Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Bu arada dünyanın 400 yıldır ebesini belleyen Yahudi ve ortakları İngiliz soyunun sonu geliyormu acaba... yüz milyonlarca ailenin ömürler boyu sefalet içinde sürünmeleri ve ölmelerinin sebebi olan bu 2 soyun sonuna yaklaştıkmıki.???

Doğunun ve rusyanın dolar kabul etmediklerini düşünün... batının dev şirketleri hep Yahudilerin elinde... petrol şirketleri, silah şirketleri, finans şirketleri, forddu general elektrikti.... batıda Yahudi olmayan hiç bir şeyin devleşmesine izin vermediler... bunlar 400 yıldır zenginleşebilmek için her yola başvurdular... savaşlar çıkardılar, sömürdüler... öldürdüler... soydular... dolarları depolara sığmaz... FED ellerinde...

Dünyada doların geçmediğini düşünün....!!!!!

Altın uçar gider çünki Yahudi dolarlar geçmediği için geçen şeylere yönelir... o dolarlarla değerli maden peşine koşar.... altın...

Rusyanın kırım ve Ukrayna geriliminden sonra doları kabul etmiyorum dediğini ve doğuda bunun salgın başlattığını düşünün....
    Şimdilik Gerçekleşme ihtimali çok çok çok düşük ama bi gerçekleşseydi.... bir gün gerçekleşecek tabi...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

aşğılara bi kaç long emri yazdım ekranı kapayayım....

Ana pozisyonum long olacak ancak en fazla 2 kontrat... çünki bu kırım gerginliği sonucunu kestiremiyorum...
      ilk etapta fazla bişey olmaz hesabı ile bugün spot 62bin civarına denk gelecek yerlerden long almaya çalışacağım...

bol şans...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Hay allah yaw... TVden seyrederken dayanamadım tekrar bilgisayarı açtım... spotun aşağı ineceği yoktu bende 76.100 ortalama ile iyilerinden 2 long sardırdım...

Dün gözlemeci ablaya gidememiştim, bilgimsayarı kushAdasında bakıma götürdüm. 4 saat yağına suyuna baktılar... os sebeple öğle sorası işlemde yapamamıştım...

Bugün gözlemeci ablaya gideyim... Hava açık güneşli ve ılık... dün serindi...

Bilgimsayarı kapatıp haftasonuna 2 long ile gireyim... Artık TV den takip ederim... bi terslik olursa ancak açarım bilgimsayarı...

Bu APS(açık pozişın sayısı) konusu önemli.... kim şişiriyor... ruslar mı...? biti kanlanan Barzani ile apomu...? Bıyıklı yabancılarmı.? yabancı fonlarmı.? bizim uyanık geçinen dölar endeksli kurumsal bebelermi.? kim... ben değilim orası açık...?

Neyse yaw... bol şans... artık haftasonu bi halt olmasa bari...

hafta sonu düzgün geçse, pazartesi salı fetullah enişte var.... bakalım o ne zaman öpecek...?

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Gözlemeci abla döktürdü yine... züper bi otlu peynirli gözleme yedim, çay kave gazete geldim...

Dünki planım haftasonuna pozisyonsuz girmekti... ancak bugün long aldım ve tutuyorum... düşüncem neden değişti şimdi onu düşünüyorum... unutkanlıktanmı? yoksa endeks düştüğü için fiyat uygun hale geldiği içinmi...?

neyse aldık... kapanışa doğru karar vereyim, kapatayımmı açıkmı kalsın... gün içi umduğumdan fazla yükselirse kaparım...

kolay gele...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

ABDnin son 100 yıldır yada 30 yıldır kullandığı avantajı düşünün...

TR olarak 1 trilyon TL merkez bankasında 2 ayda bastırsak... Bu 1 trilyon ile doğuya gidip Toyota, honda, LG, samsung, herhangi bir çin bankası, Nissan şirketlerini bu TL ler ile alabilirmiyiz.?
            yada batıya gidip apple, ford, BMW, pilipis gibi bi firmayı alabilirmiyiz... yada doğuda batıda kuzeyde güneyde arazi alabilirmiyiz...? kaç m2 verirler...???
            Peki Toyotayı aldık diyelim... bu bastığımız 1 trilyonun bize maliyeti ne.? 2 ay işçi çalıştırdın, kağıt, yağ, boya, elektrik vs... herhalde 1 milyon TL masrafı geçmez... 1 milyon TL ile 1 trilyon TL bastın gidip Toyotayı, apple'ı yada fordu aldın... güzel değilmi? iyi iş... yada gittin afrikadan milyonlarca dönüm verimli arazi aldın... yada asyadan... yada 2 milyon başlık sığır sürüsü aldın, 2 milyonda koyun keçi...

TL ile Alabilirmisin.??? Alamazsın...

Ama usd ile alabilirsin.... hoş japon aptal değil toyotayı hondayı sahipleri satmaya kalksa nooluyor derlerde... o başka mesele...

Şimdi FED denen Yahudilerin elindeki merkez bankasında her yıl basılan trilyonlarla abd lilerin neler yapabildiğini düşünebilirsiniz... ne büyük bir avantaj... bizim ayıla bayıla kabul ettiğimiz, davul zurna çaldığımız mükemmel ötesi kapitalizm bu... daha doğrusu batının kapitalizmi bu... adamlar böyle uyguluyor yoksa kağıt üzerindeki sistemin suçu değil... uygulayanın kafası böyle çalışıyor...

Neyse borsaya bakalım...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Bu yükseltenler yerel seçimlere oynuyor olsalar gerek...

TV lerde konuşan kurumsal bebeler ne diyorlar... tayyip kazanırsa yabancıların hoşuna gider endekste uçar...

Seçimlerde tayyipin kazanacağından emin olanlar ne yapar... endeksi alıp yükseltirler... tayyip kazanınca ertesi iş günü 3bin puanda ilave yukardan açıp ekranda 1 saat yeşilleri yakıp yakıp söndürürler... arada gelene verirler... mal sahibi yaparlar...
              Sora ekonomik veriler kötü açıklanmaya başlayıncada bi karamsarlık pompalamaya başlarlar... hooop endeks aşağı...

Olabilirmi.??? niye olmasın... birileri otomotiz %11 eksi geldi diye huuoooop mala atlıyor endeksi çıkarıyor.... APS 340bini geçti, var bir anormallik....

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Haftasonuna 2 adet longla girdim... gerisi kısmet artık...

Bugünü ve haftayı artı kapadım... umarım forumdaki herkesin işlemleri benden daha iyi gitmiştir...

İyi bir haftasonu diliyorum, ...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

İyi bir hafta diliyorum.

Hava açık ve güneşli, artık sıcaklıklar 20nin altına düşmeyecek gibi. Gençler kısakolluları giyecekler...

Yabancı payı 61.60... yabancı endeks 64bine dayandığında satmamış... Ukrayna yada başka bir gerginlik olmazsa bizim yerli endeksi yukarı götürecek. Mesele ne kadar götürebileceği...

Günlük grafikteki alçalan üçgen bozuldu sayılır... 60 dakkalıkta yükselen tepeler bariz görülüyor... satıcıların isteği gittikçe azalıyor demektir bu...

ABD faiz 2.66
                  brent 107
                  TR faiz 11.38

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Kırım konusunda ABD ilk etapta bir şey yapmadı... Bugün toplanıp yapabileceklerini belirleyeceklermiş...

Hiç bir şey yapamayacaklar... Batı doğuya ambargo koyarsa doğu çok sıkıntı çeker... ancak doğu demek sıkıntı demek... 20 yıldır bütün rus kadınları dünyada bedenlerini satarak geçinmeye çalışıyor, erkekleride mafya olmuş... aşağı doğu ise sefalet içinde... sadece Japonya Singapur gibi bi kaç ülkede refah uzun süredir var...

Ama doğu batıya ambargo koyarsa, en az bi kaç nesildir rahata alışmış batı bunu kaldıramaz... bir çok ülke ve eyalette, uyuşturucu serbest bırakılmış, eşcinsel evlilikler serbest üstüne evlat edinmelerine izin vermişler... sadece göçmenler ağır işlerde çalışıyorlar... herşeyi almaya alışmış obez yaşlı bir Avrupa ve obez abd var... batı en fazla 50 yıl daha bu şekilde yaşayabilir... son 400 yıldır milyarlarca insana yaptıkları kötülükler son bulacak...

Bu vahşiler tüm afrika ve Amerika kıtası yerlilerini katletip köle yaptılar madenlerini kullandılar... son 400 yüz yıldır bu kaynaklarla geliştiler zengin oldular... ama 2 kıta kaynağı azalınca zenginlikleride azaldı... ilkel batı duraklama devrinde ve son bulacaklar... ilkel lafını anlayamayabilirsiniz... bu kadar çağdaş modern temiz kanunlara uyan ülkeler filan fişmekan diyeceksiniz... bu insanlığın göstergesi tek başına değil.... batının zenginliğinin neden kaynaklandığını yazdım, ilkelliğinide bi gün üşenmezsem yazarım... unutmayın adam öldüren tecavüz eden mafya ergün kardeşlerinde villaları hizmetçileri çağdaş yaşamları lüks arabaları var... ama ilkeller... neyse uzun hikaye...

Bakayım borsaya....

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

VOB 600 puan yüksek aççılmış... spotta 63.700 civarna denk gelir...
                      mesele nereye kadar yükselecek... 64bini deneyecek gibi görünüyor... longlarıda orada dönüş manzarası görürsem kaparım... sağlam alış görürsem devam...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Bu 344bin APS ile ilgili geçen akşam bi kadın ekonomist yorum yaptı banada mantıklı geldi... netçede bunlar fon yöneticisi ve binlerce kontratla oynuyorlar...
                        Diyorki... 64bini geçememesi aşağı oynayanları cesaretlendiriyor ve açmış oldukları kontratlara sürekli takviye yapıyorlar...
                        61bini aşağı kırmamasıda longcuları aynı şekilde cesaretlendiriyor...

Bu kadar yüksekliği açıklarmı emin değilim... mutlaka geçmiştede bu tür haftalar süren sıkışma olmuştur ama bu kadar kontrat açılmamıştı... ben hatırlamıyorum...

Short açanların sebebi kısa ve orta vade için var, onlar anlaşılıyorda... karşılığında long açanlar neye dayanıyorlar... bu longcular ancak büyük oyuncu olabilir... yani yönü belirleyenler....long alıyorsan ve tutuyorsan endeksin bütün kötü verilere rağmen yükseleceğini biliyorsundur... tabi tamamen tahmin...
                        ben bi kaç kontratla oynamaya devam edeceğim... yaza kadar... sora yavaş yavaş artırırım tabi hala batmamışsam... şimdilik iyi gidiyor...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

77.250 den longlar kapandı... pozisyon artı kapandı...

biraz gözlemleyeyim ortamı...

temel aşağı diyor teknik ise yukarı... satıcıda bu seviyede az...

şu an kararsızım...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

77.300 den 1 kontrat short...

hala endeksin döneceğinden emin değilim... 64.500 ü dener diye düşünüyorum... denerse bi kaç kontrat short daha giderim... artık ekranı kapayıp işlerime bakayım...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Ekranı sökede açtım... grafik görüntüsü 64bini yukarı geçeceği yönünde.... shortu yaklaşık aynı yerden kapadım... short kollayacağım ama daha yukarısı var gibi... artık kısmet...

Yorum

• VIX100
                                Tecrübeli
                                • 03 Kasım 2011
                                • 1945

baykuşş neeediyon,şeytanın bol olsun
                                oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

Working...
                                X

Debug Information