kurt Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
kapanışta msci işlemleri olacak (son dönemde bizdeki senetlerin yatay olması nedeni ile) ağırlık azalışı beklentim mevcut..bu durumda biraz büyükmsayılabilecek hisselere satış gelebilir..birde toaso indexlere dahil olacak tofas a gelen alış kadar orantısal bir satış beklentisi olabilir..
bence dolar bazında borsa hiçbir yere gidemez ....
ancak klasik döviz bazı muhabbeti argümanını kullannalar olacaktır..
ben son hareketin varlık fonunun deprem döneminden beri yaptığı alımlar nedeni ile dolaşımdaki senetlerin azalmasına bağlıyorum
kur artmadan borsa tl bazında doğru dürüst artamaz..
bence şimşek isminin artısı ,bankadan dövizini çekenlerin bankaya dövizini geri getirmesine yardımı olur..
short da zor long da zor..
ziraat bankasından yüzde 5 ile kredi çek git traktör al..
traktör satışı patlasın tl bedava kredi ile araba ile ..
en büyük tüketici güveni patlamasını biz zaten önden yaptık..
öle şirket karlarında acaip bir durum olmaz..
iyi geçecek turizm sezonu ile ,biraz da kur gitticilerin yardımı ile biraz iş olabilir..
fazlası için ciddi bir plan ve programa ihtiyaç var bunu yapacak kadro ülkede var da onlara izin verirler mi..
bize lazım olan (gerçek anlamda inşaat modelinden kurtulmak) ama lobiler izin vermez..
bu zamana kadar para kazanamayan borsacı hayal kurmasın..hayalleri düşük tutun ki çok moralin bozulmasın..
borsada para önce kaybedicek paranın olması ile kazanılır..
başka zaman detaylandırırım..
yabancının gelmesi için önce bir kur cazip olmalı..o olmadan gelebilmesi için swap serbest olmalı..
swap serbest olursa kurun burada durması kolay değil....
bol kazançlar

Yorum