kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Sevgili kuzum, ne kadar tesekkur etsek azdir. Umarim ki usaklar bu raporunu her daim goz onunde bulundururlar. Turkiye piyasalarinda bir kurusum bile olmamisken bile sayende takip edebiliyorum. Azicik kalan yatirimim hep burada o da genelde altin madenleri uzerinde. Bu yilin sonunda biri uretime basliyacak. Altin verimliligi Avustralyada en yuksek madenlerden biri olacak. Benim icin raporunu gordukten sonra karar vermek cok zor olacak. Iyiki varsin.
-
Emmi onlar çökerken biz ekimden sonra biste mi giricez....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMUDURUM ARADI....LEM CILGIN TURK...bu seferde tutturursan....IHYA EDERIM SENI DEDI....sordu....gene gecikerek mi gelecek.....
oksurdum....
amriki secimleri kasimda....BITER BITMEZ GELEBILIR....O YUZDEN 3 AYDA CIKIN DEDIM...
POWEL I dinlerken....vucut diline bak....gotu hep saga sola oynuyor....iste o COVID CONTRATLARI....
JAMIE DIMOND konusurken gozu kayiyor....kaayan goz...amriki hazinesine kayiyor....
ucude topun agzinda....JPMorgan....bankof....citi...ucunude shortladik....
Yorum
-
coktuklerinde....tumune...amriki dahil girecegiz....Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEmmi onlar çökerken biz ekimden sonra biste mi giricez....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Valla bende öyle diyordum ama sürdükçe sürüyorlarguner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEvet, borsalar çok düşecek de sebebi ne olacak bakalım.
Dünya savaşı gibi bişey olmaz inşallah.
Onsda da bir düşüş olacak,şimdi 2.000 usd bekliyorum.
Yorum
-
Emeğine yüreğine sağlık Kuzu Emmim, sonsuz teşekkürler.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili hayalim....
hatirin ucun....henuz hicbiryerde sozetmedigim....
BU DEGERLI RAPORUMDAN....ipuclarini sana ve bizim usaglarada verdim....yararlanacaklar...SANA TESEKKUR ETSINLER....
normalde....yazmiyacaktim.
Sayın hayalim, vesile olduğunuz içim size de sonsuz teşekkürler.
Yorum
-
Fed 2024 Sonuna Kadar Faiz İndirimine Gidebilir
Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %3 artarak piyasa beklentisinin (%3.1) ve Mayıs ayının (%3.3) altında kaldı.
Enflasyon Verileri
Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık bazda %3 artarak piyasa beklentisinin (%3.1) ve Mayıs ayının (%3.3) altında kaldı.
Çekirdek TÜFE (gıda ve enerji hariç) %3.3 artarak piyasa beklentisinin (%3.4) ve Mayıs ayının (%3.4) altında kaldı.
Enflasyonist baskılar, büyük ölçüde çekirdek hizmet sektöründe yoğunlaşırken (%5 yıllık artış), mal sektöründe deflasyon yaşanıyor (%-1.7 yıllık düşüş).
Barınma Bileşeninin Etkisi
Enflasyonist baskıların arkasındaki ana faktör, Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) barınma bileşenidir. Aylık bazda bu bileşen, yılın en yavaş artışı olan %0.2’ye geriledi.
Çekirdek hizmetler (Core Services) aylık bazda %0.1 artarak Mayıs ayındaki %0.2 ve Nisan ayındaki %0.4’ün altında kaldı.
HICP ve ABD Enflasyon Oranı
Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP), ECB’nin metodolojisine göre yayımlandı. HICP, kırsal nüfusu kapsar ve ev sahibi konutlarını hariç tutar. Haziran 2024 verilerine göre, ev sahibi kira bileşeni hariç tutulduğunda enflasyon oranı %1.8 olup, Mayıs 2024’te %2 olan oranın altında kalıyor.
Federal Rezerv ve Faiz Oranları
Son dönemdeki dezenflasyon eğilimi, Federal Rezerv’in 2024 sonuna kadar iki kez faiz oranını düşürme olasılığını artırıyor.
Fed Funds Futures kontratlarından hesaplanan olasılık verisine göre 18.09.2024 tarihindeki toplantıda %90,3 ihtimalle ilk faiz indirimi bekleniyor.
Yorum
-
FED faizi yani esas faizi....fund rate i....düşürürse......para tepeden amerikan bonolarına girer ve yatar bir süre....arzı sınırlı mal fiyatlarında büyük bi katliam baslar...bu katliam bu mallar yarı fiyatına alınacak yere kadar sürer
fed fund rate i düşürecekmiş
diğelim düşürdü....trend degişir borsa yerin dibine batar...para bonoya akar..
geçmişte hep boyle olduda ondan...acın dow un 20 yıllıgına bakın...faizler düşmeye baslayınca dow asagı trende girmiştir
Yorum
-
Yorum
-
zaten her şey zamanını yaklaşık denk getirmekle ilgiliTuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterİyide ne zaman
50 bine gidip mi
Rubini 6 yıl büyük kriz olcak demişti. sonunda oldu ama 6 yıl dile kolay
bence ABD piyasaları artık yıl sonuna kadar in çık yapacak. sonra düşebilir.
Neden yıl sonu ? Trump etkisinden dolayı
Yorum
Yorum