Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sonperde33
    Kıdemli
    • 03 Ağustos 2011
    • 3006

WTIUSD
    2,2 $

şu anda

1 ons altına yaklaşık 800 varil petrol alınıyor.

İnanılmaz bir an.

Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      amriki devleti ya bugun yada yarin devreye girip....bu petrol satinalacak...yoksa bizim listemizde 18 petrol sirketi...kuuuttttt....batakliktalar....

bu usaglar....ellerindeki hisseyi...altini...otu moku satiyor ki motu kurtarsinlar...cok zoor....

petrolun bu dususu...DUNYA GDP sini yerin dibine cekiyor suan...bununla dunya uretimi yuzde 5 azalmis olacak...eger 1 ceyrek boyle giderse....

dunya ulkeleri...PETROLU DOLARLA ALIYOR...bu dusus DOLAR TALEBINI AZALTIYOR...Amriki ya 5000 ton altin satacak...yada altin piyasasini bi sekilde hasat edecek....
      Heh lafı ağzımdan aldın..
      Düşen petrol talebi duran ekonomi dolara talebide düşürür mü diyecektim kiii..

Yorum

• iki gozum

Covid-19 salgını sonrasında küresel sistem nasıl şekillenecek.!!

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

ben bu olanlari EYLUL ayinda yazdim....obur topikte yazim...MEHDI dolari ikecek diye....

demistim ki...

MEHDI PUTIN...AMRIKININ RUSYAYA VE MUTTEFIKLERINE UYGULADIGI yaptirimlari KALDIRTMAK ICIN....GARA GIZI FAHISE EDECEK.

SIMDI MEHDININ SARTI BU....kaldir yaptirimlari...kapatayim vanalari...yogusam DOLAR FAHISE olur...

buna bagli olarakta...habire BIZIM KUYUMCU USAGLARA....raporumda ki 3 cu madde devrede...fiziki altinlarinizi tutun emme....onu HEDGE etmek ucun ALTINI SHORTLAYIN DEDIM...SHORTLADILAR....100 DOLAR DUSTU ALTIN....1660 LARDA SIMDI....1300 E KADAR YOLU VAR.
            ne diyor yazım...BU DUŞUŞ DOLAR TALEBİNİ AZALTIYOR....

Titrettinimde özelime yazmış...o zaman neden dolar düşmüyor...kızmış ve eklemiş...bu ne ikim iştir...bu ne biçim ikiştir...demiş...

haklı mı....eger yazılanları okur...onları yazıldığı gibi anlarsan...Titretinim haklıdır...

emmeee....gerçek yazılanların zahirisini okuyup...batinisini anlamakta ise...Titretinimin titreyip bir an önce kendisine gelmesi gerekir....

gendisine gelir ise....dashakları avuçlarında hamamdan sokağa fırlayıp...BULDUM...BULDUM...BULDUM diye inlemesi gerekir....

biz neyi buldun a yaramaz dediğimizde...DOLARA TALEP ÜÇÜN EMERGİN MARKETLERİ İKECEKLER DOLARI ALIP KACACAKLAR...diyecektir...titiriye titiriye TİTRETTİNİM.

SLOGAN NE....AMRİKİ FİRST,by donaldo yeni dünya düzeni.
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

eger bizim borsa yarın 92 000 de tutunursa...bu başladı demektir...önce petrol çöker...sonra EMERGİNGLER..kuzu kuralıdır bu....

SEBEBİNİ YUKARIDA SARKASTİK CÜMLELERDE GİZLİYEREK ANLATTIM.
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• dayan
                Aktif
                • 05 Ağustos 2011
                • 382

eger bizim borsa yarın 92 000 de tutunursa...bu başladı demektir...önce petrol çöker...sonra EMERGİNGLER..kuzu kuralıdır bu....

Emmi ne dir dillerin senin! Rakamı sehven yazmadın değil mi...Bugün biraz hisse aldıydık..Sen Fatihayı akşamdan okudun...

Bir de eyilik yapıyon "tutunursa" deyon...Tutunmayıp nere gidecek emmi...Yek günde gömecek mi bizi?

Yorum

• kemal52x
                  Aktif
                  • 11 Ocak 2011
                  • 237

92000 mi Kuzu üstadım

Yorum

• hurolg2
                    Aktif
                    • 25 Ocak 2019
                    • 367

Sehvendir o yarınki 92.000....92.000 e gelecek emme velakin yarın deel yarından sonaki gün...)
                    97.000 demek istedi yarın içün zannımca....

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• smartinvestor
                      Tecrübeli
                      • 29 Kasım 2015
                      • 901

Emmimm, son zamanlarda bu kısa vade analizler pek performanslı değil sanki. Darılma gücenme emmi sakın. Seni sevdiğim saydığım için bir değerlendirme yapar mısın tekrar diye yazmak istedim
                      92.000 diyon emmimmm, ne demek bu?

Hem 92de nasıl tutunsun? Orada tutunmaz, 97deyiz şu an, 97 den Oraya çöker ki, çok zor değil mi?
                      97 de tutunma mı diyecektin malı yüksekten satabilmek için.

Yorum

• iki gozum

Çad, Angola’ya 100 milyon dolarlık borcunu sığırla ödüyor.

Çad, 2025’e kadar 75 bin sığır gönderecek

Düşen petrol fiyatları nedeniyle ekonomisi kötüleşen Çad, 2017'de Angola'ya olan 100 milyon dolarlık borcunun bir kısmını büyükbaş hayvanla ödemeyi önermişti.

Bundan sonra böyle yaşanacak,doları bulamıyorsan,cep telefonu alacaksın,sığır vereceksin.

YTD

Yorum

• sonperde33
                          Kıdemli
                          • 03 Ağustos 2011
                          • 3006

güzel yorumlar kuzu, teşekkürler.

şimdi petrol düşünce suudlara füze düşer, petrol tesisinde patlama olurdu. çıkartırlardı.

ee şimdi bedava olunca,

petrol için ,binlerce km öteden gelip , binlerce insan öldüren US gibi bir vampir , dediğin nedenlerden ötürü bu duruma tepkisiz kalmaz o zaman

suudların başına çok ama çok ama çok büyük bir bela geliyor demek bu.
                          öyle tesiste patlama, husiler füze attı felan hikaye kalır.

Ne diyim, Allah masum insanları korusun.

(selman beter olsun , mümkünse onsu göçertip öyle beter olsun )
                          Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

bu sadece yarın üçün...eger 92 000 yarın tutmazsa...88 000 e iner ve döner gelir 96 000 kapar...TEK GÜNDEN BAHSEDİYORUM..

bu olursa....petrolden sonra EMERGİNGLER devreye girdi demektir...çıkışı kolaylaştırmak üçün fed emerging marketlere SWAP la dolar verecektir....babasının hayrı üçün değil...adamları kolayca dolar alıp çıksın diye...sonra IMF yi yollayıp swapla verdiği dolarları kemerleri sıktırarak geri alıyor 50 yıldır bu böyle...

lem kısa...cok kısa...orta ve uzun vade yazdıklarımı birbirine karıştırmayın....her vade için yazdıklarım tutacak...misal orta vade 70 000...tutacak...misal uzun vade 58 000 tutacak...heryazdıgımın vadesi ayrı...

Yorum

• smartinvestor
                              Tecrübeli
                              • 29 Kasım 2015
                              • 901

Emmim,

"Bu olursa" dediğin "92de tutunması" değil mi?

Yarın 92de tutunması ise yabancının çıkışının başlayacağını ama bir anda değil yavaş yavaş olacağını, 92yi hemen kırmayacağını, usulet ve suhulet ile daha fazla düşeceğini mi anlamalıyız?

92 tutmaz ise tekrar yukarı teper? Doğru mudur Kuzu emmim, pek kıymetlim?

92 de %z15 ve 88 de %10 alırım bu durumda spot mal.

Yorum

• iki gozum

Çin, Afrika ülkelerine verdiği borçların geri ödenmemesi üzerine ilgili ülkelerden stratejik tesislerini vermelerini talep etti.

Zambiya, borçlarına karşılık devlete ait bakır madenlerini Çin'in istediğini duyurdu.

Doları bulamayıp borcunu ödeyemezsen madenlerini elinden alırlar.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information