Yorum

• hdioxyde
                          Demirbaş
                          • 04 Mart 2009
                          • 84

Xyde-Jübile Formüller

Şimdi başa dönerek nasıl bir formülasyon kuracağımıza bakalım:

Ne demiştik:
                          • Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
                          • Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
                          • Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
                          • Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...

İlk madde için basit bir aşırı alım satım göstergesi kullanabiliriz: Ben CCI tercih ettim. 40 period için -100 ve +100 aşırı alım bölgesi olarak tanımlı...

Bir de trendin varlığından ve doruğa ulaşmış olmasından emin olmalıyız. Akla ilk gelen ADX ancak ben onun yumuşatılmamış versiyonu olan DX'i tercih ettim. Trendin doruk noktası için DX'in 40 üzeri olması gerekiyor.

Aşırılığın doyum noktası için ise eski forumda Teo sayesinde öğrendiğim B% göstergesini kullanacağız. Bollinger Band genişliği ile fiyatın yerini karşılaştıran bir gösterge bu. Doyum için fiyatın standart sapmanın dışına taşmış olması gerektiği varsayımına dayanacağız...Yani b% değerinin 100 ya da 0 altında yani fiyatın Bollinger Band dışında olması gerekiyor.

Periodları gelişigüzel seçtim diyebiliriz. Biraz gözle deneme yaptım ancak genelde kabul gören periodlar kullandım...
                          • CCı(40) uzun vade için kullanılan bir değer.
                          • DX(12) için DMI setinin 14 yerine 12 olarak çok daha iyi çalışması konusunda Teo'nun makalelerinden birinde okumuştum.
                          • B% değerinde ise Bollinger'in bizzat tavsiye ettiği iki değer setinden birisidir bu (20,2) ve (10,1.5)

Sonuç itibari ile Expert olarak yazılmak üzere...

Kırmızı Bar:
                          CCI(40)>100 AND
                          DX(12)>40 AND
                          ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100>100

Mavi Bar:
                          CCI(40)<-100 AND
                          DX(12)>40 AND
                          ((C-BBandBot(C,10,E ,1.5))/(BBandTop(C,10,E ,1.5)-BBandBot(C,10,E ,1.5)))*100<0

Not: Dantes bunu kaça satardık sence :-)

..

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Prob meter daki indice strengt formulunde 30 dak. için 24 sayısını 48 yapıyorum. Gosterge gayet güzel işliyor gibi gözükmekte..
                            kacıncı satır bu, bende yapayım...tam yerını yazarmısın search edeyım

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Bu hikayenin ana fikrini açıklamadan şunu belirteyim barları ben elle boyamadım, çok çok basit bir Metatock formülü girilmiş bir expert bu...

Herkesin üstünde hemfikir olabileceği bazı kabullerden yola çıktım.
                              • Trend bir aşırı alım ya da aşırı satım halidir.
                              • Trend dönüşü bu aşırılığın doyum noktasıdır.
                              • Doyum noktasında ya ani bir dönüş, ya da 1-4 bar arası yatayda gösterge rahatlatılması olur.
                              • Yatayda geçen bu 1-4 bar sırasında ya mal dağıtılır ve trend döner, ya da yeni eller mal toplar ve trend bir o kadar daha gider...

Yukarda anlattığım maddeleri ben trading'in temeli olarak algılıyorum ve mantıklı bir itiraz varsa gelişmek adına dinlemekten büyük keyif alırım.

Burada kritik olan bu aşırılığın doyum noktasını doğru tespit etmekte...Ve buna uygun bir strateji geliştirmekte.

..
                              cok guzel, sızınle hep konustugumuz olaylar cok begendım

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

Bgungore arkadasıız ıcın metastock 9.1

[hide]

http://rapidshare.com/files/48328433/metastock-9.1.rar

[/hide]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information