Bahçeli twitter da uzun A saydırıyor...
Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
-
Kuzum bu üçlü arasındaki ilişki bize çok faydalı olacak.Dow'un altın bazlı graflarını istersen elimden geldiği kadar koymaya çalışırım.Şimdilik son durum aşağıdaki gibi.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterihakkı....
para olarak esas alacagın sey....yeni 10 yıllık cycle dibinde....DOLAR DEGİL....petrol...altın ve dolar korelasyonudur....dolar degeri petrol ve altın fiyatıyla degişmektedir...bu uclu arasındaki ilişkiyi hiç yazmadım....BUNU YAZACAGIM....eskiden izmirli hoca vardı...o dow un altın bazlı graflarını koyarak...bana yardımcı olurdu...bu konuyu o iyi bilir...birde ben...bu arenada....
YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yorum
-
Piyasanın 1 hafta yukarı yapabilmesi için AKP-MHP koalisyonunun kuruluyor olması lazım , ancak Kuzu bu seçenek için görüşünü belirtmişti;azizaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersanki 1 hafta kadar yukarı hareket edecek gibi geliyor bana endeksin.yani 80000 ler hedef gibi.yada 78-79000 aralığıda olabilir.benim hissettiklerim bunlar.en iyisini gene kuzu bilir.iyi akşamlar.
y.t.değildir.
Yani küçükte olsa bu ihtimal gerçekleşse ve piyasa yukarı yapsa bile gideceğimiz yer belli.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster..BU PİYASANIN İSTEDİGİ KOALİSYON un olup olmama durumudur...bu dead line haftaya cumaya kadar sarkar...PİYASA...bunun dısı tum cozumlerde negatif olur...en negatif piyasa akp-mhp cozumudur...ikinci negatif erken secimdir...BUNUN DEAD LİNE I.....23 AGUSTOSTOS TUR...[/B]...YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yorum
-
PARA TEK BASINA DOLAR DEGİLDİR....EURO DEGİLDİR...TL DEGİLDİR....
PARA....
satınalabildigi miktarda....altındır...petroldur....ve maldır(bu mal cesitli hisse senedleridir...bunnar malın bileşkesidir...
10 YILLIK CYCLE BASINDA....PARA VE SATINALABİLDİGİ MİKTARLAR SUYDU...
ALTIN....280 DOLARDI...PETROL...26 DOLARDI....MAL(DOW)...8000 Dİ...IMKB100...TL BAZLI...7500 DU...DOLAR BAZLI...5500 DU...
MALA BAKTIGIMIZDA....turkiyede...mal 10 kat yukarıda....75 000 endeks dersek bugune....tl bazlıda...
eger dolar bazlıda mala bakarsak....mal 27 000 de...2002 de 5500 du...5 kat yukarıda...
2013 de ise 10 yıllık cycle zirve idi...mal...turkiyede...tl de...92 000...12 kat yukarıda...dolar bazlıda 50 000...10 kat yukarıda...
mal ile....petrol ve altın fiyatı ilişkisini...bilahare yazarım...buna biraz kafa yorun...
dikkat....dikkat...ve dikkat...bu ilişkide ilk dibe veya ilk zirveye ONCE ALTIN ULASIR..
BU YUZDEN...geopolitic cycle bası esas alınır...bu 2001 ikiz kulelere al qaideci mucahitlerin girdirilmesidir..HEPSİ CEHENNEMDE SİMDİ..2 MİLYON MUSLUMAN OLDU VE HALA OLUYOR.....
kuzu 2001 i altında cycle bası alır...VE 2011 DE 10 YIL SONRA...BU FORUMDA TOPİC ACTI...ALTIN 1920 İDİ...DEDİKİ...ALTIN HEDEF ONCE 1200....SONRA 900....
VE AYNEN OLDU...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Muhtesemsin kuzu... Senden evvel ve senden sonra... Yemin ediyorum bir gün artik yazmassan ben borsayi birakirim herhalde... Bu yüzden bir gün yazmassin korkusunu hep yasadim... Allah sana sevdiklerin ile birlikte sihhat ve uzun ömür versin... Bizede okumak nasip olsun... Sevgiler...Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...
"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."
NIETZSCHE
Yorum
-
kuzu emmi affina siğinarak öğrenmek için soruyorum ecemi biri olarak müsait bir zamanında yanıtlarsan minnetar olurum.burdaki 2.kuralin olan yükseltilmiş tepedeki ortalamalar kurali nasil işliyor ikinci bir sorumda gerek düşüş trendlerinde gerek yükseliş trendlerindeki dalga boylari genelde kaçbin puan olur ayrica bunlarin tepki boyutu kaç bin buandir saygilarimla ellerinden öper sağlik sihhat dilerim sayende her gün yeni birşeyler öğreniyorum...iyiki başimizdasin ve bu dünyanin en mühim sirlari konusunda bize işik oluyorsun emmikuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkuzu kuralları....tum topiclerde yayılı...bu kuralları borsada yeri geldiginde...o anda yazıyorum...misal su anda...ortalamalar kuralını yeniden yazdım...hangi ortalamalar ama....dusulen yerdki ortalamar kurali...ve bunu yorumluyarak...oyun kurma...bak yukarıda yazdıklarımla....oyunumu kurdum....
uc ortalamalar kuralim var...
1...dusulen yerdeki ortalamalar...
2...yukseltilmiş tepede ortalamalar....
3...hold-up da ortalamalar kuralı....hold-up...haber oncesi durumdur genelde....
Yorum
-
PARA....
DEFLASYONDA....faizler sıfırken ki...PARA....en kiymetli paradır...en cok satınalma gucu olan paradır...dikkat edin...faizler sıfırda...AMAAAA...altın dusuyor...petrol dusuyor...malda dusuyor....kim kiymetleniyor....PARA...hangi para....rezerv PARA...bu ne DOLAR....halbuki hem FED hemide avrupa merkez beleşe para veriyor...PARA BOL...AL PARAYI UCUR MALI...UCUR ALTINI...UCUR PETROLU....mantık bu....emme oyle dgil usaglar....kazın ayagı oyle degil...
soyle....
ALTIN...PETROL...VE MAL...belli ellerde acumele edilmiş.......bunnarın satılması lazım....İŞTE TAM BU NEDENLE...parada faiz sıfır al sana istedigin kadar....alıp gidip altına gomuyorsun...altın 1900 da...hergun ucuyorken...ucmuyor artık...CUNKİİİ SEN ALDIKCA ALTINI O VERİYOR....SEN ALDIKCA MALI O VERİYOR...O PARAYA...FAİZİ SIFIR KIYTIRIK PARAYA GECERKEN...SEN SIFIR FAİZLE ALDIGIN PARAYI YATIRDIGIN ALTINDA...PETROLDA...MALDA UTULUYORSUN...
deflasyon...bu nedenle cıkarılır....dev bankalar...yıllardır portfoy yaptıkları...altını...malı...kendi müşterisine boyle gomer...VE HERSEY DİBE CAKILDIGINDA...onlardan geri alır....deflasyonu bitirir...enflasyonu getirir...YENİ SOYGUN PROSESİ BASLAR...
bunları bilerek furusursan...tv goygoycusunun...FED beleş para veriyor altın hedef 3600....borsa hedef 150 000...laflarına gulerek bakardın 2013 de....VE KUZU GİBİ TOPİC ACAR...ONLARA İNAT...HERYERDE SHORT DERDİN....VE GOTURURDUN...kimle beraber skender agamla birlikte....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
dunya tarihinde....gelmiş gecmiş iki buyuk insan vardır...birisi CENGİZ HAN...oburu SKENDER agam...ikiside asagı yukarı aynı soydandır...biri mongol samanist.... oburu turkic yahudi...
bu ikisinide yuce tanrı gonderdi....bunnar tanrının CELAL halleridir....YUCE RABBİM....birsürü uyduruk hadis ve sunnetle indirilmiş islam dininin... uydurulan islam dinine donusmesi ile...cok kızdı...1200 lu yıllarda...CENGİZ HAN oldu...ve tum islam cografyasından bi buldozer gibi gecti....şimdi....yeniden bozulan bu cografyada....İSLAM ı indirilen islama donusturmek ucun...yeni bi CELAL GELDİ....SKENDER AGAM... fırtına gibi esiyor...islam cografyasında...ardında sayısız MUCAHİT cesetleri...transit cehennem....
finansal piyasaları iyi kavramak ucun...cengiz hanı...hulaguyu...bunların kullandıkları taktikleri...cok iyi okuyup analiz edeceksin...yoksa salt bilgi...YETMEZ...kol bukme sanatı...tuzaklar...v.s bunnardan ogreneceksin....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
misal....kurdistanı mı kurmak istiyor skender agam...ne yapıyor...ISIL ı yaratıyor..2013 TE....herderde devayı...kurdistandan kim en cok zarar gorur turkiye....bolunur...peki turkiye ne yapıyor...suriye sınırını acıyor...2011 de...habire ISIL a mucahit gondriyor...dunyanın heryerinden ne kadar katil ve talancı var buraya akıyor...asker tamam...ya silah...iraq ordusunun sunni kanadı ve tum silahları yeterli...turkiyenin gondrdigi silahlar ozgur suriye ordusuna geciyor bunnara...BUNNAR birdn ve aniden ERBİL e saldırmaz mı...halbuki turkiye bunnar esada furacak diye bekliyordu...AMERİCAN HAVA KUVVETLERİ KURTLERİN YANINA GECMEZ Mİ...MECBUR...2013 de turkiye pkk ile anlasma yapıp ateskes yapmaz mı yapar..bosa cıkan....bu pkk mensupları kuzey suriyede american hava kuvvetleri ile birlikte kuzey suriye kurdistanını kurmaz mı kurar...
bu taktik....cengiz handan calınmadır....islamcı turk hukumetine kurulmuş bi GEL GEL tuzaktır....VE O TUZAKTA DEBELENİYOR ULKEM....
NOT...cengiz hanın...celalettin harzemsah la yaptıgı taktiksel savası mutlaka okuyun...cengiz han...celalettin ve taktiklerine bayılıyor...INDUS nehrinde...celalettinin ordusuna tuzagı kuruyor...hepsini olduruyor...celalettin ve 100 adamı...oglu cuci ve adamlarınca kusatılıyor...oglunu geri cagırıyor...bırak TURKU yasasın...cok zeki...oldurmeye kıyamıyor...o kadar hayran kalıyor adama...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kuzu altında 900 dolar beklentisi bitti buralar diptir diyebilir miyiz yoksa 900 doları görecek midir. Bu konunda beklentin nedir öğrenebilir miyiz.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster...
kuzu 2001 i altında cycle bası alır...VE 2011 DE 10 YIL SONRA...BU FORUMDA TOPİC ACTI...ALTIN 1920 İDİ...DEDİKİ...ALTIN HEDEF ONCE 1200....SONRA 900....
VE AYNEN OLDU...
Ben buralarda oyalanıp aşağıya 1000 - 1050 dolarlara hızlıca inip tekrar çıkarak düzeltmeyi 2015 sonu gibi bitirecek diye düşünüyorum.
Yorum
-
Heykelin dikilir heykelin kuzu emmi
akp mhp koalisyonu ve dehşet bir kriz ikisisninde sifonu çekilir.....FARUK ÇELİK GÜZEL AÇIKLAMA YAPACAK BAŞBAKAN DEMİŞ ONA İSTİNADEN
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterPARA TEK BASINA DOLAR DEGİLDİR....EURO DEGİLDİR...TL DEGİLDİR....
PARA....
satınalabildigi miktarda....altındır...petroldur....ve maldır(bu mal cesitli hisse senedleridir...bunnar malın bileşkesidir...
10 YILLIK CYCLE BASINDA....PARA VE SATINALABİLDİGİ MİKTARLAR SUYDU...
ALTIN....280 DOLARDI...PETROL...26 DOLARDI....MAL(DOW)...8000 Dİ...IMKB100...TL BAZLI...7500 DU...DOLAR BAZLI...5500 DU...
MALA BAKTIGIMIZDA....turkiyede...mal 10 kat yukarıda....75 000 endeks dersek bugune....tl bazlıda...
eger dolar bazlıda mala bakarsak....mal 27 000 de...2002 de 5500 du...5 kat yukarıda...
2013 de ise 10 yıllık cycle zirve idi...mal...turkiyede...tl de...92 000...12 kat yukarıda...dolar bazlıda 50 000...10 kat yukarıda...
mal ile....petrol ve altın fiyatı ilişkisini...bilahare yazarım...buna biraz kafa yorun...
dikkat....dikkat...ve dikkat...bu ilişkide ilk dibe veya ilk zirveye ONCE ALTIN ULASIR..
BU YUZDEN...geopolitic cycle bası esas alınır...bu 2001 ikiz kulelere al qaideci mucahitlerin girdirilmesidir..HEPSİ CEHENNEMDE SİMDİ..2 MİLYON MUSLUMAN OLDU VE HALA OLUYOR.....
VE AYNEN OLDU...
lioni
O YAZIMI kacırmıssın....ALTINda 1060 ila 960 arası kademeli mala girip 5 yıl yatacagım diyen yazımı...
bu neden boyle....
rakkamlara bakalım...
2002 de...petrol 27 dolar....şimdi 46 larda....ortala aldın nı...2 KATI....
2002 DE...ALTIN 280 dolar.....simdi 1100 de...ortalama aldın nı..4 KATI....dikkat...dikkat 4 KATI...
2002 DE...mal....DOW 8000.....şimdi 17 000 de...ortalama aldın nı...2.3 katı...sadece 2.3 KATI...buna dikkat et ve bize bak..
2002 de...MAL bizde dolar bazlıda....5500....şimdi 27 000 de...kac kat...kac kat...kac kat...5 KAT ULA 5 KAT ULA 5 KAT...
bizdeki malda....dow daki malın seviyesine inerse...2 kat...5500 u 2 le carp...11 500...BU RAKKAM 2008 DİBİNİN ALTIDIR...ihakkı...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kuzum bende bunu diyorum işte.Dow daki malın seviyesine inmesi lazım.O zaman 2008 dibinin altına gelmiş olur.Ancak bizim beklentimiz dolar bazlı 19.000, tl bazlı 58.000 , bu durumda diğer emtia ve borsalara göre yine de yukarıda kalmış oluyoruz.Bir de altın,petrol ve pariteler göçtü ama dow hala düzeltmesini yapmadı.Dow düzeltme yapınca bizim de 10.000 dolar seviyelerine inmemiz gerekir.Ha dolar 5 tl olacaksa tl bazlı hedef tutar yoksa biz diğerlerine göre yine 3-4 kat arası pahalı kalacağız.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbizdeki malda....dow daki malın seviyesine inerse...2 kat...5500 u 2 le carp...11 500...BU RAKKAM 2008 DİBİNİN ALTIDIR...ihakkı...
Bu konudaki ve Amerikan borsalarının ne zaman düzeltmeye başlayacağı konusundaki görüşlerini öğrenmek isterim.YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yorum
-
Teşekkürler Kuzum. Takipteyim altınla 5 yıl yazını okumuştum ama giriş seviyeleri 1060 - 960 olunca ve altın bu seviyelere gelmeden tekrar yükselişe geçince merak ettim. Aşağıdaki hedeflerde bir revizyon oldu mu çıkış buralardan mı başlıyacak diye... Finansal piyasalardaki fikirlerin bizim için değerli...kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterlioni
O YAZIMI kacırmıssın....ALTINda 1060 ila 960 arası kademeli mala girip 5 yıl yatacagım diyen yazımı...
bu neden boyle....
rakkamlara bakalım...
2002 de...petrol 27 dolar....şimdi 46 larda....ortala aldın nı...2 KATI....
2002 DE...ALTIN 280 dolar.....simdi 1100 de...ortalama aldın nı..4 KATI....dikkat...dikkat 4 KATI...
2002 DE...mal....DOW 8000.....şimdi 17 000 de...ortalama aldın nı...2.3 katı...sadece 2.3 KATI...buna dikkat et ve bize bak..
2002 de...MAL bizde dolar bazlıda....5500....şimdi 27 000 de...kac kat...kac kat...kac kat...5 KAT ULA 5 KAT ULA 5 KAT...
bizdeki malda....dow daki malın seviyesine inerse...2 kat...5500 u 2 le carp...11 500...BU RAKKAM 2008 DİBİNİN ALTIDIR...ihakkı...
Yorum
Yorum