önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

trend line lar....her ikiside aynı tepeyi işaret ediyor....OBO SAG OMUZU YAPAR DEMİŞTİM....yapıyor....

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• prodrive
      Yeni Üye
      • 12 Aralık 2008
      • 33

prodrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Dolarda 16 aydır oluşan çanak formasyonu hedefine nihayet gelindi.

Kırmızı çok uzun vade yükselen kanalda ise çok önemli bir direnç aşılmak üzere. Ocak 2017 de denenen bant direnci tekrar test ediliyor, bir miktarda ihlal edildi ve bir üst banda geçebilir. Bu yeni bir dünyanın kapıları demek. Beyaz, orta vade yükselen kanalda ise müthiş bir hızla, 3 haftada, 3. bant direncine gelindi. 2015 ve 2017 benzerlikleri ile aynı yolu izlerse buralarda biraz dinlenip 3 hafta içerisinde kanalın tepesini test edebilir. Elbette, ocak 2014 de olduğu gibi güçlü bir faiz artışı ile bir düzeltme gelebilir veya muhtelif davaların sonuçları ve siyasi gerginlikler gibi faktörlerden hızını kesmeyip 1 hafta içerisinde de kanalın tepesine gidebilir. Fakat içerisinde bulunan siyasi ve ekonomik nedenlerden ötürü olası düzeltmelerde 4.2 seviyelerinden çok aşağısı şimdilik biraz uzak gibi.

Dolarda hızlıca orta vade beyaz kanalın en üst bandını, Ocak 2017 tarihinde olduğu gibi, bir miktar ihlal ederek ve üzerinde tutunamayarak kanalın bir miktar altında kapadık. Kısaca kanal direnci çalıştı. Şimdilik. Normal şartlar altında, kanalın diğer 3 zirvesinde olduğu gibi, düzeltme hareketine girerek kanalın alt bandına doğru yöneliş bekleyebiliriz. Bu seviyeler için 4.25-4.30 aralığı uygundur. Fakat durum değerlendirmesi yapmak gerekirse, verilen faiz hala enflasyonu karşılamamakta ve içinde bulunulan karmaşık siyasi durum ve soru işaretleri içeren ekonomik durum ise zorluklar içermekte.

Tahvil faizinin 17.5 e ulaştığı, enflasyon beklentisinin yıllık en az 15 olduğu ortamda, Brut 16, net ise 13.5 uygulanan mevduat faizi, hala beklentiyi karşılamaktan uzak gözükmekte. Vatandaş hala mevduatına enflasyonun altında reel faiz almakta. TL nin cazibesinin artırılması için muhakkak enflasyon üzerinde net faiz verilmesi şart. Bu da, brüt olarak en az 20, hatta ikna edici olabilmek için 22 olması gerek demek. Çünkü vatandaş tedirgin. Ayrıca, sürekli artırılan emisyon hacmi de yukarı ateşini sürekli harlamakta.

Diğer bir önemli nokta ise, en yüksek olarak görmüş olduğumuz 4.90-5 aralığı, Şubat 2001 tarihinde devaluasyonun hemen öncesi 0.68 TL olan dolar kurunun, dolar faizi indirgendikten sonra, hemen hemen bugün olması gereken seviye. Yani dolar şu anda yeni ekonomik modele geçiş yaptığımız(halen bu model içerisinde devam ediyoruz) şubat 2001 tarihindeki değerle hemen hemen aynı. Bir patlama yok. Bu nedenle, daha önce de değindiğimiz gibi, 4.6 seviyeleri kalıcı olsa dahi bir sorun çıkmayacağını ve kör topal idare edeceğimizi düşünüyorum. Fakat bu seviyelerin üstünde bir kalıcılık oluşursa ve 5 üstüne bir patlama yaşanırsa, bu borçluluk ortamında, çok fazla çözülme ve domino etkisi olacaktır. İçinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik durumda, kırmızı kanalın en üstünde yer alan geniş bant aralığı şubat 2001 sonrası gibi bir durumun oluşması durumunda patlama yapabileceğimiz aralık. Bu bant 5-7 arasında hareket etmekte.

Haftalık repo ihalesinin açılması ise olumlu olmakla beraber yanında başka bir handikapı getirmekte. Repo ihalelerinin yapılmamasının ve glp ye geçilmesinin amacı, bankaların sıkıntılı durumlarda ellerindeki fazla TL ile dolara yüklenmesinin kısmen önüne geçilmesi ve suni çıkışlar yaşanmaması içindi. Şimdi geçtiğimiz 2 hafta boyunca olduğu gibi ateşinin yoğun olduğu anlarda, bankaların elinde oluşabilecek fazla TL ile dolara yüklenmesi, overshoot boylarını ciddi uzatabilir.

prodrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

101500 deki önemli desteği kırınca, hızlıca kırmızı kanalın dibine inip biraz da ihlalle destek bularak, beyaz kanalın da tam dibinden döndü. Teknik olarak uygun bir durum. Şimdilik. 101500-102000 o kadar önemli ki toplamak için her şey yapıldı. Tam 96500 lerdeki %50 fibo devriliyordu ki, bir kurul toplandı. En az 1000 USD lik takım elbiseleri içindeki abiler, altlarındaki son model mercedes makam araçları ve pek tabii maiyetleriyle beraber iştirak ettiler. Giden benzin paraları, iş gücü kaybı, yenilen yemekler içilen çaylar kahveler vsvs. Netice?, Eh bu kadar hareketin hatırına binaen apar topar alımlar ve 101000 seviyesi. Peki sonuç? Yok. Temenniler, mali disiplin vs vs bilindik söylemler ve kapanış. Bugün, yapıştırıcı tutmadı ve yine tam yuvarlanacakken..., bir altyazı, tcmb, spk, bddk vs toplanıyor. Haydi hop yine eller havaya ve 101500 102000 seviyesi azda olsa yukarıda kapatılarak can suyu verildi. Peki yarın ne var? Kim toplanacak merak ediyorum. Sonucta çıkışı destekleyen makro bir durum yok. Fakat teknik olarak da kabul edilebilir bir yer.

Şimdi, tepki nereye kadar gider? 103-106 aralığı uygun gözükmekte. Ayrıca, fiyat 200 günlükten yaklaşık 10 bin puan uzaklaştı. 200 günlüğe doğru bir tepkinin oluşması ve bu süreçte 50<200 kesişmesi için ortalamaların yaklaşması beklenilir. 50 200 günlük kesişmeleri,son 10 yıldır genellikle 14-15 aylık döngülerle oluyor ve kesişme noktasından %15-20 arası bir düşüş gerçekleşiyor.(2008 hariç) 50<200 kesişmesinin 106 bin seviyelerinde oluşacak gibi duruyor. Bu durumda, beyaz çizgiyle gözüken 16-17 yıllık destek seviyemizin 85-90 aralığında bir yerlerde test edilmesi mümkündür. Bunun altında başka bir desteğimiz daha var fakat epeyce aşağılarda. Ayrıca, 2-3 yılda bir test edilen 200 haftalık HO seviyeleri de 85-90 aralığını işaret etmekte.

Tek iyilik bilgi, tek kötülük cehalettir. İyilik galip gelecek ve kibir kaleleri teker teker yıkılacak.

Death cross 108 bin seviyesinde gerçekleşeli 7-8 iş günü oldu. Bu süreçte ortalamalardan uzaklaşan fiyat ortalamalara yaklaştı. Beyaz kanalın üst bandına hemen hemen değdik, belki çok az daha...Ayrıca bu seviyeler son düşüşün yüzde 38 fibo düzeltme seviyeleri.
      Paylaşımlarım asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımını kendi aklınca yapsın veya profesyonel hizmet alsın.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

aliak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Problem bu.
        ABD çok çıktı ve çıkışına göre düzeltmesini yapmadı.
        Yapar mı ?
        (abd'deki fonların f/k beklentileri bu konuda ne ölçüde etkin olabilir? )

Yapmalı.

sn kuzu;
        ABD borsalarını takip eden ve abd özelini ce dünya genelini analiz eden kimse var mı çevrenizde?

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

etrafımda iki gurup insan var AMRİKİDE....

biri...brokerler....biri yorumcular.....her ikiside bi düzeltme olacagında hemfikir....

AVRUPA VE GELİŞEN ÜLKELERDEKİ....BORC KRİZİ SEBEBİYLE....

JPMORGAN....brokerları yüzde 40 düzeltme diyor....25 000 dowdan 15 000 e demek bu....BEN SAHSEN yazdıgım raporlarda 18 000 e dedim.....

bu olayı...AVRUPA TETİKLİYECEK DEDİM....PARİTE....1.25 DEN....1.05 E DÜŞEREK YAPACAK BUNU....suan 1.25 den 1.15 e indi....

paritede ki düşüşün ana nedeni ise...EURO da olan parasal genişleme olarak özde bildirmiştim...BU GENİŞLEME ile turkiyeyede cok EURO sindikasyon kredisi verdiler...

bu ülkeler....sıkısanlar yani....borcu ALTIN rezervleri ile halletmeye calışacaklar....buda ALTIN ı göcertecek demiştim....nitekim...turkiye altın rezervini newyorktan london a çekti...çünki borcu LONDON a....daha cok...

bizde 18 000 dolar endekse inecegiz....buna baglı olarak....

iki kriz vardır....bunlar birbirinden farklıdır....

biri....FİNANSAL KRİZ....bu yüzde 40 düşüş getirir....FİNANSAL KRİZ...

öbürü....ekonomik kriz....bu yuzde 80 düşüş getirir....

FİNANSAL KRİZDE....turkiyenin dibi....10 000 euro endekstir...

EKONOMİK KRİZDE....TURKİYENİN DİBİ 5000 EURO ENDEKSTİR....

bakınız graf...

not....grafdaki dip rakkamlarına....16 yıllık...euro faizini birleşik olarak uyguluyanız...bunnar yukarı cıkmıştır...FAİZ KADAR.
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• e.yegen
          Tecrübeli
          • 05 Mart 2009
          • 530

bu 18000 dolar endeks zamanlaması eylül gibi demiştin kuzu o tarihe kadar borsayı unutacaz galiba nakitte kalacaz alışmış kudurmuştan beterdir çok dengesiz tahtalar aldıgın elinde kalıyor demekk py biliyor durumu gelene veriyor

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

PARİTE 1.05 E düşünce....dolar-tl 6 tl ise....birleşik faizden....euro...6.3 olur...çarp bunu 10 000 le....63 000 tl endeks eder...

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bu 18000 dolar endeks zamanlaması eylül gibi demiştin kuzu o tarihe kadar borsayı unutacaz galiba nakitte kalacaz alışmış kudurmuştan beterdir çok dengesiz tahtalar aldıgın elinde kalıyor demekk py biliyor durumu gelene veriyor
              nakitte...gecelik faiz yuzde 16 da turkiyede....daha cok kazanırsın yegen...HEP HESAP YAP YAWRİM....

UNUTMA....hisabımı yaptım...dolarlarımı 4.45 yani 4.50 yuvarlak diyelim bozdum...gecelik faizdeyim...hisabımı yaptım....bu faizle dolar tl 6 ya gitse....BEN DAHA COK KARDAYIM...bu faiz bazı geceler yuzde 100 bilem olacak....

gene unutma....FURGUN ana dalga bitmişse ...bitmiştir...2013 de dolara gecin dedim...1.70 ve 1.75 idi...ben gectim buraya yazdım....bunun hedefi 4.20 dedim...3 veya 4 yıl dedim....4 yılda geldi....BU BURAYA GELİRKEN...DİPTE KALAN NE İDİ....FAİZDİ...dipti o...demekki....bunu durdurmak üçün tek çare var FAİZİ YÜKSELTMEK....öyleyse yegen...SEN ARTIK ONDA OLMALISIN...sürü ise dolarda....

biz koyun muyuz olummm....akıllı ol lem....herkes gider MERSİNE....kuzu gider TERSİNE....

kuzunun meshur förmülü....burada amrikide USAGLAR BU FÖRMÜL VE BUNUNLA İLGİLİ YAZILARIMA BAYILIYORLAR....

förmül su....

FONKSİYON(kur,enflasyon,faiz,büyüme)=sıfırdır.....

parantezin içinde 4 şey var....o dört şeyden birini gıdıkladın mı....öbür üç şey KURESEN olur...kasınır...

turkiye....büyümeyi gıdıkladı....öbür üç şeyi kaşıntı tuttu....

Yorum

• e.yegen
                Tecrübeli
                • 05 Mart 2009
                • 530

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                nakitte...gecelik faiz yuzde 16 da turkiyede....daha cok kazanırsın yegen...hep hesap yap yawrim....

unutma....hisabımı yaptım...dolarlarımı 4.45 yani 4.50 yuvarlak diyelim bozdum...gecelik faizdeyim...hisabımı yaptım....bu faizle dolar tl 6 ya gitse....ben daha cok kardayim...bu faiz bazı geceler yuzde 100 bilem olacak....
                başkan alişmisiz hisselere onlarsiz olmuyor arada al sat için girdiğimde adamlar beni izliyor sanki aldigim elimde kaldi sattim yükseldi son 1 aydir ona keza dolar alim varanti kari erittim umarim sabredip beklerim eylüle kadar 18.000 dolar endekse dolar 6 olsa 108.000 eder 5 olsa 90.000 eder 100 binin altinda hisselere uzun vadeli alinir o zaman

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  nakitte...gecelik faiz yuzde 16 da turkiyede....daha cok kazanırsın yegen...HEP HESAP YAP YAWRİM....

UNUTMA....hisabımı yaptım...dolarlarımı 4.45 yani 4.50 yuvarlak diyelim bozdum...gecelik faizdeyim...hisabımı yaptım....bu faizle dolar tl 6 ya gitse....BEN DAHA COK KARDAYIM...bu faiz bazı geceler yuzde 100 bilem olacak....

gene unutma....FURGUN ana dalga bitmişse ...bitmiştir...2013 de dolara gecin dedim...1.70 ve 1.75 idi...ben gectim buraya yazdım....bunun hedefi 4.20 dedim...3 veya 4 yıl dedim....4 yılda geldi....BU BURAYA GELİRKEN...DİPTE KALAN NE İDİ....FAİZDİ...dipti o...demekki....bunu durdurmak üçün tek çare var FAİZİ YÜKSELTMEK....öyleyse yegen...SEN ARTIK ONDA OLMALISIN...sürü ise dolarda....

biz koyun muyuz olummm....akıllı ol lem....herkes gider MERSİNE....kuzu gider TERSİNE....

kuzunun meshur förmülü....burada amrikide USAGLAR BU FÖRMÜL VE BUNUNLA İLGİLİ YAZILARIMA BAYILIYORLAR....

förmül su....

FONKSİYON(kur,enflasyon,faiz,büyüme)=sıfırdır.....

parantezin içinde 4 şey var....o dört şeyden birini gıdıkladın mı....öbür üç şey KURESEN olur...kasınır...

turkiye....büyümeyi gıdıkladı....öbür üç şeyi kaşıntı tuttu....

matematik....KAPALI FONKSİYON......f(x,y,z,t)=sıfırdır....

burada t....büyümedir.....zamanı gösterir....

burada x....kurdur.....satınalma gücünü gösterir....

burada y.....enflasyondur....artan satınalma gücü....artan enflasyon veya tersini gösterir...

burada z.....faizdir....x ve y....kur ve enflasyon....faizi degiştirir....yani....f(x,y,z)= sıfırdır...her yeni NORMALde...misal....büyüme yuzde 4 se bu yıl...önümüzdeki yıl yuzde 8 olmussa...bu YENİ NORMAL dir....buna göre x,y,z hızla yeniden düzenlenmezse....KRİZ ÇIKAR.

BİR NEHİR....ve o nehirde akan SU dur ekonomi....SU durgunsa...sorun yoktur...SU ÇOGALMIŞSA(büyüme)....sel olur....SUYU cebine koyamazsın....SUYU durduramazsın....SEL OLMADAN SU...yollarını ve setlerini ayarlamıs olmalısın ki...SU AKSIN...bu setler ve yollar...kur...enflasyon...faiz ve büyümedir....TAYYİP BEY ve danışmanları suyu ceblerine kodular....su akıyor emme...cebleri sızdırıyor....

eeeee tayyip beyin danışmanları GRAFİC çi....onların bunnardan hubarı yokki...tayyip beyinde ossun...hepsini kovup...yerlerine bi tek beni koması yeterlidir...maasımda üstelik 1 dolar/yıldır....sözkonusu olan VETANDIR...bunda maas alınmaz.....ha ha ha

Yorum

• aliak
                    Katılımcı
                    • 18 Eylül 2013
                    • 70

teşekkürler sayın kuzu.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

efendim nööreecek incik....USAGLARDA TEMETTUYU ALDILAR.....

ALDILARDA....kaart feyzada....nööörecek bu kaardın hali....94 000 le ilgili bi question bu....

efenim mevzuuu ne idi....TURKİYE ALDIGI DIŞ KREDİYİ....betona ve demire gömmüştü....ŞİMDİ GÖMEBİLECEK Mİ....yooooo.....eeeeee....

YA ÇİMENTO SANAYİİİ...dasss ve torpag ula....yoooo......eeeeee....

Yorum

• BogAyv
                        Katılımcı
                        • 09 Aralık 2015
                        • 117

önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Kuzum,

Şimdi bu İtalyan akdeniz iklimli güzel insanların başına koaalisyonda anlaşan hükümet kurmaya yeter sayıda sandalyesi bulunan 2 partiden birine görev verileceğine sen git azınlık hükümeti kur diye Eski IMF ci abiye görev ver...Bu biryerden tanıdık geliyor.2001 Kemal Derviş.Acaba ons bunun kokusunumu aldı da düşüyor.Nede olsa bu ülke Dünyanın en büyük altın ve dünyanın en büyük bono stoğuna sahip.Ülkenin borcuna mı mahsup edecekler nedir.Bilemedim.

Birden aklıma takıldı

Saygılar hürmetler piğrim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• akıncı
                          Tecrübeli
                          • 24 Nisan 2018
                          • 616

sayın kuzu,

bes özel mesaj attım size eregly ile ilgili,

nihayet cevap verdiniz,

KOCO da bana demiştinizki,sabırlı ol,

ben bunu ögrenemedim,temettüyü almadan kagıdı sattım.

neolurdu satma deseydin.

neolurdu bu grafı iki hafta önce assaydın.

sana en sevdigin şeyi gönderiyorum.

keşke sabırlı olabilseydim.

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

emmi

önermen yanlış.

1. sistem kapalı değil.
                            2. homojen denklem yazmışsın. denklem homojen değil. her an eşitliğin sağ tarafına unhomojen bir zımbırtı gelebilir.

Yorum

• Misafir

,Türkiye (2/2). Enflasyon ve petrol fiyatları nedeniyle, şimdi ve Eylül ayına kadar keskin bir yükseliş projesi yapıyoruz ,,Türkiye (1/2). Amortisman ve petrol fiyatları Türkiye 'de yaz aylarında enflasyon sürecektir. ytd.

Yorum

• Misafir

ytd.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information