M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

olmksa-kaplmn daha yolu olabilirmi?? yoksa taze gevrek leremi bakalım.

elinde olan dumanı tüten ekmeklerin kokusunu alıp dayanamayabilir..

sn mesutc hedefe ulaşanlar ve hedefe az kalanlar takip dışı diye belirtilse iyi olurmu sizce??
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• carizzm
      Tecrübeli
      • 16 Mayıs 2008
      • 317

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      naftalinli olanlar da vardır sandıkta sn.carizzm.

üstte açıklama yaptığınız,alkim ile örneklendirdiğiniz ve bana soru yönelttiğiniz yazı size değil sn.ketenhelva ya idi.o da uyudu erkenden..defter kalem alarak..iyi de o deftere kalem ne yazsın çalışmassan demi ama)).

ben bana söylediniz sandım sn yağmur ,sizin sorunuzu görünce içimden işte kanayan yaraya bir çomak daha dedim ve hiç düşünmeden başladım ağlamaya. zaten yaralıyam hocam

Yorum

• carizzm
        Tecrübeli
        • 16 Mayıs 2008
        • 317

sn mesutc hedefe ulaşanlar ve hedefe az kalanlar takip dışı diye belirtilse iyi olurmu sizce??

tüten ekmeğin üzerine köyde yapılan tereyağı gibi olurki oda harika olur..

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ben bana söylediniz sandım sn yağmur ,sizin sorunuzu görünce içimden işte kanayan yaraya bir çomak daha dedim ve hiç düşünmeden başladım ağlamaya. zaten yaralıyam hocam

yaranızı istemeyerek kanattıysam özür dilerim..ama ne demişler ;insanlar konuşa konuşa..

sizin üzerinize alınacak bir durum yoktu ki: siz zaten ne kadar yardımcı olabileceğinizi sordunuz...açıklamanızı da yaptınız.can-ı gönülden birşeyler yapmaya da çalışıyorsunuz...eee neden alındınız

ketenhelva yaramaz çocuk gibi kaçak oynuyor..nerde ne lazımsa lazım olan kadar çıkarıyor teknik bilmeyebilir...ama çok şey biliyor
          espri yeteneği de var,alınganlık sınırlarını da biliyor..o yüzden rahatlıkla sataştım..

uyuyorken söyleyeyim de ))duymasın..
          Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
            Kıdemli
            • 29 Nisan 2008
            • 4717

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            tüten ekmeğin üzerine köyde yapılan tereyağı gibi olurki oda harika olur..

köy ekmeği olsa,esmer ekmek o zaman nasıl olur?? karnım acıktı sanki

ne köy ekmeği ne de köy tereyağı var:040:

Yorum

• carizzm
              Tecrübeli
              • 16 Mayıs 2008
              • 317

yaranızı istemeyerek kanattıysam özür dilerim..ama ne demişler ;insanlar konuşa konuşa..

sizin üzerinize alınacak bir durum yoktu ki: siz zaten ne kadar yardımcı olabileceğinizi sordunuz...açıklamanızı da yaptınız.can-ı gönülden birşeyler yapmaya da çalışıyorsunuz...eee neden alındınız

ketenhelva yaramaz çocuk gibi kaçak oynuyor..nerde ne lazımsa lazım olan kadar çıkarıyor teknik bilmeyebilir...ama çok şey biliyor
              espri yeteneği de var,alınganlık sınırlarını da biliyor..o yüzden rahatlıkla sataştım..
              uyuyorken söyleyeyim de ))duymasın..
              bencede duymasın maşallah konuşmaya bi başlarsa hepimiz kaçacak delik ararız

Yorum

• carizzm
                Tecrübeli
                • 16 Mayıs 2008
                • 317

ben sabah ısfın ,asyab ve sagyo olmak üzere alım yapacağım tabi dnzyo trade fırsatı sunarsa atlarım. bugün iyi iş çıkardı temettü tarihine kadar al sat yapılabiliir diye düşünüyorum .

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

banvit sagyo grund düşünüyorum..ısfın almıştım.hedefi beklemekte

bu arada ketenhelva nın uykusu kaçmış,bizi dinliyor

mesutc de pc başında uyuya kaldı..kaç gecedir sabaha kadar çalışma neticesinde nakavt oldu))
                  biz tekkeyi beklediğimize göre çorbayı içeriz artık)

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

Sn yağmur,

Benim uzun uzun yazmadığım yazmakta istemediğim konuda yazma ihtiyacı duyurdunuz. (çünkü sonuçta burada gecenin bu saatlerine kadar çalışıp yorulduğum yorulduğumuz, ve sonuçta tespit ettiğim, ettiğim
                    iz hisseleri yazıyorum, yazıyoruz. Bir emek veriyorum, emek veriyoruz) ama değerlendirilmediğini görüp, 2 hafta önce topiğe bir çağrıda bulunuyorum; nasıl bir sistem strateji ile alım yaptıklarını, benim stratejimin güven duyamadıkları yönlerini nasıl bir strateji izlememin daha yararlı olabileceğini, topikten beklentilerini soruyorum ve yazmalarını istiyorum, topik izliyenlerinden sadece ketenhelva o da tam içeriğe dönük olmayan yanıt veriyor, topikte yanıt susuz... Sonra tekrar başka konuda sorular yönelttip strateji belirlemek istiyorum topikte yanıt yine susuz!... O gün OLMKS tavan yapıyor, yazılan mesajlar üzerine, olmuksa ile ilgili mesajımı kopyalayıp yukarıdaki cümlelerimi yazıyorum, sitem ediyorum; siz yanıtlıuorsunuz; teknik analiz bilmediklerindendir diyerek!... OLMKS ile ilgili mesajımda ben zaten "teknik bilen arkadaşlar " diye belirtmiştim. Elbette teknik analiz bilmeyen kişiden analiz istenmeyeceğini ve sitem edilmeyeceğini bilirim. Ama Allah aşkına dönün okuyun topiği, yukarıda özetini çıkardığım sorular üzerine düşüncelerini, duygularını yazmaları için teknik mi bilmeleri gerekiyor topik izliyenlerinin!
                    Ama siz mesajdaki sadece OLMSK ile ilgili analiz isteme bölümüne takılıyorsunuz.Kaldı ki, sizin gözünüzden kaçabilir, daha önceleri bana dikkatli olduğumu yazmıştınız anımsarsınız, sizin dikkatinizden kaçanlar var; doğal olarak bilmiyorsunuz. Ama ben, bu topikte yazılan mesajı kendi düşüncesiymiş gibi, kendi analiziymiş gibi başka sitelerde satanları biliyorum! Ama ben topiği takip edip başka sitelerde grafik koyanları da biliyorum!

Bakın şimdi sizin şahsınızda, siz ve topik sakinleri yazdığınız mesajı bir kez daha okuyun; sonra dönünüp bir de beniim imza bçlümündeki her mesajımın altında yer alan cümleleri okuyun!...

1. Koşul; haftalık %3-5 getiri sağlayacak
                    2. Koşul; %3-5 getiri sağladıktan sonra, daha fazla getiri sağlama potansiyeli olacak hisseleri taşımak...

Şimdi size ve tüm topik sakinlerine soruyorum, sn nur Hanımın BJKAS hissesindeki trend oluşur mu takibi haricinde,
                    mesutc yzdığınız XXX hissesi %3-5 barajını aştı, takip mi etmekte yarar vardır yoksa trade olarak mı düşünmek gerekir diye bir tane mesaj bulabilir misiniz bana!...
                    Bakın ilk kez siz ve topiğin en eski sakini olarak siz de ilk kez şimdi soruyorsunuz! inanmıyorsanız dönüp okusun topiği baştan sona herkes, bir kez böyle bir XXX hissesi için soru sorulmuş mu! Benim tüm hisseleri takip etmemin olanağı yok, geçmiş mesajları takip etmelisiniz derken bir de bakıyorum; "başa vurmak,başa kalkmak" deyimlerinin kullanıldığı mesaj yaziliyor

Borsada asıl kazanç trendlerdedir!...
                    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

sevgili mesutc
                      uyumamışsınız) sizi uyudu sandık..

evet uzun uzun yazmışsınız..ama ben nerede takıldım biliyormusunuz?başa vurmak-başa kakmak deyimlerine takılı kaldığınızda
                      bunu hangi anlamda yazdığımı biliyorsunuz.sürekli aynı şeyi tekrarlayıp aşinalık kazandırmak,merak uyandırmak,ilgi sağlamak,zorla öğretmek.

diğer konularda haklısınız. zamanla olacaktır diye düşünüyorum.benim açımdansa ;
                      seans anında dikkatinizi dağıtmamak,varsa ,analizinizi bıraktırmamak,daha fazla yarar sağlamanızı düşünmek amacım.
                      neticede siz aralıkları hedefi veriyor hatta ve hatta stop kullanılabilir diye de belirtiyorsunuz..

kaçırdığım şeyler olabilir..akşamları baştan sona okuyorum varsa atladığım diye ama yanıt verilmiş oluyor.konuyu gündeme getirmek anlamsız kaçıyor.

eğer yazılır,sorulursa ;ilgili hisse ile daha yakından dikkatle çalışılır.henüz bunu anlayamamışız.
                      bir diğer ;
                      size güvenmemek,sizi test etmek?? bunu ilk yazdığınızda,gönderme yaptığınızda da üzülerek okudum.
                      gönül rahatlığı ile diyebilirim ki,tanıdığım en dürüst,özverili,sorumluluk sahibi,kültürlü ve saygılı,aynı zamanda esprilisiniz.
                      teknik analizinize diyecek bir şey bulamıyorum...durum ortada.

peki kim bu şartlarda güvenden sözedebilir? size güvendiğim kadar kimseye güvenmiyorum..ve dostluğumuz da uzun sayılır oldu)sizin arkanızdan,sizin yorumlarınızı aramaktan yordunuz bir müddet..

emeklerinize sağlık..teşekkürler..

hangi şartlarda ve nasıl titiz bir çalışma ile bunları yazdığınızı ben biliyorum.arkadaşlarım da öğrensin madem..daha önce konuya girmememin nedeni yağcılık yapıyor gibi lafları kaldıramayacağım içindi.
                      siz ara ara bahsettiniz..sizi izleyenler artık tanıyor..şimdi bunları yazabilirim..

sevgiler
                      saygılar..

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

sayın yagmur yaramazımdır dogru,şakada kaldırırım.ayrıca su uyur keten uyumaz..

gelelim asıl konuya..mesutc hocam sizin istekleriniz mantıklı ama şartları var,sorularımın bazılarıda bu yönde olacaktı eger mesaj kısmınızda sıkıntı olmasa idi..kendi adıma tüm ekranı-kasıt tüm hisselerin bulundugu ekran takip etmiyorum,edemiyorum çünki kafam karışıyor,geçen hafta söylediğinizi yapmaya çalıştım adı geçen ve geçmiş olan hisseleri dizip takibi denedim,ııh olmadı,bunun için alışkanlık gerektigini(en azından benim için),yani daha süresi oldugunu anladım,ve geçen haftaya kadar gözlem süresi idi,bundan sonra bilfiil aktivite..
                        kişilerin kendi sistemleri(aslında sistemde degil,bu konuda yapacakları) kendilerine en kolay gelen yoldur,en kolay yol ise bir acemi için 5 hisseyi takip,ekran izlemede ustalaşmış biri için 50 hisseyi ve dahi hisse özelliklerini bilerek takiptir,öyle adamda ya sizin gibi ya mehmet hocam gibi olurki,başkalarını takip gerekliliği olmaz.
                        yapacagım şeyi tarif;defter kalem işi ciddi,dediklerinizi kendi kısaltmalarımla yazacagım ama hepsini takip edebilecegimi sanmıyorum.naftalinli geçmişe ait hisseler konusundada durum aynı,şöylekia hissesi 20 ye gider şu an 5,hisse 20 ye çıkıp 7 ye düşmüş olabilir,hareketini yapmış hissenin çok kısa bir sürede aynı şeyi yapacagını sanmam,o an takip edilmeyen bir hissenin ise hareketini sonradan kaça çıkmış kaça düşmüş diye izlemek,hatta kademe analizi yapmak ise başlı başına bir ugraş..dolayısı ile serzenişte bulundugunuz şeyler deneyimli gözlerin yada kısıtlı sayıda ama tesadüfen o hisseyi gün boyu izleyen birinin cevaplayabilecegi şeyler..yani zor iş elbette ama topikten birilerininde bu konuda gayretkeşlik içinde oldugunun farkındayım..

yazının bazı yerleri kopuk,anlamsız,düşünce uçuşmaları içeriyor halinde olabilir,yapıştırıcı kullanmanızı öneriyorum..
                        her şey olacağına varır..

Yorum

• MESUTC
                          KEYFE KEDER YAZAR
                          • 22 Mayıs 2008
                          • 4444

nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bir hafta dinlendi.
                          İnşallah çayını içmiştir.
                          Kalkıp gitsin artık.
                          Ne dersin hocam çay içecekmi bu daha.?
                          altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          günaydın Mesut hocam, banvt deki hareketlenme 1.50 üzerine çıkabilir mi sizce?
                          MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bir bardak çay molası vermek ister, dinleneyim neden olmasın şunun iurasında ne kalmışki der onun yalancısıyım
                          11.03.2009 hisse fiyatı 1.47

Sn nur görüleceği üzre, sn altima 1.47 kademesinde işlem gören BANVT hisssesi için 1.50 görülebilir mi, diye sormuş; yanıttım da elbette bu perspeftifte olmalıydı, yani altima 3 kademeyi ya o gün için veya 1-2 gün içindeki süre ile sınırlı sormuş olmalıydı; yoksa 1 hafta ve sonrası için 3 kademeyi sormanın bir anlamı olmamalıydı, yanıtımda bu sınırlılıklar içinde verilmiştir.
                          P ise Q önermesi yani

Nitekim hisse, aynı gün 1.43 seviyesine düşerek çay molası vermiş!
                          1 gün sonra yani 12.03.2009 tarihinde saat 10.40 da 1.49 seviyesini aynı gün 16.20 den sonra da 1.50 seviyelerinde işlem görmüş çay molası verdiği yönündeki tahmin yanıltmamıştır. Vee yukarıdaki mesajımın hikmü şahşiyeti de sonlanmıştır böylelikle
                          Hisse o günden bu güne 8 günlğk geçen sürede minimum 1.43 maksimum 150 seviyesini görmüş, bugün ehhh çayımızı yudumladık ziyade olsun, yolcu yolunda gerek demiş, bir nebze ayağa kalkmaya yeltenmiş ve 1.53 seviyesini görmüş
                          Bugüne gelirsek...
                          Ama... verilerinde, yolcu yolunda gerek diyen BANVTin bir taraftan da; çay da keklik kanı çaymış haa, tadı damağımda kaldı fısıldamasını, yola koyulmaklığındaki isteksizliğini görür gibim oluyorum.
                          Hisse yola çıkmaklığı hususunda acele etmiyorsa!...
                          Last edited by MESUTC; 20 Mart 2009, 04:15.
                          Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sayın yagmur yaramazımdır dogru,şakada kaldırırım.ayrıca su uyur keten uyumaz..

gelelim asıl konuya..mesutc hocam sizin istekleriniz mantıklı ama şartları var,sorularımın bazılarıda bu yönde olacaktı eger mesaj kısmınızda sıkıntı olmasa idi..kendi adıma tüm ekranı-kasıt tüm hisselerin bulundugu ekran takip etmiyorum,edemiyorum çünki kafam karışıyor,geçen hafta söylediğinizi yapmaya çalıştım adı geçen ve geçmiş olan hisseleri dizip takibi denedim,ııh olmadı,bunun için alışkanlık gerektigini(en azından benim için),yani daha süresi oldugunu anladım,ve geçen haftaya kadar gözlem süresi idi,bundan sonra bilfiil aktivite..
                            kişilerin kendi sistemleri(aslında sistemde degil,bu konuda yapacakları) kendilerine en kolay gelen yoldur,en kolay yol ise bir acemi için 5 hisseyi takip,ekran izlemede ustalaşmış biri için 50 hisseyi ve dahi hisse özelliklerini bilerek takiptir,öyle adamda ya sizin gibi ya mehmet hocam gibi olurki,başkalarını takip gerekliliği olmaz.
                            yapacagım şeyi tarif;defter kalem işi ciddi,dediklerinizi kendi kısaltmalarımla yazacagım ama hepsini takip edebilecegimi sanmıyorum.naftalinli geçmişe ait hisseler konusundada durum aynı,şöylekia hissesi 20 ye gider şu an 5,hisse 20 ye çıkıp 7 ye düşmüş olabilir,hareketini yapmış hissenin çok kısa bir sürede aynı şeyi yapacagını sanmam,o an takip edilmeyen bir hissenin ise hareketini sonradan kaça çıkmış kaça düşmüş diye izlemek,hatta kademe analizi yapmak ise başlı başına bir ugraş..dolayısı ile serzenişte bulundugunuz şeyler deneyimli gözlerin yada kısıtlı sayıda ama tesadüfen o hisseyi gün boyu izleyen birinin cevaplayabilecegi şeyler..yani zor iş elbette ama topikten birilerininde bu konuda gayretkeşlik içinde oldugunun farkındayım..

yazının bazı yerleri kopuk,anlamsız,düşünce uçuşmaları içeriyor halinde olabilir,yapıştırıcı kullanmanızı öneriyorum..

uykudan kalkıp pc başına geçip sn mesutc ye derdinizi anlatmak kolay değildi..
                            uykulu olmanıza verecektim amma velakinn...yukarıda su uyur keten uyumaz sözü ile ters orantılı oldu

benimde kafam bu saate kadar rakam görmekten karıştı ama iki farklı yapı aynı anda nasıl olur diye düşünmeye başladım şimdibu saattegrafiklerimi bırakarak

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              11.03.2009 hisse fiyatı 1.47

Sn nur görüleceği üzre, sn altima 1.47 kademesinde işlem gören BANVT hisssesi için 1.50 görülebilir mi, diye sormuş; yanıttım da elbette bu perspeftifte olmalıydı, yani altima 3 kademeyi ya o gün için veya 1-2 gün içindeki süre ile sınırlı sormuş olmalıydı; yoksa 1 hafta ve sonrası için 3 kademeyi sormanın bir anlamı olmamalıydı, yanıtımda bu sınırlılıklar içinde verilmiştir.
                              P ise Q önermesi yani

Nitekim hisse, aynı gün 1.43 seviyesine düşerek çay molası vermiş!
                              1 gün sonra yani 12.03.2009 tarihinde saat 10.40 da 1.49 seviyesini aynı gün 16.20 den sonra da 1.50 seviyelerinde işlem görmüş çay molası verdiği yönündeki tahmin yanıltmamıştır. Vee yukarıdaki mesajımın hikmü şahşiyeti de sonlanmıştır böylelikle
                              Hisse o günden bu güne 8 günlğk geçen sürede minimum 1.43 maksimum 150 seviyesini görmüş, bugün ehhh çayımızı yudumladık ziyade olsun, yolcu yolunda gerek demiş, bir nebze ayağa kalkmaya yeltenmiş ve 1.53 seviyesini görmüş
                              Bugüne gelirsek...
                              Ama... verilerinde, yolcu yolunda gerek diyen BANVTin bir taraftan da; çay da keklik kanı çaymış haa, tadı damağımda kaldı fısıldamasını, yola koyulmaklığındaki isteksizliği görür gibim oldum.
                              Hisse yola çıkmaklığı hususunda acele etmiyorsa!...
                              bundan anlayacağımız şey...banvit geçiniz....çay-kahve-ayran-gazoz içsin......

biz fırına gidelim bi koşu mu oluyor?? artık kafa koca bi şişe rakı içmiş gibi oldu da sizde sarhoşluğa verin diyim..

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

uykudan kalkıp pc başına geçip sn mesutc ye derdinizi anlatmak kolay değildi..
                                uykulu olmanıza verecektim amma velakinn...yukarıda su uyur keten uyumaz sözü ile ters orantılı oldu

benimde kafam bu saate kadar rakam görmekten karıştı ama iki farklı yapı aynı anda nasıl olur diye düşünmeye başladım şimdibu saattegrafiklerimi bırakarak
                                Keten kumaş bu, meltem estiği zaman, kendini ipek şal kumaş sanır; iki yana salınmasını, püpür püpür esmek gibi görür; meltem bittiğinde küüüt diye dökülür

Yorum

Working...
                                X

Debug Information