önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • iki gozum

iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bist 100 bu gün 3 cü dibe değmeden döndü .(altın bazında 336 grm dan döndü-dip 331 grm)
    Borsa aslında altın bazında yükselmedi sadece illüzyon.(83 bin seviyesi ile güncel 97 bin aynı değerdir)
    331 grm çok önemli destektir ve 3 cü dip ile buradan dönmeli trend yükselme yönünde değişmelidir.
    Burayı aşağı kırarsa 58.888 yolculuk başlar.(zordur ama neden olmasın?)

YTD

Bu seviyeden dönmesi gerekir, dönmezse elfatihaaaa.....
    (grm altının yükslemesi ile Bist altın bazında çok ucuzladı-13.08.2018 tarihli seviyeden aşağıda ve Bist tarihinin gelmiş geçmiş tüm zamanların en düşük değeri--331,6 grm--...!!)

YTD

Güncel faiz oranları ile Bist'in kanatlanması lazımdı.(kredi faizleri %40 dan %14 seviyelerine geriledi)
    Bu faiz oranlarının kalıcı olacağına inanmıyorlar görüntüsü var.
    Ben 3 cü dipten sonra portföyümün %55-60 cıvarı ile mala girdim ve artırma konusunda tedirgin durumdayım.
    sn KUZU şifreyi çözerse aydınlanacağız.

YTD
    Bist nihayet kanatlandı.(Red bull kanatlandırır)
    Suriye Güvenli bölge konut ve yapılanma (ihya etme) maliyeti 151 milyar tl dendi Mardin çimento tavan yaptı.
    Sıra ülkemizin Güneyinde kurulu diğer şirket hisselerine gelmeli.(İSDEMİR adayım ve bu bölgedeki diğer Çimento fabrikaları da primlenebilir).

YTD
    BİST 100 de hedefim 122.222 dir.(444 grm - vade 3,3 ay -99 gün)
    not: Deprem vs.gibi olağan dışı haller hariç.

YTD
    bist 100 endeksi bugün % 3.15 yükseldi (105152), toplam günlük işlem hacmi 12 milyar 983 milyon tl oldu

Yukarıdaki alıntılarım (sayfa 950 ) 23 ağustos 2019 tarih ve sonraki günlerden.
    Cuma günkü aşırı yüksek işlem hacmi (13 milyar) ve % 3.15 yükseliş yukarıda belirttiğim/beklediğim trendin döneceği yönünde iyi bir göstergedir.(bence)
    Trend is my friend.(yükseliş trendinin onaylanmasını önümüzdeki 2 işlem günü teyit etmelidir)
    Yazdıklarım şahsi düşüncem ve beklentimdir.
    Bu işi en iyi bilenlerden ve üstadı ise sn KUZU 'dur.

YTD

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

iki gözümün bu grafı önemli....

şele önemli....BORSADA 1000 GRAM ALTINI OLAN ADAMIN ŞİMDİ 300 GRAM ALTINI VAR....diyor...

utanmıyor...çünki iki gözü...ikide kulağı var...

diyorki….mamına korum bu ne biçim iştir....BU NE BİÇİM İKİŞTİR...diyor....

demesin mi....desin tabiii...usagın hemi ağzı var hemide dili var....der...niye dedin dersen...FASİSTSİN de der...demesin mi....DESİN TABİİİ...

SONRA...terbiyesiz herif...löküs bi araba ile geliyor...gözlerinde gözlük...bize doğru bi bakış fırlatıyor...ve diyorki….size ebenizin örekesini göstereceğim....diyor ve gazlıyor...YENİ NESİL BU...aslında bize diyorki….GÖRECEKSİNİZ LEM İPNELER....

dedim ya....yeni nesil...terbiyesiz herif...güzel meydan okuyor....

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Money DOCTOR
        Katılımcı
        • 20 Haziran 2018
        • 139

Yukarıdaki alıntılarım (sayfa 950 ) 23 ağustos 2019 tarih ve sonraki günlerden.
        Cuma günkü aşırı yüksek işlem hacmi (13 milyar) ve % 3.15 yükseliş yukarıda belirttiğim/beklediğim trendin döneceği yönünde iyi bir göstergedir.(bence)
        Trend is my friend.(yükseliş trendinin onaylanmasını önümüzdeki 2 işlem günü teyit etmelidir)
        Yazdıklarım şahsi düşüncem ve beklentimdir.
        Bu işi en iyi bilenlerden ve üstadı ise sn KUZU 'dur.

YTD
        SN iki gözüm

Olaya gram altın bazında bakıyorsunuz ancak ben ons altın bazında bakıyorum .Buna baktığımda 2001 2008 diplerinden vazgeçtim 2016 dibine bile düşmemişiz. Piyasa fazlası ile kontrollü olduğu için çok iddialı konuşmak istemiyorum ancak madem bu kadar piyasa merakları vardı neden 89-91 aralığından BES fonlara mal aldırma gereği duydular. Ben cuma günkü hareketin milleti terse getirmek maksatlı olduğunu düşünüyorum.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          iki gözümün bu grafı önemli....

şele önemli....BORSADA 1000 GRAM ALTINI OLAN ADAMIN ŞİMDİ 300 GRAM ALTINI VAR....diyor...

utanmıyor...çünki iki gözü...ikide kulağı var...

diyorki….mamına korum bu ne biçim iştir....BU NE BİÇİM İKİŞTİR...diyor....

demesin mi....desin tabiii...usagın hemi ağzı var hemide dili var....der...niye dedin dersen...FASİSTSİN de der...demesin mi....DESİN TABİİİ...

SONRA...terbiyesiz herif...löküs bi araba ile geliyor...gözlerinde gözlük...bize doğru bi bakış fırlatıyor...ve diyorki….size ebenizin örekesini göstereceğim....diyor ve gazlıyor...YENİ NESİL BU...aslında bize diyorki….GÖRECEKSİNİZ LEM İPNELER....

dedim ya....yeni nesil...terbiyesiz herif...güzel meydan okuyor....

öte yandan....ya unutmuş...yada gitmemiş....

niye 1000 gram altını olanın borsada şimdi 300 gramı var diyor....

altınların nasıl TELEF edildiğini unutmuş....

herkes biliyor....eskiden hissenette….ALTIN FURUS...KAHVEHANELERİ VARDI...

Bu kahvehanelerde....babo hevaya bi cumhuriyet altını atardı....laz guneysu...el yapımı laz tabanca ile nışan alır...ALTINI hevada fururdu….

attılar...furdular….attılar furdular….1000 gram altın 300 grama dustu….

altın kalmayıncada...ALTIN FURUS kahvehaneleri kapandı....mano ödeyecek kimse kalmadığı gibi...ALTINDA BİTMİŞTİ.

ULA USAGLAR....

bu arabayı durdurup bize bakan gözlüklü adam sarısın...bizim iki gözüm ise...bize benziyor...
          skender….nickini hackleyip bizimle dassak geçmesin...bu iki gözüm olsa...ALTIN FURUS KIRAHATHANELERİNDEN HUBARDAR OLURDU...
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• iki gozum

Öncelikle sn KUZU tarafından yanlış anlaşıldığımı belirtmek isterim.
            Araba GIF paylaşımım nedeni ile kendisinden özür dilerim.
            Her ne kadar kendisini GERÇEK YAŞAM DA tanımasam da sn KUZU'ya saygım ve sevgim vardır bilinmesini isterim.
            İnsanım hata yapabilirim kendisinden büyüğüm olarak beni uyarmasını isterdim.(sitemim)

Yorum

• iki gozum

Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              SN iki gözüm

Olaya gram altın bazında bakıyorsunuz ancak ben ons altın bazında bakıyorum .Buna baktığımda 2001 2008 diplerinden vazgeçtim 2016 dibine bile düşmemişiz. Piyasa fazlası ile kontrollü olduğu için çok iddialı konuşmak istemiyorum ancak madem bu kadar piyasa merakları vardı neden 89-91 aralığından BES fonlara mal aldırma gereği duydular. Ben cuma günkü hareketin milleti terse getirmek maksatlı olduğunu düşünüyorum.

SN Money Doctor bu doğru değil...!!!(Tr de, tl - grm altın kıyaslaması olmalıdır)
              ABD borsasında ons DJ-S&P kıyaslanması makuldür.(bence)

YTD

Yorum

• iki gozum

Güncel faiz oranları ile Bist'in kanatlanması lazımdı.(kredi faizleri %40 dan %14 seviyelerine geriledi)
                Bu faiz oranlarının kalıcı olacağına inanmıyorlar görüntüsü var.
                Ben 3 cü dipten sonra portföyümün %55-60 cıvarı ile mala girdim ve artırma konusunda tedirgin durumdayım.
                sn KUZU şifreyi çözerse aydınlanacağız.

YTD
                26 Eylül akşamı saat 23.35 de(hiç bir neden ve sebep-belirti yokken-durduk yere) bu yorumu paylaşmam (yukarıdaki) takdir alacağına olumsuz veya yanlış anlamadan her ne sebepten ise farklı algılanmam beni üzmüştür.
                Bu yorum alttaki grafikte rakamlar ile anlatılmıştır.(23 ağustostan günümüze)

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

GELİŞEN ÜLKELERDE İSE....ne kac gram altındı...kac oldu...geçerlidir...nede kac dolardı kac oldu geçerledir....

peki ney geçerlidir.....

eskiden borsada kac varil PETROL VARDI....şimdi kaç varil PETROL VAR....

NİYE BU GECERLİDİR....

GELİŞEN ÜLKELERİN ALDIGI....ALMAK MECBURİYETİNDE OLDUGU TEK ŞEY BUDUR....altın değil...o bir maden...hiç önemi yok....

pekkiiii eskiden borsa ile turkiye kac varil petrol alıyordu.....333 varil....

şimdi....bugün turkiye borsası ile kac varil petrol alabiliyor.....300 varil....

bagggg….turkiye bu borsası ile hala 300 varil petrol alıyor...33 varil az....çok değil...

Yorum

• iki gozum

sn KUZU petrol günümüzde sadece arapların tekelinde değil.
                    RUSYA ve ABD büyük oyuncular.(diğer ülkelerde var Kuzey ülkeleri ve Akdeniz Petrol havzası da devreye giriyor))
                    Günümüzde altın tüm dünya değeri oldu.(ÇİN ve diğer ülke MB leri belirleyici)
                    Petrol, İsrail'in 1967 golan tepesi savaşı ve 1975 krizi öncesinde petrol-altın bağlantısı önemli idi.(Opec dönemi önemini kaybetti))
                    Güncelde ALTIN dünyamızda en sağlam liman oldu.(bence)

bknz. 1967-1975 sonrası altın fiyatları.

YTD

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

sn KUZU petrol günümüzde sadece arapların tekelinde değil.
                      RUSYA ve ABD büyük oyuncular.(diğer ülkelerde var Kuzey ülkeleri ve Akdeniz Petrol havzası da devreye giriyor))
                      Günümüzde altın tüm dünya değeri oldu.
                      Petrol İsreal'in 1967 golan tepesi savaşı sonrası 1975 krizi ile petrol-altın bağlantısı önemli idi.(Opec dönemi önemini kaybetti))
                      Güncelde ALTIN dünyamızda en sağlam liman oldu.(bence)

YTD
                      bu doğru....AMA BORSA DEGERİNİN ALTINLA İLİŞKİSİ....PETROLLE OLAN İLİŞKİSİNDEN AZDIR...PETROL FİYATI BORSA DEGERİNDE ETKİLEYİCİDİR....PARAMETRE...petroldür...diğer hersey bunun FONKSİYONLARIDIR....

ÇÜNKİ....dünya ekonomisi....ve bu ekonominin yönetimde...esas olan petrol fiyatıdır....EGER PETROL 120 DOLARA GİTSE....TURK BORSASININDA...ANINDA...BUGUNKİ DEGERİ OLAN 105 000 NİN İKİ KATI OLAN 210 000 GİTMESİ SARTTIR...gitmezse...turkiye yurt dışı konsolosların maaşını ödeyemez...turk tarihinde bu oldu....ben ISKENDERİYE KUTUPHANESİYİM....bende hersey var.

Yorum

• iki gozum

bu doğru....AMA BORSA DEGERİNİN ALTINLA İLİŞKİSİ....PETROLLE OLAN İLİŞKİSİNDEN AZDIR...PETROL FİYATI BORSA DEGERİNDE ETKİLEYİCİDİR....PARAMETRE...petroldür...diğer hersey bunun FONKSİYONLARIDIR....

ÇÜNKİ....dünya ekonomisi....ve bu ekonominin yönetimde...esas olan petrol fiyatıdır....EGER PETROL 120 DOLARA GİTSE....TURK BORSASININDA...ANINDA...BUGUNKİ DEGERİ OLAN 105 000 NİN İKİ KATI OLAN 210 000 GİTMESİ SARTTIR...gitmezse...turkiye yurt dışı konsolosların maaşını ödeyemez...turk tarihinde bu oldu....ben ISKENDERİYE KUTUPHANESİYİM....bende hersey var.
                        sn KUZU,Nükleer enerji-Doğal Gaz-Rüzgar-Güneş ve bilemediğimiz diğer enerji kaynakları devreye girdikçe petrol önemini kaybedecek.
                        Kral altın olacak.(bence)
                        Ben yukarıdaki sebeplere dayanarak öncelikle altın sonrasında arsa fiyatları ile borsamızı kıyaslıyorum.

YTD

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

iki gözüm....

ALTIN KONUSUNDA YAZMAM YASAK...paralı rapor yazdım...5 yıl o konuyu yazmıyacagım…

benim tüm herseyin gelecek fiyatını analiz eden raporlarım.......dolar...borsa...altın...sterlin.. .bakır...aliminyum….vesaire....

PETROLLE baslar....üretenler ve tüketenler...karşılaştırılır...bunların satınalma güçlerine geçer oradan....ve arda arda hepsi üçün gelecek fiyat belirler....

misal suan...altın 1500 dolar....petrol 60 dolar....bu ikisinin korelosyanında….bu fiyatlar....kararsız denge halindedir...

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

Nükleer enerji-Bio Gaz-Rüzgar-Güneş ve bilemediğimiz diğer enerji kaynakları devreye girdikçe petrol önemini kaybedecek.
                            Kral altın olacak.(bence)
                            gelecekte..yani 30 yıl sonra....altın süs eşyası ve iletken olacak...dolarla felan bagı bakır ne ise oda o olacak...

ÇÜNKİİİİ....DÜNYA EKONOMİSİNİ KUCAKLIYACAK BÜYÜKLÜKTE ALTIN YOK....bugün dünyada dolaşan dolar miktarını kaldırıp yerine ALTINI KOYSAK....ons altın 36 000 dolar ediyor....altın ekonomiyi götüremiyor...miktarı az...

Yorum

• iki gozum

iki gözüm....

ALTIN KONUSUNDA YAZMAM YASAK...paralı rapor yazdım...5 yıl o konuyu yazmıyacagım…

benim tüm herseyin gelecek fiyatını analiz eden raporlarım.......dolar...borsa...altın...sterlin.. .bakır...aliminyum….vesaire....

PETROLLE baslar....üretenler ve tüketenler...karşılaştırılır...bunların satınalma güçlerine geçer oradan....ve arda arda hepsi üçün gelecek fiyat belirler....

misal suan...altın 1500 dolar....petrol 60 dolar....bu ikisinin korelosyanında….bu fiyatlar....kararsız denge halindedir...
                              sv.sn KUZU öncelikle benim bilgilerim sadece piyasa anlamında yüzeysel olduğunu belirtmek isterim.
                              Amacım kendimle sizi kesinlikle kıyaslamak değildir.
                              Sizden ve sizin değerli fikirlerinizden faydalanmak niyeti ile bu forumda olduğumu bilmenizi isterim.
                              Yaşım 59,burcum 2zler.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

sv.sn KUZU öncelikle benim bilgilerim sadece piyasa anlamında yüzeysel olduğunu belirtmek isterim.
                                Amacım kendimle sizi kesinlikle kıyaslamak değildir.
                                Sizden ve sizin değerli fikirlerinizden faydalanmak niyeti ile bu forumda olduğumu bilmenizi isterim.
                                Yaşım 59,burcum 2zler.
                                lem yazılarını begendigim üçün....sana takılıyorum...ben birine dalaştım mı...anlaki onu seviyorum...istediğin gibi yaz....ayrıca yazdıkların orta vadede geçerliler....BOS BİŞEY YAZMIYORSUN...yoksa ilgilenirmiydim….ayrıca tessekkürler ediyorum....güzel konularla geliyorsun hep....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information