Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • moneybiz
    Katılımcı
    • 18 Kasım 2011
    • 90

Sn. Kuzu,
    Seçim sonrası 2.80'i gören dolardan faizde olması nedeniyle çıkış yapamadım ve karı alamadım.
    Yarın vade sonum olması nedeniyle şuanki seviyeden dolarları satıp TL faize girmem doğru bir hareket olur mu?
    Tereddütte kaldım çünkü her gün daha yukarıya gidiyor.
    Tamamını satmam mantıklı olur mu?

Teşekkür ederim.

Yorum

• hocamurat2001
      Aktif
      • 26 Haziran 2014
      • 367

17 mart 2015 kuzu emmini paylaşımı insan bu kadarmı isabetli görür ya bu günleri işaret ediyor
      Alıntı altınorta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Kuzu bey türkiyenin geleceğini nerde görüyorsunuz.Başkanlık sistemi,konfederasyon,Apo,Şeriat, bölünme, Avrupa birliği ne düşünüyorsunuz ? Eşsiz tarih bilginiz ve mükemmel öngörüleriniz ile bir yorumlasanız çok memnun olurum. Şu soruma bir cevap vermedin yalnız, parayı boşver çcuklarımızın geleceği ne olacak işsizlik almış başını gidiyor.Üstelik birde suriyeliler bizim işsizimiz, dilencimiz yetmezmiş gibi birde onlar var her tarafta.
      bu sorularina yeni topigimde cevap verecegim...ancak simdi...bu secimde...burada amerikadaki borsa cevreleri....SUNA OYNUYOR TURKIYEDE....KOALISYON HUKUMETINE...AKP TEK BASINA IKTIDARA GELEMIYECEK DIYORLAR....AKP DEN YUZDE 8 CIVARINDA KURT OY HDP YE GECECEK...BENDE BUNA OYNUYORUM TURKIYEDE....

TURKIYEYE...baskanlik sistemi asla gelmez....neden dersen...o sistemde kurtler yok olur...AKP deki kurtlerde HDP deki kurtlerde bunu desteklemez...HAM HAYAL O....1950 DEN BERI...KURTLER KIMI DESTEKLERSE O IKTIDARDIR....

YAZ BI KENERA...koalisyon hukumeti diyor guzu...buda TURKIYEDE ilk kez guzu tarafindan yaziliyor su an...niye dersen...guzu iskenderin damarindaki alyuwarlari bile bilir...skender...dugme...barzani...ve kurt oylar HDP ye...

.öne alayım dedim emmi geçmiş yazılarını tek tek okuyorum taleben olacam 45 yaşından sonra kendim muaallim ken öğrenmenin yaşı yok

Yorum

• ihakki
        Tecrübeli
        • 02 Aralık 2008
        • 709

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        [B]KUZUNUN CAPİTALİST MODE a gore teknik analizi....

YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

evettt....ihakkı...eline saglık bitanem...vaktin olursa dolar grafınıda koy..gene 10 yıllık ossun...log ossun....ESAS DURUM ORADA GOZUKMEKTE....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

moneybiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sn. Kuzu,
            Seçim sonrası 2.80'i gören dolardan faizde olması nedeniyle çıkış yapamadım ve karı alamadım.
            Yarın vade sonum olması nedeniyle şuanki seviyeden dolarları satıp TL faize girmem doğru bir hareket olur mu?
            Tereddütte kaldım çünkü her gün daha yukarıya gidiyor.
            Tamamını satmam mantıklı olur mu?

Teşekkür ederim.

ben 2.80 de sattım...sebebi vardı...elimdeki maliyet 1.74 du...kar yuzde 61 di....2.80 den 3.05 e giderse buradan 2.40 yapmadan...kar yuzde 9 dur...bunu tl de faizde alıyorum...bu nedenle....BENİM DOLARA BİNMEM ARTIK MUMKUN DEGİL..onunla oyunum yuzde 60 dı ve aldım bitti....bunu anlatırkende eski yazılarımda...tl ye zirveden once gecmeliyiz ki....hem artacak faizden yararlanalım...hemde panic halinde olursa borsada banka kaartlarına binelim...cunki 5 yıl yatacagız o kaartlarda...

ama ne dedim...2.80 den 2.40 a iner dedim...burada tekrar biner 3.05 de inerim...bakınız ilk sahifeler bu topic...BU OLUR MU....bilemem...olursa ne yapacagım belli...olmazsa ne yapacagım belli...

oyun kurarken....3 alternatif koy onune...ıkısini sec...ve ne yapacagını kararla...bunu cok onceden yap...kararlı olmak esastır....FİNANSAL PİYASALARDA...BU KARAR O ANDA DEGİL...ONCEDEN ALINMIŞTIR...olay oldugunda aklın karısır...

dolardan cıkmadan once....cıkarsan bu parayla ne yapacaksın onu dusun....eger...emlak filan alacaksan...cıkmaman gerek...bu sefer...overshhotingleri kollaman gerek...misal 3.20...emlak fiyatları...dolar tl zirvesini takip eden ilk uc ayda duser...o borsa ve faiz gibi degildir...
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• albica
              Aktif
              • 03 Aralık 2008
              • 287

kuzu hocam....
              nasıl devletlerin içinde ''derin devlet ''varsa....
              size de sayın kuzu hocam...''DERİN BİLGİ'' demek doğru olur diye düşünüyorum...
              “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

kuzu kuralları....tum topiclerde yayılı...BU kuralları borsada yeri geldiginde...o anda yazıyorum...misal su anda...ortalamalar kuralını yeniden yazdım...hangi ortalamalar ama....DUSULEN YERDKİ ORTALAMAR KURALI...ve bunu yorumluyarak...oyun kurma...bak yukarıda yazdıklarımla....OYUNUMU KURDUM....

UC ORTALAMALAR KURALIM VAR...

1...DUSULEN YERDEKİ ORTALAMALAR...

2...YUKSELTİLMİŞ TEPEDE ORTALAMALAR....

3...HOLD-UP da ortalamalar kuralı....hold-up...haber oncesi durumdur genelde....

dikkat....bugun itibarıyla...ortalamalar kuralı...DUSULEN YERDEKİ ORTALAMALAR....KUZU KURALINDAN...HOLD-UP KUZU KURALINA DONUSTU...bu hold -up...haber oncesi kuzu kuralıdır...İKİ DEAD LİNE I VAR...biri pazartesi aksam...chp-akp son gorusme...ve buna baglı...parti baskanları gorusmesi...BU PİYASANIN İSTEDİGİ KOALİSYON un olup olmama durumudur...bu dead line haftaya cumaya kadar sarkar...PİYASA...bunun dısı tum cozumlerde negatif olur...en negatif piyasa akp-mhp cozumudur...ikinci negatif erken secimdir...BUNUN DEAD LİNE I.....23 AGUSTOSTOS TUR...

BUGUN....dolar tl...2.80 i bi kez daha operek...son ihtarını vermiştir...chp-akp...bunu 2.40 a....DİGER COZUMLER BUNU 3.05 VE 3.20 YE TASIYACAKTIR...

ERKEN SECİM OLURSA....akp nin yuzde 41 olan oy oranıda....yuzde 35 e dusecektir...YAZIN Bİ KENARA KASIMDA ONE CEKERSİNİZ...

Yorum

• ihakki
                  Tecrübeli
                  • 02 Aralık 2008
                  • 709

evettt....ihakkı...eline saglık bitanem...vaktin olursa dolar grafınıda koy..gene 10 yıllık ossun...log ossun....ESAS DURUM ORADA GOZUKMEKTE....
                  BİST100 LOGARİTMİK DOLAR GRAFI.
                  YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• oxford
                    Tecrübeli
                    • 03 Kasım 2013
                    • 467

reyiz azınlık hukumeti deyip duruyor....bakalım ne olacak....koalisyon zor gibi...

Yorum

• oxford
                      Tecrübeli
                      • 03 Kasım 2013
                      • 467

http://www.rotahaber.com/ozer-sencar...deo,24951.html

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

meto....

bir kader i mutlak vardır....birde kader i muallak....ilkine gore...siz nasılsanız oyle yonetilirsiniz....

ikinciye gore ise.....zülüm şiddeti artınca...çare hızla gelir ve düzelirsiniz...

alevi inancı....marifet kapısı....

Yorum

• oxford
                          Tecrübeli
                          • 03 Kasım 2013
                          • 467

Eyvallah......O kapuları bilseler bu işler başımıza gelmezdü...Onlar daha ilk kapuda...Saygıyla ve aşk-ı muhabbetle...
                          meto....

bir kader i mutlak vardır....birde kader i muallak....ilkine gore...siz nasılsanız oyle yonetilirsiniz....

ikinciye gore ise.....zülüm şiddeti artınca...çare hızla gelir ve düzelirsiniz...

alevi inancı....marifet kapısı....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

FİNANSAL KRİZDEN CIKIŞLAR....

AMERİCA finansal krizden cıktı....ne yaptı...lehmanı komple batırdı....obur zayıf bankalarıda guclu bankaların satınalmasını sagladı....

bu ne demektir....bu topicte anlatılan....capitalist modun...capital acumulasyonu saglanmıs ve para el degiştirmiştir...ve kriz bunun ucundu...bu olunca america da kriz bitti...

şimdi bakalım....avrupa birligi ve periferısinde....turkiye dahil...BU OLDUMU....YANİ BATAN VE SAHİPLERİ EL DEGİŞTİREN BANKA VAR MI.....YOOKKKK.....EEEEEEE....

NE ASAMADA AVRUPA BİRLİGİ....su asamada....once bankaların ozel sektore verdigi kredileri...coletaral gostererek...bankalar merkez pankalarından para alıp bu borcu merkez pankalarına ve hazineye yıkma asamasında....2010 dan beri yunanla basladı bu...oburlerinde devam ediyor...BU BİTTİMİ....YANİ VERİLEN TUM KREDİLER HALKLARA YIKILDI MI...stress testi gelecek...bununla bazı bankalar batırılacak...bazılarınıda buyuk bankalar alacak...VE CAPİTALİST MODE TAMAMLANACAK...

Yorum

• hocamurat2001
                              Aktif
                              • 26 Haziran 2014
                              • 367

bu uc gun....tum kaartlarda adaptasyon donemi....ortalamaların dusulen bu bolgede opusmesi beklenecektir...

3...78 400 de...

5...78 800

10..79 900

20...80 800 de...

eger dusus trendindeyse borsa....bu dusulen bolgede....3....5...ve 10 gunnuk ortalamaların kesismesi beklenir...bu kesismeden sonra....gozler 20 gunnuk ortalamaya cevrilir...eger onu yukarı kırarsa...BU DUSUS TRENDİ DEGİL SİLKELEMEDİR...kesismeden sonra...20 gunnugu beklemeden asagı yonlenirse....BU DUSUS TRENDİDİR....

BUNU BEKLİYORUZ....

SUAN 78 100 DE FİYAT...yani tum ortalamaların altında....

tepkilerde FİYAT....5 gunnuk ortalamayı asamıyorsa....bu ortalamaların opusmesini hızlandırır...tum yazdıklarım...da...esas olan seans sonu rakkamlardır...seans içi degil...

emmi bu kurala göre hem seanslık hemde günlük 2 grafik attım buna göre 20 günlük ortalamanın üzerinde seanslıkta kapanış var ama günlükte ise 20 günlük hareketli ortalama aşılmamış görünüyor hangisini baz alalım emmi aslolan hangisidir günlük mü seanslık mı...?saygılarımla hürmetler sunarım emmi
                              [IMG][/IMG]

Yorum

• hocamurat2001
                                Aktif
                                • 26 Haziran 2014
                                • 367

[IMG][/IMG]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information