Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
kimse yok mu? bugün 2 68 den girdim hatamı ettik acaba
merhaba arkadaşlar ben bu sitede yeniyim tire hakkında sizlerden yardım bekliyorum bir arkadaşım aracılığıyla 1000lot tire aldım maliyet 10.000tl hisse bölündü şimdi malum 2.62 de hisseler arkadaşın portföyünde hisseleri benim portföyüme aktarmasını istedim bana tamam 1000lot göndereyim diyor bu bölünmeden dolayı hisse adette hiç artma olmadımı yanlış hatırlamıyorsam tire 7.80lerde bölündü kağıtlar birleşecek dedi ozaman eski bölündüğü rakamı bulur diyor bana pek inandırıcı gelmiyor beni aydınlatırsanız sevinirim bütün ky bol kazançlar dileğiyle
merhaba arkadaşlar ben bu sitede yeniyim tire hakkında sizlerden yardım bekliyorum bir arkadaşım aracılığıyla 1000lot tire aldım maliyet 10.000tl hisse bölündü şimdi malum 2.62 de hisseler arkadaşın portföyünde hisseleri benim portföyüme aktarmasını istedim bana tamam 1000lot göndereyim diyor bu bölünmeden dolayı hisse adette hiç artma olmadımı yanlış hatırlamıyorsam tire 7.80lerde bölündü kağıtlar birleşecek dedi ozaman eski bölündüğü rakamı bulur diyor bana pek inandırıcı gelmiyor beni aydınlatırsanız sevinirim bütün ky bol kazançlar dileğiyle
bölündügünde size aldıgınız lot kadar rüçhan hakkı verildi o rüchanları sattıysanız 1,30lardan 1,00 lere kadar satabilme imkanı tanıdı. satmayıpta kullandıysanız eger hisseleriniz 2500 civarında olması lazım yeni ve eski toplam tutar.her halükarda yanlışlık var arkadaşınızın hesabında. saygılar
"Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."
'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'
arkadaşım verdiğin bilgilere teşekkür ederim yanlız bana kesin sonuçlar lazım tahminiyle arkadaşıma yüklenemem benim bildiğim bedelli hakkımızı kullanmadık rüçhan nedir bilmiyorum bana lütfen kesin sonuç yazın bol kazançlar
arkadaşım verdiğin bilgilere teşekkür ederim yanlız bana kesin sonuçlar lazım tahminiyle arkadaşıma yüklenemem benim bildiğim bedelli hakkımızı kullanmadık rüçhan nedir bilmiyorum bana lütfen kesin sonuç yazın bol kazançlar
sonuçlar tahmini oluyor maalesef.. arkadaşınız rüçhan(bedelliye katılıp hisse oranını artırabilme hakkı için kupon)larınızı kullandımı kullanamdıysa sattımı satmadıysa size kastımı var? hepsi tahmini.. burada çözüm bulabileceginizi sanmıyorum bu konuya. arkadaşınızla beraber gideceksiniz aracı kurumuna yada bankasına aldıgınızdan bu yana olan ekstereleri isteyeceksiniz ve inceleyeceksiniz olay bu kadar basit.. yok kırmak istemem diyorsanız o zaman bahane bulun nasıl oluyor bende ögrenmek istiyorum şu dokümanlara bakalım olay nasıl gelişiyormuş bedelli denen şey eksterede nasıl takip edilebiliyormuş vs şekline bahaneler size ait artık yok çok can ciger arkadaşım diorsanız o nuda siz bilirsniz.hile hurdası yoksa zaten açık olur. yok size katakulle yapıp paranızı iç ediyorsa zaten öyle arkadaş size lazım degil.. her türlü hesabınızı kitabınızı saglam şekilde kontrol ediniz kanımca saygılar..
"Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."
'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'
sonuçlar tahmini oluyor maalesef.. arkadaşınız rüçhan(bedelliye katılıp hisse oranını artırabilme hakkı için kupon)larınızı kullandımı kullanamdıysa sattımı satmadıysa size kastımı var? hepsi tahmini.. burada çözüm bulabileceginizi sanmıyorum bu konuya. arkadaşınızla beraber gideceksiniz aracı kurumuna yada bankasına aldıgınızdan bu yana olan ekstereleri isteyeceksiniz ve inceleyeceksiniz olay bu kadar basit.. yok kırmak istemem diyorsanız o zaman bahane bulun nasıl oluyor bende ögrenmek istiyorum şu dokümanlara bakalım olay nasıl gelişiyormuş bedelli denen şey eksterede nasıl takip edilebiliyormuş vs şekline bahaneler size ait artık yok çok can ciger arkadaşım diorsanız o nuda siz bilirsniz.hile hurdası yoksa zaten açık olur. yok size katakulle yapıp paranızı iç ediyorsa zaten öyle arkadaş size lazım degil.. her türlü hesabınızı kitabınızı saglam şekilde kontrol ediniz kanımca saygılar..
arkadaşım doğru söylüyorsun da bu arkadaş istanbulda ben balıkesir ayvalıktayım aramızda çok mesafe var o yüzden banka kayıtlarını inceleyemiyorum bana söylediği sadece bedelliye katılmıyacağı eğer katılmadığını varsayarsak elimde şu an kaç lot tire olması gerekir onu öğrenmek istiyorum bu işi yapan bide borsa uzmanı saygılarımla bol kazançlar
Sermaye artışlarına katılmazsanız zarar etmiş olursunuz.
Bedelli hakkımızı kullanmadık diyorsunuz. O halde sizin elinizdeki lot sayısı aynıdır (1000 lot). Artmamıştır.
Oysa % 152.88 oranında bedelli arttırım yapılmış. Yani elinizde 1ooo adet var idi ise, şimdi 2528.8 lot olmalı.
bedellileri kaçtan kullandırdı ise o kadar da nakit yatırmanız gerekirdi.
Rüçhan hakkı kullanım süresi bitmiş.28.04 de.
Siz arkadaşınızdan hisselerinizi alın ve doğrudan şirket ile iletişime geçin. Derdinizi anlatın. Rüçhan hakkınızı kullanmak istediğinizi bildirin. Hiç vakit kaybetmeyin! Nasıl yaklaşırlar bilemiyorum.
Kolay gelsin!
[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]
Sermaye artışlarına katılmazsanız zarar etmiş olursunuz.
Bedelli hakkımızı kullanmadık diyorsunuz. O halde sizin elinizdeki lot sayısı aynıdır (1000 lot). Artmamıştır.
Oysa % 152.88 oranında bedelli arttırım yapılmış. Yani elinizde 1ooo adet var idi ise, şimdi 2528.8 lot olmalı.
bedellileri kaçtan kullandırdı ise o kadar da nakit yatırmanız gerekirdi.
Rüçhan hakkı kullanım süresi bitmiş.28.04 de.
Siz arkadaşınızdan hisselerinizi alın ve doğrudan şirket ile iletişime geçin. Derdinizi anlatın. Rüçhan hakkınızı kullanmak istediğinizi bildirin. Hiç vakit kaybetmeyin! Nasıl yaklaşırlar bilemiyorum.
Kolay gelsin!
arkadaşım vediğin bilgiler için teşekkür ederim elimizde bedellileri alacak paramız yoksa ana kağıdı satıp örneğin 500lot x3.0tl =1500tl kalan 500 lot artı 1500lot bedellliden =2000lot doğrumudur yani ben hiç para yatırmamış dahi olsam elimdeki lotlar 2000lot olması gerekir diye düşünüyorum bilmiyorum doğrumudur birde rüçhan hakkı nedir onuda açıklarsanız tire bölündükten sonra birde tire r çıkmıştı ortaya sonra birden kayboldu oneydi acaba onuda merak ettim saygılarımla K.Y.bol kazançlar
arkadaşım vediğin bilgiler için teşekkür ederim elimizde bedellileri alacak paramız yoksa ana kağıdı satıp örneğin 500lot x3.0tl =1500tl kalan 500 lot artı 1500lot bedellliden =2000lot doğrumudur yani ben hiç para yatırmamış dahi olsam elimdeki lotlar 2000lot olması gerekir diye düşünüyorum bilmiyorum doğrumudur birde rüçhan hakkı nedir onuda açıklarsanız tire bölündükten sonra birde tire r çıkmıştı ortaya sonra birden kayboldu oneydi acaba onuda merak ettim saygılarımla K.Y.bol kazançlar
Ama sizin dedikleriniz birbirinden farklı. Bir keresinde rüçhan haklarını kullanmadık dediniz. şimdi ise hisse sattık rüçhan hakkı için nakit elde ettik dediniz. ben karıştım şimdi.))
Olur tabii. Zaten borsada bedelli sermaye artışına gidecek hisselerde bir süre satış görülür. Bunun nedeni ise sizin değindiğinizdir. Yani rüçhan hakkı kullanımı için gerekli nakit temin etme amaçlı satışlardır.
Yanlız siz ne zaman sattınız bilmiyorum ki. bölünme öncesi mi sattınız 3.0 fiyat nedir? sonra mı sattınız? bölünme öncesi sattığınızı varsayıyorum , diğeri yapılacak en büyük hatadır çünkü.
Bir miktar hisse satıp nakit ihtiyacını karşılıyabilirsiniz. Bu doğru.
İşlemlerde r gördükleriniz rüçhan hakkı payıdır. Yani, bu hakkı kullanmayanlar var ise, o hisseler borsada satılır. Ör: diyelim ki hissedarlarına 1Tl den kullandırdığı rüçhan haklarını, borsada oluşan fiyattan satar.
ama bu tire için,Borsadaki rüçhan hakkı pazarı bitmiştir süre dolmuştur.
Kayıtlara görülenene göre sizin hakkınız yanmıştır ve her geçen saat sizin aleyhinizedir.
Normalde yanan bu haklarınız için bir hak iddia edmezsiniz. ama şirketlere giderseniz farklı yaklaşımda bulunabiliyorlar.
Her 2 durum içinde umarım açıklayıcı olabildim.
yine tekrarlıyorum kullanmadı iseniz, hakkınız yanmıştır. artık İMKB pazarında yapabilecek şeyiniz yoktur. doğrudan şirket ile iletişime geçin. ama süre fazla uzamamalı.
[COLOR=DarkSlateGray][SIZE=2]Düşmanlarınızı kötülemeyin,
onlar sizin eserinizdir[/SIZE].[/COLOR]
Ama sizin dedikleriniz birbirinden farklı. Bir keresinde rüçhan haklarını kullanmadık dediniz. şimdi ise hisse sattık rüçhan hakkı için nakit elde ettik dediniz. ben karıştım şimdi.))
Olur tabii. Zaten borsada bedelli sermaye artışına gidecek hisselerde bir süre satış görülür. Bunun nedeni ise sizin değindiğinizdir. Yani rüçhan hakkı kullanımı için gerekli nakit temin etme amaçlı satışlardır.
Yanlız siz ne zaman sattınız bilmiyorum ki. bölünme öncesi mi sattınız 3.0 fiyat nedir? sonra mı sattınız? bölünme öncesi sattığınızı varsayıyorum , diğeri yapılacak en büyük hatadır çünkü.
Bir miktar hisse satıp nakit ihtiyacını karşılıyabilirsiniz. Bu doğru.
İşlemlerde r gördükleriniz rüçhan hakkı payıdır. Yani, bu hakkı kullanmayanlar var ise, o hisseler borsada satılır. Ör: diyelim ki hissedarlarına 1Tl den kullandırdığı rüçhan haklarını, borsada oluşan fiyattan satar.
ama bu tire için,Borsadaki rüçhan hakkı pazarı bitmiştir süre dolmuştur.
Kayıtlara görülenene göre sizin hakkınız yanmıştır ve her geçen saat sizin aleyhinizedir.
Normalde yanan bu haklarınız için bir hak iddia edmezsiniz. ama şirketlere giderseniz farklı yaklaşımda bulunabiliyorlar.
Her 2 durum içinde umarım açıklayıcı olabildim.
yine tekrarlıyorum kullanmadı iseniz, hakkınız yanmıştır. artık İMKB pazarında yapabilecek şeyiniz yoktur. doğrudan şirket ile iletişime geçin. ama süre fazla uzamamalı.
arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hisseler benim elimde değil borsa işi ile uğraşan bir arkadaşımda ben hisse sattık falan demiyorum sadece varsayım yürütüyorum anlaşıldığı gibi benim arkadaş bana kazık attı benim bölünmeden önce 1000lot tire vardı şimdi yine 1000lot tire var diyor arkadaşım bölünmeden önce kağıt 7.85 idi şimdi 2.7 bu ardaki fark ne olacak diyorum aradaki fark şirketin kasasına gitti diyor bende şimdi hertürlü ihtimallleri araştırıyorum varsayımlarla gidiyoyum yani elimizde nakit olmasa bile bölündükten sonra ana kağıttan satıp bedellinin parasını ödene imkanımız vardı ana kağıt bölündükten sonra 4.0tl geçti yanılmıyorsam bende diyorumki bu işi yapan bir borsa uzmanı ne yapması lazımdı benim paramı korumak için 3.0-4.0tl seviyelerinden bedelliyi karşılayacak kadar kağıt satıp benim kağıtları 2000lot seviyesine yükseltmesi gerekirdi şimdi anlaşıldı ki benim arkadaşım bir şekilde rüçhan hakkını kullandı bana yanlış yapıyor ardaki farki şirket değil kendisi cebe indirdi ben buradan onun portföyünü takip etme şansım yok yanlız hisseleri benim hesaba aktaracak satmadan benim hesaba geçtiği zaman o hisselerin bedelliden yararlanıp yararlanmadığını öğrene bilirmiyiz öyle bir imkan varmı bana yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür edrim bol kazançlar dilerim
Yasaklı QVT, SPK'ya hukuk savaşı başlattı 16.09.2009 07:56:15 Son Güncelleme:16.09.2009 07:56:15 finanstrend.comÖzellikle spor şirketleri ve Tire Kutsan'da satın aldığı hisselerle ön plana çıkan İngiliz fon QVT'nin yetkilileri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun verdiği (SPK) işlem yapma yasağı kararına karşı yasal işlem başlattıklarını açıkladı.
QVT Yetkilileri, yaptıkları açıklamada"Karar yürürlüğe girmeden önce SPK, QVT'yle hiç görüşmediği gibi QVT'ye kendisi hakkındaki iddiaların detaylarını öğrenme veya bu iddiaları yanıtlama imkanı vermedi. SPK, yasal sürece uygun olmayan bir şekilde, QVT'nin İMKB'de işlem yapma hakkını engelledi" dedi.
QVT, kendisine yöneltilen tüm hukuka aykırılık iddialarını açık bir şekilde reddettiğini ve kendisine yöneltilecek tüm soruları cevaplamaya hazır olduğunu belirtirken, QVT Yetkilileri, SPK tarafından verilen kararın kaldırılması ve böylece konunun tüm detaylarıyla ve adil bir biçimde incelenebilmesi amacıyla Türk Sulh Ceza Mahkemeleri'nde dava açıldığını bildirdi.
QVT Yetkilileri'nin açıklamasında "QVT'nin yöneticisi QVT Financial LP, Türkiye menkul kıymet piyasalarının yıllardan beri aktif bir oyuncusu. SPK, QVT 'yle ilgisi olmayan 31 gerçek ve 1 tüzel kişiye daha İMKB'de işlem gören şirketlerin hisselerinde işlem yapma yasağı getirdi" denildi. SPK, geçtiğimiz haftalarda Tire Kutsan, Viking Kağıt ve Vakıf Finansal Kiralama hisse senetlerinde yaptığı işlemler nedeniyle QVT'nin şirketlerine borsada işlem yapma yasağı getirmişti.
Yorum