Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim rally si bitti....bist 100...yeni hedef 1900....
faiz artışı hemen olmaz. kademeli olur.
faizin artacağını, normalleşme olacağını bilen yabancı önceden gelmeye başlar. geldikçe döviz gelir... bu artarak devam eder.
doların yüksek olmasının bir önemi yok. her zaman alınabilecek mi... çıkmak isteyen yabancı çıkabilecek mi...
Gelen para borsayada gelir. 3-5-10 her neyse... faiz artınca borsa artmaz diyenler eskiden borsa artmıyor muydu..
borsada zehri yiyen adam mevduatta durur mu. eroinden daha tehlikeli borsa..
devlet tahvilleri olan bankalar faiz artınca ne olacak konusu...
devlet bankları batırır mı... ne yapacak vadelerini değiştirecek... süsleyecek... banka yoksa devlet yok...
geçen günde yazdın ikinci turda sadece iki aday var. milletvekilliği seçimi kanunen tek tur.
hangisi meclis seçiminde birinci olursa 2 turda o kazanır.
bence 2. tur sorun değil. sorun meclis aritmetiği. yasaların rahat çıkması için...
zaten hükümet dediğiniz sadece bir kişi ve o kişinin kendisinin seçtiği bakanlar.
AKLIMI OKUYORLAR...NEREDEISE....kendini benim yerime koy...bu degerleri ben yetistirdim....bir yandan DINAZORLARI....bir yandan burayi okuyorum...MUTHIS UYUM VAR ARALARINDA...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
hedefimiz hep tektir....BORSANIN HER HAREKETINDEN PARA YAPMAKTIR...surekli bunu yaptik....ve yapacagiz.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
KK ilk turda kazanırsa ilk gün borsa agresif yükselir..
devamında yükseliş 5.700 üzerinde yeni yüksek gelene kadar borsa yükselişe devam eder..
bu süreçte faizler cari durumu teyit ederler..yani beklerler..
dövizde faizlere benzer bekleme yapar...
borsada yeni yüksek gelirSE , satışlar başlar ve eş zamanlı olarak döviz ve faiz yükselir..
takip eden günlerde borsada 4.300 altında yeni düşük gelebilir..
4.300 altı bataklıktır..3.400 kadar yolu vardır...
3.400 den başlayacak yükselişte 11.000 görülebiLİR ...
sevgilerimle....
aklimi okuyor deyyuzz....ha ha ha...
RISK FAKTORLERI...ya ikinci tura kalirsa...tersi olur....
unutmayin...BUGUN MALI ALAN...sirket sahipleri ve ISTOP yapmis olanlardi....YANI ONEMLI BIRBISEY OLMADI....biz kodugumuz parayi on gunde ikiye katlayip ciktik...ONEMLI OLAN BUYDU.
Ben yeni hükümeti kuracak olsam yapılacakları en kısa zamanda hayata geçirip topu eski hükümetin başarısızlığına atarım. Bir sene sonra yapacakları icraatı önceki hükümeti bahane ederek yapamazlar, diye düşünüyorum.
kocasi diyor ki...cilve yap ve eve cagir diyor....cilve=VOLATILTY...
Kadin adamla cilvelesip adami eve aliyor...
SOYUNUYORLAR.....istop loss ani....
sonra...
PALABIYIKLI....IRI ABDULLAH DOLAPTAN CIKIP....adami yatirip kanirta kanirta ikiyor...STOP LOSS yapiyor...
adam gidiyor....
on gun sonra adam gelip....balkondaki kadina bakiyor...Kadin cilvelesiyor...
GEL ICERI....YEMIN EDIYORUM....ABDULLAH EVDE YOK....
adam kiritarak kadina bakiyor....ABDULLAH evde yoksa...GELMEM BACIM DIYOR.
k
meherlem cekildi....bu secimi degistirmez....meherleme oy verecek gene verir...meherleme oy verecekler zaten PLATONUN magarasindalar....beka...cukka...ataturk...pkk...f eto...vesaire....secimle alakasi olmuyan konulara takilmis....NEYI SECTIGINDEN BIHABER OLAN INSANLAR....onlardan ne koy olur need gasaba...
SECIMIN KONUSU....EKONOMIK POLITIKA VE DEMOKRATIKLESMEDIR....bunlardan bihaber olanlar...platonun magarasindalar.
bu magarada....yandas medya hergun...BU USAGLARIN BEYNINE TECAVUZ EDIYOR...ve ALIKLASMISLAR.
İnce'nin çekilmesi seçimi değiştirmez...Bu doğru.
CHP'yi değiştirir.
Önümüzde ki 5 sene içinde Erdoğan çizgisine gelecek bir CHP'ye dönüşür.
Şahsi görüşüm ilk turda biter. Ama söylendiği gibi hemen parlementer sisteme dönülmez bahane olarakta enkaz gösterilir. Ülkeyi rayına sokmak için ohal ve moratoryum silahı çekilir. Ülke atatürkçü çizgiye gelene dek bir süre böyle gideriz. Kaçan para gelmezse gelen yatırımcının getireceği para ne borsayı şahlandırır ne doları düşürür. Zaten kimsede elinde 200 milyar dolarla değişimi beklemiyorki koşa koşa gelsin. Cari açık olmuş 500 milyar, daha bunun hazine eksi bakiyesi ve net hata noksanı falanı filanı. Kısa vade görüşüm dolar 30, faiz 50, borsada çöküş.
RISK FAKTORLERI...ya ikinci tura kalirsa...tersi olur....
unutmayin...BUGUN MALI ALAN...sirket sahipleri ve ISTOP yapmis olanlardi....YANI ONEMLI BIRBISEY OLMADI....biz kodugumuz parayi on gunde ikiye katlayip ciktik...ONEMLI OLAN BUYDU.
KUZU emmi güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum..
Sen çok özel birisin..
senaryomun senin tarafından beğenilmesi beni gururlandırdı..
sevgi ve saygılarımla..
Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.
Seçim sonrasında ekonomik zor bir süreç var . Mevcut ödemeler dengesine bir de deprem etkisi eklendi. IMF ile anlaşmak işleri daha da zora sokar Türkiyeyi ayakta tutan kayıtdışı ekonomi IMF yıllarca durgunluğa sokabilir. En mantıklısı Moratoryum ilan etmek olur. Enflasyon devam edecekse ki 2 yıl devam edecek gibi görünüyor enflasyon etkisi Borsada ve dövizde düşüşü sınırlar.
Yorum