Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Metatrader kodunu vereyım ındılarıne eklemek ısteyenlere

//////////////////

int digits ;
    double pv;

int init ()

bolgesıne bunu eklıyeceksınız..

digits = Digits ;

if (digits == 5){pv=0.00001;}

else if (digits == 4){pv=0.0001;}

else if (digits == 3){pv=0.001;}

else if (digits == 2){pv=0.01;}

////////////////////////

int start() bolumune bunu..

double pipsvalue=DoubleToStr(100000*(pv/Close[0]),2);

/////////////////////

Yorum

• Senyor
      Yeni üye
      • 09 Şubat 2010
      • 19

Sayın Teo, topiğiniz hayırlı olsun.sizi gökte ararken yerde buldum gibi oldu
      bu topiğin herkes için özellikle benim için çok yararlı olucağına inanıyorum.birçok topiğinizi okudum ama katılımcı olmadım bilgim yeterli olmadığı için.sadece okumakla ve onları uygulamakla yetindim kendimce tabi.şimdi ise forexe ağarlık verdiğinizi görüyorum halbuki benim birtek vobta hesabım var.ordan yeterli miktarda kazandığımda forexe geçmeyi düşünüyorum.ama aslında bu bir soru vobamı devam edim yoksa forexmi bilemiyorum forex daha cazip geliyo parite bolluğundan dolayı.vobta sistemci olmaktan başkada birşey bilmiyorum.metastoğu yedim yuttum diyebilirim ama holy graili bulamadım hala senede 40bin puan veren sisteme uydumda sanki sene sonunda 40bin puan aldımda bana yetmezmiş gibi 50-60-70-80binlik sistem arıyorum.bunuda bulsam 100binlik bulamadım diye yine uymicam sisteme sanırım.açıkçası bir ikilemde kaldım:( her konuda yazı yazdınız bende hepsini okudum hatta aynı yazıları birçok kez okudum.sanırım bu yüzdende neye inanıcağıma şaşırdım.adam gibi stresten uzak yani robota bağlar gibi az olsun öz olsun bir strateji veya sisteme ihtiyacım var.neleri eksik yaptım ve neyi yanlış düşünüyorum acaba hiç bilemiyorum.15daklık sistem kullanıyorum genelde.daha düşük periyodlusunu veya yükseğini kullanmadım.zararım yok ama belirgin bir karımda yok vobta açıkçasını söylemek gerekirse.istikrarlı azda olsa her ay düzenli kar getiren birşeye ihtiyacım var çünkü ben evden işlem yapıyorum gittiğim bir işte yok 24 saatim boş.haftanın 1 günü hariç hergün sabahtan akşama kadar metastock başındayım.metatraderıda yeni kurdum onuda beğendim, bir 6 ayımıda omu alıcak acaba.tavsiyelerinizi bekliyorum uzun konuştum pardon.heyecandan olsa gerek.benim için bir idolsünüz çünkü.
      saygılar ve teşekkürler....

Yorum

• Senyor
        Yeni üye
        • 09 Şubat 2010
        • 19

Çok önemli bir soruyu sormayı unuttum. biçok kişiden özellikle forumlardan forexte çalışıcağın firma çok önemli gibi yazılar okudum.para kazanınca çekmen zor oluyomuş yada bi kulpuna uydurup vermiyolarmış mış..para batırma gibi bir lüksüm yok açıkçası.hangi aracı kurumdan oynicaz bunuda detaylı cevaplıyabilirseniz sevinirim teşekkürler..

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Nerde ne ındıkatorunu kullanmayı bılmemız gerekır.

Trend ındıkatorlerı trendde, asırı alım satım ındıkatorlerıde yatay veya swıng pıyasada kullanılır..

Trend ındılerı bılınenler

macd
          ma
          ccı sıfır noktası
          pıvot ustu ve altıdır

Asırı alım satımlar ıse
          rsı
          cci
          mfi
          pıvot r3 ve s3 yerlerı
          stockhastıc

Yatay ve trend pıyasasını ayrıd etmek ıcın en kullanıslı ındı bollınger band wıdth dır..
          (Band aralıgını olcer)

Eger yukselıyorsa trend, dusuyorsa yatay pıyasa vardır...

Gereklı ındıler

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Senyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Çok önemli bir soruyu sormayı unuttum. biçok kişiden özellikle forumlardan forexte çalışıcağın firma çok önemli gibi yazılar okudum.para kazanınca çekmen zor oluyomuş yada bi kulpuna uydurup vermiyolarmış mış..para batırma gibi bir lüksüm yok açıkçası.hangi aracı kurumdan oynicaz bunuda detaylı cevaplıyabilirseniz sevinirim teşekkürler..
            Bu konuda topıkte bır suru yazımız var, ben su an ODL den ıslem yapıyorum..

Yorum

• Senyor
              Yeni üye
              • 09 Şubat 2010
              • 19

bende sizin yazılarından gördüm odl yi kurdum bilgisayara.demo hesap açtım forexe gerçek adım atmadan önce.burda sanırım biraz takılmak gerekiyo gerçeğine geçmeden önce.indikatörleri indirdim teşekkürler

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Trend kavramı ve yatay kavramları bılmeyenler ıcın bıraz acalım..

Yatay veya swıng nedır..

Kısaca hıgh ve lowların gecılmedıgı ve bır band aralıgında fıyatın sureklı degısmesıdır..

Gunluk trade ıcın bu gereklıdır..

Ama ya orta vade dusunuyorsak, o zaman her zaman trend yonunde olmalıyız..

Pekı trend nedır nasıl olusur. Cok zordur trendı anlamak,

Belkıde aslında kolay ama algılamak zor demek lazım...

Trend nasıl baslar..

Yukarı trend ıcın yazayım

Ya yuksek bır tepe olusmalı veya yukselen bır dıp olusmalı..

( Hıgher Hıgh veya Hıgher Low) , Her trend bununla baslar, bu olmadan trend olamaz...

Bırde en onemlı kural, trend baslaması ıcın mutlaka ve mutlaka kırılma olması gerekır..Yanı yatay bandın kırılması,

Eger bu olusmuyorsa bu trend degıldır..

Sadece genıs bır yatay bandda yukselen tepe veya yukselen dıp yapıyordur...

Kısa ıcın tersı gecerlı...

Aslında yazarken dusunuyorum da, trendı farketmek cok basıt,

O zaman nıye goremıyoruz...

Herhalde gunluk trade etme arzusundan olsa gerek...

Çabuk kazanma hırsı ıle her şeyi kaybetmek rıskını almak ne kadar da acı ...

Sevgıler...

Yorum

• teo
                  Demirbaş
                  • 03 Mart 2009
                  • 3712

O zaman nasıl trade etmelı,

Oncelıkle ındıkatore de gerek yok,

Haftalık,veya aylık fotografı elımıze alalım,hangısınde algılamanız daha kolay gelıyorsa...

Veya H1 ıse gunluk fotografı,

Hıgh ve lowları yatay cızelım...

BU bandın ıcınde yuksek tepeler veya yuksek dıpler olusuyorsa, trend olmadıgını dusunerek en tepden short, en dıpten long,

Eger bu tepe veya dıbı altına kırarsa demekkı artık trend baslangıcıdır..

Bır de en onemlı konu da su...

Trend baslangıcımı yoksa gerı cekılme mı?

Basıt halı ıle dusunelım yukarıdakılerını aklımızda tutarak...

Stopuma kadar gelemedı ıse gerı cekılme, stopumu calıstırdı ıse trenddır..

Tabı gelısıguzel bır stopdan bahsetmıyorum...

Rısk kazanc oranına gore hesaplanan dan bahsedıyorum...

Sevgıler...

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

Bu yazdıgım trend saptama yontemı orta vade ıcın her markette calısır,

Her ne kadar marketler sekıl degıstırse de donem donem, trend bu dur.Degısmez..

Unutmayın...

trend ıcın

1) Yuksek tepeler veya dıpler olacak veya tam tersı
                    2) Mutlaka kırılma olacak...

Kaldıracınızda 1:1 olduktan sonra ( ornek hısse senedı)...

uzun vade de kımse belınızı bukemez...

Sevgıler...

Yorum

• lafola
                      Tecrübeli
                      • 01 Mart 2009
                      • 191

İşte geldik tüm teknik analiz kitaplarının para kazanmak için önerdiğine : Trend....
                      Trendin kalp hoplatan yürek sızlatan maddeleri;

1) Trendi yakalamak için kaç kere akıl parası ödeyeceğiz
                      2) Trendde nasıl sakince oturacağız?
                      3) Yakaladığımız trendin döndüğüne nasıl karar vereceğiz..
                      kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                      titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
                      perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Her trend kırılma ıle olsuyorsa demek kı, market su sekılde gelısmelıdır..

1) Swıng calkalama, Mal toplama..

2) Yatay bandda yenıden swıng veya agır konsalıdasyon...

3) Trend

Bu boyle surer gıder...

Dusunursek,

Forumlarda donecek donecek dıyenlerın yanılgısını anlarız...

Vob 26.000 den cıkmıs. Fırlamıs, Aynen V donusu yapamaz.. (ıstısna kaıdeyı bozmaz)

1 ve 2 surecler haftalarca aylarca surebılır. Bu nedenle haftalık veya aylık barlarda dusen tepeler veya dıpler gormedıkce, bu kadar cıddı bır cıkıs yapan borsalar aynen hızla düşemez...

Düşüş sandıgınız, çalkalama sürecindekı , alt band olabılır...

orta ve uzun vadecılere duyurulur..

Onemlı NOT:

Eger V cıkısları veya donuslerı var ıse, cok buyuk olcekte Yatay band vardır..

Trendler V cıkısı ıle donmez...Aylık grafıkte yatay band vardır..Trend degıldır...( Burda trend kavramından ne anladıgımız onemlı)

Eger V cıkıs var ıse mutlaka grafıge aylıkta bakmak gerekır kı, yuksek tepe veya dıpler bellı olsun...

Sevgıler...

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          İşte geldik tüm teknik analiz kitaplarının para kazanmak için önerdiğine : Trend....
                          Trendin kalp hoplatan yürek sızlatan maddeleri;

1) Trendi yakalamak için kaç kere akıl parası ödeyeceğiz
                          2) Trendde nasıl sakince oturacağız?
                          3) Yakaladığımız trendin döndüğüne nasıl karar vereceğiz..
                          Evet her sey trend ama tabı bu trade yontemı ıle alakalı...

Benım bu yazdıklarım orta vade en az 1-12 ay, uzun vade 1-5 yıl ıcın gecerlı...

Gunluk trade eden bırısının trendı farketmesı mumkun degıl...

Sevgıler...

Yorum

• teo
                            Demirbaş
                            • 03 Mart 2009
                            • 3712

Tabi su aklına gelebılır hemen Sayın Arkadasım,Dostum Lafola,

Gunluk trade eden trendcı ıse kesınlıkle 15 dakıkalık grafık kullanmalı kı trendı anlasın, gunluk trend denılen dılım ıcın..

Yoksa gunluk oynuyıpta H1 ıle oynayan bosuna kendısını trendcıyım dıye avutmasın... H1 ,24 adet barda trend anlasılmaz..

BLASH cıdır o dogustan ama,kendısını trendcı zanneder,farkında degıldır hehehe

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

Sımdı Vob V cıkısı yaptıgına gore, Bu gercek anlamda dusus trendı degıldı..sadece 76000 ust band ,26000 de alt banddı,

Bundan sonra eger 76.000 kırmadan gerı cekılırse ıste o zaman dusus trendı baslar....Sebebı uzun vadede dusun tepeler veya dıpler olusmus olur...

O zaman daha uzun olcek ıle bakmak gerekır..

bende matrıks yok, Olan bır arkadas Vobun yakın vade aylık grafıgını verırse bandı gorebılırız...

Sevgıler...

Yorum

• lafola
                                Tecrübeli
                                • 01 Mart 2009
                                • 191

ımkb100 aylık

kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                                perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum