Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

dohol 1,03 iyi bir fiyat..........................%20 kazanç kafi. 1,03 DEN ALIM YAPTIM.
    tspor 7,05-10 arasından alınması güzel ancak şuan ki fiyatı ile
    7,30 alım..........................................%14 kazanç kafi

TRKCM 0,92-0,94'TEN ALINIRSA NE MUTLU %17 YETER. 1,10 A GELİNCE DÜŞÜNÜRÜZ TEKRARDAN.

KARDMD 0,58 İYİ 0,80 LERİ GEÇER NORMAL PİYASADA. hedefimiz 0,65 yeterli ama. riske çok gerek yok.

ENDEKSTE BİR TERSLİK OLURSA 0,43 LERDEN TEKRAR ALIM FIRSATI DOĞACAKTIR.
    Last edited by YORUMCU; 04 Ocak 2009, 23:06.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• serdinc35
      Aktif
      • 23 Nisan 2008
      • 294

teşekkürler sayın yorumcu

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

Sn. YORUMCU,

Sizi ve açtığınız köşeyi geç fark ettiğim için üzgünüm.

Gecikmeli de olsa Keyborsa'ya hoşgeldiniz diyor; üyeliğinizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.

İsabetli görüş ve yorumlarınızla Keyborsa üyelerinin yolunu aydınlatacağınıza; paylaşımlarınızdan üyelerin azami yarar sağlayacağınızdan eminim.

Başarılarınız sürekli olsun.
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• kartalwhite
          Yeni üye
          • 04 Ocak 2009
          • 7

Sayın Yorumcu,

Zaman ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Söylediklerime hak vermeniz beni mutlu etti. Hisse yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben hisseler hakkında yorum yapmadan sizi izlemeye devam edicem.

Sormak istediğim, DYHOL ile ilgili. Bayağı bir zamandır zararımı azaltmak için DYHOL aldım. Borsanın yükselişine ayak uyduramadığı için 0.67 den sattım. Ben sattım işlem hacmi 10 kat arttı (aynı seans içinde)) ve kağıt 0.72 den kapattı. Bana kağıtta mal boşaltma gibi geldi bu hareket. P.tesi için kara kara düşünüyorum, ya daha yükselirse diye. Ciddi anlamda borçları var ama kağıt da ucuz kaldı. Başka ucuz kalan kağıt da İŞC bence, onda da hareket olabilir.

Tabi bi kez daha söylemek isterim, ben bu işleri hiç bilmiyorum, sadece sesli düşünüyorum. Aldığım bir haberi aktarmak isterim, DOHOL piyango ihalesi nedeniyle hareketlenebilir. İhale Şubat ayına ertelendi. Bilgilerinize.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

Teşekkürler arkadaşlar.
            Kazancımızda zararımız da iyi günümüz de kötü günümüzde beraber olsun.
            az yazalım öz yazalım ama tutturalım.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

kartalwhite Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın Yorumcu,

Zaman ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Söylediklerime hak vermeniz beni mutlu etti. Hisse yorumlarınız için teşekkür ederim. Ben hisseler hakkında yorum yapmadan sizi izlemeye devam edicem.

Sormak istediğim, DYHOL ile ilgili. Bayağı bir zamandır zararımı azaltmak için DYHOL aldım. Borsanın yükselişine ayak uyduramadığı için 0.67 den sattım. Ben sattım işlem hacmi 10 kat arttı (aynı seans içinde)) ve kağıt 0.72 den kapattı. Bana kağıtta mal boşaltma gibi geldi bu hareket. P.tesi için kara kara düşünüyorum, ya daha yükselirse diye. Ciddi anlamda borçları var ama kağıt da ucuz kaldı. Başka ucuz kalan kağıt da İŞC bence, onda da hareket olabilir.

Tabi bi kez daha söylemek isterim, ben bu işleri hiç bilmiyorum, sadece sesli düşünüyorum. Aldığım bir haberi aktarmak isterim, DOHOL piyango ihalesi nedeniyle hareketlenebilir. İhale Şubat ayına ertelendi. Bilgilerinize.
              okudum her yazıyı okurum kayda değer buldum. zamanında bende sizin gibiydim kimse yardımcı olmadı bana. ve kendimi düşündüm o yüzden devam etsem en azından iki kişiye yardımcı bile olsam yeter diye düşündüm. iyi geceler arkadaşlar.

Yorum

• serdinc35
                Aktif
                • 23 Nisan 2008
                • 294

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                .....ANCAK PERŞEMBE GÜNÜ SEANS İÇİN HER NEDENDİR BİLMEM BİR SÜRELİĞİNE BORSADAN ÇIKMA GEREKSİNİMİ HİSSEDİYORUM.
                YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                ........ KARDMD 0,58 İYİ 0,80 LERİ GEÇER NORMAL PİYASADA.

ENDEKSTE BİR TERSLİK OLURSA 0,43 LERDEN TEKRAR ALIM FIRSATI DOĞACAKTIR.

hocam sanırım öküzün altında buzağı arıyorum...

:037: :037:

yoksa buzağılar 5-10 gün içinde çok kötü bir şekilde değişime mi uğrayacaklar....

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

Sayın Yorumcu,

mal boşaltma değil toplama olmuş resmen...
                  willams'a göre öyle. ben habere bakmıyorum çok fazla sadece şirket senede sahip çıkıyor mu ona bakarım. birde teknik analize birbirini desteklemiş olurlar. Teknik analizlerde ayarlarım normalden farklıdır ama.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

serdinc35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    hocam sanırım öküzün altında buzağı arıyorum... :037: :037:
                    yoksa buzağılar 5-10 gün içinde çok kötü bir şekilde değişime mi uğrayacaklar....
                    Krizdeyiz hocam. teknik olarak kriz bitti ama göstergeler olarak bitmedi ve metal fiyatlarını biliyorsunuz. ancak şirketin hisseleri 0,70 lerden bu yana alınıyor... haberlerini okursanız. 0,70 den alan bu fiyattan bırakmaz. Teknikte buna müsade ediyor zaten... endeksin düşüşüne buldukları kılıf ile bizde kılıf uyduracağız. Sadece zaman istiyor bazı şeyler o kadar. Perşembe imf geliyor o nedenle biraz şüpheliyim. Bu beklentiyle endeks alındı beklenti gerçekleşince ne olacak diye düşünmekten alı koyamıyorum kendimi. Birde elimdeki göstergelere göre %10 luk yükseliş daha var gibi görünüyor ani yükselişler olabilir. ancak ocak ayı sonuna doğru düşüşler gelir. Duruma göre ocak ayını bulmaz. göstergelere göre hareket edeceğiz.
                    iyi akşamlar.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

arkadaşlar beklentilerim gerçekleşinceye kadar ya da bir terslik oluncaya kadar yazmayacağım. Herkese iyi geceler. Kendimiz yazıp kendimiz oynamayalım. Borsa yatırımcısının %80'i kayıpta, kimse düşünmesin bırakmayı. Kendimizi geliştirilelim. Ekonomi okuyalım, haberleri okuyalım, teknik göstergeleri okuyalım. ve senet haberlerini okuyalım. o zaman bir faydasını mutlaka görürsünüz. para kazanmak kolay değil borsa da hele hele şu dönemde hiç kolay değil. Sabretmek en önemli kanı. Satarken ve alırken aceleci olmamak çok önemli. Bu nedenle mutlaka paranızın kıymetini bilin. o birikimler kolay olmadı sonuçta. 5-10 kuruşta olsa yatırım yapıyorsanız onun kıymetini bilin. Elinizdeki parayı birine borç veriyormuş gibi düşünün. Gözünüzün arkada kalmaması için sisli havaları tercih etmeyin. kalın sağlıcakla. Kişisel disiplinden ödün vermeyin.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

Sevgili Yorumcu,
                        Yazdıklarınızı okudum. Düşüncelerinizi ve çekincelerinizi anlıyorum. şunu belirtmek isterim, burada yazılanları uygulamak kişilerin kendi iradesine kalmıştır. Bundan dolayı sizin herhangi bir sorumluluk taşıyacağınızı düşünmüyorum. Ancak siz her zaman %10 günlük kazandıran senetleri bile söyleseniz, bu şekilde düşünecek ve sizi haksız yere itham edecek birileri mutlaka çıkacaktır. Bunları hiç düşünmemenizi ve yüreğinizi ferah tumanızı isterim.
                        Bizler KY olarak daima zarar ettik. Kasım 2000'de borsadaydım, %60 zarar ettim. 11 Eylül de borsadaydım, 2003 Irak savaşında borsadaydım. Tam tövbe ettim, bir daha borsaya girmeyeceğim dedim, borsa 56 bine gitti. Sonrasında çok düştü deyip 29 binde tekrar girdim. Şu anda %20 zarardayım ve full nakitteyim.
                        Bunları size şunun için anlatıyorum: Ben ve benim gibi birçok KY bu borsadan anlamıyoruz. Niçin hala uğraşıyorsun diye soruyorsanız:Çok zararımız var, belki bir umut biraz gelir elde eder, ihtiyaçlarımızı gideririz.
                        Bu durumda olan insanlara yardım etmenin, eğer bu işi biliyorsanız, insani bir yönü olduğunu düşünüyorum. Analiz ve yorum yapan birçok insan-site var. Bunların yazdıkları sizin söylediğiniz gibi 30 tane içinden birkaç kağıdın yükselişi şeklinde gerçekleşiyor. Bir sitede japon mum çubukları ile analiz yapılıyor. Bilmiyorum siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Ama ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacımız var.
                        Teşekkür eder, yeni tavsiyeleriniz beklerim.
                        hocam yönetimimi merak ediyorsanız. yazabilirim. bir kaç hafta denersiniz. olursa devam edersiniz. olmazsa elvada dersiniz. kolay bir yöntem ama zaman alan bir yöntem. ve mutlaka sürekli not tutmanız gerekiyor en önemlisi de bu... disiplinden taviz vermediğiniz sürece nerede duracağınızı bildiğiniz sürece sistemli çalışırsanız kaybetmezsiniz. eğer böyle bir şey arıyorsanız. size anlatabilirim sonuçta her zaman burada olmayabilirim. Kaç tane hisse senedinde denerseniz deneyin %95 başarı oranı var. Yeterki aza kanaat etmeyi bilin.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

Sistemimi anlatırım ancak sitelerde yazamam... kişiyi tanımam gerek. Tanımazsam olmaz. eğer çok yayılırsa sistemim. bazı patronlar parayla güzelce çiziyorlar sistemi. 60 saatlik çalışmam boşa gider yoksa... ancak özel olarak tanımaya bağlı olarak isteyen herkesle paylaşabilirim...

Yorum

• celme
                            Katılımcı
                            • 31 Temmuz 2008
                            • 152

sayın yorumcu üstad!!bizleri kırmadınız geldiniz ...teşekkür ederim...bir noktayı belirtmek isterim..borsa dip oldu insanlar zarar etti..inanın insanın ekrana bakası gelmiyor...bole olunca tabi..yorumcuları ihmal ediyor insanlar...ama bizim size güvenimiz tam..teşekkürler keyborsa!!!

kuzufun

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

celme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sayın yorumcu üstad!!bizleri kırmadınız geldiniz ...teşekkür ederim...bir noktayı belirtmek isterim..borsa dip oldu insanlar zarar etti..inanın insanın ekrana bakası gelmiyor...bole olunca tabi..yorumcuları ihmal ediyor insanlar...ama bizim size güvenimiz tam..teşekkürler keyborsa!!!

dostum herkesin kendine yeni bir başlangıç yapması lazım. geçmişteki zararları unutup gelecekte ne yapabilirim. Demek ki eksik bir şeyler yapıyorum demesi gerek. teslim bayrağını çekmek. para kazanmaya çalışmaya küsmek olmaz. Herşeyi yok sayıp sıfırdan başlamak gerek....
                              ekrana bakası gelmiyor doğru. herkesin başına gelir kayıp olduğunda. Normaldir ama geçmişte yaptığımız hataları yapmamayı öğrenmiş isek şayet işte o zaman doğru yolda ilerliyoruz demektir. dostum ne olursa olsun tam güvenme araştırmadan sormadan sakın senet alma, insan hata yapabilir sonuçta. Ancak senet yazarken elimizden geldiğince dikkat ederim. zaten başka yorum yapanlar gibi olmam öyle 30 senet yazıp 4-5 tanesi tutunca oldu demem. Kolay kolay senet yorumu yapmam. Hele hele bilgim dahilimde değilse hiç yapmam... İncelediğim senetleri yazarım. Alan alır. Allah razı olsun diyen der. Demeyen de de allah razı olsun. Yavaş yavaş ve sakince işlem yaptığımız zaman ne kadar sermayemiz artıyor tahmin edemezsiniz. Normal bir insana şu piyasada ayda %5 çok şey ifade etmesi lazım. Bankaların verdiği faizin 5 katı yani... %50 gibi hayalimiz olmasın ve sabretmeyi bilelim yeter. son dalga gelecek endekste ondan sonra 4-5 tane ulusal 30 hissesi bulur. onlara dalarız. ve sadece onalr üzerinde al-satlar yapa yapa paramızı katlarız inşallah
                              ayda %5 yılda yaklaşık %80 lere tekabül ediyor.... %5'i kimse küçümsemesin o yüzden. Kalın sağlıcakla. Bir haftaya kalmaz tekrar yazarım inşallah
                              .

Yorum

• celme
                                Katılımcı
                                • 31 Temmuz 2008
                                • 152

Sevgili Yorumcu,
                                Yazdıklarınızı okudum. Düşüncelerinizi ve çekincelerinizi anlıyorum. şunu belirtmek isterim, burada yazılanları uygulamak kişilerin kendi iradesine kalmıştır. Bundan dolayı sizin herhangi bir sorumluluk taşıyacağınızı düşünmüyorum. Ancak siz her zaman %10 günlük kazandıran senetleri bile söyleseniz, bu şekilde düşünecek ve sizi haksız yere itham edecek birileri mutlaka çıkacaktır. Bunları hiç düşünmemenizi ve yüreğinizi ferah tumanızı isterim.
                                Bizler KY olarak daima zarar ettik. Kasım 2000'de borsadaydım, %60 zarar ettim. 11 Eylül de borsadaydım, 2003 Irak savaşında borsadaydım. Tam tövbe ettim, bir daha borsaya girmeyeceğim dedim, borsa 56 bine gitti. Sonrasında çok düştü deyip 29 binde tekrar girdim. Şu anda %20 zarardayım ve full nakitteyim.
                                Bunları size şunun için anlatıyorum: Ben ve benim gibi birçok KY bu borsadan anlamıyoruz. Niçin hala uğraşıyorsun diye soruyorsanız:Çok zararımız var, belki bir umut biraz gelir elde eder, ihtiyaçlarımızı gideririz.
                                Bu durumda olan insanlara yardım etmenin, eğer bu işi biliyorsanız, insani bir yönü olduğunu düşünüyorum. Analiz ve yorum yapan birçok insan-site var. Bunların yazdıkları sizin söylediğiniz gibi 30 tane içinden birkaç kağıdın yükselişi şeklinde gerçekleşiyor. Bir sitede japon mum çubukları ile analiz yapılıyor. Bilmiyorum siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Ama ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacımız var.
                                Teşekkür eder, yeni tavsiyeleriniz beklerim.

ya hocam ben bu yazıyı geç okudum...bu kadar mı güzel anlatılır bi şey yawww

imza mühür kaşe ne varsa basıyorum altına!!!

sayın yorumcu bu andan itibaren yorum yapmıyorum!!!!!gerisi size kalmış!!!

NOT: son bir ay içinde olan bi olay: bi akrabamın arkadaşı arabyı satmış borcu varmış...borcu ödemeden borsaya girmiş bir kaç kuruş kaldırabilir miyiz diye...tav alış 3,02 satış 2,82
                                yksgr alış4,50 satı 4,22 bunları anlattı bana akrabam...öle bi kötü hissettim ki kendimi...az buçuk borsa bilgimle bir kaç tavsiyede bulundum akrabama arkadaşına solesin diye( son durumu nedir bilmiyorum)...evet sayın yorumcu biz KY ler

son söz sizin!!!
                                kuzufun

Yorum

Working...
                                X

Debug Information