Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

ABD konut satışları verisi ile endeks yukarı doğru fake olduğunu düşündüğüm bi atak gerçekleştirdi... 77.625 den son shortuda pozisyona kattım... haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Günaydın ve iyi haftalar...

Perşembe günü endeks yükselirken yabancı satmış... hareket yerliymiş...

Yabancı payı %61.0
      fetullahtanda haber yok... artık bir olay çıkarırsa seçime çok yakınken yapar...
      USD düştüğüne göre yabancı para giriyormu belli değil ama en azından çıkmıyor demektir... borsadan para çıktığına göre para hazine ihalelerinde kullanılacak demektir... hazine %10 üzerinde faizle yabancının karnını 30 yıldır yaptığı gibi, önümüzdeki 2 haftada doyuracak... hazine ihale fazleri yüksek olsun diye borsayı düşürüp usd yide yükseltmeye çalışacaklardır...

son pozisyonum short... bekliyoruz bakalım...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Borsada haftalardır yerliler alıcı yabancı satıcı... yerlinin, yabancı satarken almaya bu kadar istekli olması düşündürüyor... demekki bizdeki bankalarda bol para var ve koyacak yerleri yok... başka açıklama bulamadım...
        geçen yıl ikişer üçer milyar dolar kar ettiler... önceki yıllarda etmişlerdi... sanayinin geleceği parlak görünmediğinden üreticiye kredide az veriyorlardır... tüketiciye verdikleri parayıda devlet kısıyor... altına kimse para yatırmak istemiyor, batı faizi sıfırın altında, emtia dersen ucuz değil... ellerindeki parayı koyacak yer bulamadıklarından birazda mecburiyetten borsada tutuyorlar demekki...
        birde bist'in batı borsalarına göre nerdeyse yarı fiyatta olmasıda var... ama buna yabancı değer vermiyor...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Short Pozisyonu kapadım efendim.
          fetullah sonunda işime yaradı... yalnız bu kaset işe yaramaz... erdoğanla bilalin 18 aralık sabahı 1milyardoları evlerinden kaçırma konuşma ve görüntülerini yine aynı gün yayınlayacaklardı. o zaman etkisi olurdu... tayyip ortamı hazırladıktan sonra etkisi fazla olmaz...
          Adam milletin yarısını çok kolay herşeye inandırıyor. mesela 50 tane üstü çıplak deri pantolonlu maskeliler, gündüz vakti başörtülü kadına saldırmışlar... Bırak saldırmayı 50 tane değil 10 tane bu giyinime sahip kişi ortalıkta dolanıyor desen, normal zekaya sahip hiç kimse inanmaz. Görüntü bile göstersen bu kamera şakası dersin. saldırmak için ortalıkta dolanan gezici demezsin... ama bu yalana milleti inandırabiliyor... normal zekaya sahip biri bu yalanı söylemeye utanır. kendilerine güleceklerini bilir... ama tayyip sürekli söylüyor ve milletin yaısı inanıyor... hali ile sokakta tüm türkiyeyi milletin gözü önünde soyasa, yine milletin yarısı inanmaz... Bu bir taktiktir. Aynı yalanı sürekli tekrarlarsan, halkın eğitimsiz cahil kesimi inanır... kitaplarda yazar bu... tayyipte o taktiği kullanıyor... tayyipin soygun kasetleri oy konusunda fazla etki etmez... Ukrayna olsaydık ederdi... hepsi üniversite mezunu... ama bizde etmez...

gün içi yükselirse yeniden short kollayacağım...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Bu arada bloomberght de Yavuz Semerci'yi tebrik etmek isterim... bu tayyip bilal kasetinden bahsedemez korkar diyordum. korkmadı... fatih altaylı üzerine yapışan "alo fatih" hattı yaftasından kurtulmaya çalışıyor herhalde, bu sebeple yavuz semerciyi serbest bırakmış olabilir ama abartma demiştir...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Büyük ihtimalle bugün başka işlem yapmayacağım... son pozisyon kontrat sayım az olsada makul artı bıraktı... os sebeple en azından öğle öncesi kıpırdamam herhalde... kıpırdasam bile tek kontratla olabilir... ancak bugün hiç girmesem iyi olur kanısındayım...
              bu kasetin etkisi geçince tekrar 64bini geçer... fakat nereye kadar düşer, yabancılar ne kadar satar bilemem...

Yabancı payı 61.04
              ABD faizi 2.74
              Brent 110

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Aynen beklediğim gibi... 17 aralık gerçekleşince yabancı sattığı için düşmüştük. Yerli hırsızlığa alışık... tepki vermiyor...
                Bugün yabancı payı zaten son 10 yılların en düşük seviyesinde olduğundan geriye yerli kaldı... yerlide en büyük devlet yetkilileride hamuduyla götürmüş olsa tepki vermiyor... sabah düşük açılmasıda, yabancı yine satarmı korkusu... mutlaka yabancı biraz satacaktır... ama yerli o kadar istekliki... bunu önceki günlerde gösterdi...

işlem hacmi olayın büyüklüğüne göre çok az...

yaw korkudanda yazamıyorum ülkenin şu an düştüğü durumu... pkk nın tanıklığı ile pkk ile savaşan askerler içerde... yaw deli olmak lazım... kim dışarda... hey allahım yaw... neyse ben işime bakayım...

endeks 62bini aşağı kırmazsa long almak lazım... belki 1 yada 2 tane long alırım... 62bine dikkat kesiliim...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Tabi abd 15:30 da açılıyor. long alınsa bile 15:30 dan önce kapamak lazım. abd den satış gelebilir, özellikle fetullaha oynayan merrill lynch gibi kurumların okkalı satışı gelebilir... yaw ben bugün hiç topa girmeyeyim en iyisi... ekranı kapayayım...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

dow kaçta açılıyordu yaw... arada TR saati ileaçılışı değişiyordu... hala okkalı satış gelmedi... saat 17:15 e kadar satış gelmezse vede endeks fazla yükselmemişse vede durum aşağıyı göstermiyorsa, 2 kontrat long alabilirim... bayağı şarta bağladım... hiç ellememek daha iyi ya.!!!

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Fetullah ilk seçimlere kadar yani 30 Marta kadar her hafta yeni bişey çıkarabilir... çıkardığı şeylerin etkisi yavaş yavaş azalacaktır... tekrarlayan şeyler etkisini yitirir... ancak tayyipin yada bilalin malı götürürken videosu çıkarsa ciddi etkiler...

dün akşam çıkan kaset ya hakkaten montajdıki ben dinelemedim zaten benim siyasetçilerin soygun yaptığını bilmem için birinin söylemesine ihtiyacım yok... montaj değilse fetullah pazarlık kozu olarak bu kadar süre bekletmiştir... tayyip cesur çıktı... bu cehalet cesaretimi, bilgelik cesaretimi kimse bilemez tabiki.

ordu tayyip kadar cesur çıksaydı şimdi ülkenin yarısını asmıştık... hakkatende deli cesareti gibi cesaret var adamda...

her neyse ben işime bakayım... fetullah benden aldıklarını ufak ufak geri veriyor... hadi fetullah...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Bu arada ABD ekonomisi hakkındaki görüşümüde yazayım...

Tapering bittiğinde ABD bankaları zor duruma düşecek... Tapering bu sene sonu biterse, önümüzdeki seneden itibaren bankaları ve finans kurumları zor duruma düşecek ve işçi çıkarmaya başlayacaklar... ABD tekrar bankalara yardım etmeye başlamazsada bugünkinden daha büyük bir finansal krize girecekler... çünki bankaları gümlemeye başlayacak...

Neden bankaları zor duruma düşecek.?

Çünki 2008 krizi, abd bankalarının fazla büyümesi sebebi ile çıkmıştı. Çok büyüyen bankalar, kötüye giden ekonomiye destek olmak yerine para piyasalarında yüksek kaldıraçla oynamış, yetmemiş türev ve türevin türevi enstrümanlarla sanal karlar elde etmişlerdi... Bu şekilde ayakta kalmaya çabalıyorlardı. bankacılığı 2. plana itmişlerdi... 2008 de hepsi batacakken FED bunlara trilyonlar dağıtmaya başlayarak bu dinazorları yeniden kar eder hale getirdi. Bankalar hiç deişmedi ve kendilerini düzeltmediler... 2008 de para yemeye alışmış aynı bankalar ve aynı personel...

Hali ile FED para dağıtmayı kestiğinde bunların parası hayatta kalmalarına yetmeyecek... personel bol ve beleş paraya alışmış çalışmayı unutmuşlar... Önce işçi çıkaracaklarki kalanların giderini karşılayabilsinler... FED yardım etmezsede iflaslar yeniden başlayacak...

2009 da yazdıklarım aynen gerçekleşiyor...
                        2009 da FEDin dağıttığı paraları görünce, kriz bittiğinde ABD 2. sınıf bir ülke haline gelecek demiştim... aynen o yolda devam ediyorlar...
                        ...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Bu arada BISTe ciddi satışlar gelmeye başladı.

endeks 62bin üzerinde kalmaya çabalıyor...

ancak şelale oluşmadı... bende 75.000 den bir kontrat long aldım... endeks 62bin üzerinde kalacağına inanırsam bi kaç tane daha alabilirim... satışların devamını görürsemde kapatabilirim...

haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

Günü kapadık...
                            2 kontrat Long ile yarına giriyorum. 62bin üzerinde kapadığımızdan, bir tane daha aldım... yarın ola hayrola... yarın sabahı artı kaparsam, öğle sorası kutlamaya sökeye gideceğim.
                            internete bakılırsa yarın hava güzel olacakmış...

haydi iyi akşamlar...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Yabancı payı 61.06... üç beş puanlık oynamaları dikkate almamak lazım. Çünki yabancının elinde ağırlıklı olarak bankalar var... Ogün bankacılık endeksi diğer endekslere nazaran daha fazla gitmişse, yabancılar tek lot bile oynamasa, yinede oynamış gibi oran değişir...

Brent 109 da
                              abd faizi 2.70e düştü...
                              gelişen piyasalarda india hariç satıcılı.
                              USD yükselemiyor artık... tayyip kaseti ilede kalıcı yükselmedi ise artık zor... anlaşılan yabancı çıkmıyor ve dahası faiz için azda olsa geliyordur... 2.25 üzerinden alanlar yanacak demiştim 2.39 a giderken... aslında bu tür kesin tahmin yazmam ama kazayla yazmıştım... hakkatende 2.25 üzerinden alanlar pişmandır şimdi... altındada aynı şeyi demiştim... 1.900 üzerinde 2 devletten müdahale gelince artık altından uzak durmak lazım demiştim...

BISTde kısa vadeli bir yukarı hamle bekliyorum... tayyip-bilal kasetinden önce 64bini yukarı zorluyordu çünki... kasetin etkisi hafiflediği için aynı şeyi yapmaya çalışacaktır... orada yabancı satışına bakmak lazım... yabancı izin verecekmi...

long pozisyonumu akşam abd işleme başlamadan kapatabilirim...

aralık ve ocaktaki fetullah etkisi ile borsadaki anormal hareketler bitince bende normal standardımı tutturdum... şubat başından beridir 10 işlemimden yaklaşık 8 tanesini tutturuyorum... ah fetullah, ah tayyip, ah bilal, ah sümeyy yaw... yaktınız beni... neyse darısı forumdaki herkesin başına...

bol şans...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

75.050 ye bir kontrat daha long emri girdim ve öğle sorası ekranı açmak üzere bilgisayarı kapıyorum...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information