Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
“İnsanoğlu dünyayı zincirleyen bütün güçlerden, iradesini kazandığında kurtulur.” goethe
kibir, insanoğlunun en zayıf özelliklerinden biridir. Kendini büyük görme, kendini başkalarından üstün tutmadır. Kibir olgunlaşma önünde en büyük engellerdendir. Eksiklerini ve yanlışlarını bilmeyen ya da onlarla yüzleşmek istemeyen kimselerin ortak özelliğidir. Alçak gönüllük ve tevazu erdemlerinin zıt kutbudur.
Egoda kibir, kendini üstün ve ayrıcalıklı görme duygusu hakikat yolunun yolcuları için çok uzaklarda kalmıştır. O, kibrin düşmanıdır ve her şeyden evvel mütevazı olmanın gerekliliğini bilir. O kendine güvenir ancak asla kibirli değildir.
Para, makam ve gücün getirdiği davranış bozukluklarının başında gelir, kibir. Kibirli insanların sözlerine aldırış edilmez. Onlar ne yazık ki hala hamdırlar. Kibirli bir insanın kendince geliştirdiği akılcı alçakgönüllülük yine kibrin bir parçasıdır. Bu, kendine karşı dürüst olamayıp kendi ile yüzleşemeyenlerin giydiği kılıftır. Zahiri ile batını bir değildir.
Kıskançlık ve kibir din kitaplarındaki habil-kabil kardeşlere kadar gider. Kabil; hırs ve kibir ile irade zayıflığına yenilir. Kibir karanlıktır, kederdir, bir anlamda gölgedir ve yok olması gereklidir. Hikmete sahip olanın asla sapmayacağı bir histir. Konfüçyüs: ‘hikmet ile tamamlanmış ilim ve akıl insanı bilgeliğe götürür, onu kâmil insan olmak yoluna sokar’ der.
Fiziksel görünüm, akıl, maddi değerler, makam, paye kibri hayata sokar. “Önce bir makam ya da para ver, sonra onun kim olduğunu gör.” deyişi yaşamla birebir örtüşmektedir. Bu geçici, aslında bizim olmayan maddi ve manevi değerlere sahip olan kişinin kişiliği oturmamış ve olgunlaşmamışsa; bir anda kişiliğinde olumsuz yönde değişiklikler olabilmektedir. Kibir, insanın kendini olduğundan çok daha fazla sanmasından ya da duyduğu her güzel sözü gerçek sanıp böbürlenmeye başlamasından da kaynaklanabilir. Kendi ile barışık olmaktan çıkıp kendini beğenmişliğe ve böbürlenmeye gidiştir.
sığ, dalkavuk çoğunluğun boş ve gelişi güzel lafları ile göğsünü kabartarak gezinmek yerine, sadece karşısındakinin iyiliğini düşünerek gerektiğinde sert konuşup acı sözler söyleyenlerin çevrenizde olması büyük bir şanstır. Büyük bir riyakârlıkla sizi şişirenlerin aksine onlar kendi kendinizle baş başa kalıp kendinizi objektif biçimde tanıyabilesiniz diye size aynayı tutarlar. Maalesef büyük çoğunluk her zaman kibirle böbürlenerek gerçeklerden kaçmayı tercih ettiği için ikinci grup azınlık pek sevilmemiştir. Nietzsche şöyle diyor: “kibir ruhu kaplayan deridir.”
kibir hakikatten habersiz olmaktır. Hangi makamlara gelsek de, hangi payelere ya da maddi değerlere sahip olsak da yaşamlarımızda birer öğrenciyiz. Hakikat ve bilgelik ışığına doğru yapılan yolculuğa koyulan bilinçli insanlar, ruhlarını kaplamaya çalışan kibir gölgesini kendi aydınlıkları ile yakıp geçeceklerdir.
“kibir, kendinden habersizliktir! Tıpkı güneşten haberi olmayışı gibi buzun." mevlana
berk yüksel
geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyileşir. benim kimseyle problemim yok ben sadece yandık bitik mahvolduk edebiyatı yapanlara gıcık oluyorum benim ciğerini bildiğim faİT herkezi kandırabilir onda o beceri var hatta bizi bile ki kandırdı o yüzden başkalarının üzerine gitmesek tek hedefimiz olmalı faİT başkası deyil.benim beklediklerim gelsin ondan sonra ben sana ne yapacağımı çok iyi biliyorum. daltonlar lakabınıda sizin köyden taktılar bunu lütfen unutmayalım hepinize saygılar didişmeyelim artık. biraz sabredin
Bu. DogalgAz kesilmesin diye verilen rusvet memsanin dogalgazi kesilmesin diyemi verildi arkadaslar
Memsanin dogalgazla ne isi var elektrik satisi yaptigimizi hatirlamiyorum ben yapti ise volt yapmistir
Parasi nere gitmistir bilinmez genel kurulda memsanin aldigi dogalgazin miktarinin sorulmasi diye bir not dusurtmustum
Lakin kaynamis gitmis . Fayyik istifa eddiginide soylemisti onun sirket yonetiminde olmamasi ile ilgilide not aldirmistim soz isteyip
Ama arada kaynatmislar
Hakkimizi hukuk yollari bitene kadar hukuki olarak aramamiz gerektigin dusunuyorum kac yil surer bilinmez
Ama yapilan kimsenin yanina da kalmaz
Bu. DogalgAz kesilmesin diye verilen rusvet memsanin dogalgazi kesilmesin diyemi verildi arkadaslar
Memsanin dogalgazla ne isi var elektrik satisi yaptigimizi hatirlamiyorum ben yapti ise volt yapmistir
Parasi nere gitmistir bilinmez genel kurulda memsanin aldigi dogalgazin miktarinin sorulmasi diye bir not dusurtmustum
Lakin kaynamis gitmis . Fayyik istifa eddiginide soylemisti onun sirket yonetiminde olmamasi ile ilgilide not aldirmistim soz isteyip
Ama arada kaynatmislar
Hakkimizi hukuk yollari bitene kadar hukuki olarak aramamiz gerektigin dusunuyorum kac yil surer bilinmez
o bişeymi bankalar kusursuz icra takibi başlatırlar bankaların icra takibine itiraz davası açarsan ana paraya yüzde kırk itirirler ve milyonda bir bile şansın yoktur .yani anlayacağınız halk bankası borcuda ya yapılandırıldı yada ödendi bundan başka bir olasılık yok.
demek ki sende bizdeki kadar kazandığın paranın peşine koşma , 31-32 yaşındaki çocuğun DALAVERELERİ i KANINA dokunmuyor ki, alın teriyle kazandığın paranın peşine düşemiyorsun...
SİZ bunları görmedikçe , DEVEKUŞU edebiyatı yaptıkça da sizlere hatırlatırlar...
BEKLEŞİN bakim...
gökden 3 elma birgün düşer...Biri VOLT ta biri, MEMSA GYO , biride MEMSA ya.. Bu elmanın düşme nedeni burda ki çabaların sonucu olunca gideceğiniz DELİK tende selam yazarsınız...
SİZLER , zamanla hisse bir noktaya gelince ÇOK SEVDİĞİNİZ patronunuzun eseri diyede ALKIŞLARSINIZ.... Gariban patronumuzun çok zorluklarla bu noktaya şirketi getirdi dersiniz.. BAĞIMSIZ YK üyeleri kadar olamıyorsunuz.....( adamlar bile yeter dedi demek ki bu işin sonu kötüye gidecek, bastılar istifalarını ....) Bekleşerek karpuzdan ne farkınız var....
Burayı gelip BEKLEŞME efsanelerinizi dökmeyin... KİME hizmet ettiğinizi çözemeyecek kadar da IQ çok gelişmiş ortada...
Senin ne HALT yediğinle benim yediğim HALT aynı ama sende ki DEVEKUŞU zihniyeti bende yok demek ki... senin kadar patronlara değer veremiyorum...
GÜNDELİKÇİLER, muvafaknameciler, bekleşengiller familyası bizlerden daha değerli.... Çünkü çıkarlarınız çakışıyor... Millete EMPOZE ettiğiniz BEKLEŞME soytarılığının maskesi bir gün akınca sizler ne HALT yiyeceksiniz....
bizlere kimsecikler EV sözüde vermedi... paranızı bilmem ne faiziyle vereceğim sözüde...
Ama arada kaynatmislar
o bişeymi bankalar kusursuz icra takibi başlatırlar bankaların icra takibine itiraz davası açarsan ana paraya yüzde kırk itirirler ve milyonda bir bile şansın yoktur .yani anlayacağınız halk bankası borcuda ya yapılandırıldı yada ödendi bundan başka bir olasılık yok.
Yorum