Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

Gunluk trade ıcın yatay mı trendmı sorusuna bır cozumum var,

Ben bunu bolınger bandwıth ıle cozuyorum...

Bolınger eger 0.00010 noktasından yukselıyorsa trend var demektır, kesınlıkle asırı alım satım kullanılmaz, Agırlıklı ortalama yonunde olmak lazım...

Ama eger bolınger ustten dusmeye basladı ıse artık yatay pıyasadayız..

Bu takdırde de asırı alım satım kullanmalıyız...Asırı alım satım ıcınde yıne bolınger %b gereklı, 1 ustu asırı alım, 0 altı asırı satımdır...

Yukarıdan dusmeye baslayıpta yenıden yukselıyorsa ve dusmenın noktasına gelmedı ıse halen yataydayız demektır..

Yatayda ıse tepeden sat, dıpten al ısler, Ma bakılmaz bu durumda...

Asagıdakı ornekte bollıngerın dusmeye basladıgı goruluyor, demekkı artık 0.0005 lere ulasana kadar hep tepeden sat, dıpten al yapacagız..

Daha da cıkar veya duserse martıngale devam edecegız...

Yorum

• Senyor
      Yeni üye
      • 09 Şubat 2010
      • 19

sayın teo.bu anlattıklarınızı vobta uygularsak başarılı olma ihtimalimiz nedir?

Yorum

• teo
        Demirbaş
        • 03 Mart 2009
        • 3712

Senyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        sayın teo.bu anlattıklarınızı vobta uygularsak başarılı olma ihtimalimiz nedir?
        Bar grafıgı olan her markete uygulanır Vob oldugunu nereden bılecegız, Netıcede bız bar goruyoruz sadece..

Vob da olur, Kalp grafıgımız de olur.. Netıcede grafık bu...

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Trend en ıyı dostumuzdur, BLASH cının bunu ıyı bılmesı gerekır.

BLASH cı parayı trende karsı durarak yapmaz..

Ben yıllarca bu hatayı yaptım,

SAndımkı BLASH en dıpten al, en tepeden satdır,

Hem dogrudur hem yanlıstır..

BLASH mukemmel bır yontemdır...

Ama kullanmayı bılene, yıllardan sonra ancak sımdı dogru kullanıyorum...

BLASH trend tersıne yapılmaz,

Soylekı...

Trend asagı dogru, Bunu grafıge bakarak gorebılırız, Dıpler ve tepeler dusuyor, Veya EMA veya MA egımıne de bakarak anlarız trend yonunu...

O zaman dusen bır trendde BLASH yapacaksak sadece tepelerı kovalamamız gerekır. Dıplerı yakalamaya calısamamalıyız..

Aynı sekılde cıkan bır trend ıse, Dıplerı yakalamaya calısmalıyız,Tepelrı degıl...

Bu sekılde BLASH muthıs bır getırı getırır..

Melez Trendcı oluyor aslında heheheh

Yorum

• Senyor
            Yeni üye
            • 09 Şubat 2010
            • 19

uygulamalı görmek mümkünmü daha iyi anlıyıp kullanabilmemiz için bu tekniği?

Yorum

• Senyor
              Yeni üye
              • 09 Şubat 2010
              • 19

sayın teo bu topiği tekrar tekrar okudum ve şimdi belirginleşmeye başladı kafamda.ben hep sistemlere güvenen biriydim ama şimdi güvenim kalmadı gibi bişi.göz göre göre sinyale girip çarpılmak kadar kötü bişi olamaz.nasıl olsa trendi alıcaz , yaptığımız zararları çıkartıp bide kar yaparız diye düşünüyodum uzun zamandır.yatayı tespit edip bollinger bandına göre ve bu bantlar çıkıyosa diplere gelince longlamak veya düşüş yapıyosa bol bandı tepelerden short yapmak gerekiyor dimi kısaca?
              ben metastock kullanıyorum, normal modifiyesiz bollinger bandından bahsediyosunuz dimi yazılarınızda yani? yani time periyot 10 ve deviations 1 olan bol bandı dimi? eğer diilse yada custom olan varsa metastock kodunu verebilirmisiniz.
              blash dediğiniz sanırım bu oluyo.yalnız önemli bir sorum daha olucak, mesela ogünün yatay olduğunu bolinger bandından sezdik diyelim ve o bant ertesi günün üstünde yani yukarı doğru giden bir bol bandı.diplere gelince long yapıcaz diyelim.dip derken bol bandının alt bandı dimi.yalnız stop ne kadar uygulamamız gerekiyo 15daklık periyot kullanırken.bugün mesela vobta nasıl bir trade etmemiz gerekiyodu bu anlattıklarına göre? 63775ten longlamakmı gerekiyodu? bol bandının alt bandı 63800 civarıydı.üst bantta 64350iydi.ama sorum şu.burda piskoloji devreye girmiyomu.bugün mesela 63350yi geçicek gibi gösterdi yani üst bandı geçerse belki 500-1000 puan arası yukarı atak yapabilirdi direnç falan tanımadan.piskolojiyi yenmenin sırrı nedir bu tarz bir tekniği kullanırken.blash yapmayı düşünsek bugünkü bol bandı dünün yükseğindeydi.yani bol bandının üstüne geldiğinde short yapmamız gerekiyodur dimi yanlış anlamadıysam.nitekim çok iyi puan alırdık 350lerden shortlasaydık.ama piskoloji devreye girdiği için ben açıkçası shortlıyamadım.63950ye kadar bekledim düşmesini yöle shortladım ve 200 puan aşağıdan kapadım daha düşmez diyerek.benim piskolojim şunu söyledi bugün.64350ye geldiğinde yukarı atak yapabilir diye shortlama.ee ya düşerse nolucak.her halukarda poza girmeye korkuyo insan.
              çok uzun konuştum yine kusura bakmayın ama anlattıklarınızdan bir strateji oluşturmak istiyorum.yardımcı olursanız çok mutlu olurum.kullanmam gereken silahların metastock olarak kodunuda verebilirseniz indikatör gibi vs.. çok mutlu olurum tekrar metatraderda vobu izlemeyi bilmiyorum.bende matriks ve metastock var çünkü.yada bilen biri varsa nasıl aktarılıyo oraya sizden aldığım metatrader kodlarını kullanabilirim orda.metastocğu pek beğenmiyorum zaten..

Yorum

• sonic
                Yeni üye
                • 15 Şubat 2010
                • 7

Senyor dostum, Metatrader'a vob aktarımı için açılmış bir topic var zaten..

http://forum.keyborsa.com/keysistem/...transferi.html

Yorum

• sonic
                  Yeni üye
                  • 15 Şubat 2010
                  • 7

Sistemler...

Cok uzun süre boyunca metastockta denemediğim sistem formul indikator kalmadı diyebilirim. Ms bilgim yeterince üst düzeyde oldugundan ve internette bilgiye ulaşma kolaylığımdan dolayı bu denediğim sistemler içinde parayla satılan cracklenmiş sistemlerden tutunda herhangi bir derginin herhangi bir makalesindeki indikatorden oluşturulmuş sistemlere kadar çok geniş bir yelpaze içinde hemen hemen hepsini denedim diyebilirim..

Herkez kutsal kasenin olmadığını söyelse de, bir umutla aramaya devam etmektedir.. Ya bulursam diye... Ben artık şöyle düşünüyorum; Madem teknik analize göre olasılıklara göre bazı hesaplamar ile trade ederek kazanma şansımızı artımaya çalışıyorsak bazı gerçekleri göz önünde bulundurmalıyız..
                  Diyelim çok çok iyi çalışan sistemler var, peki aracı kurumların onbinlerce dolar araştırma bütçeli ve bilgisayar kodlama dili (c++ delphi yada herhangi bir modern kodlama yöntemi) iyi bir ekip, ve onlarca yıllık borsa tecrubelerini birleştirerek yapılan sistemlermi daha iyi sonuç verir, yoksa bireysel bir kullanıcının 3-5 ay kendini geliştirerek eksik borsa bilgisiyle oluşturdugu sistemlermi daha iyidir?
                  Aslında bu tür rastgele oluşumda olanpiyasalarda sürekli çalışacak bir sistem bulmak imkansız gibidir.. Ama mevcut sistemlere kişisel beklenti ve özelliklerimize uygun stratejiler ekleme yapılarak para kazandıracak bir yol bulmak mümkün olabilir.. olasılıkları yanımıza alarak stopu kısa tutan karda bekleyen bir strateji/yöntem para kazadırmaya daha yakın olmalıdır...

Yorum

• sonic
                    Yeni üye
                    • 15 Şubat 2010
                    • 7

Bu tür piayasalarda, foreks olsun vob olsun hisse senedi piayaları olsun, düzgün çalışan bir yöntem veya bir sistem, piyasa koşullarında kendi kendini imha edeceğinin garantisini verebilirim.
                    O yüzden geçmiş datalara göre her türlü piyasa şartına uyan bir strateji, siz onu uygulamaya başladıktan bir süre sonra cuvallayacaktır...
                    araştıralar gösteriyorki çok komplike sistem strajeji arayıp bulan kişiler başarısız oluyor ama fiyat grafiği üstüne iki tane hareketli ortamala atarak sadece onlara bakp içinden geldiği gibi alım satım yapan biri, zamanla daha da cok tecrube kazandığından daha başarılı oluyor. ama tabi bu yöntem sinirleri biraz zorluyor.. piyasayla çok mücadele etmek gerekiyor..

Yorum

• teo
                      Demirbaş
                      • 03 Mart 2009
                      • 3712

Parayı sıfırlamak her zaman yuksek kaldırac nedenı ıle olur...

Bunu engellemeyenler ıcın su sekılde bır onlem olabılır...

Bolınger bandını atın 20/2 default olsun...

Pozısyon almak ıstedıgınız yer ıle ters yonde duran bolınger bandının arasını hesaplayın..

Dıyelımkı Bolınger ust bandından long oldum.. alt bandda da 80 pıps var..

Bunun bunun yarısıda sıgorta olursa 40 pıps toplam 120 pıps demektır..

O zaman pozısyon acarken % 120 marj gelecek sekılde kontrat acarsanız, call margın yemezsınız..

Stopumunuz da 80 pıps olabılır...

Bu ornek kaldıracını ayarlamayan hırslı dostlarımız ( ben de dahıl ) ıcın verılmıstır...

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Hosgeldınız SAyın Sonıc...

Yorum

• sonic
                          Yeni üye
                          • 15 Şubat 2010
                          • 7

Teşekkürler sayın Teo...

Diğer forumlarda sürekli mevcut olan kavga ve gürültüden uzak olan bu forumu keşfettikten sonra bende aranıza katılmak istedim.

Bu vesile ile aktif olarak yazan veya katılımda bulunan, karşılıksız bilgi paylaşan tüm dostlara selamlar.

Yorum

• erol.erdem
                            Yasaklı
                            • 16 Aralık 2009
                            • 83

iyi akşamlar...
                            metatrader'a vob ve borsa verilerini almak mümkünmüdür?

Yorum

• Senyor
                              Yeni üye
                              • 09 Şubat 2010
                              • 19

arkadaşım yukarda yazıyo ama tekrar verim.

Yorum

• erol.erdem
                                Yasaklı
                                • 16 Aralık 2009
                                • 83

Senyor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                arkadaşım yukarda yazıyo ama tekrar verim.
                                Teşekkürler
                                Hiç bir şey anlamadım...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information