Bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha sonrada LinearRegresyon kanal tabanlı sistemi anlatmayı planlıyorum. Sanırım ben Kanal Scalpe olayına takmış durumdayım .. Bu sistemler Forex tabanlıdır. Vobta nasıl olur bilemiyorum.

cok ıyı olur zevkle okuruz..

Yorum

• sungur
      Bağımlı
      • 19 Mart 2009
      • 0

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      tabı bende sızın gıbı dusundum zaten onuda formule etmıstım, daha oncede open teo ya da ekledım...

double buyer0 = ((close0 - low0) * vol0)/((close0-low0)+(high0-close0));

double seller0 = ((high0 - close0) * vol0)/((close0-low0)+(high0-close0));

kural
      ---------------
      sell

buyer < seller
      ------------------
      buy

buyer > seller

--------------------

sımdılık guzel calsıyor yonu yakalıyor , tek sıkıntısı open cızgısı uzerındekı kararsızlıklar da stop calısıyor sureklı...
      mesela bunu ;metatradere mi kurmalıyız,? bunun üstünde ilaveler yapabilirmiyiz? ya da indikatörlerle desteklermiyiz?

Yorum

• sungur
        Bağımlı
        • 19 Mart 2009
        • 0

bir şey daha sormak istiyorum ? sn teo.
        tradelerde kullanılan zaman dilimi çok önemli sizce hangi zaman dilimi uygun?

Yorum

• mordak
          Yasaklı
          • 26 Şubat 2009
          • 191

abi yeni topik hayırlı olsun.....

şuana kadar yazdıklarının üzerine yine başa dönmek gibi olsada sistem paylaşımı dışında sanırım yazı olmaz....

sistem diye bir şey zaten yok ve bence olmaz....dinamikler böyle diyor...borsalar,pariteler kendi aralarında çaprazlar hepsinin durumu sadece pozisyonel olduğundan doyum noktalarının nerelerde olduğunu ve malı nerede kitlediği,kaçıncı kez yeni tepe veya dip yaptığını anlamanın yolu yok....yolu var deneme,yanılma ve sonu genelde zarar oluyor....

dediğin gibi geçmişe bakıp test yapmak çok kolay ve genelde çok başarılı olsada....büyük kaldıraçlarla özellikle fx için diyorum en ufak yanılgının bedeli ağır oluyor......

diğer türlü çok az miktar kaldıraç olayında ise bu piyasadan yılda % 10 değil % 50 de kazanılır.....fakat bu olayı uygulamak özellikle sürekli bu işlerle ilgilenen açısından çok ama çok zo(disiplin,sistem denen olaya uyma cart curt)....eeee sürekli ilgilenmeyen içinde ayrı bir dünya......

pozisyonda durabilmek özellikle fx de genelde karda iken çok ama çok zor.....yaşayanlar iyi bilir....değişik varyasyonlar yaşansanda herşey aynı yola çıkıyor….

Zamanında zeka küplerinide gördük….3 günlük aptalca sevinçleri ne rezaletlerle sonuçlandı…..

Tek bir seçenek var ya herro ya merro…..YERSEN KRİŞEN…..hehhehe..

Yorum

• PipsyGirl
            Çalışkan
            • 06 Ağustos 2009
            • 1559

Teo Abi topigin hayırlı olsun keyifli olacağını düşünüyorum.
            open teo ile ilgili gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası

Bir Japon atasözü “sabahın ilk saati günün dümenidir” der.
            Dolayısıyla, açılış fiyatı piyasa katılımcılarına seans hakkında ilk ipuçlarını verir.
            söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

sungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bir şey daha sormak istiyorum ? sn teo.
              tradelerde kullanılan zaman dilimi çok önemli sizce hangi zaman dilimi uygun?
              Zaman dilimi sadece gunluk bar kullanıyorum, alt grafıklere, ve gunluk grafıklere bakmıyorum...

Lakın sıstem kurmak ısteyenler ıcın bellı bır formulasyon ve n sayısı kadar bar uzerıne calısılacaksa H1 uygun...

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Scriptleri guncelledim..

Buy ve sell için stoploss ve takeprofitte ekledim...eski hali direk poz acıyordu..

Yorum

• PipsyGirl
                  Çalışkan
                  • 06 Ağustos 2009
                  • 1559

Amma velakin bu bu bant dışındaki hareketler ne olaki dersenizi işte oralar uyumsuzlugun oldugu yerlerdir yani Trend bölgeleridir. Yani kullandıgınız Trend gücü gösteren indi.ler varsa, LSS BUY un üstünde Alış, LSS SELL'in altınsa Satış girilebilir. Gostergenin içinde OB seviyeside var. OB > 80 ise güçlü trend var diyebliriz. Diğer OB degerlerinde Swing trade denenebilir.

Breakout2 olduğu zaman swing dışında trade denemek daha mantıklı geliyor. en azından kaybetme şansımız aza indirgenir.
                  çok başarılı çok güzel bir çalışma tebrik ederim.
                  söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• vobteknik
                    Bağımlı
                    • 07 Ekim 2009
                    • 401

Rapidshare Premium üye değilsen bu dosyayı indiremessin diyor. Bilginiz olsun.

Bence sistemden evvel money management konusu önemlidir. Olasılık konusu ise m.m. ile birlikte kazanmanın bence temel taşlarından biridir.Ancak topik adı "bar grafiklerine sistemsel yaklaşımlar" olduğu için m.m. konusunu açmıyım.

Üstat Lafola dediğine katılyorum. En iyi trader yılda %10 dan bence fazla kazanıyordur. Gözümle görmedim ama hissiyatımla ve karşılıklı konuştuğum başarılı bir trader ile bunu biliyorum.

Hiçkimse ya da hiçbir sistem bize geleceği söylemez.
                    Başarılı sistem var ise ve siz o sisteme uyuyor iseniz kazanma ihtimaliniz var demektir. Bu noktada başarılı bir sistem vadesinin en az 60 dakikalık olması gerektiğini sistemin periyodunun arttıkça başarısının artacağına inananlardanım. Günlük sistemler başarı için daha uygundur görüşündeyim...

Topikte irdelenmesi için TD= Tom Demark çizgilerini önerebilirim. Bildiğimiz gibi 2 ihtimal var. Short ya da Long. Bu sistem bize tarafsız olarak destek ve direnç çizgilerinin kırılması durumunda fiyatın gideceği hedefi verir.Yani çizgi kırılırsa şu, şu veya şu noktada tp yap der...Aşağıdaki grafikte bu çizgiler ve hedefleri gözükmektedir. Görüldüğü üzere E/D da yeşil kesikli çizgi kırıldıktan sonra fiyat koyu sarı çizgiye kadar ulaşmıştır...

Üstat Teo daha önce bu TD çizgilerini değerlendirdiğini forumda bi yerde yazmıştı ancak değerlendirmelerin ne olduğunu ben nerede yazıldığını bilmediğim için okumadım. Yeniden kısa da olsa bir değerlendirme yapar ise sevinirim. TD çizgileri ayrıca bir sistem midir tartışılabilir...?

Ne acılar çektim, nelere katlandım, bu ilki değil ki, hepsi bana vız gelir...

Yorum

• PipsyGirl
                      Çalışkan
                      • 06 Ağustos 2009
                      • 1559

Vobteknik gözünü seveyim anlat bize Tom Demark ın çizgilerini
                      ne zamandır aklımda bir türlü bakamadım
                      Teo abinin verdiği linktende pdf dosyasını indirememiştim.
                      bu arada Bgüngör üstamın verdiği link bir kaç denemeden sonra çalışıyor bazen hata veriyor. ben indirebildim.

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Lss ındıkatorunu ben burada vereyım...

Yorum

• teo
                          Demirbaş
                          • 03 Mart 2009
                          • 3712

Demark trendlıne denılen olay sadece trend cızgılerını, farklı cızım yontemı olarak farkeder.

Mesele trend cızgısını cızmek degıl.. Nasıl cızersenız cızın,

Demark ayrıca sequentıal dıye bırsey den bahsetmıs bu da, 9 tane ust uste aynı renkte barın donecegı veya en fazla 13 tane aynı renkte barın donecegı tezı uzerıne kurulmus...

Bugun ıcın bunun olasılıgı yuksek gozukmekle bırlıkte, garantı bır seklı yoktur...

Nıcın 13 tane.. Mantıklı acıklaması yok. neden 4 degıl veya 24...

Yorum

• vobteknik
                            Bağımlı
                            • 07 Ekim 2009
                            • 401

PipsyGirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Vobteknik gözünü seveyim anlat bize Tom Demark ın çizgilerini
                            ne zamandır aklımda bir türlü bakamadım
                            Teo abinin verdiği linktende pdf dosyasını indirememiştim.
                            bu arada Bgüngör üstamın verdiği link bir kaç denemeden sonra çalışıyor bazen hata veriyor. ben indirebildim.
                            Dosya ekde var.

Teorisi;
                            Fiyat Direnç ve/veya destek çizgilerini geçince yataydaki hedefine gidecek.

Yabancı Forex forumlarında daha detaylı açıklamaları var.Google dan aratıp çeşitli açıklamalar bulabilirsin...
                            Eklenen Dosyalar
                            Ne acılar çektim, nelere katlandım, bu ilki değil ki, hepsi bana vız gelir...

Yorum

• teo
                              Demirbaş
                              • 03 Mart 2009
                              • 3712

Sayın Gungor

Profıt oranına bak 10.87

Yorum

• teo
                                Demirbaş
                                • 03 Mart 2009
                                • 3712

Butun mesele open olayıdır..

Kımılerı close bakar..

Close geçmiştır, Open gelecektır..

Kısaca, gercı bu kadar basıt degıl ama,

Fıyat open uzerınde ıse artıs, altında ıse dusus demektır..

Sorun, Open uzerınde ıken , open altına gıtmesıdır...

Dıyebılırsınız kı, o zaman da shortlarım...

Ama bu bazen felaket getırır.

Tum gun boyunca open uzerınde zıgzag adamı dumduz eder...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information