Mailimize Takilanlar...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MAGGGMA
    ...................
    • 12 Haziran 2007
    • 1375

Hayatinizda ilk ve tek olacak DIKKAT!!!!!
    Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çiplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Agustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştiginda en büyük göründügü gün olacak.
    27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
    Dünyanin iki ay'i varmiş gibi görünecek. Mars'in dünyaya bu kadar yakin geçecegi bir sonraki tarih 2287 yili. Bunu dostlarinizla paylaşin. Bugün hayatta olan hiçbir kimse bu olayi tekrar göremeyecek

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Hayatinizda ilk ve tek olacak DIKKAT!!!!!
      Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çiplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Agustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştiginda en büyük göründügü gün olacak.
      27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
      Dünyanin iki ay'i varmiş gibi görünecek. Mars'in dünyaya bu kadar yakin geçecegi bir sonraki tarih 2287 yili. Bunu dostlarinizla paylaşin. Bugün hayatta olan hiçbir kimse bu olayi tekrar göremeyecek
      inşallah , internete dalmayız. Biri yine hatırlatırsa sevinirim 27 Ağustos'ta...:36_1_13:
      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• MAGGGMA
        ...................
        • 12 Haziran 2007
        • 1375

H2 video-haber
        BELÇİKA'DA "TÜRK KÖYÜ" FAYMONVİLLE'DE KARNAVAL
        Belçika'daki "Türk Köyü" Faymonville'de karnaval bu yıl da coşkulu geçti.

Kendilerini asırlardır "Türk" olarak adlandıran Belçikalı köylüler, geleneksel olarak Türk giysi ve bayraklarıyla karnaval korteji oluştururken, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen "gerçek Türkler" de karnaval etkinliklerini izledi. Belçika'nın Arden dağları bölgesinde, ülkenin ücra köşelerinden birinde bulunan, birkaç yüz insanın yaşadığı "Faymonville" isimli köyün meydanında, Belçika ve Valonya bayrakları yanında Türk bayrağı da dalgalanıyor.

Köyün merkezinde, bugün kütüphane olarak kullanılan binanın girişinde, mermer üzerine oyulmuş ay yıldız görüntüleri; binanın içinde ise camlara işlenmiş Türk bayrağı motifleri dikkat çekiyor. Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türk'ün yaşamadığını belirten köylüler, kendilerine asırlardır "Türkler" dendiğini, "Türk Köyü"nün insanları olduklarını söylüyor, kendilerini "Faymonville Türkleri" olarak tanıtıyorlar.

RİVAYETLER
        Faymonville köylülerine "Türk" denilmesi ve Türk bayrağının bu köyün sembolü olması çeşitli rivayetlerle izah ediliyor. Bazı köylüler, bu geleneğin 8. yüzyıldan kaldığını savunuyorlar. En yaygın rivayete göre, 16. ve 17. yüzyıllarda, Avrupa'da Türk işgalinden zarar görenlere yardım için para toplanırken, Faymonville köylüleri bu parayı vermeyi reddettiler ve bu nedenle "Hristiyanlık aleminin düşmanı ve Türklerin dostu" ilan edildiler. O zamanlar "herkese korku veren" "Türk" ismini alan köylüler, kendilerini cezalandıran Liege Prensi'ni iyice kızdırmak için kilise çanlarını susturup, dua çağrısını ezan taklidi seslerle yapmaya başladılar.

Faymonville köylülerinin, Haçlı Seferleri'ne katılmayı ve Türklere karşı savaşmayı reddettikleri için "Türk" olarak adlandırıldıkları da rivayetler arasında bulunuyor. Yaşlı köylüler, "Türk olarak adlandırılmanın yararını İkinci Dünya Savaşı'nda gördük" diyor ve Belçika'yı işgal eden nazi ordularının her yeri yağmalarken, Türk bayrağını ve ay yıldızlı amblemleri gördükleri bu köye hiç zarar vermediklerini anlatıyorlar. Faymonville'in "Turkania" isimli futbol kulübü, maçlarına her zaman Türk bayrakları eşliğinde çıkıyor ve kulübün ambleminde de bu bayrak yer alıyor.

Belçika'daki köylerde, kasabalarda insanlar her karnavalda çeşitli kıyafetlere bürünüyor, her yıl bu kıyafetlerin temasını değiştiriyor. Faymonville Türkleri ise tema değiştirmiyor, sadece olanakları çerçevesinde kıyafetlerini yenilemeye çalışıyor. Faymonville köylüleri, Türkiye'yi ve Türkleri daha iyi tanımak arzularını yıllardır dile getirirken, karnavallarına Türk diplomatları ve dernekleri de davet ediyor, uzun yıllardır yanıtsız kalan "ciddi temas arayışını" sürdürüyor. Belçika'da ve komşu ülkelerde yaşayan Türkler, bu yıl da Faymonville karnavalını izlemek için bölgeye geldiler ve ellerindeki Türk bayrak ve sembolleriyle köy kortejine eşlik ettiler.

Yorum

• MAGGGMA
          ...................
          • 12 Haziran 2007
          • 1375

Yorum

• MAGGGMA
            ...................
            • 12 Haziran 2007
            • 1375

Yorum

• MAGGGMA
              ...................
              • 12 Haziran 2007
              • 1375

Yorum

• MAGGGMA
                ...................
                • 12 Haziran 2007
                • 1375

Banka Diyaloglari

> > - İyi Günler Ben Nazlı Nasıl Yardımcı Olabilirim.
                > > - Kredi Kartım Ne zaman Gelir Bankadan vermiyorlar eve gelecekmiş...
                > > - World Kart mı ?
                > > - Evet...
                > > - İsminiz Nedir ?
                > > - Haluk Saygın...
                > > - Ne zaman Başvurdunuz ?
                > > - Ben başvurmadım...
                > > - Başvurmadıysanız neyini soruyorsunuz beyefendi...
                > > - Televizyonda Gelin size de World Kart Verelim diyorsununz ya....
                > > - Beyefendi başvurmadan Kart Verilir mi Hiç !!??
                > > - Öyle desene be kardesim......bu reklamlar çok üç kağıtçı....
                > > ----------------------------------------------------------------------------
                > > --------------------------------------------------------

> > - İyi Günler Ben Yeşim Nasıl Yardımcı Olabilirim...
                > > - Hörmetler Akbank'ın telefonunu verir misiniz ???
                > > - Beyeefndi Burası Yapkredi... 118 değil...
                > > - Allah Allah... biz bilmiyor muyuz ... İkiniz de bankasınız işte...
                > > Ölürmüsün bi yardımcı olsan...
                > > - Bilmiyorum telefonu beyefendi...
                > > - Bilen biri vardır bir sor bakalım yanındakilere...
                > > - kimse bilmiyor beyefendi...
                > > - Ne zaman sordunda cevap veriyorsun....
                > > ----------------------------------------------------------------------------

> > - İyi Günler Ben Melek Nasıl Yardımcı Olabilirim...
                > > - Pınar hanım Orada mı ???
                > > - Yok, su anda... Ben nasıl yardımcı olabilirim ??
                > > - Yok.. bana Pınar hanım lazım...
                > > - Bankayla ilgili değil mi ?
                > > - Yok.. Başka bisey soracaktım...
                > > - Burada sadece bankacılık hizmeti verilir... Tanıyorsanız cebinden
                > > arayın...
                > > - Sende var mı cebi ?
                > > - Hayır yok...
                > > - Valla bul şunu be.... Peki, çıktığı biri var mı ? Biliyor musun ?
                > > Telefon Kapatılır...

> > - İyi Günler Ben Sedef Nasıl Yardımcı Olabilirim...
                > > - Kaç Para ?
                > > - Pardon ????
                > > - Borcum... Kaç para kardesim ???
                > > - Beyefendi, Siz kimsiniz ???
                > > - ..... ********leri ................ günde 10 sefer arıyorsunuz borcu
                > > ne zaman yatırıcan diye simdi de tanımıyormusunuz.
                > > - Beyefendi küfretmeyin günde binlerce insan arıyor nerden bileyim siz
                > > kimsiniz?
                > > - Selim Yurd... Ben...
                > > - Kayıtlarınıza Ulaşıcam bi saniye Evet 1350 lira 80 yeni kuruş borcunuz
                > > var...
                > > - Bu mu yani olay ??? Koca banka ben Parayı verince rahatlaycak mı ?
                > > - Beyefendi... Bu bir borç ve gecikmiş bir borç ödemeniz gerekir...
                > > - Ben de biliyorum onun için aradım iste. Adamı hasta ettiniz be..10
                > > gündür.. Neyse Yolla Birini Alsın Parayı..
                > > - Beyendi siz getireceksiniz parayı...
                > > - Ne demek yolla birini alsın parayı.. bir de orda sıra bekliycem...
                > > oldu be, dükkanımı kapatayım... Şubeden birini gönderin öyle ise... Bi
                > > de akıl veriyor... ben söyledim siz gelip almadınız .... Arayın
                > > benide isteyin parayı... Alırsınız Babayı...

> > - İyi Günler Ben Sinan Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
                > > - İyi günler Araba almak İstiyorum da..
                > > - Pardon..??? Haaa.. Kredi için mi Arıyorsunuz ?
                > > - Evet.. Araç Kredisi...
                > > - Faiz Oranlarını mı Öğrenmek İstiyorsunuz ??
                > > - Hem Onu, Hem de Kaç Para verirsiniz...
                > > - Alacağınız aracın Modeline göre değisir üstelik 0 km alıyorsanız,
                > > Arabayı satın alacağanız yer hallediyor bu islemleri...
                > > - Ya biz biyerden araba almıycaz arabamız var zaten...
                > > - Peki, neden öğrenmek isitiyorsunuz ?
                > > - Babam arabayı bana satıyormus gibi göstericek..sizden para alıcaz.
                > > Bi düğün muhabbeti varda ben çalısmıyorum bu yüzden tüketici kredisi
                > > alamıyorum. Biz size ara ara öderiz onu.
                > > - valla çok açık sözlüsünüz ama bu sekilde size kredi vermezler.araba
                > > kaç model ?
                > > - 92 kartal...
                > > - çok az kredi çıkar...
                > > - canım 2000 model pejo deriz...
                > > - Oldu, Oldu... Siz gidin hemen bir şubeye... bana anlattığınız gibi
                > > anlatın...
                > > - oldu iyi günler çok saolun...

> > geçen hafta yoğun bir günde Akbank Şubesinde yaşanan bir diyaloğ:
                > > 55-60 yaşlarında çek tahsili için bekleyen bir müşteriye kart pazarlamak
                > > isteyen stand görevlisi sorar
                > > - Bey efendi bakabilirmisiniz Axesiniz varmı acaba?
                > > müşteri omuz hizasından ters ters soru soran kıza bakar.....
                > > kız tekrar ısrarla sorar...
                > > -Axesiniz varmı acaba ?
                > > adam sinirli bir şekilde kıza bağırmaya başlar.
                > > - sana ne benim abdesimden.. abdesim vardır, yoktur..camiye mi geldik ?
                > > bankaya geldik
                > > der ve sinirli bir şekilde çıkar gider.

Yorum

• MAGGGMA
                  ...................
                  • 12 Haziran 2007
                  • 1375

Ne kadar şanssızım!'

Üzgün ve pısırık görünüşlü bir Adam barda tünemiş oturuyormuş. Önünde

Bir türlü içemediği bir içki bardağı, suratı asık.. O sırada barın

kapısı açılmış. İri yarı, külhanbeyi tavırlı bir Adam, sert adımlarla

barın tezgahına doğru yürümüş ve pısırık adamı iteleyerek tabureye

oturmuş. Hiç soru sormadan adamın önündeki içki kadehini alıp başına

dikmiş. Elinin tersiyle ağzını kuruladıktan sonra, 'Ne o, neden böyle

Surat asıyorsun, gemilerin mi battı?' diye sormuş. 'Sorma, ben çok

Talihsiz bir adamım' demiş pısırık. 'Neden?' diye sormuş Adam tekrar.

Şöyle cevaplamış pısırık, 'Bu sabah karımla kavga ettik, beni evden

Kovdu. O sinirle işe geç kaldım. Patronum zaten bahane arayıp

Duruyordu, beni işten attı. İşten çıktım, yolda yürürken araba çarptı.

Eve gideyim, belki karımla barışırız dedim, eve gittim ve karımı başka

Bir erkekle yatakta yakaladım. Bu kadarı da fazla artık dedim, kendimi

öldürmeye karar verdim. Tabancayla vuracaktım, silah tutukluk yaptı.

İple asmaya kalktım, ip koptu. Doğalgazla öleyim dedim, faturayı

ödemediğim için gaz kesikti. Eczaneden fare zehiri aldım, buraya

Geldim, içki bardağıma koydum. Onu da geldin sen içtin. Off.. Offfff...

Yorum

• MAGGGMA
                    ...................
                    • 12 Haziran 2007
                    • 1375

Sabirla Okuyunuz...

İRAN DEPREMİNİ BİLEN ADAM, İSTANBUL İÇİN TARİH BİÇTİ

17 Ağustos Marmara depremini önceden bilen deprem tahmincisi Mike Lee, dört ay önce gönderdiği mail'de şöyle demişti:

Güneş tutulmasından sonra, İran'da deprem bekliyorum. Ve dediği çıktı!

İki gün önce İran 6'lık bir depremle sarsıldı. Lee beklenen İstanbul depreminin ise 2008'de olacağını söylüyor

Mike Lee, depremle ilgili haberleri yakından takip edenler için artık tanıdık bir isim. Hawaii'nin Honolulu kentindeki Damien

Lisesi'nde din ve tarih öğretmenliği yapan Mike Lee (tam adıyla Michael Lee) bir yandan da depremleri önceden
                    tahmin edebilmek için çalışıyor.

On yıldır Ay, Güneş ve yıldızların konumlarını, kendi geliştirdiği hesaplama sistemiyle yorumlayarak deprem tahminleri yapıyor.
                    Tahminlerinin doğruluk oranı ise yüzde 60! Şimdiye kadar 1996 Peru depremini, 17 Ağustos 1999 Marmara depremini,
                    13 Ocak 2001 El Salvador, 28 Şubat 2001 Washington, 1 Mart 2001 Seattle ve 3 Şubat 2002 Afyon depremlerini önceden bilmişti.

Artık bu isabetli tahminleriyle en ünlü deprem tahmincileri arasında gösterilen Mike Lee ile ilk tanışmamız ise 1999 yılına rastlıyor.

DEPREMLERİ MAİL ATARAK BİLDİRDİ

1999'da, Aktüel Dergisi'nde çalışırken, 17 Ağustos Marmara depremini doğru şekilde tahmin ettiğini öğrendiğim Mike Lee ile
                    hemen bağlantı kurmuştum. O zamandan bu yana geçen yedi yıl boyunca da Mike Lee ile şahsen haberleşmeyi sürdürdüm.
                    Ocak 2002'de adresime gönderdiği mail'inde Mike Lee, bir ay sonra Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde büyük bir deprem
                    beklediğini, ayrıca Nisan ayında da yine Türkiye'de 5 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geleceğini söylüyordu.
                    Nitekim 3 Şubat 2002'de Afyon'da 5 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Hemen ardından da 4 Nisan 2002'de 4.7 büyüklüğündeki
                    Burdur depremi geldi. Depremlerin kesin yeri ve tam büyüklüğü konusunda küçük yanılgılar olsa da bu isabetli tahminleri o yıl
                    Aktüel'de önemli haberler olarak yer aldı.

Depremlerde Güneş tutulmalarının rolünün büyük olduğuna inanan Mike Lee ile son olarak da bundan dört ay önce, yani
                    Aralık 2005'te haberleştik. O zaman kendisine 2006'nın Mart ayı sonunda yaşanacak güneş tutulması sebebiyle Türkiye'de
                    bir deprem olup olmayacağı konusunda tahminlerini sordum.

Mike Lee'nin bana gönderdiği

9 Aralık 2005 tarihli mesajında söyledikleri aynen şöyleydi:

'29 Mart 2006'daki Güneş tutulmasının hemen ardından, 5-11 Nisan 2006 tarihlerinde İran'ın Abiz bölgesinde 6.8 büyüklüğünde
                    bir deprem bekliyorum.'

Ve Mike Lee'nin tahmini bir kez daha doğru çıktı. Çünkü, tıpkı dört ay önce şahsıma gönderdiği mail'de bildirdiği gibi,
                    Güneş tutulmasının hemen ardından, 31 Mart Cuma günü İran'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Görünen o ki, ünlü deprem tahmincisi, depremin tam yeri, tam tarihi ve tam büyüklüğü konusunda ufak sapmalar olsa da,
                    depremlerin pek çoğunu önceden bilmeyi başarıyor. Bu durumda beklenen büyük İstanbul depremi konusunda yaptığı
                    tahminleri de dikkate almak gerekiyor mu sizce?

Tutulmalar tetikliyor

MIKE Lee tutulmaların depremi tetiklediğine inanıyor. Tezine göre Güneş, Ay ve Dünya'nın aynı düzlemde sıralanışıyla ortaya
                    çıkan çekim gücü tektonik tabakaları, fayları, muhtelif katmanları ve magmayı etkiliyor. 2000 yıllık tutulmaların kaydını tutan Lee,
                    hesaplarını özel bir bilgisayar programıyla yapıyor. Mike Lee, deprem tahminlerini yayınladığı kişisel internet sitesini kapattı;
                    ancak çalışmalarını şimdi California Üniversitesi bünyesinde sürdürüyor.

İstanbul için tahmini 2008

İSTEĞİMİZ üzerine Mike Lee, yakın gelecekte olabilecek depremler konusunda en son tahminlerini de bize şu sözlerle bildirdi:
                    İran depremi Doğu Anadolu'yu etkileyebilir ama bu kesin değil. Ancak 2006 Nisan ve Ağustos aylarında Amerika'da iki büyük
                    deprem görünüyor. ABD'nin kuzeybatı kıyısındaki Oregon'da 23 - 27 Mart tarihleri arasında 7.0 büyüklüğünde bir deprem olacak.
                    25 - 29 Ağustos 2006 tarihleri arasında ise California'nın Santa Barbara bölgesinde 7.1 - 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekliyorum.

İstanbul depremi için en tehlikeli dönem ise 2008. 2008'de Marmara Denizi'nde 8.0 büyüklüğünde
                    bir deprem meydana gelecek. Bu depremi 3 - 13 Ağustos 2008, 4 - 14 Eylül 2008 ya da
                    21 - 31 Ocak 2009 tarihlerinden birinde bekliyorum.'

(akşam)

Önemli bir uyarı

DEPREMLERİN ZAMANININ BELİRLENMESİ MÜMKÜN GÖRÜLMESE DE UYANIK OLMAKTA
                    FAYDA VAR..

Lütfen TÜM TÜRKİYE'YE iletelim acil...cok cok ACIL!!!! DEPREM gelme olasiligi cok kuvvetlenmis 2-3 hafta icindeolacagini yabanci kaynaklar RAPORLAMIŞ DURUMDA. bunu dikkate almak zorundayiz
                    En azından önlemlerimizi almalıyız.. elbette kati sonuçları kimse istemez ama gö göre göre de kaybetmeyelim çok stresli endişe verici bir durum ama yakınlarımızı uyaralım lütfen çok önemli....

Alttaki linki tıklarsanız oradada ingilizce olarak veriyorlar..
                    DİKKATİNİZE

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                      Bağımlı
                      • 05 Temmuz 2007
                      • 1019

İRAN DEPREMİNİ BİLEN ADAM, İSTANBUL İÇİN TARİH BİÇTİ

17 Ağustos Marmara depremini önceden bilen deprem tahmincisi Mike Lee, dört ay önce gönderdiği mail'de şöyle demişti:

Güneş tutulmasından sonra, İran'da deprem bekliyorum. Ve dediği çıktı!

İki gün önce İran 6'lık bir depremle sarsıldı. Lee beklenen İstanbul depreminin ise 2008'de olacağını söylüyor
                      Teşekkürler sayın MAGGGMA. Sonuçta maile takılanlar olduğunu zaten biliyoruz ve İstanbulun %40 şansı varmış. Buna da şükür.

Yazım lütfen size ve yazdığınıza karşı değil, konu açılmışken bir bilgi de benden olsun manasında algılansın;

Bu tür haberlerin çıkmasının ve yayılmasının genel maksadının, en yaygın haberleşme aracı elektronik postaları kullanarak halk kitlesine ulaşmak olduğunu biliyoruz. Peki niçin?

Korku olabilir mi?

İnsanlar üzerinde korku yaratıp paranoya haline getirip sağlam toplum yapısını zedelemek. Konuyu fazla açmak istemiyorum ama son zamanlarda özellikle medyamızda gerçekleştirilen olaylar da bunlar değil mi? KENE olayı ikinci bir örnek. Ne kadar da tartışılabilir bir konu olsa da. Şimdi düşünün 2002 yılından beri keneden ölenlerin sayısı 131. Peki trafik kazalarında ölenlerin sayısını bir düşünseniz onlarla kıyaslasanız? Şunu basa basa yazıyorum. Elbetki önlemlerin alınması gerekir. Bunun için gerekli bilgiler yapılması gereken konular açıklanmalıdır. Fakat medyamızın yaptığı bunu paranoya haline getirmekten başka birşey değil. İnsanlar çimlere hatta evinin önüne oturmaya korkar hale geldi.

Konuyu dağıtmadan depremlere gelelim. Türkiye'de her yıl 3,5 - 5,2 arasında onlarca deprem olmaktadır. Dünya ülkelerinde ise keza aynı şekilde. Japonya ve Amerika'da neredeyse heryıl 6 üzeri depremler meydana gelmektedir.

Yüzyılımızın en etkin savaşının Psikolojik Savaş olduğunu ve bunun Türkiye ve Türk insanı üzerinde çok etkin kullanıldığını hatırlatmak isterim. "Tedbirini al, gerisini allaha bırak günün borsa ile şenlensin" sözünü de eklemek isterim.
                      :36_1_13:

Yorum

• MAGGGMA
                        ...................
                        • 12 Haziran 2007
                        • 1375

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Teşekkürler sayın MAGGGMA. Sonuçta maile takılanlar olduğunu zaten biliyoruz ve İstanbulun %40 şansı varmış. Buna da şükür.

Yazım lütfen size ve yazdığınıza karşı değil, konu açılmışken bir bilgi de benden olsun manasında algılansın;

Bu tür haberlerin çıkmasının ve yayılmasının genel maksadının, en yaygın haberleşme aracı elektronik postaları kullanarak halk kitlesine ulaşmak olduğunu biliyoruz. Peki niçin?

Korku olabilir mi?

İnsanlar üzerinde korku yaratıp paranoya haline getirip sağlam toplum yapısını zedelemek. Konuyu fazla açmak istemiyorum ama son zamanlarda özellikle medyamızda gerçekleştirilen olaylar da bunlar değil mi? KENE olayı ikinci bir örnek. Ne kadar da tartışılabilir bir konu olsa da. Şimdi düşünün 2002 yılında beri keneden ölenlerin sayısı 131. Peki trafik kazalarında ölenlerin sayısını bir düşünseniz onlarla kıyaslasanız? Şunu basa basa yazıyorum. Elbetki önlemlerin alınması gerekir. Bunun için gerekli bilgiler yapılması gereken konular açıklanmalıdır. Fakat medyamızın yaptığı bunu paranoya haline getirmekten başka birşey değil. İnsanlar çimlere hatta evinin önüne oturmaya korkar hale geldi.

Konuyu dağıtmadan depremlere gelelim. Türkiye'de her yıl 3,5 - 5,2 arasında onlarca deprem olmaktadır. Dünya ülkelerinde ise keza aynı şekilde. Japonya ve Amerika'da neredeyse heryıl 6 üzeri depremler meydana gelmektedir.

Yüzyılımızın en etkin savaşının Psikolojik Savaş olduğunu ve bunun Türkiye ve Türk insanı üzerinde çok etkin kullanıldığını hatırlatmak isterim. "Tedbirini al, gerisini allaha bırak günün borsa ile şenlensin" sözünü de eklemek isterim.
                        :36_1_13:
                        Alınabilecek tedbir varsa alırız,gerisi hikaye zaten.Bakalım ilk aralığa girdikAllah muhafazaa...

Yorum

• ÇAKAL
                          Ağa'nın Adamı
                          • 27 Haziran 2007
                          • 2545

İstanbul depremi için en tehlikeli dönem ise 2008. 2008'de Marmara Denizi'nde 8.0 büyüklüğünde
                          bir deprem meydana gelecek. Bu depremi 3 - 13 Ağustos 2008, 4 - 14 Eylül 2008 ya da
                          21 - 31 Ocak 2009 tarihlerinden birinde bekliyorum.'

(akşam)
                          İşimiz Allah'a kaldı.Rabbim bize acısın.
                          İstanbul'un tüm semtlerini az çok biliyorum ve daha önceki büyük depremi yaşayan binaların bu denli büyük depremi kaldıracaklarını sanmıyorum.
                          Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                          Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• can81
                            Seyirci Üye
                            • 08 Haziran 2008
                            • 62

MAGGGMA´isimli üyeden Alıntı
                            21 - 31 Ocak 2009 tarihlerinden birinde bekliyorum

İstanbul'un tüm semtlerini az çok biliyorum ve daha önceki büyük depremi yaşayan binaların bu denli büyük depremi kaldıracaklarını sanmıyorum.

Arkadaşlar tabiki önlem alınması gerekiyor.Alınmalıda.Yanlız bu bilim adamını kınıyorum...Kımse depremın nezaman olacagını bilemez.hele gün veremez..Ben 17 ağustos ve 12 kasım depremlerini yaşayan ailemden ve yakınlarım dan sevdiklerini kaybeden bir kardeşiniz olarak Rabbimden din dil ırk ayırmadan hiç bir yere deprem felaketi vermesin diyorum....Allah bu acıları bizlere birdaha yaşatmasın.Bu felaketleri yaşayan insanların ömründen 3-5 sene gider arkadaşlar.ne hayat kalır ne psikoloji.Keşke bu haberi bu gece görmeseydım....
                            Ama şuda bir gercek Öldürmeyen yaradan öldürmüyor.Arkadaşlar güvenmediğiniz evlerde lütfen oturmayın....Hepiniz Alalaha emanet olun.

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
                              Bağımlı
                              • 05 Temmuz 2007
                              • 1019

can81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar tabiki önlem alınması gerekiyor.Alınmalıda.Yanlız bu bilim adamını kınıyorum...Kımse depremın nezaman olacagını bilemez.hele gün veremez..Ben 17 ağustos ve 12 kasım depremlerini yaşayan ailemden ve yakınlarım dan sevdiklerini kaybeden bir kardeşiniz olarak Rabbimden din dil ırk ayırmadan hiç bir yere deprem felaketi vermesin diyorum....Allah bu acıları bizlere birdaha yaşatmasın.Bu felaketleri yaşayan insanların ömründen 3-5 sene gider arkadaşlar.ne hayat kalır ne psikoloji.Keşke bu haberi bu gece görmeseydım....
                              Ama şuda bir gercek Öldürmeyen yaradan öldürmüyor.Arkadaşlar güvenmediğiniz evlerde lütfen oturmayın....Hepiniz Alalaha emanet olun.
                              Allahtan ölenlere rahmet geride kalanlara ise sağlıklı bir hayat dilemekten başka birşey gelmez elimizden. Önemli olan elimizde olanlara zarar gelmesin diye tedbir almak bunu düşünmek, önemli olan hayata bağlanmak değil mi sn. can81? Hayat her şekilde devam ediyor. Biz olsak ta olmasakta. Önemli olan hayatı nasıl yaşadığımız.

Yorum

• can81
                                Seyirci Üye
                                • 08 Haziran 2008
                                • 62

Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Allahtan ölenlere rahmet geride kalanlara ise sağlıklı bir hayat dilemekten başka birşey gelmez elimizden. Önemli olan elimizde olanlara zarar gelmesin diye tedbir almak bunu düşünmek, önemli olan hayata bağlanmak değil mi sn. can81? Hayat her şekilde devam ediyor. Biz olsak ta olmasakta. Önemli olan hayatı nasıl yaşadığımız.
                                Murat hocam sagolasın.hayat devam ediyor.İnan çok şeyi kaybettim ama umudumu kaybetmedim....Rabbime herzaman şükrediyorum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information