Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mehmet emin
    Tecrübeli
    • 19 Ağustos 2008
    • 303

sn yorumcu ne dersiniz bu tire tutulur mu borsa o kadar düştüğü halde düşmedi fazla ama mesela 8.15e geldiği zaman 8.15ten satma fırsatı vermiyor ya 8.00 oluyor ya 7.95 bunun nedeni nedir acaba bir de hala aynı görüşünüzü koruyormusunuz bu kağıt için yani 9.60a doğru bir hareket var diyor musunuz hala
    'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sn yorumcu ne dersiniz bu tire tutulur mu borsa o kadar düştüğü halde düşmedi fazla ama mesela 8.15e geldiği zaman 8.15ten satma fırsatı vermiyor ya 8.00 oluyor ya 7.95 bunun nedeni nedir acaba bir de hala aynı görüşünüzü koruyormusunuz bu kağıt için yani 9.60a doğru bir hareket var diyor musunuz hala
      Hala öyle olacağı düşüncemi koruyorum. 7,65 son destek. 7,80'in altına bırakmaya niyetleri yok desteği burda göstermeye çalışıyorlar. insanlar 7,80'e inanınca verecekler malı 7,65 e çekecekler büyük ihtimalle bana yaptıkları gibi 7,95 stoploss demiştim. Beni yanılttılar aynı hareketi ikinci defa çektirebilirler. Sattığım senede yeniden bulaşma adetim olmadığı için almıyorum. Yoksa 7,85 alınabilecek güzel bir fiyat. Yani benim sattığım fiyat. Endeks düşerken sağlam durabilmesi iyi bir gösterge. şirkette alımları ile bunu destekliyor.
      Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

15 günlük tatile çıkacağım için fazla yazı yazamayacağım.
        Yinede fırsat buldukça elimden geldiğince portföy oluşturmaya çalışırım. Sizden ricam yön bulma açısından
        günlük olarak biri çetere tutarsa iyi olur çünkü anlık takip edemeyeceğim.
        ımkb kapanırken dow ne kadardı.....
        dow kaçtan kapattı. aynı şey dolar yen paritesi içinde geçerli
        futureler ne durumda sabahları
        vix endeksi ne durumda.
        olurda ben buraya giremezsem. dow 7.300'lere geldiği an alın gitsin. imf anlaşması olursa alın gitsin.
        muhtemel senetlerim
        kchol....... dolar aşağı yöneldiğinde
        akbank 3,80 lere geldiğinde ben 3,40 umuyordum ama o kadar düşecek sanırım
        şişe 0,80 lere geldiğinde ben 0,77 yazmıştım
        tüpraş %20-30 aşağı gelirse
        bu 4 hisse iyi
        anelt 1,10-1,15 arasından düşünülebilir... dün 1,26 yazmıştım umduğumdan hızlı geldi.
        tire 7,65 e inmediği sürece biriktirebilirsiniz. 9,15-9,50 den satmak amacıyla ama fazla yüklenmeyin kağıt sahipleri çakmasın manzarayı.
        hoşçakalın. 15 gün sonra yoğun bir şekilde devam ederiz.
        olurda yazamam diye yazdım. hata payları olabilir ama bu senetler endeks çıkarken kaybettirmeyecek senetlerdir. %30-40 görüncesatarsınız. bende başlangıçtaki sözümü tutmuş olurum.

Yorum

• Yeşil Zeytin
          Tecrübeli
          • 11 Mart 2007
          • 527

Hatasız kul olmaz.. hatanızla seviyoruz sizi 15 gün çok uzun bi süre bence sizi izleyenler için :S Ama güzel bir tatil için de az bi süre..

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
            422 birim para var elimizde.
            Yakın bir tarihte senede girebiliriz. Yakın olsun bu mesaj bize. Şuan vaktim yok yazamayabilirim.
            Birim paranın 1/4'ü ile senede girebiliriz. Girdiğim fiyatları ve senetleri yazarım. Piyasalardan uzak olacağım için bazı verileri kaçırabilirim. Yolculuğa çıkacağım dinlenme tesislerinde internet bulabilirsem girip girmeyeceğimizi yazarım. Henüz tam düzelen birşey yok. ama çok yakın çıkış. Geç kalmaktansa erken trene binmek iyidir.
            IMF anlaşmasını araştırsanıza IMF geldikten kaç zaman sonra anlaşma çıkmış bundan önce. buna göre Imf yi tahmin edelim ve ona göre girelim. teknikler uygunlaştı gibi çünkü.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

Önümüzde muhtemel 2-7 gün arasında sürecek küçük çıkışlar olabilir. herşey tamam yükseliyoruz diye düşünmeyin. Ekonomik göstergeler beklentilerden daha iyi gelmeden bitmez. Ne zaman ki ekonomik veriler beklentilerden daha iyi gelmeye başlar endeks o zaman burnunu yukarı kaldırır.
              ımf geçici çözüm sağlar
              faiz indiri geçici çözüm sağlar. Yakın tarihte gördük.
              piyasaya dolar sürmek geçici çözüm sağlar.

asıl çözüm göstergelerin düzelmesidir. Yukarıda saydığım yapılan önlemler derinleşmesini engeller ve düşüşü yavaşlatır anca.

üretimde artış olmuş mu?
              İnsanların tüketiminde artış olmuş mu? (Firmaların satışlarına fabrikaların %olarak çalışmasına bakacağız bunun için).
              Metal fiyatları çıkmaya başlıyor mu?
              Petrol 60-80 dolar arasında mı?

Bunlar olmadan olmaz. Ancak yine diyorum. İmf ile anlaşma ne zaman? Bu önemli bir olay olacak.

Yorum

• ANKARALI
                Seyirci Üye
                • 24 Mayıs 2008
                • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Önümüzde muhtemel 2-7 gün arasında sürecek küçük çıkışlar olabilir. herşey tamam yükseliyoruz diye düşünmeyin. Ekonomik göstergeler beklentilerden daha iyi gelmeden bitmez. Ne zaman ki ekonomik veriler beklentilerden daha iyi gelmeye başlar endeks o zaman burnunu yukarı kaldırır.
                ımf geçici çözüm sağlar
                faiz indiri geçici çözüm sağlar. Yakın tarihte gördük.
                piyasaya dolar sürmek geçici çözüm sağlar.

asıl çözüm göstergelerin düzelmesidir. Yukarıda saydığım yapılan önlemler derinleşmesini engeller ve düşüşü yavaşlatır anca.

üretimde artış olmuş mu?
                İnsanların tüketiminde artış olmuş mu? (Firmaların satışlarına fabrikaların %olarak çalışmasına bakacağız bunun için).
                Metal fiyatları çıkmaya başlıyor mu?
                Petrol 60-80 dolar arasında mı?

Bunlar olmadan olmaz. Ancak yine diyorum. İmf ile anlaşma ne zaman? Bu önemli bir olay olacak.
                HOCAM MUHALEFET OLSUN DIYE DEGILDE IMF ANLASMASINDA NE VAR PIYASA BEKLENTIYI ALIP GERCEGI SATMAZMI ANLASMA OLDUGU AN BEKLENTI BITECEGINDEN BENCE KACMAK LAZIM AMA KALICI YUKSELIS ICIN DIGER KRITERLERINE TAMAMEN KATILIYORUM EK OLARAK KRIZIN KAYNAGI OLAN KONUT SATISI VERILERINIDE DIKKATLI TAKIP ETMEK LAZIM 2001 KRIZINDE ENDEKS DIP YAPTIGI ZAMAN KALICI YUKSELIS ICIN ANCAK 2003 YILINI BEKLEMISTIK SIMDI BENCE AYNISI OLACAK BU ARAYI SABIRLA DESTEKTEN ALIP DIRENCTEN SATMAKLA GECIREBILIRSEK KALICI YUKSELISE DE IHTIYACIMIZ OLMAZ BU ARADA USTAD BUGUN NAKITIN % 25 ILE 3 44 BI MIKTAR PETKIM ALINDI IYI GECELER

Yorum

• hiram
                  Bağımlı
                  • 27 Kasım 2008
                  • 783

Deva Ve Izcm Izlenebilir

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    HOCAM MUHALEFET OLSUN DIYE DEGILDE IMF ANLASMASINDA NE VAR PIYASA BEKLENTIYI ALIP GERCEGI SATMAZMI ANLASMA OLDUGU AN BEKLENTI BITECEGINDEN BENCE KACMAK LAZIM AMA KALICI YUKSELIS ICIN DIGER KRITERLERINE TAMAMEN KATILIYORUM EK OLARAK KRIZIN KAYNAGI OLAN KONUT SATISI VERILERINIDE DIKKATLI TAKIP ETMEK LAZIM 2001 KRIZINDE ENDEKS DIP YAPTIGI ZAMAN KALICI YUKSELIS ICIN ANCAK 2003 YILINI BEKLEMISTIK SIMDI BENCE AYNISI OLACAK BU ARAYI SABIRLA DESTEKTEN ALIP DIRENCTEN SATMAKLA GECIREBILIRSEK KALICI YUKSELISE DE IHTIYACIMIZ OLMAZ BU ARADA USTAD BUGUN NAKITIN % 25 ILE 3 44 BI MIKTAR PETKIM ALINDI IYI GECELER
                    onu satın almadık daha ama almaya yakında başlayabiliriz. Havanın ısınması gerek.
                    akbank: 4,04-4,10 aralığından 26 birim para ile alınabilir.
                    garan: 2,19 dan 26 birim para ile alınabilir.
                    kchol 2,18 den 26 birim para ile alınabilir.
                    Senetler için stoplosumuz. bankalar hakkında gelecek kötü haberler stoploss. doların artacağı beklentisi kcholde stoploss.halen daha 21.000 seviyleri mümkün arada %15'lik kayıp olmadan çıkmak icap edebilir.
                    anelt 1,26 dan alınabilir 26 birim para ile 1,15 lere gitme ihtimali var. ancak burdan risk satın alınabilir. Tek gösterge hariç hepsi olumlu aneltte... 3-4 ay içinde 2,18 leri görme ihtimali çok yüksek. 1,15 ler muhtemel ama. 1,10 altı stoplos

anelt hariç %15-20 karı görünce kaçabiliriz. piyasa karar verecek buna.
                    Yarın için alım deneyceğim.
                    26 birim para nasıl bulundu.
                    yaklaşık 422 birim paramız vardı.
                    4 hisseye bölecektik bu da yaklaşık olarak hisse başı 105 birim para yapar.
                    her hisse için ilk alım 1/4 oranında olacak. 105'i 4 e bölerseniz. yaklaşık 26 yı bulursunuz.
                    alırken cimri olun. satarken eli açık.
                    HERKESE İYİ GECELER.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Deva Ve Izcm Izlenebilir
                      izocam iyi. ama liste dışına çıkmamaya çalışıyorum ben. ne kadar çok hisse o kadar çok kafa karıştırır.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        estağfurullah sayın ankaralı. muhalefet ne demek. tek başıma doğru düşünemeyebilir. Yanlış görmüş olabilirim..
                        petkim hakkında kötü bir haber yoksa harika.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

dow futuresi 100'ün altında olursa...
                          parite tekrar 87 lere sarkarsa...
                          vix 46 şuanda 50'nin üstüne çıkarsa.
                          Sabah saat 9:30 olmadan talimatlarımı iptal ederim.

sonraki günler için ise doların 1,68'e çıkması.
                          endeksin 25.500'ü geçememesi kötü olacaktır. gün gelince değerlendiriz. inşallah kolay kolay stoploss uygulamayacağız.
                          imkb de teknik olarak al konumuna geçecek ama willams 30 henüz tabana oturmadı bu tür riskler mevcut.
                          Last edited by YORUMCU; 22 Ocak 2009, 00:55. Sebep: ek mesaj

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
                            396 birim para elimizde.
                            anelt 1,27 maliyetten 26 birim para ile alındı.
                            Toplamda 422 birim para var.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

370 birim para elimizde.
                              anelt 1,27 maliyetten 26 birim para ile alındı.
                              garan 2,22 maliyetten 26 birim para ile alındı.
                              Toplamda 422 birim para var.

Yorum

• hiram
                                Bağımlı
                                • 27 Kasım 2008
                                • 783

sn yorumcu hocam

sabah yksgr aldım sızce durumu nasıldır takıp dısına ama elımde var

Yorum

Working...
                                X

Debug Information