Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • lafola
    Tecrübeli
    • 01 Mart 2009
    • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonuc farketmez, ustelık trade sayısı artıkca, dezavantaj sayısına dogru daha cok yaklasırsın...

yazı veya tura olasılıgı % 50 dır. yanı expected ratıo -0.50 dır.

Ama kısa oynarsan belkı tesadufen kazanırsın.

Sureyı uzattıkca ısterse 1 mılyar el olsun, Kusursuz bır eksı 0.50 yakalarsın...

Yanı bu tezın yanlıs,

Avantaj olmadıgı surece uzun sure trade etmek her zaman daha cok batırır...

Avantaj var ıse uzun surelı trade zengın eder...

Yanı

Avnatajlı bır sıstemın yok ıse, kaldıracı düşürmek senı karlı yapmaz, sadece, çile çekeceğın ve uykusuz kalacagın gunlerı artırır, Bırde sana TA kıtapları okuyorsan , 7.5 derece bir gözlük hediye eder : ) hehehe
    Demek istediğim şu idi : 10 kere rulette kırmızıya koydum parayı..Şansa % 70-80 kazanabilirsin..Halbuki 10 000 kere kırmızıya para koyarsan kırmızı gelme ihtimali % 50 ye doğru limitlenecektir..Oyun sayısını arttırdıkça ŞANSA KAZANMA İHTİMALİNİ yok ediyor insan..
    Kumar oynayan insanlara : Karını al ve git demeleride bu nedenden..
    kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
    titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
    perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

Indıkator kullanlar ıcın bır tavsıye vereyım...

Indıkatorun formulunde close var ıse mutlaka bunu open ıle degıstırın..

Close'a baglı sıstemler gec sınyal verır,

Open ıse ılk acılıs fıyatı oldugu ıcın her zaman ındıkatorde sınyal erken gelır...

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Forexde kullandıgım sınyal saglamasını su sekılde yapıyorum...

Ornek

Eurusd long dedıgımız zaman,Eur artacak, Usd dusecek derız...

Burada her zaman parıtenın sonunun saglaması yapılır...

Yanı anahtar kelıme Eur artacak degıl, Usd dusecektır.

O zaman dıger parıtelerı de acıp USd dusecek mı dıye saglama yapınız..

Baska ornek

eurgbp long dedıgımız zaman, onemlı olan eur artması degıl, gbp nın dusecegıdır...

O zaman gbp dusecekmı saglamasını asagıdakı parıtelerı de acarak sınyal saglaması yapınız...

GbpXXX
        XXXGbp

Bu cok enteresan bır yontemdır, parıtenın kuyrugundakı degerın saglamasını yapmak...

Yorum

• Senyor
          Yeni üye
          • 09 Şubat 2010
          • 19

Open ıse ılk acılıs fıyatı oldugu ıcın her zaman ındıkatorde sınyal erken gelır...
          Hocam hangi indikatörleri tavsiye edersiniz vob için?

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Senyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Hocam hangi indikatörleri tavsiye edersiniz vob için?
            Ben ındıkator dusmanıyım, bılmemkı aram ıyı degıl hıc bırısı ıle...

Yorum

• Senyor
              Yeni üye
              • 09 Şubat 2010
              • 19

Ben ındıkator dusmanıyım, bılmemkı aram ıyı degıl hıc bırısı ıle...
              benimde aram iyi diil hep işleme geç sokuyolar ağar çalışıyolar:( şuana kadar birçok yöntem değiştirdiniz sayın teo dikkatle izliyorum sizi ve okuyorum yazılarınızı.ciddi ciddi ne önerirsiniz vob ile başa çıkabilmek için.yani birçok yönteminiz var ama bunlardan hangisi en doğru çalışanı vob için ben ayırt edemiyorum.yardımcı olurmusunuz

Yorum

• sonic
                Yeni üye
                • 15 Şubat 2010
                • 7

Sn Senyor,

Vob ile ilgili indikator arayışı içinde olduğunuzu görüyorum. Indikatorler televizyon markaları gibidirler.

Aynı televizyon türlerinde olduğu gibi, (tüplü, lcd, plazma) indikatorlerde de aşırı alım-satım, trend takip edici gibi farklı yapıda olanları vardır.

Aynı yapıda olan indikatörlerden, örneğin trend takip edici indikatorlerden kendilerini her piyasa koşulunda kanıtlamış olanlar,

televizyonlarda olduğu gibi birbirlerinden cok farklı değildirler.Belki farklı yerlerden girip çıkarlar ama geniş zaman diliminde hepsi hemen hemen aynı puanlara

yaklaşırlar. Çünkü hepsi trend olur ise kar yaparlar.

Size bununla ilgili bir örnek vermek istiyorum, para atışında yazı tura gelme olasılığı %50'dir. Test ettiğimizi düşünelim ve her para atışını bir sinyal

olarak düşünün. 5 kere parayı attığınızda %100 oran ile tura gelebiir. Ama atış sayısını 2500 e çıkardığınızda bu oran %52'yi geçmez.

Bağlamak istediğim konu kendini kanıtlamış piyasa oyuncuları tarafından benimsenmiş indikatorler belki 3-5 gün içerisinde farklı yerlerden girip çıkarlar,

ama sene bazında değerlendirdiğinizde çok yakın sonuçlar elde edersiniz. Zaten doğrusuda budur. Eğer bir seneye yada belirli bir döneme cok odaklanırsanız o döneme

özel sistem geliştirmişsiniz demektir ve o sistem piyasa kendini değiştirdiğinde cuvallamaya başlayacaktır.

Yorum

• sonic
                  Yeni üye
                  • 15 Şubat 2010
                  • 7

Benim size nacizane tavsiyem çok karmaşık indikator arayışında olmayın. Bu piyasanın hilesidir.

Cok karmaşık birçok farklı yöntemin birleştirilmesi ile bir sistem geliştirirsiniz.. Bu sistem belirli bir dönemde kazandırır size.

Siz kazanıyorum diye portfoyunuzu arttırırsınız, piyasa değişir sisteminiz cuvallamaya başlar, ne oldugunu anlayana kadar kaşıkla aldıgınızı kepçeyle

geri vermiş olursunuz.

Merhaba, Piyasanın en basit hilesi sizi tuzağına düşürdü

Bu piyasadan uzun süre kazanmak istiyosanız cok fazla optimizasyona gerek duymayan basit bir trend takibi yapmak daha düzgün bir yöntemdir.

Boşverin senede totalde 3-4bin puan daha az alın ama yönteminiz sizi uzun süre bu piyasada tutsun....

Yorum

• sonic
                    Yeni üye
                    • 15 Şubat 2010
                    • 7

Laguerresinden tutunda dmi'sine kadar bir sürü kendini kanıtlamış indikator mevcuttur. Bunların tek sorunu yatayda cok fazla işlem yaptırmasıdır.

Yataydaki bu hatalı sinyallerin bir kısmını elediğiniz zaman gayet kolay uyulabilir fazla strese ve sıkıntıya sokmayan sistemler elde edersiniz.

Tabi bu sinyalleri elemek için güzel filtreler kullanmalısınız.

Bu piyasalarda başarı için basit bir trend takibi indikatörü ve iyi bir filtrenin başarılı olacağını düşünüyorum.

Diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla burada filtre geliştirme çalışmaları ve tartışmaları yaparsak ortaya iyi birşeyler çıkabileceğini düşünüyorum.

Yorum

• KUTERO
                      Beybaba
                      • 19 Temmuz 2007
                      • 437

Forexde kullandıgım sınyal saglamasını su sekılde yapıyorum...

Ornek

Eurusd long dedıgımız zaman,Eur artacak, Usd dusecek derız...

Burada her zaman parıtenın sonunun saglaması yapılır...

Yanı anahtar kelıme Eur artacak degıl, Usd dusecektır.

O zaman dıger parıtelerı de acıp USd dusecek mı dıye saglama yapınız..

Baska ornek

eurgbp long dedıgımız zaman, onemlı olan eur artması degıl, gbp nın dusecegıdır...

O zaman gbp dusecekmı saglamasını asagıdakı parıtelerı de acarak sınyal saglaması yapınız...

GbpXXX
                      XXXGbp

Bu cok enteresan bır yontemdır, parıtenın kuyrugundakı degerın saglamasını yapmak...
                      Hay Allah..
                      Usta..Bunları söylediğin çok iyi oldu..
                      Birşeyler daha öğrendik..
                      Sağolasın..
                      İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                      İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• Senyor
                        Yeni üye
                        • 09 Şubat 2010
                        • 19

sonic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Laguerresinden tutunda dmi'sine kadar bir sürü kendini kanıtlamış indikator mevcuttur. Bunların tek sorunu yatayda cok fazla işlem yaptırmasıdır.

Yataydaki bu hatalı sinyallerin bir kısmını elediğiniz zaman gayet kolay uyulabilir fazla strese ve sıkıntıya sokmayan sistemler elde edersiniz.

Tabi bu sinyalleri elemek için güzel filtreler kullanmalısınız.

Bu piyasalarda başarı için basit bir trend takibi indikatörü ve iyi bir filtrenin başarılı olacağını düşünüyorum.

Diğer arkadaşlarımızın da katılımıyla burada filtre geliştirme çalışmaları ve tartışmaları yaparsak ortaya iyi birşeyler çıkabileceğini düşünüyorum.
                        laguerra indikatörler arasında en sevdiğim açıkçası.dmi ve adx de öyle.ama dediğinize katılıyorum hepsi birbirine çok yakın puanlar veriyo indikatör olarak test ettiğinizde.laguerra hepsinden fazla çıkıyo.tek başına sistem gibi bile kullanılabilir.ama işin olayı filtrede.bende o kısımda takıldım.her indikatör her sistem en dandiği bile trendi alıyo ama yatayda fena sinyal üretiyo.bunları elemek için filtre lazım.belki üstad teo ve diğer katılımcılar bu konuda tecrübelerini paylaşabilirler.saygılar

Yorum

• PipsyGirl
                          Çalışkan
                          • 06 Ağustos 2009
                          • 1559

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Demek istediğim şu idi : 10 kere rulette kırmızıya koydum parayı..Şansa % 70-80 kazanabilirsin..Halbuki 10 000 kere kırmızıya para koyarsan kırmızı gelme ihtimali % 50 ye doğru limitlenecektir.
                          olaya farklı bir bakış açısından bakacak olursak Yazı ve tura % 50
                          teknik analiz %70 şansı vardır.
                          nasılmı?

"Beşinci kattaki büronuzun penceresinden kavşaktaki trafik ışıklarını izliyorsunuz. Kırmızı ışıkta oluşan yığılıma baktığınızda farklı araçlar görüyorsunuz: özel arabalar, taksiler, kamyonlar, bisikletler, vs.. Sabah ve akşam vakitleri gibi insanların işe gidiş geliş zamanları dışında, kavşaktaki yığılımın genellikle taksilerden oluştuğunu farkediyor ve bunun gerçekten de geçerli bir hipotez olup olmadığı test etmek istiyorsunuz. Bunun için de, 10:00 ilâ 16:00 saatleri arasında kırmızı ışıkta duracak her vasıtayı kaydedecek ve bir ay sürecek bir çalışma başlatıyorsunuz. Bir ayın sonunda önünüze şöyle bir sonuç çıkıyor: Bu saatlerde trafikteki araçların %70’i taksilerden oluşuyor. Şimdi yine aynı adamla bahse gireceksiniz. Köşeden çıkıp ışıklarda duracak olan vasıtanın taksi olup olmayacağı üzerine. Ne var ki, sizde o adamda olmayan bir silah var. Araştırmanızın sonuçları. Neye bahse
                          girerdiniz? Bu sefer cevabı hazır değil mi? Elbette taksi olacağı üzerine bahse girerdiniz. Çünkü bu kez elinizdeki bilgiyle şansınızı %50’den %70’e çıkarttınız. Bahse artık Las Vegas tarzı girmiyorsunuz. Cephaneniz araştırma, bilgi ve tarih."
                          söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• Bear_Bull
                            Spread Trader
                            • 09 Şubat 2009
                            • 773

Senyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            laguerra indikatörler arasında en sevdiğim açıkçası.dmi ve adx de öyle.ama dediğinize katılıyorum hepsi birbirine çok yakın puanlar veriyo indikatör olarak test ettiğinizde.laguerra hepsinden fazla çıkıyo.tek başına sistem gibi bile kullanılabilir.ama işin olayı filtrede.bende o kısımda takıldım.her indikatör her sistem en dandiği bile trendi alıyo ama yatayda fena sinyal üretiyo.bunları elemek için filtre lazım.belki üstad teo ve diğer katılımcılar bu konuda tecrübelerini paylaşabilirler.saygılar
                            sn senyor

Yatay piyasayı sistemlerde elemek için BBand sıkışmalarını kullanıp
                            yukarı/aşağı kırılımlardan sonraki sinyalleri aktif edebilirsiniz.

http://forum.keyborsa.com/218880-post165.html
                            Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

Filtre olarak Damiani Voltmeter indikatorunu önereblirim. yatay mı trend mi oldugunu güzel gosteriyor.

Yorum

• lafola
                                Tecrübeli
                                • 01 Mart 2009
                                • 191

PipsyGirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                olaya farklı bir bakış açısından bakacak olursak Yazı ve tura % 50
                                teknik analiz %70 şansı vardır.
                                nasılmı?

"Beşinci kattaki büronuzun penceresinden kavşaktaki trafik ışıklarını izliyorsunuz. Kırmızı ışıkta oluşan yığılıma baktığınızda farklı araçlar görüyorsunuz: özel arabalar, taksiler, kamyonlar, bisikletler, vs.. Sabah ve akşam vakitleri gibi insanların işe gidiş geliş zamanları dışında, kavşaktaki yığılımın genellikle taksilerden oluştuğunu farkediyor ve bunun gerçekten de geçerli bir hipotez olup olmadığı test etmek istiyorsunuz. Bunun için de, 10:00 ilâ 16:00 saatleri arasında kırmızı ışıkta duracak her vasıtayı kaydedecek ve bir ay sürecek bir çalışma başlatıyorsunuz. Bir ayın sonunda önünüze şöyle bir sonuç çıkıyor: Bu saatlerde trafikteki araçların %70’i taksilerden oluşuyor. Şimdi yine aynı adamla bahse gireceksiniz. Köşeden çıkıp ışıklarda duracak olan vasıtanın taksi olup olmayacağı üzerine. Ne var ki, sizde o adamda olmayan bir silah var. Araştırmanızın sonuçları. Neye bahse
                                girerdiniz? Bu sefer cevabı hazır değil mi? Elbette taksi olacağı üzerine bahse girerdiniz. Çünkü bu kez elinizdeki bilgiyle şansınızı %50’den %70’e çıkarttınız. Bahse artık Las Vegas tarzı girmiyorsunuz. Cephaneniz araştırma, bilgi ve tarih."

Yazımı önemseyip ,fikrinizi beyan ettiğiniz için teşekkür ederim.. 15 senedir bu bahsettiğiniz örnekde dahil olmak üzere sayısız örneklemeyle borsa üzerine kafa yordum..Benimde sizin verdiğiniz örnekteki matematiksel mantıkla ,borsa ile ilgili düşüncelerimi savunduğum çok zaman oldu..
                                Vardığım noktada ise borsa ile ilgili kısa vade ve yüksek kaldıraç ile uygulanabilecek süreğen bir sistemin bulunamayacağı oldu..Hele Batı borsalarındaki onbinlerce uzman trader ve her türlü bilgisayar programlarının olduğu yerlerde sürekli hatalı kırılmalar ile sizi kolaylıkla bitirebildiklerine emin oldum...Onbinlerce akıl sonsuz sayıda fikri kompiterize etmiş ve akla gelecek yada gelemeyecek bu fikirlerle otomatik işlemler yapmakta..Bunlarda yetmemekte ve SERT ARALIK lara yakalanmak riskinizde bir kenarda bulunmakta, ek olarakta yüksek komisyon ve swaplarla esir alınmış durumdasınız...
                                Yazdığım yazı ;durumun umutsuzluğu içinde ,küçücükte olsa ŞANSA KAZANMA olasılığınında yapılan işlem çokluğu ile imkansızlaştırıldığıyla ilgili
                                idi..
                                kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                                perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

Working...
                                X

Debug Information