M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MESUTC
    KEYFE KEDER YAZAR
    • 22 Mayıs 2008
    • 4444

İkinci devrede bu kişiler, bir kaç kişilik gruplar halinde laboratuvara alınmış ve ışığın her gösterilişinde uzunluk yargılarını yüksek sesle yapmaları istenmiştir. İkinci devrenin bulgusu iilk devrede birbirinden farklı standart geliştirmiş kişilerin bir araya geldiklerinde bu standartlardan vazgeçerek grup halinde tek bir standart oluşturduklarıdır. Böylece kişisel standartlar, yerlerini tek bir ortak standarda bırakmış olmaktadır. (Tıpkı... Topiklerde giderek görüşlerine, öngörülerine değer verilen kişilerin yargılarının ortak standardı oluşturması, belirttikleri direnç noktalarında toplu satışa yönelmemiz, veya belirttikleri destek noktalarında topluca geçmemiz örneğinde olduğu gibi)

Bundan sonra, yine aynı denekler araştırmanın ilk devresinde olduğu gibi tek tek laboratuvara alınarak aynı işlem tekrarlanmış; bu devrede her bir deneğin yanlız olmasına rağmen ilk devrede geliştirdiği standardı kullanmayıp, grup standardına bağlı kaldığı görülmüştür...

SONUÇ; Fiziksel gerçeğin belirsiz olduğu hallerde kişi, durumu belirlemek, bir yere tutunmak ister ve bu amaçla bir gerçek yaratır. Bu gerçek, kişi yalnız ise onun tarafından, eğer başkaları ile beraber ise etkileşim sonucu grup tarafından yaratılır ve bu standarda beraberce uyulur...

İşte asıl tehlike burada başlamaktadır... Ortak direnç noktaları herkesçe dar bir aralıkta tahmin edilmeye, aynı algı üzerine işlemler yoğunlaşmaya başlanmışsa... (AO ların sıkışması örneği) endeksin veya hissenin aşağı veya yukarı sert hareketi yakın demektir...
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• spider
      Aktif
      • 15 Nisan 2009
      • 224

selamlar dostlar
      bu haber ılgımı cektı aktarayım dedım:

--------------------

DOGU ASYA'DA BOLGESEL DOVIZ REZERVI HAVUZU OLUSTURULACAK
      -DOGU ASYA'DA BOLGESEL DOVIZ REZERVI HAVUZU OLUSTURULACAK

BALI (A.A) - 03.05.2009 - GUNEYDOGU ASYA ULKELERI BIRLIGI (ASEAN) ILE
      CIN, JAPONYA VE GUNEY KORE;NIN MALIYE BAKANLARI, TOPLAM SERMAYESI 120 MILYAR
      DOLARI BULAN BOLGESEL DOVIZ REZERVI HAVUZUNUN BU YILIN SONUNA KADAR
      OLUSTURULMASINI KARARLASTIRDI.
      MALIYE BAKANLARININ ENDONEZYA;NIN BALI ADASINDA YAPILAN TOPLANTISINDAN
      SONRA YAYINLANAN ORTAK BILDIRIDE, CHIANG MAI CAGRISI UYARINCA FINANS KRIZI SOZ
      KONUSU OLDUGUNDA LIKIDITE SIKINTISIYLA KARSILASAN ULKELERE SERMAYE YARDIMI
      SAGLAMAK AMACIYLA OLUSTURULACAK REZERV HAVUZU HAKKINDA ANLASMA SAGLANDIGI, BAZI
      ULKELER TARAFINDAN FINANSE EDILECEK REZERVDEN BORCLANMANIN KOLAY OLACAGI VE
      REZERVIN KULLANIMINA SIKI DENETIM UYGULANACAGI BELIRTILDI.
      CIN ULUSLARARASI RADYOSU;NUN BILDIRDIGINE GORE, 120 MILYAR DOLARLIK
      REZERV HAVUZUNUN YUZDE 20;SI ASEAN TARAFINDAN KARSILANACAK VE REZERVDE CIN ILE
      JAPONYA;NIN YUZDE 32;SER, GUNEY KORE;NIN ISE YUZDE 16;LIK PAYI OLACAK.
      BUNUN YANI SIRA MALIYE BAKANLARI TOPLANTISINDA, BOLGE EKONOMILERINI
      DENETLEMEK VE ANALIZ YAPMAKTAN SORUMLU BAGIMSIZ BIR BOLGESEL DENETIM BIRIMI
      OLUSTURULMASI DA KARARLASTIRILDI.
      yatırım tavsiyesi değildir !!!!!!!!11

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

http://www.herseyibilenkadin.com/

Endekste geleceği bilir mi acaba... Denemeye değer mi...
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• c1ci
          Katılımcı
          • 11 Nisan 2009
          • 112

1oo yıl önce yok diyorum o bana internet diyor.herşeyi bilirmi acaba?aklıma bir şey geldi dur bakim bilebilecek mi?
          yiğidi bir söz....güzeli bir göz öldürür...

Yorum

• ketenhelva
            ..................
            • 10 Aralık 2008
            • 1488

güzel bir deney olmuş.sürü psikolojisi önemlidir..hep uyulması iyi degildir,ama o ayrılma noktasını nasıl bulacagız sürüden...
            her şey olacağına varır..

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok akıllı kadın...sorular yerinde..benim sorumu bildi

birde endeks sorayım
              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• emeklica
                Devekuşu Avcısı
                • 30 Ağustos 2008
                • 696

kadınlardan kormayan kafir.....yaşıma ve tecrübeme güvenerek söylüyorum....
                sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

emeklica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  kadınlardan kormayan kafir.....yaşıma ve tecrübeme güvenerek söylüyorum....

çok doğru bir tespit

sizi arkadaş listeme aldım gitti:kahkaha::kahkaha::kahkaha:
                  Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

ENDEKS GRAFİKLERİ VE İÇ SESİMİZ
                    Muzaffer Şerif'i bilir misiniz....
                    Bu toprakların yetiştirdiği ve fakat değerini bilemediği bilim adamlarımızdan birisidir Muzaffer Şerif.
                    Klasik olarak kabul edilen araştırmasında otokinetik etki diye bilinen bir görsel algı yanılgısından faydalanmıştır. Tamamen karartılmış bir odada hareketsiz duran bir ışık aslında yerinde durduğu halde onu hareket ediyormuş gibi görürüz.

ne yapmak gerekir peki??

bunun bilimsel araştırması varmı??

Yorum

• emeklica
                      Devekuşu Avcısı
                      • 30 Ağustos 2008
                      • 696

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok doğru bir tespit

sizi arkadaş listeme aldım gitti:kahkaha::kahkaha::kahkaha:

:081: gene kazandım.............:081:
                      sabır,şükür,tevekkül.

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

hatun cilve yapmaktan ve çayı bilinçaltına döşemekten bilemiyo..,5. ve sanırım 8. soruda çuvallamaya başladı cevaba önce tank dedi,sonra bi beş soru daha izin istedi onun sonundada denizaltı dedi..önceden kaydedilen şeyler kurnazlıkla yönlendirmelerle yanlış sonuçlara götürülebiliyor..
                        her şey olacağına varır..

Yorum

• MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          hatun cilve yapmaktan ve çayı bilinçaltına döşemekten bilemiyo..,5. ve sanırım 8. soruda çuvallamaya başladı cevaba önce tank dedi,sonra bi beş soru daha izin istedi onun sonundada denizaltı dedi..önceden kaydedilen şeyler kurnazlıkla yönlendirmelerle yanlış sonuçlara götürülebiliyor..
                          Sormasını, yanıt almasını da bilmek gerek

Yorum

• EFEKENT
                            Kıdemli
                            • 15 Mayıs 2008
                            • 4329

merhaba topik dostları. birkaç gündür yazamadım. iş amaçlı Almanyaya geldim. (Gelsenkirchen Herne dolaylarındayım buraları bilen dostlar varsa diye yazıyorum). seansı kopuk kopuk takip etmeye çalışıcam akşamlarıda hocalarımızın yazdıkları öngörüleri dosya olarak hazırlamaya devam edeceğim. gönül birliği böyle birşey işte farklı ülkelerde olsakda çalışmaya devam. herkese çok selam.
                            "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                            Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

amaç lipton zaten görünüşe göre, başarmış ki konuşuyoruz

sehpa diyor,masa diyor ama kitaplığı bilemiyor olabilir..çok çay içmese bilir

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

güzel bir deney olmuş.sürü psikolojisi önemlidir..hep uyulması iyi degildir,ama o ayrılma noktasını nasıl bulacagız sürüden...
                                Siz piyasa yapıcısı olsaydınız ne yapardım sorusuna vereceğiniz yanıtın tersini yapmanız yeterli bence

Yorum

Working...
                                X

Debug Information