önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bridge
    Katılımcı
    • 22 Haziran 2009
    • 74

Lem guzum eyi kıvırdın gene

Bunlar uzaydan elindeki kitabı okuyor , blöf söker mi?

Başımızdaki düşmanlıktan inat ve gerilimden besleniyor. Yaptığı bundan , halkını barış içinde beraberce refaha , huzura götüreceğine , neyse ..
    herkes biliyor 2015 7 haziran sonrası yapılanı.400 vekil alamayınca Kaos .
    Bu kimin eliyle yapıldı (iç savaş ortamı) Fetö değil mi?
    Sonra iş pasta bölüşmede kavga çıkınca cemaati ekarte etti , olağan üstü halle yetkileri aldı.15 temmuzu "biz yaptık" noktasına geldiler.

1 Kasım da çare olmadı. Artık iktidar tek başına yürümüyordu. Ergenekon (derin devlet ) salıverildi . Yeni sistemi milliyetçi hezeyan ile pekiştirmek gerekti. Bir köşede yıllardır iktidara yanaşamamış , kendi liderliği sorgulanan Bahçeli ve Dyp'den çıkıp Akp de umduğunu bulamamış Akşener vardı. Bahçeli derin devlet yakınlığını kullanıp yamandı ve devam ediyor. Akşenerse kenarda tuzlukla sırasını bekliyor.

Amma bunlar ülke yönetecek kadrolar değil , verirsin üç beş ihale bi kaç müdürlük susarlar. Yani şimdiki sorun yönetememe . Zira Fetönün kadroları okumuş çocuklardı , entellektüel sermaye vardı , şimdi o gitti (çoğu ). Kalanların büyük çoğunluğu at hırsızı , beyin göçü mevzusunun son dönem tartışılması da bu yüzden . Sana 20 tane video 10 tane yazı atabilirim , çoğu da bunların yakınmaları. BEYİN YOK. Para da kaçıyor. Eee nasıl yönetecek?

Ha bu arada derin devletin iki isteği vardı ;
    1- ) Kürtlerle barış olmayacak ,
    2-) Cemaatler ayıklanacak. (Furkan vakfı ,Adnan hoca ) zayıf halkalardan başladı.

İstediği belli "tek adamlık" Bu aşamada ne olacağı muğlak . Çevresindekileri harcamaya devam eder mi , yoksa onu harcarlar mı yerel seçimde belli olacak. Oraya kadar idare etmek istiyor. Bahçeli bile bunu biliyor

Sana bi ara özelden atacağım videoyu bu mantıkla izle! gerisini tekrar yazarız.

Sevgiyle kal. Koca Guzu

Yorum

• aliak
      Katılımcı
      • 18 Eylül 2013
      • 70

"yurtta sulh, cihanda sulh" dediydi de Hatay meselesinde
      "-bana çizmelerimi yeniden giydirmesinler" deyişi ne mana taşıyordu?

Yorum

• ohannesburg
        Katılımcı
        • 07 Mart 2015
        • 117

celme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kuzu agabeyim mc kinsey filan deniyor...bunu yorumlayabilir misiniz size zahmet?
        evet ben de merakla makkinsey hakkındaki görüşleri merak ediyorum.
        twitter alemi elbette yerden yere vurdu hükümeti bu mudur artizlik yaptınız o kadar diye de...
        kazın ayağı öyle olmayabilir zannımca.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

McKINSEY....bir international muhasebe şirketi.....şirketlerin ve ülkelerin bilancolarını inceler.....bu blancolarda varsa saklanmış rakkamlar bulur....ve bilancoları kendi verileri ile yayınlar....bircok yabancı yatırımcı bu RAPORLARI ON SART koyar....yerli şirket bilancosuna veya ülke bilancosuna güvenmez....bir ülkeye IMF girmeden önceki asama budur....bu asamada yabancı yatırımcı gene gelmezse....IMF gelir....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

haftalık zamanlama bitti....BU HAFTA BIST 30 UN....104 000 DEN 124 000 E YAPTIGI CIKIŞIN DÜZELTME HAFTASIDIR....114 000 E ÇÖKECEGİZ...TIRLARI YÜKLEYECEGİZ....

gecen hafta vermiştim....bu grafic ve benzeri versiyonları....

[/QUOTE]
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

neden bu hafta....RAHİP bırakılacak diye....kimse acıga satamaz ve short acamaz....SKENDER bunu kullanacaktır....

dolayısıyle....kuzuettin haftaya cok dolu olacak....yeddi ceddiyle piyasada olacak....ve yazmaya vakti olmuyacak.....

yukarıdaki ikinci versiyonu bekliyemem....yani RAHİP e...12 ekime kadar cıkış....sonra ekim vade kapanısa çöküşle 118 000....ona bi miktar para ayırdım....o olsa bile çöküyoruz....o olmazsa durumunu kacıramam.....yani mahkeme dediki RAHİP bırakılamaz....buda ihtimaldir....

velhasıl....kaderde ölmekte vardır....gülmekte....ölmeyi göze alamıyan gülemez....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

yorum yapmak ve tutturmak ayrı şeydir....PARA KAZANMAK AYRI ŞEYDİR.....

hiçbir yorumcu para kazanamaz.....PARAYI FURUSAN AKINCI KAZANIR.....

ONUNÇÜN....haftaya ortalıkta yorumcu kuzu olmuyacaktır....furusan akıncı kuzu atına binmiştir gariiiii.....

yorum ve söylenecek söz bitmiştir.....EYLEM VAKTİ GELDİ......

not...BU AYLIK GRAF...bakın 4 veya 5 ay aynı yerdeyiz hep....bu tl endeks...dolar-tl cıktıkca....borsa dolar bazında düşecek emme....tl de GARAN bu bölgede kalacak....DİP IMF ANLAŞMASI OLMADAN OLUŞAMAZ....o anlaşma borsada diptir....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

ŞİMDİ ARTIK....topicte borsa dışı yazı yazmak yassaktır.....BORSAYA KİLİTLENİN TÜM ENERJİNİZLE.....furusmamız bittiginde....hertürlü yazı serbesttir.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

yorumcu olmak istiyenlere.....

işte bu tür açık ve net....ne yapacagını ilan etmezsen....ele olursa bele olur....şele olursa şele olur dersen....SENDEN NE KÖY NEDEGASABA OLUR.....

Yorum

• rüzgar
                      Yeni Üye
                      • 22 Ocak 2012
                      • 43

sayın kuzu müsait bi zamanınızda bu Amerika borsalarında düzeltme ne zaman başlayabilir?paylasırsanız cok sevinirim

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

rüzgar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sayın kuzu müsait bi zamanınızda bu Amerika borsalarında düzeltme ne zaman başlayabilir?paylasırsanız cok sevinirim
                        sevgili rüzgar....

kasım 6 da amerikada kongre ve seneto ara seçimleri var.....bu seçimleri demokratlar kazanırsa...AMRİKİ FİRST biter....küreşellesmeye devam gelir....anlamı....PARA HAREKETİNDE SINIR YOK....MAL HAREKETİNDE SINIR YOK....İNSAN HAREKETİNDE SINIR YOK....tüm sınırlar hikayeden sınıra dönüşüyor....önümüzdeki 20 yılda.....ilk on yılı bitti....

Yorum

• hurolg
                          Aktif
                          • 09 Mart 2016
                          • 320

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          neden bu hafta....RAHİP bırakılacak diye....kimse acıga satamaz ve short acamaz....SKENDER bunu kullanacaktır....

dolayısıyle....kuzuettin haftaya cok dolu olacak....yeddi ceddiyle piyasada olacak....ve yazmaya vakti olmuyacak.....

yukarıdaki ikinci versiyonu bekliyemem....yani RAHİP e...12 ekime kadar cıkış....sonra ekim vade kapanısa çöküşle 118 000....ona bi miktar para ayırdım....o olsa bile çöküyoruz....o olmazsa durumunu kacıramam.....yani mahkeme dediki RAHİP bırakılamaz....buda ihtimaldir....

velhasıl....kaderde ölmekte vardır....gülmekte....ölmeyi göze alamıyan gülemez....
                          Kuzum bu defa bu konuda benim görüşlerim ayrıştı senden...Rahibi rte bırakmak ister tabii ki....ama artık 15 Temmuzdan beri O yönetmiyor ülkeyi....Milli Derin Devlet Unsurları (bazen sen de söylüyorsun Kemalist yapı yönetiyor. Özellikle beka ve güvenlik işleri onlarda) yönetiyor ve onlar usa ile özellikle suriye ve kürt devleti, s400 ler pyd vs meselelerinde her konuda mutabakat sağlamadılar. Bu yüzden Rahip asla bırakılmaz bu duruşmada da diye düşünüyorum. Daha sonra mutabakat sağlanırsa suç vasfını degistirerek ve mit kanununda gelen bir madde ile takas yolu ile filan bırakabilirler o ayrı bir konu. Ama bu mahkeme dosyası ile bırakılamaz diyor Ersan Şen hoca ve ben de buna katiliyorum. Baktim ciddi bir düşüş de gelmeyince Cuma günü ben Tupoda zararımı kabullenip spotta aciklari da kapatip 2 katı ile reverse olup alım yaptım. Yani 120.000 e gideceke pozisyon aldım. Bakalım ne olacak....Konjonktürü böyle görüp pozisyon aldım....Yanlıß anlaşılmasın seninle inatlaşmak adına bunu yazmıyorum.....Farklı görüşler de çarpışsın ve tez-antitez oluşsun istedim....Bildireyim istedim...Selam ve sevgiler herkese...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• hurolg
                            Aktif
                            • 09 Mart 2016
                            • 320

Kuzum yani rahip isinde aslında aynı düşünüyoruz senin yazını tekrar okuyunca....ancak ben bir nedenle asagı değil de tersine yukarıya ciddi bir alım yapacagını beklemekteyim onu demek istedim...yani beklenenin tersini yapacağını bekleyenlere de tars yapacak diyorum...) haa haa haa....bilmem ablatabildim mi....ama şu bir gerçek ki algılarımızı yerle bir etti zepevenk sko...beynim yandı...)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Misafir

alıcılarınızla oynamayın, satıcıların hatasın dan kaynaklı

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

genel acıklama.....

kurdugum oyun planı....rahibe....amrikiye...almanyaya....onlarla ilişkilerimize baglı degildir usaglar....onlar geçici etkiler yapar yüzde 2 yukarı veya yüzde 2 asagı gibi.....

KURDUGUM OYUN PLANI.....direkt borsa şirketleri ile ilgilidir....bilhassa bankacılık sektörü.....

NEDİR BU......DOLAR-TL NİN 7 PANGINOTA GELMESİ.....ve bu şirketlerin sermaye yeterlilik rasyolaroının düşmesidir....TÜM BU ŞİRKETLERİN BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMINA GİTMELERİ.....VEYA TAHVİL İHRACI ....yapmaları gerekir.....

demekki iki yolu var.....ya bedelli sermaye artıracaklar.....yada TAHVİL İHRACI yapacaklar....

bankalara baktıgımızde ne görüyoruz....iki gurup....biri özel bankalar öbürü devlet bankaları....

bu guruplardan.....devlet bankalarının işi kolay....tahvil ihrac ederler....bu tahvili devletin baska kurumları satınalır ve parayı verir.....BU PARA AZ PARA DEGİLDİR HAAA....

ikinci gurup.....ÖZEL BANKALAR.....bunlarda tahvil ihrac edebilir.....ederlerse bu tahvilleri alacak tl hiçkimsede yok....merkez pankası dısında....

üçüncü gurup.....dolar borclu özel sektör şirketleri.....bunların tahvilinide alacak para kimsede yok....devlet dışında....

SONUC.....YA BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMI....YA TAHVİL İHRACI.....

elinde yüklü hisse tutan bir fon....bu bedelliden ödü kopar.....devlet ise....bu özel sektör tahvillerini alırsa....KAYIRMA YAPAR...BU SUCTUR....

dolayısıyle.....girdigim bu oyunda.....YA BÜYÜK GÖTÜRECEGİM....YADA KOL KESİP ÇIKACAGIM....kol kesmem devletin tahvilleri alması halidir...

yoksa rahipmiş....oymus....buymus....önlar fasafiso.....

turkiyede ise....yabancı hükümetin bu konularda ne yapacagını bizden üç ay önce ögrenir....onlarla londrada newyorkta yapılan toplantılarda....onlara hersey anlatılır....biz borsa yüzde 30 cıktıktan veya düştükten sonra ancak duyarız....BİZ KÖRÜZ...onlar ise görüyor....gösteriliyor onlara....bize degilll.....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information