MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • heckser-ohlin
    Aktif
    • 12 Eylül 2013
    • 332

şimdi fyt şunu mu diyor... biz pazarlık yaptık ama spk buna uymadı ben de kirli çamaşırlarını mı dökecem diyor... dinime küfreden müslüman olsa... sana daha ne yapacaklardı... hiç görülmüş mü başka bir yerde bir başkan yardımcısının yatırımcıyı arayıpta : ''tamam siz imzayı gönderin biz yapalım bedelliden ilk parayı size vermek için öncülük yapacağız'' dediği ...

sana 55 milyonun akıbetini sormayan baban mı?
    sana oydan yoksun paydaki opsiyon sözleşmesinin akıbetini sormayan baban mı?
    sana generaliyle sözleşmeyi iptal ettiğin halde satılan hisselerin akıbetini sormayan baban mı?
    sana sırf senin tavrına göre opsiyon tanıyıp yeni baştan uygulama ortaya koyan baban mı?
    sana genel kuruldan izin almadan kafanıza göre değerleme yaptırıp peşine tescilini yaptırdığınız iştiraklerden dolayı ve karşılığı olan ayrılma hakkı bedellerini ödemediğin için hiçbir yaptırımda bulunmayan baban mı?
    sana milyon milyon sattığın lotları zamanında bildirmeyip manipülasyona sebep olduğun halde adam gibi hesap sormayan baban mı?
    sana 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmediğin halde hesap sormayan baban mı?

söylesene ne yapacaklardı senin için daha fazla? bist in en değerli firması memsa dır diye ödül mü bekliyordun???

paşa eteklerindekileri dökecekmiş peh peh peh

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

bu gün 8 nisan ve sermaye azaltım ve arttırımı resmen bitti...!!!artık spk'dan adımlar atmasını bekliyoruz,atmaz ise bir dava da spk'ya açmak şart oldu...!!!bir düşünür derki:bozuk düzende,sağlam çark olmaz...!!!işte yaşananların özü de bu arkadaşlar...!!!
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

daha öncelerden buralarda olanlar bilir,defalarca yazdım:fıyık,çarşafa dolaştırıyor sun,diye...evet,çarşafa dolaştırdı ve çözülmüyor...))çözmek mümkünde görünmüyor...(

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

fıyığın attığı şu tweete bakın arkadaşlar,yorumsuz...))

faik ulutas (@FaikUlutas) saat 11:27 PM on Pzt, Mar 03, 2014 gibi tweetledi:
          Bu spk'ya karsi - onbinlerce sirket ortagima zarar gelir endisesiyle - hep uslu durdum. Yasadiklarim-gorduklerim elbette ortaliga dokulecek.
          (https://twitter.com/FaikUlutas/statu...99333676019713)

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

fıyık, bizi ne kadar düşünürmüş de haberimiz yokmuşşş...))

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

bu tweeti okuduktan sonra dava açmakla ne kadar doğru davrandığımızı,spk'ya dava açmanın ne kadar gerekli olduğunu umarım anlamışsınızdır:ya da anlarsınız...!!!

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

bazı arkadaşlarımız/ve bazı çakallar irade metinleri imzalamak ve patronla anlaşmak için can-hıraş çalıştılar,forumlarda bizlere saldırdılar...!!!biz karşı durduk ve dava açmak gerektiği konusunda ısrarcı olduk/davrandık...!!!şimdi irade metinlerine aldanan arkadaşlarımıza ve o çakallara soruyorum:31 martta ödemelerinizi yaptı mı patron,haa...?!!?buralarda yazabilecek misiniz,diyeceğim:yazarsınız,çünkü: onur yok,yüz yok...!!!

Yorum

• siname
                  Bağımlı
                  • 18 Eylül 2013
                  • 1034

o tveetları siz biz görelim diye yazdı hesabı niye korumalı deyil okuz ölmüş bağırdık çağırdık sevinçden çığlıklar atmıştır ancak siz faik ulutaşın resimde yanında kimin durduğuna bakın 8 milyon duruyor

Yorum

• heckser-ohlin
                    Aktif
                    • 12 Eylül 2013
                    • 332

arkadaşlar eski bir okantzede olarak buaralar yaptığı hareketlerden dolayı yazma gereği duydum... siz siz olun sakın ha sakın İHMAD a bulaşayım demeyin sonra çok ama çooook canınız yanabilir!!!

moderatör arkadaştan şimdiden özür dilerim en azından buradaki birlikte hareket ettiğim arkadaşları uyarmak istedim!!!

Yorum

• heckser-ohlin
                      Aktif
                      • 12 Eylül 2013
                      • 332

bir de ne demiş paşa onbinlerce bak bak bak vay aq duyda inanma!!! ben sayıyom sayıyam 100 olmuyor nerde bu onbinler bir çıksalarda görsek!!!

Yorum

• siname
                        Bağımlı
                        • 18 Eylül 2013
                        • 1034

faiğin her şeyi planlı adam bir plana göre gidiyor iflasa gelince yok öyle dava açıldı dava açık durduğu sürece bir şey olmaz. adamda milyon lotlar var inanmayan gider tveeter adresindeki fotadaki kıza bakar bakin bakim kimiş o güzel bir oyun kurmuşsun ama boş bir oyun

Yorum

• exitus123
                          Kıdemli
                          • 17 Mart 2013
                          • 3035

SPK bir zamanlar en fazla dilekçe yollayan KY MEMSA ydı... Bence herkes tekrar bir atılım yapmalı...

bazıları bu dilekçe olayına da boşşş demiş......

SPK nın da KY bilinçlendiği, hakkını her platformda arayabileceğini aklına getirmesi önemli...

patronla her türlü ilişkiyi MÜBAH sayan bu zihniyet FAREYİ sıkıştırmayı çözememiş.... Aramızda dava açsa en haklı olacak kişi olduğunun farkında değil, patrona zarar gelmeden bu işin çözülmesini UMUT etmek, kendini basit görmek - küçük görmekten başka bişey değil....

HAKKINI aramasını bilmezsen ekmeğini elinden alan çok olur.. Sen de köşende içim içim ağlarsın... Patrona bir taş da sen at ki , aklı başına gelir... ( ÇÖZER misin taşın anlamını) Muvafakname taşı gibi olmasında...

Sanırım biz hariç herkes ayrıldı bu şirketten.. 31 MART ta geçti, topiklerde hiç ağlayıp sızlayan yok...

mXfe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Arkadaşlar; SPK 'ya geçen hafta gönderdiğim yazımı sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım sonuç alırım, herkes hakkını aramalı, birbirimize zarar vermeyelim, güç verelim, sonunda başta spk olmak üzere mutlaka bizi dikkate alacak ve hakkımızı geri iade edecek birileri çıkacaktır..
                          SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞINA
                          MERKEZİ KAYIT KURULUŞUNUN xxxxxxxxx SİCİL NUMARALI BORSA YATIRIMCISIYIM. BORSA İSTANBUL YATIRIMCISI OLARAK; HİSSEDARI VE ORTAĞI OLDUĞUM MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLMEYE İHTİYAÇ DUYDUĞUM KONULAR AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.
                          1. Şirketimiz 08 Ekim 2013 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısı yapmış ve toplantıda gündemde olan; sermaye azaltımı ile eş anlı sermaye artırımı, Volt Yatırım Gayrimenkul Enerji A.Ş. ve Mensa Gayrimenkul Yatırım İnşaat A.Ş.’yi iştirak edinme işlemleri görüşülmüştür. Toplantıda; yapılması planlanan sermaye azaltımı ve iştirak edinimi işlemlerinin önemli nitelikteki işlem olarak değerlendirilmesi gerektiği ve bu işlemlerin SPK’nın 23.maddesi gereğince ayrılma hakkını doğuracağı görüşülmüş, önemli nitelikte işlem sayılması nedeniyle SPK’nın 24.maddesi uyarınca olağanüstü genel kurul toplantısına katılarak ilgili maddeye red oyu veren ve bu hususu genel kurul toplantı tutanağına şerh düşmek suretiyle ortaklıktan ayrılma hakkı isteğini beyan edenlere ayrılma hakkı tanınmıştır. Bende şirketin bu toplantısına katılan ve şirketten ayrılma hakkını kullanmak isteyen 89 yatırımcısından biriyim ve gündemin 11,12 ve 13 ‘üncü maddelerinin her üçüne birden red oyu kullandım.Şirketin aldığı bu kararların şirketin ve şirket yatırımcılarının menfaatlerine uygun olmadığını düşünmekteyim.
                          2. Ayrılma hakkımı kullanmak istediğimi toplantı tutanağına şerh koymak suretiyle şirkete bildirmiş olmama rağmen; 08 Ekim 2013 tarihinden bugüne kadar aradan 177 gün yani yaklaşık olarak altı ay geçmiş ve halen ortaklıktan ayrılma işlemlerimiz şirket tarafından yapılamamıştır.
                          3. Geçen altı aylık zaman zarfında; bir,bir buçuk ay gibi bir sürede şirket ile ilgili ayrılma işlemlerinin tamamlanmasını beklerken ve şirketten alacağımız ayrılma hakkı bedelleri ile ilgili planlarımızı buna göre yapmış iken; şirketin ayrılma hakkından doğan ödemeleri yapacakmış gibi önce hisselerimizi kendi hesabına virman ettirmesi,daha sonra KAP’a yaptığı duyurularda belirtildiği üzere 89 yatırımcıdan belirli sayıda yatırımcıya nakden ödeme yaparak onların ayrılma işlemlerini tamamlaması,geriye kalan ayrılma işlemi tamamlanmamış yatırımcılarla; nakit ödeme yerine alacak bedeli kadar hisse senedi vermekde dahil olmak üzere; çeşitli anlaşma yollarını deniyormuş gibi gözükmesi ve sürekli KAP’a duyuru yaparak ne olacağının belli olmadığı belirsiz bir ortam yaratmak istemesi; daha sonra virmanladığımız hisse senetlerini uzun bir süre kendi hesabında beklettikten sonra SPK’nın 29.11.2013 tarih ve 2013/38 sayılı bülteninde yer alan şirket ile ilgili açıklamaları ve değerlendirmeleri doğrultusunda tekrar hesaplarımıza geri virman etmesi; buna rağmen halen ısrarla sürecin devam ettiği ve ayrılmak isteyen yatırımcılarla protokol görüşmelerine devam edildiği duyurularının yapılması,diğer yandan da SPK ile bazı görüşmelerin devam ettiği ve sermaye azaltımı ile eş anlı sermaye artırımı işleminden sonra ödemelerin yapılabilmesi için izin istendiği ve görüş beklendiği gibi açıklamalarda bulunulması; aylardır en doğal yoldan şirketten ayrılma hakkını kullanmak isteyen bizim gibi küçük yatırımcıları yormuş, bıktırmış ve canından bezdirme noktasına getirmiştir.
                          4. Ortağı olduğum şirket gibi borsada işlem gören bazı şirketlerin; balıkçılık yapar gibi ağlarını borsaya sererek avlanmaya girişmesi ve küçük yatırımcıyı ekmek teknesi olarak görmeleri esef verici ve üzücü bir durumdur. Bu şirketler ile ilgili olarak ilgili kurullarınız tarafından gerekli kategorize işlemleri yapılmasına rağmen; alınan tedbirlerin yatırımcıların mağdur olmasını engelleyemediği ortadır. Örneğin ben bu şirket ile ilgili ortaklığımı hisse fiyatı xxx tl iken daha fazla zarar etmemek için bitirme kararı almış ve hisse senetlerimi satarak şirket ile ortaklığımı sona erdirmiştim. Ancak SPK’nın 03.09.2013 tarih ve 2013/29 sayılı bülteninde yer alan şirket ile ilgili açıklamalar ve değerlendirmeler doğrultusunda şirketin ayrılma fiyatını 0.26 tl’den 0.47 tl’ye çekeceği duyurusunu yapması ile prim yapan şirket hissesine bende xxx tl fiyatdan tekrar giriş yaptım ve şirketin tekrar yatırımcısı oldum.
                          5. Ortağı olduğum şirketin benden geriye teslim alamadığı xxxxx lot hisse payım ile halen şirket hissedarıyım. Şirketin olağanüstü genel kurulda aldığı kararlara şerh düşmeme ve ortaklıktan ayrılmak istememe rağmen tek taraflı olarak ayrılma işlemlerimi yapamamasından dolayı olağanüstü genel kurulda alınan bütün kararların geçersiz olması gerektiği kanaatindeyim.
                          6. Şirkete tekrar yatırımcı olarak geri dönmemde yukarıda da belirttiğim 03.09.2013 tarih ve 2013/29 sayılı SPK bülteninde yapılan değerlendirme ve yönlendirmelerin etkisi büyük oldu. SPK ‘ nın şirket yatırımcısını mağdur edecek işlemleri onaylamayacağını ve her halükarda şirketi usulüne uygun işlem yapmaya yönlendirebileceğini, aksi takdirde şirketi takibe alarak gerekli işlemleri yapacağını düşünüyordum. Ancak SPK bülteninin yayınlanmasından sonraki süreçte; SPK’nın şirketi tarihde vererek ayrılma işlemlerini tamamlaması yönünde yönlendirmek istemesine rağmen; şirketin KAP’a yaptığı açıklamaları hayretle takip ettim ve şirketin kanun kural tanımaz işlemlerine ve bilgilendirmelerine rağmen SPK’nın kayıtsız kaldığını üzülerek gördüm. Buna rağmen yinede SPK’nın mevcut yatırımcıları daha fazla mağdur etmemek adına daha ağır yaptırımlar uygulayamadığını düşünüyordum.Borsa İstanbul yönetim kurulunun 2013 sonuna kadar şirket’den sermaye azaltımı ile eş anlı sermaye artırımı işlemide dahil olmak üzere yapılmasını istediği bazı işlemlerin yapılmaması üzerine; verdiği süre dolduğunda şirketi gözaltı pazarına almasına üzülmeme ve bu durumdan zarar görmeme rağmen doğru bir yaptırım kararı olduğunu düşündüm.
                          7. Son olarak şirket tarafından 02 Nisan 2014 tarihinde KAP’ta yapılan duyuru içeriğinde ‘’ 08 Ekim 2013 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 31 Ekim 2013 tarihinde (gündemin 11 maddesi hariç) tescil edilmiştir.’’ bilgisi verilmiştir. Söz konusu duyuru içeriğindeki 08 Ekim 2013 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına katılmış olmama ve gündemin 11,12 ve 13’üncü maddelerinin hepsine birden şerh düşmeme rağmen; benim şirketden ayrılma işlemim tamamlanmadan gündemin 12 ve 13 ‘üncü maddelerinin nasıl tescil edildiğini anlayamadım ve SPK’nın bu şirkete yatırım yapan küçük yatırımcıları aldattığı hissine kapıldım. SPK’nın ilgili kurullarının şirket üzerinde yaptırım gücü olduğunu düşünerek ve buna güvenerek yaptığımız yatırım sonucunda; şirketden ayrılma hakkımızı kullanamazken aynı zamanda da ayrılma hakkımızın gerekçesi olan şirketin aldığı bu kararların şirketin ve şirket yatırımcılarının menfaatlerine uygun olmayışı yönündeki düşüncelerimle,bile bile yatırımcısına kazandırmak istemeyen bir şirketin içinde yatırımcı olarak kaldım.Borsa İstanbul’da gözaltı pazarında şuan işlem gören ve KAP’a yaptığı 26 Mart 2014 tarihli duyuru eki içeriğinde geçen diğer bir tarihin yılını bile doğru yazmayı beceremeyen bu şirketin ayrılma hakkını kullanmak isteyipte ayrılamayan yatırımcısı olarak; eğer şirket 08 Ekim 2013 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında gündemine aldığı kararlardan vazgeçiyorsa; ayrılma hakkımdan feragat ederek 0,12 tl fiyat ile bile olsa yatırımcısı olarak kalmaya devam etmek istiyorum.Benim gibi küçük yatırımcısının yıllarca çalışarak biriktirdiği birikimlerini değerlendirdiğini düşündüğü bu şirketin sahiplerinin hiçbir iş yapmadan bizim sırtımızdan,alın terimizden para kazanmasını istemiyorum.Bu konuda SPK ‘nın şirket yatırımcısını korumak adına şirkete kayyum atanması dahil,her türlü şeffaf tedbiri almasını bekliyorum.
                          9. Bu kapsamda yapılan bu duyurunun doğru olup olmadığı, doğru ise tescil işleminin ben ve benim gibi ortaklıktan ayrılamamış birçok yatırımcı olmasına rağmen hangi gerekçelerle yapılabildiği konusunda bilgi verilmesini, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından sehven tescil işlemi yapıldı ise hatanın düzeltilerek duyurusunun yapılmasını rica ederim.

Yorum

• hakimbayram
                            Katılımcı
                            • 11 Eylül 2013
                            • 135

takaslar arkadaşlar

Yorum

• exitus123
                              Kıdemli
                              • 17 Mart 2013
                              • 3035

faiğ e güvenip 31. marta kadar para ve hisse almak için anlaşan nerdeyse 20 den fazla kişi vardı....

DEMEK ki bunlara faiğ iyi bir güvence vermiş.. SESLERİ çıkmadığına göre....

Yorum

• exitus123
                                Kıdemli
                                • 17 Mart 2013
                                • 3035

AMD ASYA YATIRIM 1.533.047 100.000 6,98 0 0 0 100.000

bizim soyungaçlı 0.17 yine mi almış

Yorum

Working...
                                X

Debug Information