önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

en bastan beri olan anlasma sudur usaglar.....iki el arasında....biri urus öbürü amriki....bir el öbür eli yıkar....bir el öbür el olmasa kirli kalır....

anlasma nedir.....fıratın dogusu senin....fıratın batısı benim.....iki suriye....

nasıl edeceik....SUNNİ CİHADCILARI SALACAGIZ.....KESİP BİÇECEKLER...IRZA GECECEKLER....insanlar kurtarıcı arıyacak.....

ben....fıratın dogusunu temizlerken....sende fıratın batısını temizliyeceksin....insanlar bizi kurtarıcı görecek.....

bu CİHADCILARIDA İDLİB E TOPLAYIP...ki topladılar otobos tobos.....katledecegiz.....BU ASAMADAYIZ USAGLAR.....KATLEDECEKLER....onlarla işleri bitti...SİFONU ÇEKİYORLAR....kullandıkları herkesi tualete attılar.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• oxford
      Tecrübeli
      • 03 Kasım 2013
      • 467

https://twitter.com/e507/status/1037112695957454848 bu kadar risk aldıklarına gorer ya herro ya merro...umarım merro olmaz yoksa hepimiz göçeriz..

Yorum

• oxford
        Tecrübeli
        • 03 Kasım 2013
        • 467

#Turkey - a BB-rated sovereign - now trades wide to CCC-rated US corporates. #debt #TurkeyCrisis bu ne demek acaba? https://twitter.com/JackPScott/statu...48129908539392

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

sevgili hocam oxford....

merkez bankasının dolar-tl ye short veya yeri gelince long girmesi NORMALDİR....HER MERKEZ BANKASI BUNU YAPAR.
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Hale Türk
            Aktif
            • 05 Haziran 2018
            • 318

Sn.Kuzu idlib dışında döndük yine aynı yere...MB faiz arttırır mı arttırmaz mı noktasındayız.Arttırsa en az 500 ve üzeri gerek denge kurması ve enflasyonla mücadelede samimiyseler.Bu dönüp Borsayı vurur.%25 faizin olduğu yerde kim napsın Borsayı.Arttırmasa dolara yürü ya kulum diyecek borsa belki o zaman yüksek kur ve yüksek enflasyonla 100.xxx lere filekleyebilir ama buda borç krizini derinleştirir.Heralde dediğiniz gibi bizi kurtarırsa geopolitik kurtaracak yada hedef eni sonu 50.000 ler ...

Yorum

• oxford
              Tecrübeli
              • 03 Kasım 2013
              • 467

sevgili kuzu hocam alevilikte cihad yoktur benim bildiğim..Alevilik, yayılmacı, çoğalmacı, fetihçi değil ki cihadçı olsun. Alevilik inançsal yön ve ritüelleri de olmakla birlikte bir yaşam biçimi, bir felsefe, etik davranmaya ilişkin bir kurallar sistematiği, bireysel ve toplumsal bir kültür, doğayı ve toplumu anlama, yorumlama öğretisi ve pratiğidir. Dolayısıyla; Alevilerin tebliğ ve yayma gibi bir görevleri yoktur. Alevilik’ te ‘’Eline, Diline Beline Sahip Olmak” ilkesi vardır. Bu, iyi insan olmaya karşılık gelir. İyi insan giderek, kâmil insan olmaya kadar evrilir. Kuran daki cihad ise nefis terbiyesi dir benim anladığım. Yunus Emre, Hacı Bektaş ve Mevlana hep böyle der..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

oxford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sevgili kuzu hocam alevilikte cihad yoktur benim bildiğim..Alevilik, yayılmacı, çoğalmacı, fetihçi değil ki cihadçı olsun. Alevilik inançsal yön ve ritüelleri de olmakla birlikte bir yaşam biçimi, bir felsefe, etik davranmaya ilişkin bir kurallar sistematiği, bireysel ve toplumsal bir kültür, doğayı ve toplumu anlama, yorumlama öğretisi ve pratiğidir. Dolayısıyla; Alevilerin tebliğ ve yayma gibi bir görevleri yoktur. Alevilik’ te ‘’Eline, Diline Beline Sahip Olmak” ilkesi vardır. Bu, iyi insan olmaya karşılık gelir. İyi insan giderek, kâmil insan olmaya kadar evrilir. Kuran daki cihad ise nefis terbiyesi dir benim anladığım. Yunus Emre, Hacı Bektaş ve Mevlana hep böyle der..

cok güzel yazmıssın hocam....yazdıklarının hepsi dogru....alevilikte PASSİVE CIHAD vardır....öldürerek degil ikna ederek yayılma esastır....OSMANLI DEVLETİ....yavuz sultan selim e kadar ki ilk yıllarında....BALKANLARA ALEVİ CİHADI İLE YAYILMIŞTIR....osmanlı bi ülkeyi zaptetmeden cookkk önce....o ülkeye alevi bektasi dervişleri gönderirdi.....bu dervişler....osmanlının öncü CİHADCILARIDIR hep....balkanlarda her büyük şehirde bir alevi bektaşi tekkesi vardır....bunlar günümüzde hala duruyorlar ve aktifler....bi örnek vereyim macaristanın baskenti budapestede...GÜLLÜ BABA türbesi ve tekkesi vardır....bu tekke hala aktiftir....macar halkı....hırıstıyandır....ama YUMURTA bayramında bu tekkeye akın akın dolusurlar....1998 de ise bendenizde o doluşan macarlarla birlikteydim....yeniçeri marsındaki....PİRİMİZ HUNKARIMIZ HACI BEKTASI VELİ....bu dervişlerden kaynaklanmaktadır...dolayısıyle ALEVİLİK te cihad bu şekilde sürmüştür hep....önce dervişler gider....ardından yeniçeriler gider işi komple bitirirdi....

YAVUZ dan sonra....mısır zaptedilince....oradaki halifelik ve sunni ulema istanbula tasınıyor.....yukarıda ki anlattıgım osmanlı yayılma düzeni yokediliyor....yerini ARABIN VAHŞİ CİHADI alıyor....ve türklerden avrupalının nefreti bu cihadla körükleniyordu....BUDA OSMANLIYI YIKTI...ne yıktı...SUNNİ ULEMA YIKTI.

NOT...BOSNA HALKIDA....bu alevi-bektasi dedelerince müslüman edilmiştir....alevilikte bosnalının yeri özeldir.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

SON DURUM ŞU....merkez pankasının vadeli piyasalara MÜŞTERİ olarak gelmesi ise....bu piyasalardaki LİQİTİDE yi kilitledi....bu kilitleme ile....YENİ İŞLEM YAPACAK PARA KALMADI....

84 500 E İNİŞİMİZDE dolar-tl 7.20 idi.....borsa 11 750 dolar endekse düşmüştü.....

bugün 93 200 ve 6.46 dolar-tl ile..........borsa 14 500 dolar endekste....YANİ DİBE GÖRE YÜZDE 22 KARDAYIZ.....

MERKEZİN İKİNCİ HAMLESİ FAİZ OLACAKTIR.....buda LİQİDİTE kilitleme amaclıdır....bakalım onu ne yapacaktır....

GENEL LİQİTİDE SÖYLE.....

banka tl mevduatında.....1 TRİLLİON TL VAR.....bunu 1.5 trilliona cıkarması icibeder....bu nereden gelecek...döviz satısından...BANKA MEVDUATINDA....DÖVİZ OLARAK YATAN MEVDUATIN KARSILIGI İSE....1 TRİLLİON 100 MİLYAR TL CİVARIDIR....toplam liqitide 2 trillion tl dir....bu sadece TASARRUF LİQİDİTESİ...piyasadaki tl hacmi bundan cok büyüktür...

türkiyede olması gereken toplam liqitide....gayri safı milli hasılamız olan 800 milyar DOLAR karsılıgı olan kadar tl dir....bu ise bugünki kurdan 800 çarpı 6.5 eşittir 5.2 trillion tl dir.....

dolar-tl gercek degeri nedir.....eger merkez tüm piyasaya 3 8 trillion turk lirası vermişse....dolar-tl gercek degeri 4.80 dir....eger merkez piyasaya toplam 5.2 trillion para vermisse....dolar-tl gercek degeri şimdiki deger 6.5 dir....eger merkez piyasaya bu gayri safı milli gelirin üstünde para vermişse....mesala 8 trillion turk lirası....bölü 800 milyar DOLAR GSMG eşittir....dolar-tl 10....

NEYİ SÖYLEDİM EN BASTAN BERİ HEP....turk lirası gereginden fazla ise.....bu DOLAR-TL yi pompalamaya devam eder....

çünkiiiiii.....

PARA=ÜRETİMDİR....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

İKİNCİ SORU DA SUDUR....BORSACI ÜÇÜN....MERKEZ TL KİLİTLEMEYE DEVAM EDERSE.....BORSA NE OLUR....

bu imdilik bende saklı kalsın.....incik diyeceksiniz ki....hasstir deyyyuzzz...bilmiyorsan niye mal aldın....

lemmmm olum.....BORSA GELECEKTİR....gelecek ise.....7 önemli macro büyüklükte gizlidir....

misal bidenesini vereyim....BU PİSKOLOJİ....GELECEK ALGISIDIR.....

YATAY KALIN CIZGI....BENİM MESSHURRR 2013 DE TAHMİN ETTİGİM 4.60 DIR...ORADA BOZDUM DOLARLARIMI...

Yorum

• starred messages
                      Yeni Üye
                      • 05 Ocak 2018
                      • 44

''PARA=ÜRETİMDİR....''

yani ...

faiz verip...

para bulamaz isen...

üretim yok...

aç kaldın...

abbas'a haber verin..

ekonomi danışmanlarını postalasın...

KUZU baba büyüksün...

saygıyla eğiliyorum...

hürmetler abi...

(bana bir harf öğretenin gerçekten kırk yıl kölesi olamasam da ... saygı duyarım...)

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

starred messages Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        ''PARA=ÜRETİMDİR....''

yani ...

faiz verip...

para bulamaz isen...

üretim yok...

aç kaldın...

abbas'a haber verin..

ekonomi danışmanlarını postalasın...

KUZU baba büyüksün...

saygıyla eğiliyorum...

hürmetler abi...

(bana bir harf öğretenin gerçekten kırk yıl kölesi olamasam da ... saygı duyarım...)

SENİ SEVİYORUM ULEN....dostum ol yeter....

Yorum

• saleve
                          Aktif
                          • 27 Eylül 2013
                          • 244

Sorun faiz, likidite veya herhangi bir mali sorununun çok daha ötesine evrilmiştir artık.
                          Sorun tamamıyla güven sorunu haline gelmiştir. Gerçekleri görebilen yerli veya yabancı olsun, artık bu cambaz çetesinin yaptığı, söylediği, yapacağım
                          dediği hiçbir şeye inanmamaktadır. Bu ülke bilerek ve isteyerek en başta içten çökertilmiştir.
                          ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• saleve
                            Aktif
                            • 27 Eylül 2013
                            • 244

Londra'da neler olmuş diye merak edenlere..
                            ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• ÇOLAKOĞLU
                              Katılımcı
                              • 07 Mart 2016
                              • 188

bunlar senı dınlemıyor Kuzu dayı

Yorum

• kuzey
                                Katılımcı
                                • 28 Ağustos 2009
                                • 162

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                SON DURUM ŞU....merkez pankasının vadeli piyasalara MÜŞTERİ olarak gelmesi ise....bu piyasalardaki LİQİTİDE yi kilitledi....bu kilitleme ile....YENİ İŞLEM YAPACAK PARA KALMADI....

84 500 E İNİŞİMİZDE dolar-tl 7.20 idi.....borsa 11 750 dolar endekse düşmüştü.....

bugün 93 200 ve 6.46 dolar-tl ile..........borsa 14 500 dolar endekste....YANİ DİBE GÖRE YÜZDE 22 KARDAYIZ.....

MERKEZİN İKİNCİ HAMLESİ FAİZ OLACAKTIR.....buda LİQİDİTE kilitleme amaclıdır....bakalım onu ne yapacaktır....

GENEL LİQİTİDE SÖYLE.....

banka tl mevduatında.....1 TRİLLİON TL VAR.....bunu 1.5 trilliona cıkarması icibeder....bu nereden gelecek...döviz satısından...BANKA MEVDUATINDA....DÖVİZ OLARAK YATAN MEVDUATIN KARSILIGI İSE....1 TRİLLİON 100 MİLYAR TL CİVARIDIR....toplam liqitide 2 trillion tl dir....bu sadece TASARRUF LİQİDİTESİ...piyasadaki tl hacmi bundan cok büyüktür...

türkiyede olması gereken toplam liqitide....gayri safı milli hasılamız olan 800 milyar DOLAR karsılıgı olan kadar tl dir....bu ise bugünki kurdan 800 çarpı 6.5 eşittir 5.2 trillion tl dir.....

dolar-tl gercek degeri nedir.....eger merkez tüm piyasaya 3 8 trillion turk lirası vermişse....dolar-tl gercek degeri 4.80 dir....eger merkez piyasaya toplam 5.2 trillion para vermisse....dolar-tl gercek degeri şimdiki deger 6.5 dir....eger merkez piyasaya bu gayri safı milli gelirin üstünde para vermişse....mesala 8 trillion turk lirası....bölü 800 milyar DOLAR GSMG eşittir....dolar-tl 10....

NEYİ SÖYLEDİM EN BASTAN BERİ HEP....turk lirası gereginden fazla ise.....bu DOLAR-TL yi pompalamaya devam eder....

çünkiiiiii.....

PARA=ÜRETİMDİR....
                                gercekten buyuksun kuzu. bu yazidaki bilgi ve bakis acisini iyice ozumseyebilmek icin bir kac kez okudum. hic boyle seyler duymamistim. sagol, varol.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information