Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

77.475 ortalama ile longları kapadım... Bu pozisyonda artı kapandı...

bugün başka işlem büyük ihtimalle yapmayacağım... haber okuyup analiz yapayım yönüm konusunda...

bol şans

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

VOB hafif artı açtı... short kollamaya niyetim var ancak sabah yorumcusunu dinledim adam BIST100 de 80bin hedef verdi... ister istemez beyin allak bullak oluyor... diğer 2 akademisyende buraları belkide diptir dedi... buyur burdan yak...

dün 5 dakkalık grafikte 2 tane yatay yayvan tepeyi yan yana görünce longları kapamıştım... tabi endekste kısa vade tepelerine yakındı...
      bugünde short kollamaya niyetim var... 77 bin üzerinde kademeli olarak bi kaç short alacağım... istekli alış görürsem almam...

haydi hayırlısı...

yabancı payı 61.46
      abd faiz 2.70
      brent petrol 107 üzerinde... çin yüksek miktarda petrol ve gaz bulmuş haberi vardı... onun etkisi olsa gerek... hafiften düşmeye başladı...

TR faizi 11.0 in altına indi... USD de 2.20 yi zorluyor... bu iki veri borsanın biraz daha yükselmesine sebep olabilir...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

77.425 ortalamadan den 2 short aldım... saat 10.45 civarında endeks 64bini geçmişse kapatacağım... geçmemişse 1 tane daha takviye yapabilirim... 10:45 de tekrar bakacağım...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Otomotiv sektörü Ocak şubatta %20 daralmış... TR ekonomisinin lokomotiflerindendi...

İhracatla durumu düzeltebilirlermi.?

Zor... Çünki bu dingiller arabayı üretirken pahalı parçaları hep ithal ediyorlar... Oda %40 ına filan denk geliyor... USD 2.20 üzerinde yüksek kalırsa ihracatta fazla artamaz... çünki pahalı ithalat araba fiyatlarını yükseltecek... ve ucuza satamayacaklar... usd düşerse yada parçaların bir kısmını daha içerde üretirlerse durum değişebilir...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

short kontratlarım 3 e çıktı... artık 10:45 e kadar ekrana bakıp etkilenmeyeyim... dediğim gibi 64bin üzerinde kalacağına inanırsam shortları kapatabilirim...

Yorum

• albica
              Aktif
              • 03 Aralık 2008
              • 287

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              short kontratlarım 3 e çıktı... artık 10:45 e kadar ekrana bakıp etkilenmeyeyim... dediğim gibi 64bin üzerinde kalacağına inanırsam shortları kapatabilirim...
              sabah akşam ilaç alır gibi yazılarınızı muhakkak okuyorum..teşekkürler...aynı denize bakıyoruz..ben sığacıktayım....
              “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

albica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sabah akşam ilaç alır gibi yazılarınızı muhakkak okuyorum..teşekkürler...aynı denize bakıyoruz..ben sığacıktayım....

bende diyorum bu benim topikin hitini gereksiz yere kim artırıyor...
                onurlandıran cümlelerin için teşekkür ederim...

Neyse ciddi olayım...
                3 short kontrat yeterli görünüyor... maliyetimde iyi...
                64binde kalmakta zorlanıyor... ekranı kapatıp hem işlerimi yapacağım hemde gözlemeci ablaya gideceğim... bugün hava hafif güneşli, bunu değerlendireyim... günlerdir hava kapalı ve yağışlı... internette 5 gün daha yağış devam edecek görünüyor...(http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KUSADASI kusadasi yerine siz kendi ilçenizi yazacaksınız)

Yorum

• albica
                  Aktif
                  • 03 Aralık 2008
                  • 287

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bende diyorum bu benim topikin hitini gereksiz yere kim artırıyor...
                  onurlandıran cümlelerin için teşekkür ederim...

Neyse ciddi olayım...
                  3 short kontrat yeterli görünüyor... maliyetimde iyi...
                  64binde kalmakta zorlanıyor... ekranı kapatıp hem işlerimi yapacağım hemde gözlemeci ablaya gideceğim... bugün hava hafif güneşli, bunu değerlendireyim... günlerdir hava kapalı ve yağışlı... internette 5 gün daha yağış devam edecek görünüyor...(http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KUSADASI kusadasi yerine siz kendi ilçenizi yazacaksınız)

ben yelken hocasıyım sığacıkta...işim deniz ve rüzgar...cemreler düştü...12 mart ta meşhur Hüsum fırtınası var...2 gün önce 2 gün sonra..cumartesi poyraz başlıyor..5-6 kuvvet..pazar 7 kuvvet fırtına yıldızdan..adam arayacak denizde...perşembeye kadar şu an sakin gibi..çarşamba ince bir yağmur var.. .. ama soğuk olacak...10 -12 derece... sığacık için böyle... 21 mart ekinoks...
                  sonra bahar başlar...
                  Windguru weather forecast for Turkey - Kusadasi. Special wind and weather forecast for windsurfing, kitesurfing and other wind related sports.

bu iyidir...7 günlük hava raporu nokta atışı....
                  “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

albica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ben yelken hocasıyım sığacıkta...işim deniz ve rüzgar...cemreler düştü...12 mart ta meşhur Hüsum fırtınası var...2 gün önce 2 gün sonra..cumartesi poyraz başlıyor..5-6 kuvvet..pazar 7 kuvvet fırtına yıldızdan..adam arayacak denizde...perşembeye kadar şu an sakin gibi..çarşamba ince bir yağmur var.. .. ama soğuk olacak...10 -12 derece... sığacık için böyle... 21 mart ekinoks...
                    sonra bahar başlar...
                    Windguru weather forecast for Turkey - Kusadasi. Special wind and weather forecast for windsurfing, kitesurfing and other wind related sports.

bu iyidir...7 günlük hava raporu nokta atışı....
                    windguru sitesi bayağı detaylı yazmış... karmaşık biraz...
                    güzel meslek seninkisi. kışında borsaya takılıyosun anlaşılan... kolay gelsin...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Tekrar geçtik ekran başına... endeks öğlen düşmeye başlamıştı, draghi konuşması ile yine anlamsız bir yükseliş yapmış... dün ve bugünki yukarı hareketler gel gel tarzı hareketler... yeterli alıcı çekemedilerki aşağı bırakmıyorlar... bakalım ne zaman düşüşe geçecek...

draghi faiz düşürmediği halde, bizim borsada çıkış atağı yaptılar... ayrıca spot dün genelde VOB dan daha yüksek oranda çıkmıştı... şu an vob spota 0,70 puan fark atmış yukarı doğru... VOBu yukarda tutmaya çalışıyorlar... normal hareketler değik...

USD düştü 2.20 nin altına... faiz katılmadı henüz...
                      AB borsalarıda ecb verileri ile bi düşmüş bi çıkmış...

bakalım günü nasıl kapatacağım...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

bugün 15bin yeni kontrat açılmış... toplamda yine 300bine yaklaştı... anormal bir rakam...

anladığım kadarı ile KYler short gidiyor... kylerin short gitmesi endeksinde yukarı gitmesi gerektiğini gösterir... ancak riskli durumlardan biri gerçekleşirse hızlı kısa süreli bir düşüş gerçekleşebilir... rusyanın bi hareketi, fetullahın bi madiği...

o kadar açık pozisyonu görünce tırstım doğrusu.... bendede shortlar var... bakalım ne olacak...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Yrına short giriyorum. Bugünü eksi kapadım... eksinin sebebi, 3 short ana pozisyonumun haricinde güniçi bikaç al sat yaptım... onlardan zarar yazdım... güniçi ilave işlemlerimde bazen artı bazen eksi yazıyorum... gün içi işlemlerimi burada yazmıyorum kimseyi hataya ortak etmemek için... ancak ana pozisyonumu yazıyorum çünki belli temele yada tekniğe dayanarak o pozisyonu alıyorum, hali ile pozisyonuma güvendiğimden burada yazıyorum... bazen tutuyor bazen tutmuyor...

fetullah asıl vuruşu yapacak kasetleri son haftaya saklıyormuş... mart 20 den sonra beklemek lazım... yalnız benim beklediğim durum şu... adamlar halkı soyduklarını analarınıda içine katarak söylüyorlar, anketlere bakarsan yine aynı... tayyip birinci parti... bunun için halkı suçlamamak lazım, beş para etmez muhalefeti suçlamak lazım... netçede halkın cehaleti kendi seçimleri değil...

neyse siyaset sinir bozar ancak borsada TRde siyaset demek o sebeple uzak duramıyoruz, mecburuz anlamaya...

USD düşüşü eur/usd pariteden kaynaklanıyor... eur değer kazanıyor hali ile usd tüm paralara karşı değer kaybediyor olmalı...

kolay gelsin... yarın ola hayrola...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

ABD bazı rus paralarına el koymuş... Rusyada karşı atağa geçmek için hazırlanıyormuş...
                            ABD den ve ABden rus paraları kaçar... Rusyadanda abd paraları kaçar... Bu kaçan paralardan bir kısmı TRye gelebilir... Nede olsa TR yol geçen hanı... uyuşturucu, kadın, kaçak mal herşey geçiyor, parada geçiyor...

short pozisyon devam...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Yabancı payı 61.52
                              ABD faiz 2.73
                              TR faiz 11.03
                              Brent 108

Bugün tarım dışı istihdam var... endeksi bu veriye kadar yukarı taşımaya çalışabilirler... veri ne gelirse gelsin yine yukarı atak yapıp gel gel yöntemi ile mal vermeye çalışabilirler... dün ecb faiz kararı ile denediler başaramadılar sanırımki bugüne devam etmeye çalışıyorlar...
                              endeks çok yükselirse bir tane daha short alabilirim...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Tabi batı ve rusyadan kaçacak paraların bir kısmı TRye gelirse durum değişebilir... Aklın bir kenarında hep tutmalı...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information