önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Ve yine BENCE..
    İçeride önlem adı altında alacağın bütün tedbirler alinin külahı veliye
    ali hoca , hoca ali
    babında olacaktır..
    İçeride para sabit..
    Vatandaşdan alıp devlete verirsin
    devlet gider özel sektöre verir
    Vatandaş özel sektörden alır devlete verir..falan filan..
    İçeride kabaca yüzde 20 oranında bi pufff var..
    400 milyar tl civarı olabilir..
    IMF ile anlaşıp para gelmeden de artık sıcak para çekemeyeceğimiz için
    400 milyar pufu kapamak için 50 milyar dolardan hesaplarsak 8 tl ler eder..
    IMF in 5-6 tl ler ile geleceğini sanmıyorum
    8-10 tl dolar kuru isteyecektir ki vereceği doların kaldıraç gücü nü artırsın..
    Ardından devletin bir nev-i denetimi de onun eline geçecek ki o da borçluların alacağını ve tabi kendi parasını alabilirsin

Yani işimiz çok çok çok zor..

ABD bunu mortgage ile yaşadı..
    Ver krediye yaz karı
    Maaşı bile olmayanlara ver krediyi yaz karı
    Kediye köpeğe bile kredi verdiler nerede ise..

Patladı..
    Patlak ölçüsünde paralar basıldı..

Sistem açık kabul etmez..

Yorum

• saleve
      Aktif
      • 27 Eylül 2013
      • 244

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      hadise suydu....bi gurup yerli....ile bi gurup yabanci londrada bi salona oturmus viski bi ellerinde....puro obur ellerinde bu soygunu yapmaya 10 gun once karar verdiler....bunu on gun boyunca yapilan islemlerden....benim gibi biri anliyor...BU BIR MANIPILASYON VE SUC....bunu AMRIKIDE yapsalar....hepsinin mallarina el koyarlar....buyuk suc bu....

bizde el komadilar....emme....bi daha yapmayin dediler....COK UTANC VERICI BI BICIMDE EZDILER....nasil horoz tavuga cikip geciriyor....aynen oyleydi....hazmetmeleri cok zor....
      Ya bu oyunu tezgahlayan yerliler bizzat iktidarın adamları ise ve herşey bir danışıklı dövüş ise?

1.Seçim öncesi saldırı altındayız diye kendi kitlesini bir arada tutma çalışması.Gavurları alt ettik, ders verdik diye millete bir zafer yarattık hazzı duygusunu tattırmak. Biz çok güçlüyüz her şeyle baş ederiz imajı vermek.

2.Çıkan borsada karı realize etme ve ucuzlatıp tekrar sağılabilir hale getirme.

3.Dolar fiyatını kontrol dahilinde indirip çıkarıp aradan para kazanma. Volatilite olmazsa stabil fiyatlardan para kazanmak zor.

4.Seçimden sonra uygulamayı düşündükleri düzenleme ve kısıtlamalara altyapı hazırlayıp,ülkemizi korumak için bunları yapmak zorundayız algısı yaratmak.

Velhasıl kafamda deli sorular. Acaba bir Truman showun içinde miyiz hissiyatı.
      ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

Bugün çenem çok düştü..
        Hükümet doları nasıl düşüreceğini çok iyi biliyor aslında..
        Ama ya seçimler dolayısı ile işlerine gelmiyor
        Ya artık senin yazdığın nedenler..
        Ya da başka bir hesap proje içerisindeler..
        O yüzden açıklamalarına falan zerre kadar inanmıyorum..
        Nereyi gösteriyorlarsa bilki tersi yöndeler..

haa Bugün bütün iktidar yetkililerin aynı zamanda İŞADAMI olması tesadüf müdür..

Yorum

• sonperde33
          Tecrübeli
          • 03 Ağustos 2011
          • 2999

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bugün çenem çok düştü..
          Hükümet doları nasıl düşüreceğini çok iyi biliyor aslında..
          Ama ya seçimler dolayısı ile işlerine gelmiyor
          Ya artık senin yazdığın nedenler..
          Ya da başka bir hesap proje içerisindeler..
          O yüzden açıklamalarına falan zerre kadar inanmıyorum..
          Nereyi gösteriyorlarsa bilki tersi yöndeler..

haa Bugün bütün iktidar yetkililerin aynı zamanda İŞADAMI olması tesadüf müdür..
          ek bilgi.
          bu gün bizde tarım bakanı olarak görev yapan zat, (Pakdemirli)

kanadalı global dev gıda ( işlenmiş + ham ) şirketinin danışmanıdır.
          Şirketin adı : McCain(kum gibi işlenmiş patates satarlar)
          hatta kimi iddaya göre ortadoğu danışmanıdır.

bu şahıs aynı zamanda pataes ekimini hastalıktan dolayı ülkede yasaklamıştır, bir nevi karantina yöntemi.

aynı zamanda , bu şahıs bimaş ta direktördür. bimaşta deli gibi kanada menşeili gıda satılmasıda tesadüftür herhalde.

midem kalkıyor artık a....
          Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• saleve
            Aktif
            • 27 Eylül 2013
            • 244

Bir garip olay

ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• raistlin39
              Katılımcı
              • 21 Temmuz 2016
              • 171

Sayın Kuzu,

Seçimlere short pozisyonda gireceğinizi söylemiştiniz, fikrinizi değiştirdiniz mi?

Saygılar, bol tır yüklemeler

Yorum

• sonperde33
                Tecrübeli
                • 03 Ağustos 2011
                • 2999

raistlin39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılar, bol tır yüklemeler
                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

ENDEKSI BOSVER....O YAVAS....o yuzden ona ve vobuna dalmadim....

ama benim aldigim kaartlar.....8000 puvan ciktilar....118 000 endeksten....126 000 endekse....

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

buda 6 ay sonraki hal....IKILI TEPE.....GARAN 12 PANGINOT.....iste bu olduktan sonar dolar-tl 10 yolculugu baslar diyorum....yoksa imkansiz.....bu arada bistte 122 000 yeniden....

buradan....URETTIGI TL ILE DOLARA FURACAK.....

adini ne komustum bunun....ALI nin dasi(TL) si ile....ALI nin gusunu(DOLAR_TL) sini furmak....

bu neye bagli....yazmistim bunu....secimden sonar....DEVLET BAHCELI muhalefete gecebilir demistim....BELE SEYLER YAPMAYA ALISIK...kac defa yapti...bunu yaparsa BAHCELI....bu simulasyonumu cope at....yapmazda hukumette kalirsa....hedef 122 000.....ekonomik modelle birlikte.
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• ihakki
                      Tecrübeli
                      • 02 Aralık 2008
                      • 709

ENDEKSI BOSVER....O YAVAS....o yuzden ona ve vobuna dalmadim....

ama benim aldigim kaartlar.....8000 puvan ciktilar....118 000 endeksten....126 000 endekse....

Kuzum aldığımız pankaları bugün verelim mi? yoksa seçimden sonra XBANKA endekdi grafındaki 131.000 seviyelerine gelir mi?
                      YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

incik diyeceksiniz ki.....bu GUZU nekaddin gicik bi herif yaw.....hedef 122 000 endeks....muddet 6 ay....diyor....

forumlar...twitterler.....yandik olduk diyorlar emme.....

iktir et onlari.....ONLAR CELIK COCUK....BU ISI BILMEZLER.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

ihakkı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Kuzum aldığımız pankaları bugün verelim mi? yoksa seçimden sonra XBANKA endekdi grafındaki 131.000 seviyelerine gelir mi?
                          PANKALARI GERI VERECEGIM YER.....ya 130 000 endeks....4000 puvan kaldi....yada aldigim yerler....YANI BASABAS....ZARARSIZ VERIS...YADA YUZDE 10 KARDIR.

Yorum

• ihakki
                            Tecrübeli
                            • 02 Aralık 2008
                            • 709

baristi iseler....bugun borsa 95 000 le kapanir.....MARGINE GIRMESINLER DIYE....orada da TL aciklari olustu....106 dan...90 a iniste.
                            Kuzum verdiğin hedefe ilerliyor.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

IHAKKI....

AKKIZIM hedefine geldi....bunu birazdan kaparim.....hedefine geleni kapat....BUNLAR MARGIN ALISLARI...bunda isen kari al birazdan....ben alacagim....geleni al.....

iki gunde bu kari edindik....das attikta kolumuzmu yoruldu....herif geldi ayaginin altini opeyim malimi al dedi iki gun once....aldik...simdi geri istiyor....VER GITSIN IHAKKI....

NOT.vobda oynasaydik....iki gun once 122 500 ortalamada idi....simdi 120 000 de...ZARAR OLURDU LONG....BU INCELIGI FORUMLAR VE TWEETERDEKI CELIK COCUK BILEBILIRMI.....bilemezler....gus beyinliler.....ha ha haHEYKELIMI DIKIN....HEYKELIMI....NEREYE....ISTINYENIN ONUNE....

Yorum

• ihakki
                                Tecrübeli
                                • 02 Aralık 2008
                                • 709

..bunda isen kari al birazdan....ben alacagim....geleni al.....[/B]
                                iki gunde bu kari edindik....das attikta kolumuzmu yoruldu....herif geldi ayaginin altini opeyim malimi al dedi iki gun once....aldik...simdi geri istiyor....VER GITSIN IHAKKI....
                                Kuzum ben Nurullah aldım 8.50 hedefim.
                                Sence kaçtan vermek uygun olur?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information