kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Hocam bence merkeze bağlı,
faizi gerçekten artırırsa dolar bir miktar aşağı gelir ki piyasa beklentisi bu yönde. bu durumda borsa bence çakılır 100bin altını görür, varlık fonu falan nerede tutabilirlerse artık.
faiz artırmazsa dolar fişekler, borsa ise bir miktar yükselir 115000 gibi olur.
Selamlar, sevgiler hocam.
Yorum
-
Bu sene "sell in May" çalışacak bence dışarıda.
Biz de bundan etkilenir ve 102 bin civarı seçimi karşılarız
diyorum.
Yorum
-
119.125 makuldur kuzum.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryeni anketimiz şu.....seçimin olacagı güne HANGİ ENDEKSLE GİRERİZ....
di haydi yazın....ben adım gibi biliyorum rakkamı.....
YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yorum
-
Önümüzdeki hafta perşembe akşamına kadar anormal bir durum olmazsa 4 ün altında girer, müteakip haftayı ve dolayısıyla ay sonunu 3,80-3,95 arası bir yerlerde kapatırsak biraz nefes alıcaz. Faiz çok büyük ihtimal oynamayacak, RTE kuru seçimden bitene kadar 3,90 nın üstünde istemeyecektir. Dolar düşünce tahminim 20-30 kuruşda akaryakıt kalemlerine indirim gelecektir önümüzdeki günlerde. Tcmb enflasyonuda aşağı revize edecektir, zaten Ramazan etkisiyle fiyatlar geri gelecek, yatay bir akışla Borsa en az 121, üstünü bilemem."Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
Henry Royce
Yorum
-
Düşüncem yönetime Akşenerin bir şekilde geçirileceği şeklinde. Duvara toslama işini birine ihale etmek zorundalar diye düşünüyorum. Bu sebeple eldeki bütün imkanları kullanarak doları 4 altında, bist100 ü de rekorla seçim sonuna taşıyacaklar düşüncesindeyim. Malum şöförün değişmesi bizim acı sonumuzu değiştirmeyecek. Arkadan çıkıp biz ülkeyi sağlam teslim ettik, bakın kriz çıkardılar diyecek bir yöneticimiz var ve buna şakşakçılık yapacak koyunlarımız ve medyamız var. Elini de taşın altına koymayacak. Sonrasında durmak yok, BOPa devam... Kürdistanın kapılarını yabancının açmasına gerek kalmaz
Yorum
-
RTE nin dolar kuru nun seviyesi ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum
Hatta dolar kurunun yükselmesi seçmende "RTE çok manyak iyi işler yaptığından batılılar amerika ve israel bu oyunu bozmak için doları yükseltiyor" şeklinde bir algı oluşturuyor..
O yüzden seçime dolar en tepelerde iken girersek şaşırmayacam..
2014 yerel seçimler 1.80 den 2.30 a gitmiş bir kurla girildi
2014 ağustos CB seçimleri yine kur 2.15 lerde idi
2015 haziran kur 2.60 larda idi
2015 kasım kur 2.90 larda idi
2017 referandum kur 3.70 lerde idi
hepsini de kazandı AK parti..
Kur 4.50 bile olsa seçim oylarına negatif değil pozitif yansır..
MB nın bu yüzden bir faiz artırımına gitmeyeceğini düşünüyorum..
Dolarda 4.0050 nin altına gelmeden 4.0750 nin üzerine gitmesinin nedeni de bu..
MB faiz artırmadığı anda da bir daha normal takvim dışında toplanması imkansız olduğu için kur uzaaarrrrr gider..
Asla müdahele gelmez..
Bu noktadan sonra para politikası yolu ile müdahele gelmeyeceğini düşünüyorum..
Müdahele fiziken kambiyo rejimi şu bu üzerinden olacaktır..
Haa borsa bu süreçte yükselede bilir..
Zaten 2 kağıdı aldın mı yükseliyor..
Diğer bazı kağıtlarda patronlar boğazına kadar maldalar..Onlarda zaten satacak kimse olmadığında ötürü..
Maliyet 2 tahta 20 tl olup da satmaya başlarsa anca kar yazar
Maliyet 2 tahta 4 iken satmaya başlasa 1.5 ortalama ile anca satabilir..
O bile zor..
Yorum
-
Meral Hanıma gelince..
RTE karşısında şansı sıfır..
Seçime girebilirse anca ilk turda seçilmesinin önüne geçebilir..
Anadolu gibi ataerkil topraklardan başkan olacak oy alma ihtimali sıfır..
Seçime girdi girmedi gerginliğinin ötesine geçemeyecek
Yorum
-
Seçime 4.30 ların üzernde bir kurla yaklaşıp 4.20 lerde dengelenmiş bir kurla girileceğini düşünüyorum.
Bu süreç boyunca RTE boyuna bu konuyu işleyip bana destek olun imajı çizebilir..
Seçimden sonra sonbahara kadar dolarda sakin bir seyir
Ardından küresel bir krizle beraber 5 tl lerin çok üstünü bekliyorum..
Bu yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir..
Yorum
-
Yorum