Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
bu yazdiklarim hemen yarin icin degil....DEGISEN DUNYA DUZENINI ANLATIYORUM....VE NASIL PARA YAPILACAGINI....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
altin bu hafta cokuse basliyacak....ONU OLUMUNE SHORTLUYORUM....
AMRIKI HISSESENETLERI ARTIK DUSEMEZ....DIJITAL TEKNOLOJI HISSELERI ONU YERINDE TUTACAK...KLASIK HISSESENETLERI COKERKEN DIJITALLER BU CIKISLA COKUSU DENGELIYECEK.
YUKARIDA BIRININ GRAFINI KODUM...
DOW....30 HISSE SENEDIDIR....
COKENLER DOW DAN ATILIYOR...YERINE YENI DIJITAL HISSELER GIRIYOR....DOW YATAYKEN VEYA CIKARKEN...ANLATTIKLARIMDAN BIHABER OLANLARIN SERVETLERI...BANA...BENIM GIBILERE TRANSFER OLUYOR....O KLASIK SENETLERDE YOK OLUYORLAR...
MISAL...10 SENE ONCE DOW DA OLAN 30 SIRKETIN 20 SI DOW DA DEGIL ARTIK....ZEKANIN BULDUGU BU SOYGUN ILIZYONU HUKMEDIYOR....farkindaysan yirttin...yogusam coronadan gittin...pardon CORNELIUSTAN.
belki artık yazamam...hastalığım nedeniyle...DOCTORLARA HEDAYEMDİR....
önümüzdeki bir yıl bu....58 000....
uzun uzun yazacağım....KAPİTALİST MODU....vaktim yok yazamıyorum...boğazım agırmaya başladı...grafını koyuyorum...
PRODUCTİON....buna bağlı ŞİRKET BATIŞLARI....vesaire...vesaire...VE YENİ DÜNYA DÜZENİ...eski öldü.
not...YENİ DÜNYA DÜZENİ...nasıl olacak....üretim araçlarında meydana gelen insansız üretim...insanın hangi alanlarda çalışacağı...makine ve insan ilişkilerinde yeni düzenlemeler nasıl olacak...MOSHE ile ZIBARMADAN önce eyice tartıştık....öğrencilik yıllarımızdaki gibi...yukarıdaki sonuca vardık....önümüzdeki 30 yıllık dönem üçün....YENİ Bİ DÜZEN GELİYOR...bu düzenle bildiğimiz KAPİTALİZM....bildiğimiz gibi olmuyacak artık.
not 2...bu BÜYÜKLÜKTEKİ...para basma ve pompalama....YOKTAN...VARETMEDİR ki....bunu yüce rebbimden başka kimse yapamaz...DOGAL OLARAK...BUNUN SONUCLARI VARDIR...
not 3...tarihteki tüm imparatorlukların yıkılma sebebi TEKTİR....TEK SEBEBTEN DOLAYI YIKILMIŞLARDIR....PARA BASMA....VE DAGITMA….MİSAL...Osmanlı herkezin bildiğinin aksine...KANUNİ döneminde çökmeye başlamıştır....altın paraya bakır katıp para hacmini iki katına cıkardıgı üçün...
Emmi bu iptal mi? Yoksa biraz daha uzun vadede mi?
merak etme dondum...haftaya buna ebesinin orekesini gosterecegim...BATACAKLARIN LISTESINI ASINCA BEN...BU TRANSIT 70 000.
AMRIKI PANKALARI...AVRUPA VE BIZDEKILER ZATEN BATIK...
AL EN BUYUKLERINDEN BIRI....DUSMUS VE KALKAMIYOR...ayni laz guneysu nunki gibi...NIYEKINEKI...
NIYE....NIYE KALKAMIYOR...KUBILAY HANIN BASTIGI VE SIFIR FAIZI OLAN...HICBIRISE YARAMAZ PARADAN DOLAYI...PANKA DEMEK NE DEMEK PARA DEMEK...DEGERI VAR MI...YOK.
Transit 70, bu bankaların %20 çıkışından sonra mı?
Transit 70, bu bankaların %20 çıkışından sonra mı?
Karıştı devreler emmi ��
UZUN VE ORTA O...dalga dalga...vere vere...ala ala....ben dalgalarin prensiyim....kendimi o dalgalarda bulurum hep.
cunki....MANIPULASYON VE SPEKULASYON dan olusur o dalgalar...pozizyonlardir hukmeden....BUYUK PARANIN CALKALANMASIDIR...dalgalar....
missal....
CIRPINIRDI KARADENIZ BAKIP TURKUN BAYRAGINA....
bak....bir bayrak...bir denizi cirpindiriyor...niye....vefali turk geldi diye....
altin bu hafta cokuse basliyacak....ONU OLUMUNE SHORTLUYORUM....
AMRIKI HISSESENETLERI ARTIK DUSEMEZ....DIJITAL TEKNOLOJI HISSELERI ONU YERINDE TUTACAK...KLASIK HISSESENETLERI COKERKEN DIJITALLER BU CIKISLA COKUSU DENGELIYECEK.
YUKARIDA BIRININ GRAFINI KODUM...
DOW....30 HISSE SENEDIDIR....
COKENLER DOW DAN ATILIYOR...YERINE YENI DIJITAL HISSELER GIRIYOR....DOW YATAYKEN VEYA CIKARKEN...ANLATTIKLARIMDAN BIHABER OLANLARIN SERVETLERI...BANA...BENIM GIBILERE TRANSFER OLUYOR....O KLASIK SENETLERDE YOK OLUYORLAR...
MISAL...10 SENE ONCE DOW DA OLAN 30 SIRKETIN 20 SI DOW DA DEGIL ARTIK....ZEKANIN BULDUGU BU SOYGUN ILIZYONU HUKMEDIYOR....farkindaysan yirttin...yogusam coronadan gittin...pardon CORNELIUSTAN.
Başkan tamam işte 20 yıl önceki bisteki kağıtlar bankalar Petkim kard vb.kagitlar diplerde yeni teknoloji kağıtlar i yukarıda. Dow dusmeyecekse en azından 18.000 altı yoksa bizdede ve 90 bin altı yok al sana korelasyon ralliye devam bence ha geri gelirse her düşüş alım fırsatı bistte..%30 teknoloji gübre ve enerji %70 nakit gelir de aşağı takviye yapariz
kuzu dayı çok büyük geçmiş olsun. acil şifalar dilerim.
bu forumda sana en küçük muhalefet eden yorumlar bile siliniyor. ama olsun yine de yazacağım.
elbette artık bir şeyler değişecek. corona yüzünden olacak. bu değişim olurken tabii ki sermaye sahipleri de saf saf kenarda beklemeyecek.
ama ben ömrümde ilk defa mecburiyetten geçen hafta amazondan alışveriş yaptım. çünkü berberler kapalı. siparişi jet gibi 24 saatte istanbuldan ankaraya getirip teslim ettiler. ama bu durum bence daha çok bizim dışa bağımlılığımız ve kriz yönetimi sıkıntımız yüzünden. amazon bu işi mevzuatı çözmüş.
illa yeni bir çağ olacak dersen bim deva eczyt ve petun hisselerini de incelemek mantıklı olabilir.
çünkü bu durumun küresele yansıması çok zaman alır. şimdilik sadece klasik yatırımcı refleksleri var.
akilda diyorki...paralarda faizler sifir...gokten para yagiyor....
ne diyor akil....BU DURUMDA ALTIN FEYZA...HISSESENETLERI FEYZA DIYOR...
DEGIL MI....
o zaman bi ayna bul karsisina gec ve o akila deki...senin gibi akili ikiyim...ha ha ha
argıdas ben gendi aklımı ikmem...yazık günah değil mi diyorsan....
o aklına bi sor bakalım...sıfır faizle sana tonla parayı niye veriyorlar....
30 yıllık business cycle da...bu dünyayı yönetenlerin kucağına yığılmış...hissesenetlerini bonoyu tahvili altını gümüşü al diye veriyorlar...
diyorsa aklın...bencede o akılı ikmek günahtır ve yazıktır...ONU İKME.
demiyorsa...onu ik...onu ikmeden o düzelmez.
Yorum