Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
İSTANBUL BAKIRKÖY 15. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA
Dosya No: 2014/...
DAVACI :
DAVALI : MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)
Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No: 27 Ors. İş Merkezi Kat:1 D:4/B Merter, Güngören/İSTANBUL
KONU : Şirket yaptığı KAP beyanları, açılan diğer davalara savunma beyanları, hukuki deliller
AÇIKLAMALAR :
Öncelikle şirket açılan bu davayı hala kamuya açıklamamıştır. (09.09.2013 tarihli BİST yönetim kurulu kararı ile uyarıldığı halde)
Şirketin vekili sermaye artırımının ÖNEMLİ NİTELİKLİ İŞLEM sayıldığını mahkeme heyetinden gizlemekte Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) özellikle 5 sayılı bültenini sayfa 4 ün C bendini ve SPK’ nun 29 ve 38 bülteni tekrar okumalarını öneririm. Sermaye azaltımı önemli nitelikli işlem sayılmamaktadır. Davada geçen sermaye azaltımı için yönetim kurulu raporunun oylatılmaması yönetim kurulun sorumluluğundadır.
(6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu :
A) Sorumluluk hâlleri
I - Belgelerin ve beyanların kanuna aykırı olması
MADDE 549- (1) Şirketin kuruluşu, sermayesinin artırılması ve azaltılması ile birleşme, bölünme, tür değiştirme ve menkul kıymet çıkarma gibi işlemlerle ilgili belgelerin, izahnamelerin, taahhütlerin, beyanların ve garantilerin yanlış, hileli, sahte, gerçeğe aykırı olmasından, gerçeğin saklanmış bulunmasından ve diğer kanuna aykırılıklardan doğan zararlardan, belgeleri düzenleyenler veya beyanları yapanlar ile kusurlarının varlığı hâlinde bunlara katılanlar sorumludur.)
Şirketin yaptığı savunmaya karşılık ve dava açıldıktan sonra elde edilen yeni deliller ve nominal fiyattan ayrılma talebimi destekleyen hileli davranışların açıklamalarıyla ektedir.
Yönetim kurulu üyelerine, Belgelerin ve beyanların 6102 sayılı TTK kanunun 549 maddesi aykırı hareket etmeleri ( sermaye azaltım ve artırım raporuyla SPK dan izin alındığı halde genel kuruldan saklanmış ve onaylatılmamasına istinaden) ve 6102 sayılı TTK madde 1524 İnternet sitesi başlığına uygun davranılmaması; böylece 6102 sayılı TTK 562/8 ve 562/12 fıkrasına uygun cezai yaptırımların mevcudiyeti ortadadır.
Yönetim kurulu üyesi Faik ULUTAŞ ın SPK tarafından 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu madde 107/1 cezasını almasına istinaden yönetim kurulu üyeliği nüfuzun kötüye kullanılması, bağlılık yükümünün ihlali nedeniyle, üyelik için gerekli kanuni şartları veya esas sözleşmede öngörülen nitelikleri kaybetmesi(6102 sayılı TTK 363/2 ) göz önüne alınmalıdır.
birde şurada bir şey paylaşayım alacak davası yerine suç duyurusu yapıp nitelikli dolandırıcılık olarak verin daha kısa sürer davanız belki ilk ifadeye çağrıldığında işi bitirirler.
fiko bir tweet ında şöyle bir tweet paylaşmışdı " Musa ya on emir yeterken devletlere yüzbinlerce yassa niye yetmez " okudukça çok iyi anlıyor insan kanunları
faiğin burda hep bizi ters köşe yapmasının sebebi burada beyin fırtınası ( çoklu akıl ) yaptırıp ona göre strateji belirlemesi. yani bizler bir kumar oynuyoruz ama bizim keğıtlar masanın üzerinde açık durumun özeti bu dediğim gibi paralarını almak isteyenler faik ve yönetim kurulu hakında suç duyurusu yapacak lar nitelikli dolandırıcılık zarara uğratıldığı için savcı sizi ifadeye çağırıp karşıdaki suçunu itiraf eder ve savcı hiç mahkemeye çıkmadan cezayı keser sonrada adliyeden çıkar gidersiniz. alacak davasından daha kısa sürer
1 MEHMET ULUTAŞ YÖN. KUR. BŞK. MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 15.07.2014 18:04:55
Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
Telefon ve Faks Numarası : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
E-posta adresi : info@mensa.com.tr
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks Numarası : 0212 482 67 63 / 0212 482 9014
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 26.05.2014
Özet Bilgi : SPK tarafından onaylanan esas sözleşme tadil metni
AÇIKLAMA:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 1388-6911 sayılı yazısı ve T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 67300147/431.02 yazısı ile onaylanan şirket esas sözleşmesinin tadil metni 2013 yılına ilişkin Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısında değerlendirilecek olup ekte yatırımcıların bilgisine sunulmaktadır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE
Yorum