önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Anamdan Sünni Türk olarak doğmuşum..
Hoca olayım diye de İmam Hatip okuluna göndermişler..
Çok meşhur ve büyük bir okuldu..1.Likle bitirdim..
Butün dinlerin esası insan emeğini sömürmektir.Bu net..
Şincik Ateistim..
Ben aLEVİLİĞİ bir din olarak görmüyorum..beni de alevi sayabilirsin.
Aleviler "can" dır...
Yorum
-
-
köyun birinde hacinin komsusu hacca gidecek. haliyle 6 inek 2 tosun 600 koyunu,emanet eder. koyulur hac yoluna eda eder.doner koyune hos geldin faslindan sonra haci olan komsu hacidan emanetlerini ister.komsu hatirlamiyorum der. nasil olur .istersen 7 oglum var.onlara sonra sor.haci ogullarinin 6 sinada bunlarda hacca gitmis bu arada yok hatirlamiyoruz.derler.hacca gitmeyen ogluna sorar. evet dogru birakmistin der.baba meburen emanetleri geri verir.komsu emanetlerini alir koyulur evin yoluna baba ogullarini cagirir. konusur onlarla. tez zamanda bunuda gonderilim hacca tamam derler.
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntıkorkmayin borsayi 92 000 e göçertecegim....ilk etap....sonra 58 000....
İNCİK YAZIN....ben aleviyim diyeceksiniz...alevi iseniz....bilmek istiyorum...
turkiyeyi...ancak turk aleviler kurtarır....
Eğer göremiyorsam gerçek varlığı
Alevi olsam ne çıkar ? Sünni olsam ne çıkar ?
Sanat edindiysem sahtekârlığı
(Dede olsam ne çıkar, hoca olsam ne çıkar)
İnsanlık giderken daima ileriye
Bizler Türk Milleti olarak neden kaldık bu kadar geri
Gelmedikçe Cahillikten beriye
Kemâletin hidayetin olmazsa
Marifet suyundan kabın dolmazsa
Benden insanlığa eser kalmazsa
(Dede olsam ne çıkar, hoca olsam ne çıkar)
Gayet inatçı isem gayet zorbacı
Gündüz tespihli isem gece kavgacı
Olmadıkça insanlığa faydacı
Daimi nefse galip olmazsam
İlmle mağrifete Talip olmazsam
Ele Bele Dile sanata sahip olmazsam
Saygılarımla kuzu dedem ellerinden öperim
Yorum
-
Yorum
-
Balkan bektasisiyim. Gelin canlar bir olalim...Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...
"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."
NIETZSCHE
Yorum
-
Kuzum....hurolg2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterMustafa Kemal bir peygamber değildir elbette ve Kuzu da bunu bilir...Kuzu'yu savunmak ya da bu sözlerine açıklık getirmek elbette benim (ya da bir başkasının) ne haddimedir ne de görevimdir elbette, sadece ben de bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak adına bu yazıyı yazıyorum....Sanıyorum ki Kuzu üstadımızdan burada en değerli ve en büyük Türk olan önderimize mübalağa ve mecaz sanatıyla bir övgü söz konusudur....! Şayet o dönemde bir peygamber gelecek olsa idi kuşkusuz bu Mustafa Kemal olur idi manasına algılıyorum ben bu sözünü ki ben de aynı fikirdeyim zaten...Ayrıca bu mezhep ve tarikat işleri de dünyanın en saçma düşünceleridir gerek yok bu tip tutuculuklara...Sünni ve selefi grupların fanatizmi kadar şii ve alevi grupların fanatizmini de çok kereler görüp nefret etmiş birisi olarak da ben inanç olarak da zaten Deistlik ile Gnostik'lik arasında gidip gelen birisi olduğum için bu dediklerimi de arabı ve peygamberini savunmak için demediğimin de bilinmesini isterim...
Din gerçekten bir afyondur hangisi olursa olsun ve tüm insanlık tarihi boyunca insanlığı mahvetmiştir ve halen de etmektedir...Selam sevgi ve saygıyla üstadlar...
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konulardaki yani neye inanıp neye inanmadıģımı, kim ve ne olduğumu vs görüşümü yukarılarda çok önce yazmıştım ve galiba bu kapıyı da ben aralamış idim...
İnanç konusu insanların en büyük zaaf noktası...inanç işte adı üstünde....irrasyonel bişey.....sen ona inanırsın öteki buna inanır...aslolan laiklik ve özgürlük icinde bilimin ışığında yol alıp bir arada yaşamaktır....insanlık bunları tamamen aşacak elbet ama biz görmeyeceğiz....
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
Zordur alevi olmak. 800 yıldır uç beyliği ve sonradan sipahilik olan yörede osmanlının tüm savaşlarında her cephede ölmüşüz. Cafer baba namı diğer gül baba Budapeştede, Sünbül baba Romanyada türbeleriyle en meşhurlarımızdandır. Annemin dedesi bile yemende 8 yıl savaşıp dönüşte eve gitme sevincindeyken tren aktarma yaparak çanakkale yolunu tutmuş 2 yıl da orada savaşıp çift madalyayla dönmüştür.Cumhuriyet ilanından sonra askerliğini yapmamışsın diyerek amasyada 3 yıl askerlik yaptırılmıştır madalyalarına ve gazetedeki çıkmış haberdeki siyah beyaz resmini göstermesine rağmen. Biz bunlarla hiç mi hiç övünemedik, babamın memuriyetinde evde sunni bir hava vardı, annem kadar sevdiğim öğretmenim bir gün sınıfta aleviler şöyle böyle, mum söndürüler, bablar kızlarına kötü gözle bakarlar diye anlatınca soluğu evde alıp anneme sormuştum böyle insanlar var mı diye. Kadıncağız gözlüklerinin üstünden bakıp biz de aleviyiz bak anlatılan gibi değiliz sakın hiçbir yerde söyleme dediğinde klark kent gibi ikinci bir kimliğim olmuştu. Amirlik yaptığım yerde personel beni duyup hocaaam sizin orda şarap yapılırmış siz aleviymişsiniz diye gevrekçe gülünce tepelemiştim. Her yerde alevi olduğumu da ondan sonra söyledim. Ailemde askerde albaydan öteye gidemediler. Benim eşime bile fetocular 3 yıl profesörlüğü vermedi bu yüzde (alınganlık değil mahkeme kayıtlarında var dava açmıştık içerdeler). sen ne kadar gelişirsen geliş ne kadar okursan oku anadolu gibi bir yerde seni hor görme ve ikinci sınıf yapma eğilimi vardır asıllarını inkar ederek. Çoğunu araştırdığımda alevi türküdür sünnileştirilmiştir.
Evet zordur alevi olmak sayın Kuzu.
Yorum
-
Senlik Benlik Nedir Bırak / Aşık Veysel Şatıroğlu
Allah birdir Peygamber Hak
Rabbül alemindir mutlak
Senlik benlik nedir bırak
Söyleyim geldi sırası
Kürtü Türkü ne Çerkezi
Hep Ademin oğlu kızı
Beraberce şehit gazi
Yanlış var mı ve neresi
Kurana bak İncile bak
Dört kitabın dördü de hak
Hakir görüp ırk ayırmak
Hakikatte yüz karası
Binbir ismin birinden tut
Senlik benlik nedir sil at
Tuttuğun yola doğru git
Yoldan çıkıp olma asi
Yezit nedir, ne kızılbaş
Değil miyiz hep bir kardaş
Bizi yakar bizim ataş
Söndürmektir tek çaresi
Kişi ne çeker dilinden
Hem belinden, hem elinden
Hayır ve şer emelinden
Hakikat bunun burası
Şu alemi yaratan bir
Odur külli şeye Kadir
Alevi Sünnilik nedir
Menfaattir varvarası
Cümle canlı hep topraktan
Var olmuştur emir Haktan
Rahmet dile sen Allahtan
Tükenmez rahmet deryası
Veysel sapma sağa sola
Sen Allahtan birlik dile
İkilikten gelir bela
Dava insanlık davası…
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterusaglar….
eccik daha yazarsam...transit 103 000 yaparım emme....acıdım...böğün biraz zevkini çıkarsın deyyyuzzzz ha ha ha
103 000 de pramitleri kapayıp...maiyeti...109 000 e iteceğim...
bu keriiizin benimle basetme sansı sıfır ula...o halkımı soyuyor...bende onu.
evettt....elimde tek kademe....109 000 maliyetli mal var.....
sistemik 2 hedefi olan 106 000 e ulaştık....oraya bi kez daha furmalı……
KENE yeddiceddinlede….açılacak yeni piramitler....artık kapatılmayacak....92 000 de TIRLAR YÜKLENECEK...
GAZANIZ MUBAREK OSSUN TURKUN FURUSKAN EVLATLARI...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum