kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Yukarıda 26 eylül tarihinde hiç bir sebep yokken bu yorumu yapmadım aslında.iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben reel sektörde iş yapan birisi olarak bu yorumu yaptım.
Esas olan faizlerin aşırı düşmesi ile siparişlerimiz 1 e 4 oranlarında arttığı için bu yorumu yapmıştım.(şirketlerimizin eylül raporunu erken çıktısını aldım ve yaptım-zaten 30 eylül pazar-sonraki gün ekim 1)
Kredilerimizin yapılandırmasından neredeyse %100 karımız artmış, siparişlerimizde 1 e 4 artmış.(siz olsanız piyasalar hakkında ne yorum yapardınız?)
Bu yorumum biraz tesadüf oldu diyebilirim.
YTD
Yorum
-
iki gözüm....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteröte yandan....ya unutmuş...yada gitmemiş....
niye 1000 gram altını olanın borsada şimdi 300 gramı var diyor....
altınların nasıl TELEF edildiğini unutmuş....
herkes biliyor....eskiden hissenette….ALTIN FURUS...KAHVEHANELERİ VARDI...
Bu kahvehanelerde....babo hevaya bi cumhuriyet altını atardı....laz guneysu...el yapımı laz tabanca ile nışan alır...ALTINI hevada fururdu….
attılar...furdular….attılar furdular….1000 gram altın 300 grama dustu….
altın kalmayıncada...ALTIN FURUS kahvehaneleri kapandı....mano ödeyecek kimse kalmadığı gibi...ALTINDA BİTMİŞTİ.
ULA USAGLAR....
bu arabayı durdurup bize bakan gözlüklü adam sarısın...bizim iki gözüm ise...bize benziyor...
skender….nickini hackleyip bizimle dassak geçmesin...bu iki gözüm olsa...ALTIN FURUS KIRAHATHANELERİNDEN HUBARDAR OLURDU...
sevgiler karşılıklı...o arabadaki sarısın senmisin...nickini skender mi hackledi….
sensen....türk borsasını iki kişinin mahvettiğini bilmen lazım....bunlardan biri babo...öbürü laz guneysu….
ikisinide uyardım....lemmm olum...ALTIN FURUS KAHVEHANELERİ AÇIP DURMAYIN...HALKI ALTIN TELEFİNE ALIŞTIRMAYIN...halk altının üstüne yyatarsa….skender altını öldürür....öldürdü...borsada 1000 gram altını olanın şimdi 300 gram altını var....
ikiside ortalıkta yok....laz guneysu...kadıkoy vapurlarında sarap parası dileniyormuş....babo da meze topluyormuş...köprü altında....biz ne pohh yemeye ALTIN FURUS KAHVEHANELERİ açtık diye...gendilerini alkolle uyuşturuyorlarmış....
eeeeee....eden bulur....ha ha ha...bu arada...şerefine viski çekirem bi yandan....yolun düşerde vapura binersen...laz guneysuya bi 500 tl ver...iraqı içsin...sarap delianlıyı çızar de.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteriki gözüm....
sevgiler karşılıklı...o arabadaki sarısın senmisin...nickini skender mi hackledi….
sensen....türk borsasını iki kişinin mahvettiğini bilmen lazım....bunlardan biri babo...öbürü laz guneysu….
ikisinide uyardım....lemmm olum...ALTIN FURUS KAHVEHANELERİ AÇIP DURMAYIN...HALKI ALTIN TELEFİNE ALIŞTIRMAYIN...halk altının üstüne yyatarsa….skender altını öldürür....öldürdü...borsada 1000 gram altını olanın şimdi 300 gram altını var....
ikiside ortalıkta yok....laz guneysu...kadıkoy vapurlarında sarap parası dileniyormuş....babo da meze topluyormuş...köprü altında....biz ne pohh yemeye ALTIN FURUS KAHVEHANELERİ açtık diye...gendilerini alkolle uyuşturuyorlarmış....
eeeeee....eden bulur....ha ha ha...bu arada...şerefine viski çekirem bi yandan....yolun düşerde vapura binersen...laz guneysuya bi 500 tl ver...iraqı içsin...sarap delianlıyı çızar de.
Sn KUZU bu benim fotoğrafım.(sarışın değilim)
Afiyet olsun, bende sizin için kadeh kaldırıyorum.
Yorum
-
Kuzu hocam bu grafiğe yorumunuzu alabilir miyim? Gecen gönderdiğim grafik olumsuz piyasa koşulları içindi ve 112-113 geçmezse düşüşe oynamadan önce yukarıya doğru bir ön temizlik içindi diye düşünüyorum.
Ama bu grafik uygularlarsa 125.000 endeks diyor ???
upload pictures online
Yorum
-
vawwww...şerefine ulen...fecii yakışıklısın....NEW YORK ta...bi erkeğe 3 gacı düşüyor...gacılar çoğunlukta...iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yengeden izin al gel....baslık paran 50 000 dolar....yemin ediyorum acık artırmayla seni 150 000 dolara okuturum...yengemede deki...garı kızma...bu memleketimizin beka meselesi...
itiraz ederse...deki...sen guzudan...bahçeliden...tayyipten duymadın mı...beka yı...her turk gadını bele yakışıklı bi kocaya sahipse...onu kefere ile paylaşsa...doları anında 4.60 tl ye indiririz diyo de....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sn KUZU 1991 yılında New york ta 3 gece kaldım (şirket gezisi sebebi ile)Square Garden spor salonu karşısında ki Ramada otelde.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervawwww...şerefine ulen...fecii yakışıklısın....NEW YORK ta...bi erkeğe 3 gacı düşüyor...gacılar çoğunlukta...
yengeden izin al gel....baslık paran 50 000 dolar....yemin ediyorum acık artırmayla seni 150 000 dolara okuturum...yengemede deki...garı kızma...bu memleketimizin beka meselesi...
itiraz ederse...deki...sen guzudan...bahçeliden...tayyipten duymadın mı...beka yı...her turk gadını bele yakışıklı bi kocaya sahipse...onu kefere ile paylaşsa...doları anında 4.60 tl ye indiririz diyo de....
Maç çıkışı kavga çıkmış,polis ateş açtı herkes yere yapışmış,biz Türk arkadaşlar silah sesi yönüne bakınıyoruz.
2z kuleler önünde fotoğrafımı bulursam paylaşırım.(benim gacı çok kıskanç izin vermez)
Şerefine abim...İzmir'e beklerim sizleri....
Yorum
-
tamam....yengemizide al gel....bende kalırsınız....özeline telimi göndereceğim...seni cok sevdim...dikkatimi hissenetteki bi yazınla çekmiştim...aylar önce....birşeyim kesin benim...İNSAN SARRAFIYIM...İYİ İNSANI ÇEKİYORUM...MIKNATIS GİBİ....
COK GÜZELDİ SOHBETİMİZ....kafa kıyak oldu...altta lazı gördüm....bulaştımya….hışımla saldırır *****....ben tüyüyorum...kim ugracak onnan...kafası kıyaktır şimdi....hoscakal.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Davetiniz için çok teşekkür ederim.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertamam....yengemizide al gel....bende kalırsınız....özeline telimi göndereceğim...seni cok sevdim...dikkatimi hissenetteki bi yazınla çekmiştim...aylar önce....birşeyim kesin benim...İNSAN SARRAFIYIM...İYİ İNSANI ÇEKİYORUM...MIKNATIS GİBİ....
COK GÜZELDİ SOHBETİMİZ....kafa kıyak oldu...altta lazı gördüm....bulaştımya….hışımla saldırır *****....ben tüyüyorum...kim ugracak onnan...kafası kıyaktır şimdi....hoscakal.
sn Güneysu'yu tanımıyorum ama iyi bir insan olduğunu düşünüyorum.(sanal anlayışım böyle)
Hisse.nette Reha adlı kişi ortam bozucu.
Hoşça kal abi.
Yorum
-
Mart 1999 yılında Bist 100 en yüksek - 3.457 grm altınmış.(1 ons altın ortalama 300 usd)
Güncelde 27.09.2019 yılında Bist 100 en düşük - 330 grmı görmüş.(1 ons altın 1500 usd)
10,5 da 1 e düşmüş.(yani 1999 yılında biste 10.5 kilo altını koyan kişinin güncel değeri 1 kgma düşmüş-alınan temettüler 9.5 kg altın yapmaz sanıyorum.)
1999 Yılında kaç şirket vardı bilemiyorum?(Bist 100 e giren ve çıkanlar?)
YTD
Yorum
-
Sn iki gözümiki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mart 1999 yılında Bist 100 en yüksek - 3.457 grm altınmış.(1 ons altın ortalama 300 usd)
Güncelde 27.09.2019 yılında Bist 100 en düşük - 330 grmı görmüş.(1 ons altın 1500 usd)
10,5 da 1 e düşmüş.(yani 1999 yılında biste 10.5 kilo altını koyan kişinin güncel değeri 1 kgma düşmüş-alınan temettüler 9.5 kg altın yapmaz sanıyorum.)
1999 Yılında kaç şirket vardı bilemiyorum?(Bist 100 e giren ve çıkanlar?)
YTD
Ben temel analizi yapmadım ancak piyasayı temel olarak yakından izleyen bir arkadaşımın bana söylediği her sene endeks de 25000 ile 30.000 civarında temettü dağıtımı oluyor diyordu. Eğer bunu da hesap edersek endeksin öyle düşündüğümüz gibi çok da düşük olduğu sonucu çıkmaz.
Kaldı ki bu krizi şimdiye kadar piyasada bulunan arkadaşların büyük çoğunun yaşadığını sanmıyorum.
Yorum
-
Sn Money DOCTOR,Şirketler kar ederse temettü dağıtırlar.Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn iki gözüm
Ben temel analizi yapmadım ancak piyasayı temel olarak yakından izleyen bir arkadaşımın bana söylediği her sene endeks de 25000 ile 30.000 civarında temettü dağıtımı oluyor diyordu. Eğer bunu da hesap edersek endeksin öyle düşündüğümüz gibi çok da düşük olduğu sonucu çıkmaz.
Kaldı ki bu krizi şimdiye kadar piyasada bulunan arkadaşların büyük çoğunun yaşadığını sanmıyorum.
Temettü şirketlerin değerini düşürmez.(bence)
Şirketlerin arsa değer artışları ve diğer varlık değer artışları dağıtılan temettülerden daha yüksektir.
Bu krzin adını koyamadım 2013 gezi parkı ile başladı hala sonlanmadı.
sn KUZU'nun önemle üzerinde durduğu faz 3 henüz yaşanmadı sadece erteleniyor,oluşacak hasar bu oranda artıyor.(faz 3 yaşanmadan kriz sonlanmaz.)
YTD
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGELİŞEN ÜLKELERDE İSE....ne kac gram altındı...kac oldu...geçerlidir...nede kac dolardı kac oldu geçerledir....
peki ney geçerlidir.....
eskiden borsada kac varil PETROL VARDI....şimdi kaç varil PETROL VAR....
NİYE BU GECERLİDİR....
GELİŞEN ÜLKELERİN ALDIGI....ALMAK MECBURİYETİNDE OLDUGU TEK ŞEY BUDUR....altın değil...o bir maden...hiç önemi yok....
pekkiiii eskiden borsa ile turkiye kac varil petrol alıyordu.....333 varil....
şimdi....bugün turkiye borsası ile kac varil petrol alabiliyor.....300 varil....
bagggg….turkiye bu borsası ile hala 300 varil petrol alıyor...33 varil az....çok değil...petrol....son on yıl....turk borsası son on yıl....ilişki....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu doğru....AMA BORSA DEGERİNİN ALTINLA İLİŞKİSİ....PETROLLE OLAN İLİŞKİSİNDEN AZDIR...PETROL FİYATI BORSA DEGERİNDE ETKİLEYİCİDİR....PARAMETRE...petroldür...diğer hersey bunun FONKSİYONLARIDIR....
ÇÜNKİ....dünya ekonomisi....ve bu ekonominin yönetimde...esas olan petrol fiyatıdır....EGER PETROL 120 DOLARA GİTSE....TURK BORSASININDA...ANINDA...BUGUNKİ DEGERİ OLAN 105 000 NİN İKİ KATI OLAN 210 000 GİTMESİ SARTTIR...gitmezse...turkiye yurt dışı konsolosların maaşını ödeyemez...turk tarihinde bu oldu....ben ISKENDERİYE KUTUPHANESİYİM....bende hersey var.

yıl 2013....KUZU İLAN EDİYOR...turk borsası çökecek...dolar-tl 4.60 a gidecek.....turk borsası tum zamanların zirvesinde....petrol tüm zamanların zirvesinde....ipne kuzu...kendi yazdığı...KAPİTALİST MODE KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİNE dayandırarak....bu çöküşü muştuluyor....
sebeb ne.....2011 de ALTIN 1900 DOLARDAN ZİRVE YAPMS VE 2 YILDIR ÇÖKÜYORDU....PETROL ALTIN KORELASYONU İCABI...2 YIL SONRA PETROL ÇÖKERTİLECEKTİ...BU REZERV PARANIN KORUNMASI İÇİN ŞART OLAN BİŞEYDİ....
ŞİMDİ TÜRK BORSASINA BAKALIM....2013 de....borsa değeri 333 varil petrol alıyordu...yukarıdaki petrol grafına bakın...petrol çöktükçe....turk borsası tl de yukarı basılıyor....NİYE....333 VARİL PETROLU ALABİLSİN DİYE....
İKİ GRAF BİREBİR AYNIDIR...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum