TIRE Tire Kutsan

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-TİRE KUTSAN

Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kağıt Sanayi A.Ş.’nin
    30.03.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
    “Şirketimizin 30.03.2009 tarihli 2008 Yılı Olağan Genel Kurulu
    yapılmıştır. Söz konusu Genel Kurulda Sermaye artışı hususunda Genel
    Kurula gündem dışı bilgi verilmiştir. Gündem maddelerinin
    görüşülmesine geçilmiştir.
    1. Gündemin Şirketin 2008 yılına ait faaliyet ve hesapları
    hakkında Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun ve İç Denetçiler Raporunun
    okunması, müzakeresi ve onaylanması başlıklı 3. maddesi gereği
    Faaliyet Raporu ile İç Denetçi Raporu okunmuş ve müzakere edilmiştir.
    Oylamaya geçmeden önce QVT vekili ile Sinan Kalpakçıoğlu söz alarak
    ayrıntıları işbu bildirim ekinde yer alan Tutanakta yer alan
    sebeplerle "Özel Denetçi" atanmasını talep etmişlerdir. Genel Kurul,
    Şirketin daha fazla zarar görmemesi için Özel denetçi tayn talebini
    kabul ettiğini bildirmiştir. Bu kez QVT vekili Özel Denetçi'nin
    mahkeme tarafından atanmasını talep etmiştir. Yapılan oylama sonucu
    Özel Denetçi'nin mahkeme tarafından atanması talebi red edilmiştir.
    Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve iç denetim faaliyet raporu özel
    denetçi raporunun Genel Kurula sunulmasına kadar ertelenmesi
    3.057.036,691 oyla kabul edilmiştir.
    2. Gündemin 4. Maddesi Bağımsız Dış Denetim Şirketi DRT Bağımsız
    Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ("Deloitte") Raporu
    Bağımsız Denetçi Sayın Burç Seven tarafından okundu.
    QVT vekili ve Sinan Kalpakçıoğlu söz alarak Tutanakta ayrıntıları
    yer alan sebeplerle Bağımsız Denetim Raporu ve ilişkili taraf
    işlemleri ile ilgili hususlarda ayrı bir özel denetçi atanmasını talep
    etmiştir. Bu maddeyle ilgili yapılan oylama neticesinde 2.118.415,691
    oyla özel denetçi raporunun genel kurulu sunuluncaya kadar ertelenmesi
    kabul edilmiştir.
    3. 2008 yılı Bilanço ve Kar Zarar Hesaplarının okunması,
    müzakeresi ve onaylanması ile ilgili Gündemin 5. maddesi, azlık talebi
    üzerine (936.821.000) 2008 Yılı Bilanço ve Kar Zarar Hesapları ve
    bununla ilgili gündemin Yönetim Kurulu’nun Şirketin 2008 hesap yılı
    sonu itibariyle dönem zararı bulunduğundan pay sahiplerine kar
    dağıtımı yapılmaması önerisinin görüşülmesi müzakeresi, onaylanmasına
    dair 6 2008 yılı içinde istifa ile görevleri sona eren Sayın Peter
    Josef Oswald ve Sayın Andrew Charles Wallis King’in Şirketin 2008 yılı
    faaliyetlerinden dolayı ibrası ile ilgili 7. Mevcut Yönetim Kurulu
    Üyelerinin Şirketin 2008 yılı faaliyetlerden dolayı ibrası ile ilgili
    8. mevcut Denetim Kurulu Üyelerinin Şirket’in 2008 yılı
    faaliyetlerinden dolayı ibrası ile ilgili 9. 2008 yılı içinde istifa
    ile görevleri sona eren Denetim Kurulu Üyeleri Sayın Nurettin Aliz,
    Sayın Ataman Yıldız ve Sayın Halas Gökoğlu’nun şirketin 2008 yılı
    faaliyetlerinden dolayı ibrası ile ilgili 10. Görev süreleri sona
    erecek mevcut Yönetim Kurulu Üyelerinin yeniden seçilmeleri veya
    değiştirilmeleri ve görev sürelerinin tespiti ile ilgili 11., Görev
    süreleri sona erecek mevcut Denetim Kurulu üyeleri D. Erkan Ateşli ve
    Güven Obalı’nın yeniden seçilmeleri veya değiştirilmeleri ve görev
    sürelerinin tespiti ile ilgili 12. Yönetim Kurulu Üyelerinin
    ücretlerinin tespiti 13. Denetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin
    tespiti ile ilgili 14. SPK Seri:X, No:22 Üçüncü kısım 6. madde hükmü
    gereği Yönetim Kurulu tarafından 1 yıllığına atanan Bağımsız Denetim
    şirketi DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik
    A.Ş.’nin (“Deloitte”) yeniden 1 yıllığına seçiminin Genel Kurul
    tarafından onaylanması ile ilgili 15. Yönetim Kurulu başkan ve
    üyelerine TTK 334 ve 355. maddelerinde anıları iş ve işlemleri ifa
    hususunda yetki verilmesi ile ilgili 16. maddeleri Genel Kurul
    tarafından denetçi raporu hazırlanana kadar ertelenmesine mevcutların
    oybirliği ile karar verilmiştir.”
    Genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.

İMKB

(31/03/2009 - 07:33:01)
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
      Çalışkan
      • 13 Şubat 2009
      • 1138

31.03.2009 - 22:50 - Ulusal Pazar Tire Kutsan

Tire Kutsan da Birleşme Fiyatı

Soru:Tire Kutsan da birleşme nasıl olacak? Hesaplama Viking kağıttaki gibi mi olacak?

Cevap:Tire Kutsan yüzde 152,8751 oranında bedelli sermaye artırımına gitti. Sermaye artırımı ile birlikte 39,5 milyon TL olan sermayesi 100 milyon TL’ye yükseldi.
      Sermayenin yükseltilen kısmını temsil eden hisseler, 30 Mart 2009 tarihinden itibaren “Yeni” sırasında işlem görmeye başladı. “Yeni” sırasında işlem görme nedeni ise bu hisselerin 2008 yılı kârından pay alma hakkının bulunmaması.
      İki ayrı sıradaki hisselerin birleşebilmesi için ya “Eski” sırasında işlem gören hisselerin 2008 yılı kâr payını almış olması yada almayacağının kesinleşmiş olması halinde söz konusu olabilecektir.
      Eğer “Eski” sırasında işlem gören hisselere kâr payı dağıtılacak ise birleşme kâr payının dağıtılmasının ardından gerçekleşecektir. Öte yandan kâr payı dağıtılmayacak ise bu halde konuyla ilgili olarak Genel Kurulun kâr payı dağıtılmayacağı yönündeki kararının ardından birleşme gerçekleşecektir.
      Birleşme sonrası fiyat; “Eski” sırasındaki hisselerin piyasa değeri ile “Yeni” sırasındaki hisselerin piyasa değerinin toplanarak hisse sayısına bölünmesi ile tespit edilecektir.
      Tire Kutsan halihazırda 2008 yılı faaliyetlerinde zarar açıklamış olması sebebiyle kâr payı dağıtması beklenmemekte. Bu nedenle Şirketin yapacağı Genel Kurul Toplantısının ardından birleşmenin gerçekleşmesi olasılığının yüksek olduğunu belirtmek isteriz.
      Şirketin 30 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı, azınlık hissedar QVT Fund temsilcisinin itirazı üzerine ertelendi. QVT Fund temsilcisi Şirketin faaliyetleri ile ilgili özel denetçi atanması ve onun raporunu sunmasından sonra genel kuruldaki gündem maddelerine geçilmesi yönündeki talebi kabul edilince toplantı ertelendi.

Yorum

• yagmur
        Kıdemli
        • 29 Nisan 2008
        • 4717

TIRE******ULKER*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz hissedarlarindan Mondi Packaging Corrugated B.V.'den gelen aciklamaya gore: Mondi Packaging Corrugated B.V. ortagi oldugu Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Tire Kutsan) sermayesinin artiril masindan dogan ruchan haklarini Ulker Biskuvi Sanayi A.S. ile arasindaki hisse satis sozlesmesine istinaden Mondi Packaging Corrugated B.V.'ye devredilmistir. Bu cercevede devralinan ruchan hakki paylari Tire Kutsan bedelli sermaye artisinda kullanilacaktir. ***TIRE******ULKER*** (01/04/2009 - 16:03:29)
        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

***TIRE******ULKER*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S.'nden gelen yazi: Sirketimiz hissedarlarindan Ulker Biskuvi Sanayi A.S., 2.277.596 TL nominal degerli halka acik, 1.609.736,61 TL nominal degerli halka kapali toplam 3.887.332,61 TL nominal degerli paylara tekabul eden Tire Kutsan ruchan haklarini yine Sirketimiz hissedar- larindan Mondi Packaging Corrugated B.V. 'ye devrettigini bildirmistir. ***TIRE******ULKER*** (01/04/2009 - 16:03:31)

Yorum

• filika
            Yeni üye
            • 10 Mart 2008
            • 2

Tire Kutsan Bedelli Sermaye Artırımı Sonrası

PEHLİVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            31.03.2009 - 22:50 - Ulusal Pazar Tire Kutsan

Tire Kutsan da Birleşme Fiyatı

Soru:Tire Kutsan da birleşme nasıl olacak? Hesaplama Viking kağıttaki gibi mi olacak?

Cevap:Tire Kutsan yüzde 152,8751 oranında bedelli sermaye artırımına gitti. Sermaye artırımı ile birlikte 39,5 milyon TL olan sermayesi 100 milyon TL’ye yükseldi.
            Sermayenin yükseltilen kısmını temsil eden hisseler, 30 Mart 2009 tarihinden itibaren “Yeni” sırasında işlem görmeye başladı. “Yeni” sırasında işlem görme nedeni ise bu hisselerin 2008 yılı kârından pay alma hakkının bulunmaması.
            İki ayrı sıradaki hisselerin birleşebilmesi için ya “Eski” sırasında işlem gören hisselerin 2008 yılı kâr payını almış olması yada almayacağının kesinleşmiş olması halinde söz konusu olabilecektir.
            Eğer “Eski” sırasında işlem gören hisselere kâr payı dağıtılacak ise birleşme kâr payının dağıtılmasının ardından gerçekleşecektir. Öte yandan kâr payı dağıtılmayacak ise bu halde konuyla ilgili olarak Genel Kurulun kâr payı dağıtılmayacağı yönündeki kararının ardından birleşme gerçekleşecektir.
            Birleşme sonrası fiyat; “Eski” sırasındaki hisselerin piyasa değeri ile “Yeni” sırasındaki hisselerin piyasa değerinin toplanarak hisse sayısına bölünmesi ile tespit edilecektir.
            Tire Kutsan halihazırda 2008 yılı faaliyetlerinde zarar açıklamış olması sebebiyle kâr payı dağıtması beklenmemekte. Bu nedenle Şirketin yapacağı Genel Kurul Toplantısının ardından birleşmenin gerçekleşmesi olasılığının yüksek olduğunu belirtmek isteriz.
            Şirketin 30 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı, azınlık hissedar QVT Fund temsilcisinin itirazı üzerine ertelendi. QVT Fund temsilcisi Şirketin faaliyetleri ile ilgili özel denetçi atanması ve onun raporunu sunmasından sonra genel kuruldaki gündem maddelerine geçilmesi yönündeki talebi kabul edilince toplantı ertelendi.
            Merhaba,

Birleşme sonrası fiyat; “Eski” sırasındaki hisselerin piyasa değeri ile “Yeni” sırasındaki hisselerin piyasa değerinin toplanarak hisse sayısına bölünmesi ile tespit edilecektir. Açıklamanızı biraz daha netleştirebilir misiniz?

1.Eski ve yeni hisse senetlerinin piyasa değerleri ve hisse sayıları nasıl hesaplanıyor ve nedir?
            2.Genel kurulda temettü verilmeyeceği kararı verileceği varsayımıyla bugünkü kapanış fiyatlarını baz alırsak şu anda işlem görmekte olan tire,tire y ve tire r tahtaları nasıl ve hangi fiyattan birleşecektir?

Şimdiden çok teşekkür ederim...

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen yazi: Konu: Bedelli sermaye artisina iliskin ruchan hakkinin devri ve kullanilmasi. Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Sirket) paysahibi olan QVT Fund LP, Sirket'in yapmis oldugu bedelli sermaye artisinda sahip oldugu 54.797 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini Ekspres Yatirim ve Menkul Degerler A.S.'ye devretmistir. QVT Fund LP, sahip oldugu 57.564 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini suresi icinde kullanacaktir. QVT Fund LP'nin geriye kalan hisselerine tekabul eden ruchan hakkini kullanip kullanmayacagi hususu su an icin belirsiz olup kullanilmasina karar verilmesi halinde bu durum kamuoyuna duyurulacaktir. ***TIRE*** (13/04/2009 - 08:54:57)

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen yazi: Konu: Bedelli sermaye artisina iliskin ruchan hakkinin kullanilmasi. Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Sirket) paysahibi olan QVT Fund LP, Sirket'in yapmis oldugu bedelli sermaye artisinda sahip oldugu 83.780 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini kullanmaya karar vermistir. QVT Fund LP'nin geriye kalan hisselerine tekabul eden ruchan hakkini kullanip kullanmayacagi hususu su an icin belirsiz olup kullanilmasina karar verilmesi halinde bu durum kamuoyuna duyurulacaktir. ***TIRE*** (15/04/2009 - 08:50:05)

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S.'nin Borsa Baskanligi tarafindan Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:VIII, No:54 sayili Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasina Iliskin Tebligi'nin "Olagandisi Fiyat ve Miktar Hareketleri" baslikli 17. maddesine istinaden ayni Teblig'in 21 ve 22. maddelerine gore istenen aciklamaya cevaben gonderdigi 15.04.2009 tarihli yazi asagiya cikarilmistir. Konu: Kamuya Aciklanmasi Gereken Ozel Durumlar Hakkinda. Ilgi: IMKB/4/GDD/133/99/262/03987 sayili Olagandisi Fiyat ve Miktar Hareketleri Hakkindaki 15.04.2009 tarihli yaziniz. Yukarida anilan ilgi yazinizda, Sermaye Piyasasi Kurulu Seri: VIII ve No: 54 sayili Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasina Iliskin Teblig'in 17. maddesine istinaden, Sirketimize ait hisse senetleri uzerinde gerceklesen olagandisi fiyat ve miktar hareketlerine iliskin olarak, henuz kamuya aciklanmamis ozel bir durumun olup olmadigi ile ilgili Mudurlugunuz Sirketimizden aciklama talep etmektedir. Sirketimiz, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: VIII ve No: 54 sayili Ozel Durumlarin Kamuya Aciklanmasina Iliskin Teblig'in 21. ve 22. maddeleri kapsaminda bulunan ve bunlara benzer tum hallere iliskin olarak, isbu hallerin vukuunu takiben derhal kamuya aciklama yapmaktayiz. Bu muvacehede aciklanmasi lazim gelipte, kamuya aciklanmamis hicbir bilgi bulunmamaktadir. ***TIRE*** (15/04/2009 - 16:07:11)

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen yazi: Konu: Bedelli sermaye artisina iliskin ruchan hakkinin devri ve kullanilmasi. Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Sirket) paysahibi olan QVT Fund LP, Sirket'in yapmis oldugu bedelli sermaye artisinda sahip oldugu 2.373 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini Ekspres Yatirim ve Menkul Degerler A.S.'ye devretmistir. QVT Fund LP, sahip oldugu 141.702 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini suresi icinde kullanacaktir. QVT Fund LP'nin geriye kalan hisselerine tekabul eden ruchan hakkini kullanip kullanmayacagi hususu su an icin belirsiz olup kullanilmasina karar verilmesi halinde bu durum kamuoyuna duyurulacaktir. ***TIRE*** (16/04/2009 - 08:50:27)

Yorum

• yagmur
                      Kıdemli
                      • 29 Nisan 2008
                      • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen yazi: Konu: Bedelli sermaye artisina iliskin ruchan hakkinin devri ve kullanilmasi. Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Sirket) paysahibi olan QVT Fund LP, Sirket'in yapmis oldugu bedelli sermaye artisinda sahip oldugu 349.296 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini kullanmaya karar vermistir. QVT Fund LP'nin geriye kalan hisselerine tekabul eden ruchan hakkini kullanip kulanmayacagi hususu su an icin belirsiz olup kullanilmasina karar verilmesi halinde bu durum kamuoyuna duyurulacaktir. ***TIRE*** (17/04/2009 - 08:51:25)

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen yazi: 16.04.2009 tarihinde Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. paylari ile ilgili olarak 3,039 fiyat araligindan 798.967 adet satis islemi ortakligimizca gerceklestirilmistir. Bu islemle birlikte Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. sermayesindeki paylarimiz 16.04.2009 tarihi itibariyle % 20 siniri altina dusmustur. ***TIRE*** (17/04/2009 - 14:35:55)

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit San. A.S.'nden gelen yazi: Sirketimizin 30 Mart 2009 tarihinde toplanan Genel Kurulu azinlik hissedarimiz QVT Fund LP'nin talebi ile ozel denetci tayinine ve ancak ozel denetcinin sirket tarafindan ismen tespit edilmesine ve gorevin sirket tarafindan ozel denetciye tevdiine karar vermistir. Bu karar vechile Yonetim Kurulumuz, tekliflerini sunan Sermaye Piyasasi Kurulu onayli bagimsiz denetim sirketlerinden Kapital Karden Bagimsiz Denetim ve Yeminli Mali Musavirlik A.S.'e ozel denetim gorevini tevdi etmistir. ***TIRE*** (17/04/2009 - 14:47:26)

Yorum

• stockbroker
                            Master
                            • 28 Temmuz 2008
                            • 4807

lahmacun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            merhaba,
                            benim de bir sorum olacak bu bedelli, ruchan isleriyle ilgili.
                            bende 1950 Tire Kutsan var. %153 artirim yapacaklar.
                            ben bedelliye katilacagim. simdi ben 1950 tane eski Tire hissem icin 2981 tane Tire ruchan hissesi satin aldim. 1950nin uzerinde alim yapabiliyor muyum anlamis degilim ama banka internet hesabindan alim yapmama izin verdi.
                            Ayrica anladigim kadariyla 2981ytl odeyip (1950 x %153 x 1 ytl), bedelli hisselerimi alacagim oyle degil mi? simdi elimde 1950 eski tire, 2931 ruchan tire var.
                            hesabimda da nakit olarak 2981ytl var bedelliler icin. dogru mu yaptigim?
                            yardim ederseniz sevinirim.
                            Sn. lahmacun,

Yazdığınızı okudum, bir daha okudum, geri dönüp bir kez daha okudum.
                            Ne yaptığınızı, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım.

Elinizde 1950 lot eski TIRE hissesi varken, %153 bedelli sermaye artırımı süreci başladıktan sonra hesabınızda otomatik olarak sermaye artışı nispetinde TIRE rühçan hakkı ortaya çıkmalıdır.(Satın aldım demişsiniz.)

Bu da yazdığınıza göre 2981 adet yapıyor.Hesabınızdaki her bir rüçhan kuponu için 1 TL bulundurup, (yani 2981 TL) aracı kurumunuza bedelli sermaye artırımına katılmak istediğinizi söylerseniz, yatırdığınız her
                            1 TL+1 rühçan kuponu, hesabınıza 1 lot TIRE yeni hisse olarak geçecektir.(Hisselerinizin bulunduğu aracı kurumu arayarak bedelli sermaye artırımına katılacağınızı mutlaka bildirin!)

Bedelli sermaye artırımına katılmadan önce 1950 lot eski TIRE hisseniz varken son durumda;

-1950 lot eski
                            -2981 lot yeni
                            TIRE hisseniz olacaktır.

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

***TIRE*** Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. ile ilgili olarak QVT Fund LP vekili Birturk Aydin'dan gelen 16.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Konu: Bedelli sermaye artisina iliskin ruchan hakkinin devri ve kullanilmasi. Tire Kutsan Oluklu Mukavva Kutu ve Kagit Sanayi A.S. (Sirket) paysahibi olan QVT Fund LP, Sirket'in yapmis oldugu bedelli sermaye artisinda sahip oldugu 2.387 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini Ekspres Yatirim ve Menkul Degerler A.S.'ye devretmistir.. QVT Fund LP sahip oldugu 1.629.053 TL nominal degerli paylara tekabul eden ruchan haklarini suresi icinde kullanacaktir. QVT Fund LP'nin geriye kalan hisselerine tekabul eden ruchan hakkini kullanip kulanmayacagi hususu su an icin belirsiz olup kullanilmasina karar verilmesi halinde bu durum kamuoyuna duyurulacaktir. ***TIRE*** (20/04/2009 - 08:50:16)

Yorum

• filika
                                Yeni üye
                                • 10 Mart 2008
                                • 2

Tire Kutsan Bedelli Sermaye Artışı

Sayın Stockbroker,Sayın Lahmacun,

Özür dileyerek söylemeliyim ki ben sorudan da cevaptan da birşey anlayamadım.Bunca yıldır borsadayım şu tire'nin bedelli sermaye artırımı muammasını hiç kavrayamadım.

Sayın Lahmacun sizin 1950 lot tireniz vardı ise sermaye artırımı sonrası hesabınızda 1950 lot Tire eski, 1950 lot da Tire ruchan olması gerekir.2981 lot ruchan olayına nasıl geldiniz anlayamadım.

Sayın stockbroker bedelli sermaye artırımı %152.875 olduğuna göre ruchanda 1 lot başına 1528.75 TL ödenerek bunlar Tire yeni hissesi haline dönüşmeyecekler mi?

Sayın Moderatör yağmur bu konuyla ilgili bir açıklama yapar mısınız?

Herkese bol kazançlar...
                                stockbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sn. lahmacun,

Yazdığınızı okudum, bir daha okudum, geri dönüp bir kez daha okudum.
                                Ne yaptığınızı, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadım.

Elinizde 1950 lot eski TIRE hissesi varken, %153 bedelli sermaye artırımı süreci başladıktan sonra hesabınızda otomatik olarak sermaye artışı nispetinde TIRE rühçan hakkı ortaya çıkmalıdır.(Satın aldım demişsiniz.)

Bu da yazdığınıza göre 2981 adet yapıyor.Hesabınızdaki her bir rüçhan kuponu için 1 TL bulundurup, (yani 2981 TL) aracı kurumunuza bedelli sermaye artırımına katılmak istediğinizi söylerseniz, yatırdığınız her
                                1 TL+1 rühçan kuponu, hesabınıza 1 lot TIRE yeni hisse olarak geçecektir.(Hisselerinizin bulunduğu aracı kurumu arayarak bedelli sermaye artırımına katılacağınızı mutlaka bildirin!)

Bedelli sermaye artırımına katılmadan önce 1950 lot eski TIRE hisseniz varken son durumda;

-1950 lot eski
                                -2981 lot yeni
                                TIRE hisseniz olacaktır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information