ZOREN Zorlu Enerji

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ertanay59
    Yeni Üye
    • 20 Haziran 2007
    • 17

zoren

VESTEL in uzun vadeli grafiğine bakarsanız 95 yılında 1 yıllık dörtgen formasyonu yaptığını görürsünüz ve onu yukarı yönde kırıncada nerelere ulaştığı ortadadır,bunu niçin yazdım* açın ZOREN in grafiğini 4 yıllık dörtgen formasyonunu görürsünüz[hafif aşağı meyilli] şimdi 1yıllık formasyonu ve 4 yıllık formasyonu kıyaslayın ve ZOREN in geleceğini düşünün, herkeze bol kazançlar. bu yazdıklarım yatırım tafsiyesi değildir
    yazdıklarım tavsiye olarak algılanmamalıdır

Yorum

• ertanay59
      Yeni Üye
      • 20 Haziran 2007
      • 17

zoren

ertanay59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      VESTEL in uzun vadeli grafiğine bakarsanız 95 yılında 1 yıllık dörtgen formasyonu yaptığını görürsünüz ve onu yukarı yönde kırıncada nerelere ulaştığı ortadadır,bunu niçin yazdım* açın ZOREN in grafiğini 4 yıllık dörtgen formasyonunu görürsünüz[hafif aşağı meyilli] şimdi 1yıllık formasyonu ve 4 yıllık formasyonu kıyaslayın ve ZOREN in geleceğini düşünün, herkeze bol kazançlar. bu yazdıklarım yatırım tafsiyesi değildir
      ZOREN hakkında başka teknik görüşü olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim, ayrıca benim düşüncem hakkındaki görüşleriniz*

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

ZOREN hakkında başka teknik görüşü olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim, ayrıca benim düşüncem hakkındaki görüşleriniz*
        Teknik analizini eklemeye çalışacağım. Aslında söylecek tek söz var zorlu nun tüm kağıtlarından para kazanmak sabır ister o da ya tutarsa ..
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• ertanay59
          Yeni Üye
          • 20 Haziran 2007
          • 17

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Teknik analizini eklemeye çalışacağım. Aslında söylecek tek söz var zorlu nun tüm kağıtlarından para kazanmak sabır ister o da ya tutarsa ..
          üstat,sabrın son nokasında olduğumuzu düşünüyorum.4 yıllık yatay kanal sabırsızları silkeledi zaten. SAYGILAR

Yorum

• ÇAKAL
            Ağa'nın Adamı
            • 27 Haziran 2007
            • 2545

Yeni yılda doğalgaza iki aşamalı % 14 zam gelecek

OLCAY AYDİLEK

Doğalgaza yüzde 14 artış öngören BOTAŞ, zammı iki dilimde yapmayı planlıyor. Zammın yüzde 6-7'lik dilimi 1 Ocak'ta kalan kısmı dolar ve petrol fiyatına bağlı olarak şubat ya da martta gündeme gelecek..
            http://www.sabah.com.tr/haber,BE5BC0...470182A85.html
            Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
            Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ertanay59
              Yeni Üye
              • 20 Haziran 2007
              • 17

anlaşılan enerji hisseleriyle ilgili yazıklarım ciddiye alınmadı. öyleyse bendende bukadar,

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

***zoren*** Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.s.`nden Gelen Yazi:
                Aciklanacak Ozel Durum: Zorlu Enerji Grubu Bunyesinde Bulunan Ve Zorlu Enerji
                Elektrik Uretim A.s.`nin % 80 Oraninda Hissedari Oldugu Rotor Elektrik Uretim
                A.s.`nin Sahibi Oldugu Lisans Kapsaminda, Osmaniye Ili, Bahce Ilcesinde Insa
                Edecegi 135 Mw Gucundeki Ruzgar Tarlasi Projesi Ile Ilgili Olarak Hazine
                Mustesarligi`na Yapmis Oldugu Yatirim Tesvik Basvurusu Ile Ilgili Aciklamamiz.
                Zorlu Enerji Grubu Bunyesinde Bulunan Ve Zorlu Enerji Elektrik Ureitm A.s.`nin
                % 80 Oraninda Hissedari Oldugu Rotor Enerji Uretim A.s., Yapacagi Ruzgar
                Enerjisine Dayali Elektrik Uretim Tesisleri Projelendime Ve Insa Etme
                Yatirimlari Kapsaminda Osmaniye Ili, Bahce Ilcesinde 135 Mw Kurulu Guce Sahip
                Olacak Sekilde Insa Edilecek Olan Ruzgar Tarlasi Icim Yatirim Tesviki Almak
                Amaci Ile Hazine Mustesarligi`na Basvurmus, Mustesarlik Tarafindan Yapilan
                Degerlendirme Sonucunda Sozkonusu Basvurumuz Onaylanmis Ve 23 Ocak 2008 Tarihli
                Ve 88998 Sayili Yatirim Tesvik Belgesi Sirketimize Verilmistir. ***zoren***|

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

zoren havaya girdi birkez , çoşuyor yine..

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

***zoren*** Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.s.`nden Gelen Yazi:
                    Ozellestirme Idaresi Baskanliginin Ankara Elektrik Uretim A.s.`ye Ait 9 Adet
                    Santralin Ozellestirilmesi Ile Ilgili Olarak Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.s.
                    Ve Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.s.`nin Hissedari Oldugu Sirketlere Iliskin
                    Aciklamamiz. Ozellestirme Idaresi Baskanliginin Ankara Elektrik Uretim A.s.`ye
                    Ait 9 Adet Santralin Ozellestirilmesi Ile Ilgili Olarak 22 Subat 2008 Tarihinde
                    Yapmis Oldugu Kapali Zarf Usulu Teklif Toplama Yontemiyle Yapilan Ihaleye
                    Sirketimiz Zorlu Enerji Elektrik Uretim A.s. Istirak Etmistir. ***zoren***|

Yorum

• ÇAKAL
                      Ağa'nın Adamı
                      • 27 Haziran 2007
                      • 2545

anlaşılan enerji hisseleriyle ilgili yazıklarım ciddiye alınmadı. öyleyse bendende bukadar,
                      Kimsenin ciddiye almama gibi bir lüksü yok kardeş.
                      Lâkin sevgili Simurg'un söylediği gibi söylenecek çok söz var aslında.Ama çok karıştırdılar çok.Adama yapılan onca hakeret.Şirkete yapılan telefonlu baskılar.SPK'ya toplu şikayetler.Ve 3.80 civarında vestele yapılan grup hareketi de işin tuzu biberi oldu.
                      Ama tülperde işinden bu noktalara gelmiş bir adamın arkasının boş olacağını düşünen yanılır.Yaptığı tüm hareketlerdeki rahatlığı da bunu gösteriyor.
                      Şu hali ile bile Türkiye'nin 4. zengini ki hisselerinin durumu ortada.
                      Sanırım AR-GE yasasının çıkmasını bekliyor.Hele vestel için.
                      Zoren'i anlatmaya bile gerek yok.Bekleyen çok iyi paralar kazanacak diye düşünüyorum.Ve bekliyoruz.

Yorum

• MAGGGMA
                        ...................
                        • 12 Haziran 2007
                        • 1375

Tül perdeyahu bir arkada biz bulamadıkki

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

Ankara elektrik ihalesine en yüksek teklif Zorlu'dan

Ankara elektrik ihalesine en yüksek teklif Zorlu'dan

05.03.2008 | Anadolu Ajansı | Haber

function f_showLinks (li) { try { f_display(li); } catch (e) { }}
                          Elektrik santrallerinin özelleştirilmesine dönük ihalede en yüksek teklifi 510 milyon dolarla Zorlu Enerji verdi.
                          Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen, elektrik santralleri özelleştirme ihalesi Ankara Hilton Oteli'nde yapıldı.
                          İhalede Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'ye ait Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy hidroelektrik santralleri ile Denizli jeotermal santralinin işletme hakkı verilmesi yöntemiyle, Engil Gaz Türbinleri santralinin ise satış yöntemiyle özelleştirilmesine dönük nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı.
                          Görüşmelerde ilk yazılı teklifte 312 milyon dolara ulaşılmasının ardından 7 elemeli turda ihaleye katılan 27 firmadan 14'ü elendi. Geriye kalan 13 firma ile 476 milyon dolar başlangıç tutarı ve 1 milyon dolar artırım aralığı ile açık artırma yapıldı. Zorlu Enerji, açık artırmanın 6'ıncı turunda verdiği 510 milyon dolarlık teklifle en yüksek teklifi veren firma oldu.
                          Açık artırmada 506 milyon dolarla Aşkale Çimento ikinci, Doğal-Dekar Enerji şirketi 504 milyon dolarla üçüncü oldu.
                          Zorlu Enerji şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan vazgeçmesi halinde sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradakilerle anlaşma imzalanabilecek.

Yorum

• MÜHENDİS

Zorlu Enerji şirketlerine 'petrol arama ruhsatı'

10.03.2008 - 11:13

Zorlu Petrogas ve Amity Oil, arama ruhsatı aldı
                            İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu bünyesinde yer alan, "Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş" ile "Amity Oil International Pty Ltd"nin petrol arama ruhsatı aldı.
                            Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin İMKB'ye yaptığı açıklamada, Zorlu Petrogas Petrol Gaz ve Petrokimya Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından İzmir ve Muğla bölgeleri, Amity Oil International Pty Ltd. tarafından Adana bölgesi için Petrol İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan ruhsat başvurularının kabul edildiği belirtildi.

Yorum

• ÇAKAL
                              Ağa'nın Adamı
                              • 27 Haziran 2007
                              • 2545

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Tül perdeyahu bir arkada biz bulamadıkki
                              Ampülü de avatar yapmışsın ama demekki farkedemediler.

Yorum

• ÇAKAL
                                Ağa'nın Adamı
                                • 27 Haziran 2007
                                • 2545

Kutman’ın şansı bu kez tutacak mı?

2 milyar dolar beklenen satışta 1.61 milyar dolar fiyat çıkınca ‘İhale iptal olur mu?’ sorusu sorulmaya başlandı. Kazanan Global’in ihalelerde şansı hiç tutmuyor.

GLOBAL YATIRIM’I SATAMADI:

Kutman’In İtalya’nın üçüncü büyük bankası olan Sanpaolo IMI Grup’la işbirliğinde de işler yolunda gitmeti. Global Yatırım Holding, Global Menkul Değerler’in yüzde 20’sinin İtalyan Banca IMI’ye satışı için 2005 yılının haziranında niyet mektubu imzalandı ve hisse devri aynı yılın kasım ayında gerçekleşti. 2007 yılına gelindiğinde yüzde 20’lik Global Menkul hissesine ek olarak yüzde 70.1’inin IMI’ye satışı için görüşmeler başladı. Fakat 2007 yılının ekim ayında işler tam tersine döndü. Global Yatırım Holding, İtalyan Banca IMI’nin daha önce elinde bulundurduğu yüzde 20’lik Global Menkul hissesine ek olarak yüzde 70.1’ni almak konusunda yapılan ön anlaşmanın devamı için gereken adımların alıcı tarafından atılmaması üzerine Banca IMI’nin elindeki mevcut yüzde 20’yi de geri alarak kendi payını yüzde 99.99’a çıkardı.

İZMİR LİMANI SORUNLU:

ÖİB tarafından Temmuz 2007’de satışa çıkartılan İzmir Limanı’nı 1 milyar 275 milyon dolarlık teklifle, Global, Uzakdoğulu ortağı Hutchison ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bir girişimi olan EİB ortaklığı kazandı. Satış Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. Ancak Liman-İş’in açtığı davada Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. İhalenin geleceğini ana karar belirleyecek.

GALATAPORT’TA HAYAL KIRIKLIĞI:

Global, İsrailli ortağı Sami Ofer’le birlikte Galataport olarak bilinen Karaköy Kuruvaziyer Limanı işletmesi ve çevre düzenlemesi projesini kazandı. Eylül 2005’te yapılan ihaleyi 3.5 milyar Euro’luk (bugünkü pariteyle 5.3 milyar dolar) teklifle kazanan Global-Ofer ortaklığının 49 yıl vadeye uzanan ve ilk yıllarda tahsilat miktarı çok düşük olan ödeme planı (4 yılda sadece 3.5 milyon Euro) tepki çekince ihale iptal edildi.

Tüpraş’ta sorun bitmek bilmedi

Mehmet Kutman’ın şirketi Global Yatırım’ın aracılık ettiği Özelleştirme İdaresi’nin ortağı İsrailli işadamı Sami Ofer’e İMKB Toptan Satışlar Pazarı’nda, Tüpraş’ın yüzde 14.76’lık hissesinin satışında da büyük sorun yaşanmıştı. Tüpraş’ın blok satışı sonrasında daha önce satılan yüzde 14.76’lık hissenin ucuza gittiği eleştirileri yapılmış, Ankara 12’nci İdare Mahkemesi de Mayıs 2006’da satışı iptal etmişti.

BOMONTİ’DE SATIŞ İPTAL:

YaTIrIm’a bağlı Pera GYO 2006 yılında düzenlenen ihalede İstanbul’daki Bomonti Bira Fabrikası’nın üst kullanım hakkını 12.7 milyon YTL’lik teklifle kazandı. İhaleyi yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı daha sonra fiyatı düşük bularak satışı iptal etti. Düzenlenen ikinci ihaleyi İbrahim Çeçen’e ait IC Antbel 60 milyon 750 bin YTL’lik teklifiyle kazandı.

15.03.2008

Yorum

Working...
                                X

Debug Information