Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • selam
    Yeni Üye
    • 10 Nisan 2009
    • 32

Tuncer Bey beni de ekleyiniz. .. Teşekkürler kuzu...

Yorum

• Misafir

, otoban, yol her neyse tali yolda çizdim.

Yorum

• Tuncer
        Tecrübeli
        • 03 Mart 2022
        • 2825

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        beni okurken....suna dikkat edin....ben sizing BUTCE ve MERKEZ iliskisini iyi bildiginizi varsayiyorum....anlamadiniz mi sorun....

BUTCE....hukumetin geliri ve gideridir....

MERKEZ....bu butcenin olusmasinda temeldir.....

HOKUMET OCAKTA....EMEKLILERE....CALISANLARA....ASGARI UCRETE YUZDE 50 ZAM YAPTI....

eeeeee....para nereden gelecek....olan para...YAP-ISLET-DEVRETCI...otoyol,kopru,tunel,havalimani,sehir hastenesi vesaire gidiyor.....PARA NEREDEN GELECEK....BONO ILAZIM.

PIYASA....Hokumetin bu parayi borc almadigini yerine TL BASIP DAGITTIGINI GORURSE....DOLAR-TL ANINDA 72 OLUR.....PIYASA AFFETMEZ...KEFERE BUNU GORDUMU ASLA GELMEZ...MEHEMMED BUNLARI BENDEN IYI BILIYOR.
        Hocam M2 para arzına bakarsak zaten durmadan basıyorlar

Şimşek in ili çok zor bana göre ömrü uzun olmayacak

Hükümetin hiç sevmediği aslında doğru yoldan ilerliyor

Lakin taban veya bu hükümetle zengin olanlar nasıl oldu

Merkezden alınan bedava faizli paralarla şimdi bedava para yok hörgüçler inmeye başladı

Şimşek garibimde bir yandan durmadan para basılırken öte yandan faiz kkm diye enflasyonu düşürmeye çalışıyor

Sp erken gelen not kararı bile çaresizliğin resmidir bana göre

Yorum

• saleve
          Aktif
          • 27 Eylül 2013
          • 244

Çözüm basit aslında ama olabilirliği yok.

25 yıldır çalıp dışarıya istifledikleri paraları getirseler ülkenin döviz sorunu kalmaz.

Kuruşimşek de gezip borç para arıyor, neden?

Bunların doymak bilmez ruhlarını beslemek için, sonra ne olacak alınan borçlar gene dışarıya kaçırılıp

istiflenecek.

Aynı kısır döngüye devam. Bu zihniyetten bir çözüm beklemek, bir şeyleri düzelteceklerini ummak nasıl bir

naifliktir, anlayamıyorum.
          ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• Tuncer
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2022
            • 2825

Ya son 2 gün alımlar yabancı mı değil mi

Orası kafamı bulandırdı

Yorum

• Karatay
              Aktif
              • 14 Ağustos 2011
              • 277

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Neymiş çiğ bir dil kullanıyor muşum.O da ne demek se.
              Yanlış anlaşılmışım, kusura bakmayın. Sayın Kuzu'nun alıntıladığım mesajında sizin de rumuzun vardı...
              Onu size değil sayın Vicente için kullanmıştım. Açık yazmadığım için sizde üzerinize aldınız.
              Bazen hakarete varan sözleri ve bana göre çocukca olan tavırlarından dolayı yazdım ama siz anlamamışsınız.

Neyse isteyen istediği gibi yazabilir.Açıkcası bu beni ilgilendirmiyor.
              Sadece yazdıklarımızın hakarete varmamasına dikkat etmek gerekiyor sanırım..

Önemli olan fikirlerin tartışılması.

Yorum

• azizaydin
                Katılımcı
                • 13 Eylül 2007
                • 118

Tuncer Bey beni de ekleyiniz. .. yeni topige lütfen.
                Teşekkürler kuzu...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

Karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Yanlış anlaşılmışım, kusura bakmayın. Sayın Kuzu'nun alıntıladığım mesajında sizin de rumuzun vardı...
                  Onu size değil sayın Vicente için kullanmıştım. Açık yazmadığım için sizde üzerinize aldınız.
                  Bazen hakarete varan sözleri ve bana göre çocukca olan tavırlarından dolayı yazdım ama siz anlamamışsınız.

Neyse isteyen istediği gibi yazabilir.Açıkcası bu beni ilgilendirmiyor.
                  Sadece yazdıklarımızın hakarete varmamasına dikkat etmek gerekiyor sanırım..

Önemli olan fikirlerin tartışılması.

budur....kirmizi ve buyuttum....

vicente ve gundwane beni severler....benim hatirim ucun gecmisi unutup EHPAP olacaklar...

borsa yuzunden soylenmis bir iki laf....hic onemli degildir...o anki para kaybetme siniri veya kazanma sevinci hezayinidir bu...
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

yorumculara....

bir soru soracagim....

turkiyede enflasyon yuvarlak kactir...yuzde 80 mi...yuzde 100 mu...bir rakkam yazin....

gundwane....bu soru sana soruluyor aslinda...EGITIM AMACLI BIR SORUDUR BU...

BU SORU COK ONEMLIDIR....

cunkii.....

twiterler....youtube ler...forumlar....yorumcu kayniyor...

ve diyorlar ki....

turkiyede enflasyon kadar borsa fisekler....

bunu okudum mu ben....AMAN TANRIM....NE KADAR CAHILLER...BUNLARI SOYMAM LAZIM...ZENGIN OLURUM...lafi dudaklarimdan dokuluyor....

bu soruya benim cevabim sudur....TURKIYEDE 2022 YILINDA...ENFLASYON EKSI 5 DIR....2023 YILINDA ISE....ENFLASYON ARTI 4 DUR....

BORSAYA YORUM YAZIYORSAN....BU RAKKAMLAR ENFLASYON ORANLARIDIR....BILINENLER DEGIL....

bunlari bilmiyor ve yorum yaziyorsan....halkini soydurmak ucun tutulmus bir AHMAKSIN SEN.

NEDEN BOYLEDIR..?????????

NEDEN....

YENI TOPIGIMDE ANLATACAGIM.
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• hayalım
                      Tecrübeli
                      • 27 Şubat 2009
                      • 822

budur....kirmizi ve buyuttum....

vicente ve gundwane beni severler....benim hatirim ucun gecmisi unutup EHPAP olacaklar...

borsa yuzunden soylenmis bir iki laf....hic onemli degildir...o anki para kaybetme siniri veya kazanma sevinci hezayinidir bu...
                      Yav guzum araya girme, birak fursunlar birbirlerine ta kii akillari baslarina gelinceye kadar.

Yorum

• Misafir

cunku öncelik , uretimi, yatırımı artırmak, sözde ekonomiyi canlandırmak, ama perde arkası enflasyonist ortama gecmek için -5 tir, nicin 4 e gelince cevabı , kamu harcamalarının kıstlanması, para politikası nın gevsek olmaması gereklidir, ama perde arkası daha yuksek enflasyona gecmek için dir,sırada 8 ve 15 var ,aslında 8in içindeyiz nasılmıi asgari ücret yılda 1 e indi, kiralar denetlenmeye baslandı, hatta uzatıldı, aslında 15 in de içindeyiz , çok yuksek enflasyon,hiper enflasyon nerden kısarsanız kısın , düşüremezsiniz hukumet değişikliği gereklidir,

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

yorumculara....

bir soru soracagim....

turkiyede enflasyon yuvarlak kactir...yuzde 80 mi...yuzde 100 mu...bir rakkam yazin....

gundwane....bu soru sana soruluyor aslinda...EGITIM AMACLI BIR SORUDUR BU...

BU SORU COK ONEMLIDIR....

cunkii.....

twiterler....youtube ler...forumlar....yorumcu kayniyor...

ve diyorlar ki....

turkiyede enflasyon kadar borsa fisekler....

bunu okudum mu ben....AMAN TANRIM....NE KADAR CAHILLER...BUNLARI SOYMAM LAZIM...ZENGIN OLURUM...lafi dudaklarimdan dokuluyor....

bu soruya benim cevabim sudur....TURKIYEDE 2022 YILINDA...ENFLASYON EKSI 5 DIR....2023 YILINDA ISE....ENFLASYON ARTI 4 DUR....

BORSAYA YORUM YAZIYORSAN....BU RAKKAMLAR ENFLASYON ORANLARIDIR....BILINENLER DEGIL....

bunlari bilmiyor ve yorum yaziyorsan....halkini soydurmak ucun tutulmus bir AHMAKSIN SEN.

NEDEN BOYLEDIR..?????????

NEDEN....

YENI TOPIGIMDE ANLATACAGIM.

SORU-2....

DOLAR-TL SUREKLI CIKIYOR....ENFLASYON AZIYOR...FAIZLER ARTIYOR...

BORSA...HANGI KOSULDA CIKAR....HANGI KOSULDA COKER....yukarida ucude ayni anda artarken....

dolar bazlida tabii...tl endeks diye bisey yok....bakiniz basligima....dolar-tl 36 ya gidecek borsa 10 000 endekse diyorum endeks 5000 iken....emme ben MAL ALMAM...DOLARDA YATARIM DIYORUM....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

soru-3....

Enflasonun en dusuk oldugu yillar 2013 sonuna kadardir....yuzde 8 civari....enflasyon en dusukte....borsa 5 dolar endekse ucuyor...

Neden??????

NIYE....ENFLASYON ARTTIKCA TL DE BORSA COKER....DOLAR BAZLIDA...

NEDEN....

Yorum

• Tuncer
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2022
                              • 2825

Çünkü şirketler enflasyon ortamında balon bilanço yaratıyor

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

karatay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yorumculara....

Bir soru soracagim....

Gundwane....bu soru sana soruluyor aslinda...egitim amacli bir sorudur bu...

bu soru cok onemlidir....

Cunkii.....

Twiterler....youtube ler...forumlar....yorumcu kayniyor...

Ve diyorlar ki....

Turkiyede enflasyon kadar borsa fisekler....

bunu okudum mu ben....aman tanrim....ne kadar cahiller...bunlari soymam lazim...zengin olurum...lafi dudaklarimdan dokuluyor....

bu soruya benim cevabim sudur....turkiyede 2022 yilinda...enflasyon eksi 5 dir....2023 yilinda ise....enflasyon arti 4 dur....

borsaya yorum yaziyorsan....bu rakkamlar enflasyon oranlaridir....bilinenler degil....

Bunlari bilmiyor ve yorum yaziyorsan....halkini soydurmak ucun tutulmus bir ahmaksin sen.

neden boyledir..?????????

Neden....

Yeni topigimde anlatacagim.
                                soru-2....

Dolar-tl surekli cikiyor....enflasyon aziyor...faizler artiyor...

borsa...hangi kosulda cikar....hangi kosulda coker....yukarida ucude ayni anda artarken....

dolar bazlida tabii...tl endeks diye bisey yok....bakiniz basligima....dolar-tl 36 ya gidecek borsa 10 000 endekse diyorum endeks 5000 iken....emme ben mal almam...dolarda yatarim diyorum....
                                soru-3....

Enflasonun en dusuk oldugu yillar 2013 sonuna kadardir....yuzde 8 civari....enflasyon en dusukte....borsa 5 dolar endekse ucuyor...

Neden??????

niye....enflasyon arttikca tl de borsa coker....dolar bazlida...

Neden....

graficle....anlattiklarimi bagdastiriniz...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information