Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

VOB yüksek eksi açtı... spotda yaklaşık 61.500 e denk gelen bir düşüşle açtı... şu an 74.600 civarı çalışıyor...
    ilave ses kayıtlarının etkisi olmuş... artı Ukrayna gerginliği var... rusya ve abd arasında gerilim var... rus borsası %10 eksiymiş...
    10.30 a kadar bekleyip spotun davranışını çözmeye çalışayım...

BIST100 F/K 9 civarı...
    DOV F/K hala 16nın üzerinde...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Yabancı payı 61.07... cuma günü yanacı son aldığını satmış... Ukrayna sorunu olsa gerek...
      fetullah bu salı bi haber patlatmadı... tayyip bilal videosu gelebilir diye çekinmiştim... varsa bu video seçime yakın ortaya çıkarmaları daha mantıklı...

Ukrayna gerginliği hafifleyince vob yüksek artı açtı... sorun çıkmazsa bi kaç güne usd 2.20nin altına iner, bist 63bine dayanır... geçmesi zor ama dayanır...

ancak rusya haberleri her an çıkabilir... yüksek long kalmak akıllıca değil... bugünleri bikaç kontratla oynamaya devam edeceğim...

dün kapanışa doğru teb sitesi kapandığından işlem yapamadım... iyide oldu... bugüne short girmemiş oldum... zaten short almazdım çünki endeks kısa vade dibindeydi...

bugün uygun yerlerden long kollayayım... şu an tek kontrat long var...

bol şans...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

rus borsası micex %3 e yakın artıda...
        abd faiz 2.63
        TR faiz 11.10 civarı dolanıyor...
        brent bir ara 112 yi geçsede şu an 110 da...

abd verileri bi kaç aydır kötü geliyordu... dünki veriler iyi geldi... iyi gelmeye devam ederse taperinge aynı hızda devam...ki %90 öyle olacak... 10 milyar olan miktarı artırma ihtimalleride yüksek...

diğer yandan fetullah kasetleri...

bu aralar short ağırlıklı devam etmeli... ancak seçime doğru anketler tayyipi açık farkla önde gösterirse bizim millet ve borsa bayram yapar... ağa kazanacak marabalar hep beraber bayram yaparız... biz ağa severiz abicim... os sebeple seçime yakında short ağırlığı bırakıp long ağırlığa geçmek gerekebilir... adam şahsen gelip evimi soysa allah razı olsun diyeceğim... yani biat edenler öyle yapıyor... bu imamlı tarikatlarda çok haber çıkıyor, müritler karılarını kızlarını veriyor sonra allah razı olsun deyip imamın banyo suyunu içiyorlar... mantık böyle olduğundan tayyipin fazla oy kaybetmesini beklemeyeceksin... bu konuda yazacak çok şey varda boş...

bol şans...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

bebecan döktürüyor yine... tayyipin değiştirmediği tek bakan sanırım...

diyorki gelir dağılımını dünyada en iyi biz düzelttikkk...

yaw forbes dergisi bu seneki skorları açıkladı, dolar milyarder ve milyonerlerinin artış oranında TR en önde gidiyo... İstanbul ilk 3e girmiş... süper lüks araba satışları artış oranıda avrupada ilk 3te...
          yeşil karttan faydalanan insan sayısıda son 20 yılda 5milyondan 20 milyona çıktı...

hamdolsun sallama konusundada rahmet okutmuyoruz...yada okutuyoruz mu deniyor...

Bugünki planım tek kontratla devam... endeks 62bine gelirken bir long daha al, 62.500 ü geçtiğinde o 1 longu kapa tek long kalsın... bugünü 1 veya 2 longla kapamaya niyetim var...
          vob30 da, 75.050 1 kontrat long emri yazdım... gelirse 2 kontratla devam...

ekranı artık kapayayım saat 15:00 e doğru kushadasında yat limanındaki beyaz cafeden açacağım...

haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Bu arada grafiğe baktığımda gördüğüm de şu.

Günlük grafikte alçalan üçgenin ucuna doğru çok yaklaştık... alçalan üçgenin aşağı kırması beklenir...

Haftalık grafiktede ağırlıklı ortalamalara bakarsak yakında tekrar yükseliş başlayacak diyor...

Temel veriler ise Eylüle kadar yatay hafif aşağı bir endeks olacak diyor... tabi fetullahtı, suriyeydi, apo ydu, ukraynaydı.... yatay ama dalgalı yatay

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Kushadasından selam...

75.050 ye yazdığım long gelmedi, 1. seans sonuna doğru 75.300 e çektim yine gelmedi... daha yukarıdan almam gerekecek... açılışta bi alış dalgası olur, sora alırım artık... çok çıkarsa almam tabi...

Ukrayna gerginliği azalmış görünüyor... Rus borsası sabahki yükselişini geri vermiş ancak Avrupa borsaları dünki düşüşlerini şu an itibarı ile(14:00) geri almışlar.

Batının rusyaya ambargo tehdidini düşününce dünyanın şu anki durumu göz önüme geldi...

Aslında batının doğuya ambargosu, batıya zarar verir... Ama doğu birlik olup batıya ambargo koyarsa, batının ayıptır söylemesi nasıl söylesem bilemiyorum ama işini bitirir...
              Doğu henüz bunun farkında değil... batının kı.çı tavanda olduğundan hiç farkında değil... ancak doğu birlik olursa batı ayvayı yer... askeri güç açısından değil, üretim ve teknoloji açısından...

Doğunun üretemediği hiç bir teknolojik ürün yok, ancak batı rahata alışmış ve şu anki bolluğu askeri güçleri ve paralarının dünyada kabul görmesi sebebi ile yaşıyorlar...
              Doğu, batıya ambargo koysa... batıda ucuz hiçbirşey kalmaz... rahata alışan batılı ise çalışmak istemeyeceği için sefalete düşer... batının parasını doğu kabul etmezse, batı para basıp gelipte doğudan ne mal ne şirket nede arazi alabilir... zaten iklimleride yıldan yıla soğuyor ve daha kötü bir hal alıyor... eğer petrol üreten araplar ve afrika ülkeleride batıya ambargo uygulasa, Batı en geç 20 yıl içinde doğudan çok kötü bir yer haline gelir...

Bunun ne batı farkında, nede doğu... sadece 3 kişi farkında... Bunlardan biri kayıp, diğeri öldü geriye bir ben kaldım...

Doğu gücünün farkında değil... TR yöneticileri adam olsa, batının kucağına oturmak ve durmadan hakaret aşağılama görmek yerine, doğunun kucağına oturmaya çalışmalıdır... saygılar...

Bu yazımıda tarihe düşün... ne dediysen 3 ila 10 yıl arasında mutlaka çıkar...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Bir kontrat daha long alayım derken alamadım. küçükde olsa hiç düzeltme yapmadı... bende 75.975 den tek longumu kapadım... şu an flat ım. 975 şu anki tepe olarak kaldı... bazen böyle denk geliyor...

tekrar long alacağım ama... artıya geçtiğim için artık hata yapmaktan korkmadan işlem yapabilirim...
                75.650 ye long emri girdim...

herkese bol şans...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

75.650 den gelmedi, 850 den aldım 1 adet longu...

76.100 e kadar yaklaşık 2000 adet short emri var... bu 2bin tane alınırsa endeks 63bini geçmeyi en azından deneyecektir demektir... ekistra bir haber gelmezsede bugün yarın geçeceğini düşünüyorum... satıcı pek yok...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Dünü hafif eksi kapamıştım. Bugün ise tek kontratla iyi kapadım sayılır... ikinci kontrat bir türlü gelmedi...

Yarına tek long ile girdim... fetullah abimiz aradı, yarın sürpriz yok dedi...

...

Bilginiz olsun...
                    Benim tablette win 8 yüklüydü... ancak sürekli açılışlarda bana soruyordu, "abi 8.1 i yükleyeyimmi abi.?" diye.

bende bugün sahilde marin cafedeykene beleş interneti görünce 2 cigabyt tutan 8.1 i yükle dedim...

neyse bu 2 saatte yükledi sorada "abi yükledim yeniden başlatayımmı.?" diye sordu... bende kafana göre takıl tuşunu tıklayınca, bilgim sayarı kapayıp yeniden açma işlemine başladı... 1 saat kadar sürdü ve hala işin yarısında iken bende "nooluyor lang" dedim. tabi bilgim sayarda "nooluyor lang" seçeneği olmadığı için borsayı takip edememek üzere bilgim sayarı kapadım... ancak şu an açma teşebbüsünde bulundum ki saat 18.50...

Yani borsa kapandı...

neyse sizi ilgilendiren ısmı;
                    8.1 i yüklediyseniz yeniden açılışta eski parolanızı soruyor... ve güzel tarafıda doğru yazsanız bile yanlış yadınız diyor....

Yapmanız gereken... ki ben 15 denemeden sonra buldum.... "bilgisayarı kapat yeniden aç" seçeneğini bulup tıklayın... sora eski şifrenizi kabul edecek....

bil Gates aradı özür diledi ama benim 1 saatlik stresimin yerini doldurmadııı...

iyi akşamlar...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

2 aydır dün akşam ilk defa bikaç bira içtim... aç karnına içtiimden etkilemiş... son yazıyı kıyak kafa ile yazmışım, Allahtan saçmalamamışım... sabahta kalkamadım tabi...
                      win 8.1 i yükledik, bilgisayarda ayarlarım sıfırlanmış tabi... yeniden uğraşmam gerekecek...
                      Birde internette ne kadar kotam kaldığını görebiliyordum... O kısım yok artık... adiler kaldırmışlar... win 8.1 yüklediğime pişman oldum...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Bugün ilginç bir veri var...

Cuma günü yabancı payı 61.07 idi... Pazartesi günü ise bu pay 61.43 e çıkmış... yani endeks 61bine indiğinde yabancı ciddi almış...
                        Rusya borsasından kaçanlarmı geliyorlar acaba... eğer öyle ise fetullah abimiz izin verirse güzel bir yükseliş görebiliriz... endeks yükselmeden uygun yerlerden kontrat artırmaya çalışayım...

şu an tek kontrat longla kaç gündür harçlık çıkarıyorum... birazda şans yardım etti tabi... 2 gündür akşamları bilgisayarı açamadım ve işime yaradı...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Kademeli aşağı doğru long emirleri girdim... ekranı kapayayım...

haydi hayırlısı...

Yorum

• VIX100
                            Tecrübeli
                            • 03 Kasım 2011
                            • 1945

baykuş kardeş,burada kendin çalıp kendin oynuyorsun demek,başarılar dilerim
                            oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

VIX100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              baykuş kardeş,burada kendin çalıp kendin oynuyorsun demek,başarılar dilerim
                              evet...
                              benim olayım budur...
                              gizli bi köşeye çekilir, kendi kendime eğlenirim... yazmadan duramıyorum... hafif delilik var galiba...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

USD faizi 2 günde 2.60 dan 2.70 e çıktı.? Ukrayna sorunu herhalde...
                                TR faizi de sabah 11.03 civarındayken öğlesorası birden 1.33 e fırladı.?
                                brent geri geldi bu ilginç... 109

Sabah az aşağı yazdığım alışlardan sadece 1 tanesi gelmiş... bi tanede aktiften aldım... 3 adet long la devam ediyorum... bist100, 63.500 ü geçtikten sonra herhangi bir yerde kapatabilir yada tek kontrata indirebilirim... fazla yüksek bir hedefim yok.!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information