MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karot43
    Çalışkan
    • 17 Mart 2013
    • 2534

Arkadaşlar,avukat görüşmelerinizin sonuçlarını buralarda paylaşmayalım...!!!hepimizin hemen hemen bir birimizde telefonu var,telefonla ulaşıp konuşalım...!!!bu dava süreçlerine katılacak olanlarda ilgili arkadaşların özellerine telefonlarını yazarak iletişim kurabilirler...!!!
    AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
    GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• rmz68
      Yeni Üye
      • 17 Eylül 2013
      • 47

Başvuru Sahibi: RAMAZAN IRMAK
      Başvuru Tipi: Bilgi Edinme
      Başvuru Tarihi: 16.12.2013
      Başvuru Konusu: Diğer
      Başvuru Sahibi E-Posta Adresi: ..............
      Başvuru Sahibi Adresi: ...................../Ankara
      Başvuru İçeriği: Sayın Vahdettin Ertaş, Lütfen bu saçmalığa bir son verin. Ben 2010 yılından buyana Memsa kodu ile işlem gören MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş.?nin hissedarıyım. Gerek Başbakanımız ve gerekse de siz değerli SPK yöneticilerinin küçük yatırımcıları borsaya katılmaya, yatırımlarını borsada değerlendirmelerine yönelik çağrısına uyduk. Borsada işlem gören her firmanın yapmış olduğu işlem ve açıklamaların SPK ve İMKB denetiminde olduğunu düşünerek bu firmanın hisselerini aldım. Bu firmanın yetkilileri ne yazık ki KAP?da ve medyada yaptıkları olumlu açıklamalara rağmen şirketi şu an için gayri faal duruma getirdiler. Kendi hisselerini satarak ve KAP?da zamanında açıklamayarak bizleri ve sizleri yanılttılar. Şu an KAP?da yer alan bilgilere göre Mehmet ve Faik Ulutaşın toplam hisse oranı %2,3 geriye kalan %97,5 sözde başkalarının elinde. Ben bunun böyle olmadığına inanıyorum. Zira 08.10.2013 tarihli olağanüstü genel kurulda bunu bizzat gördük. Kendilerinden olmayan küçük yatırımcıların lot sayıları arttıkça birileri çıkageldi. Bir bayan vekil 8 milyon lotu temsilen (yurtdışındaki birilerini temsil ediyormuş) Mehmet Ulutaş?ı destekledi. Şirketi borca boğan, memsa paraları ile kurdukları şirketleri fahiş fiyatla kimseye sormadan tekrar memsa?ya satarak içini boşaltan bir kişiye destek neyin nesi. SPK?ya yapmış olduğumuz daha önceki şikayetler üzerine somut herhangi bir yaptırım uygulanmadı. İncelemeler halen sonuçlanmadı. Sizden bulunduğunuz makamların sorumluluğu ve vebali ile son bir kez daha talepte bulunuyorum. Ben 08.10.2013 tarihindeki genel kurula katılarak ayrılma hakkımı kullandım. Şirket, yönetmeliklere aykırı bir şekilde dilekçeleri o gün hazır etmedi. Daha sonra süreci kendi kafasına göre uzattı. 11.11.2013 tarihinde verdikleri hesaba hisseleri virmanladım. Şirket daha sonra KAP?da mevzuata aykırı açıklamalar yaptı. 30.01.2014 tarihinde bizleri mağdur etmemek adına ödemeleri yapamazsa hisseleri tekrar virmanlayacağım dedi. Sizler de bu kadar da olmaz dediniz ki SPK bülteninde; ?a) Şirket tarafından, ayrılma hakkı kullanım bedellerine ilişkin olarak pay sahiplerine yapılacak olan tüm ödemelerin 10.12.2013 tarihi mesai saati sonuna kadar yapılması gerektiği, b) Yatırımcılara ayrılma hakkı bedellerinin ödendiğine ilişkin veya ayrılma hakkı bedelinin başka bir ödeme planı çerçevesinde yapılmasına ilişkin olarak yatırımcıların her biri ile anlaştıklarına dair yatırımcılar tarafından imzalanmış belgelerin, aracı kurum ve Şirket tarafından imzalanacak yazı ekinde 11.12.2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Kurulumuza gönderilmesi ve bu duruma ilişkin özel durum açıklamasının aynı gün KAP`ta yapılması gerektiği, c) Ayrılma hakkı kullanım bedelleri ödenmemesi veya herhangi bir ödeme planı üzerinde anlaşma sağlanamaması durumunda, söz konusu payların 12.12.2013 tarihi mesai saati sonuna kadar sahiplerine iade edilmesi ve bu duruma ilişkin özel durum açıklamasının aynı gün KAP`ta yapılması gerektiği, d) Sermaye artırımına ilişkin izahname onayı başvurusunun, ayrılma hakkını kullanan tüm ortaklara ayrılma hakkı bedellerinin ödenmesinden sonra değerlendirmeye alınacağı hususlarının Şirkete bildirilmesine ve Şirket tarafından ayrılma hakkı kullanım bedellerine ilişkin ödemelerin yapılmaması veya geç yapılması ya da ortaklar tarafından Şirket hesabına virman edilen Mensa paylarının sahiplerine iade edilmemesi nedeniyle, zarar gören yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde Şirket ve yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilecekleri hususunun kamuya duyurulmasına karar verilmiştir.? şeklinde çok net açıklama yaptınız. Buna karşın firma yetkilileri kuralları biz koyarız edası ile 32 kişinin ödemesini 13.12.2013 tarihinde yaptılar. Bizlere ise ne nakit ödeme yapıldı ne de başvuru yaptığım 16.12.2013 tarihi saat 13:46?ya kadar hisselerim geri hesabıma yollandı. Adeta sizin açıklamanız yok sayıldı. 13.12.2013 17:47:06 tarihinde yaptığı KAP açıklamasında; ?Bu mahalde, kendilerinin talebi üzerine oluşturulan mutabakat metni ekte yeniden düzenlenmiş haliyle yayımlanmaktadır.? Şeklinde açıklama yapmıştır. 08.10.2013 tarihli genel kuruldan sonra bu firma yetkilileri ile ne telefon ne de başka bir şekilde iletişim kurmadım. Onlarda tarafımı aramadılar.Ancak sanki bizlerle görüşülmüşte bir mutabakat metni oluşturulmuş gibi KAP?da açıklama yaparak kurumunuza başvurmaktadırlar. Ben hisselerimi bu firmaya 11.11.2013 tarihinde virmanladım ve üzerime düşeni yaptım. Benim hissem 50.618 lot. 50.000 lota kadar nakit ödediler. Bu aşamadan sonra ben; Hisse bedelimin faizi ile birlikte nakit olarak ödenmeden sermaye artırımı talebinin Kurulunuz tarafından karşılanmamasını, Ayrılma hakkım karşılanmadığı için iştirak edinimlerinin iptali ve bunlara yapılan ödemelerin yasal faizi ile birlikte şirket kasasına tekrar konulmasının teminini, Bu günlerde alış satış emirleri girerek hissenin 0,25-0,26 bandında kalmasını kontrol altında tutanların banka hesaplarının incelenerek bu kişilerle ulutaş ailesinin irtibatının ortaya çıkarılmasını ve SPK ve bizlerle dalga geçen şirket yöneticileri hakkında Kurumunuz mevzuatına yönelik ihlaller nedeni ile suç duyurusunda bulunulmasını, Bu şirket hakkındaki incelemenin ivedilikle sonuçlandırılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Arz ederim.

Yorum

• mmerbas
        Yeni Üye
        • 05 Ekim 2013
        • 30

d) Sermaye artırımına ilişkin izahname onayı başvurusunun, ayrılma hakkını kullanan tüm ortaklara ayrılma hakkı bedellerinin ödenmesinden sonra değerlendirmeye alınacağı,

şikayet dilekçemin cevabı tüm bilgileri yazmıyorum.

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

arkadaşlar,ayrılma hakkı kullanıpta hesabına para ya da hisseleri virmanlanmamış olanlar akşam mesai bitiminde hesaplarını kontrol etsinler...!!!çünkü bu tür virman işleri genelde mesai bitimlerinde hesaba düşer...!!!saat 18,00 gibi hesaplarınıza bir bakın...!!!

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

fıyık bu işleri çocuk oyununa çevirdi...!!!tut elimden götüreyim seni gözaltı parkına...))

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

arkadaşlar,az önce emekçi Emel hanım aradı,hissem kadar hisse önerdi,kabul etmedim...!!!o zaman hisselerinizi geri virmanlayacağız dedi,çocuk oyuncağına döndü bu iş,gönderin dedim...!!!hesap bilgilerimi aldı ve kapattı...))

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

ben şirketi bu güne kadar hiç aramadım,bak işleri olunca telefonu bile nasıl buluyorlar...!!!bir atasözü vardır:TUZU YİYEN KOYUN,SUYU BULURRR...))

Yorum

• ACEMİ
                  Katılımcı
                  • 12 Eylül 2013
                  • 153

birşeyi anlayamıyorum,
                  eger bedelliyi yapmayacaksan
                  iştirakleri yasallaştırmayacaksan neden 32 kişinin paralarını .46 dan öder insan,
                  hoş hala kafamda bu kadar hakkını koruyan insanlarken .47 değilde .46 dan paranın ödenmesini kabul etmek yani okadar iyimserizki diğer hissedarlar için kendilerini feda etmeyi kabul etmek ve bunun karşılığında paralarının ödenmesi,
                  üstelik spk nın acıkca defalardır. tüm ayrılma hakkınıkullananların parası ödenmeden sermaye azaltım/arırımın ve iştiraklerin konusunu değil kabul etmek dünmeyeceklerini firmaya bildirmesine ramen paraların ödenmesi biraz acaip

akla yakın gelen sermaye eksiltme/artırmı için diyecekki (ilan tarinden 3 gün önce bankaya hisselerin spk ca belirlenen tarihteki fiyat üzerinden fark bedellerini ödeme talimatı verecek) bedelleri ödedim ama biraz gecikmeli ve faizi ile birlikte

yada o tarihe kadar hisse fiyatını 0,47 ye çekecek bizler pacamızı kurtardık diye satacağız ve böylece bizlerden kurtulmuş olacak

Yorum

• ACEMİ
                    Katılımcı
                    • 12 Eylül 2013
                    • 153

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    arkadaşlar,az önce emekçi Emel hanım aradı,hissem kadar hisse önerdi,kabul etmedim...!!!o zaman hisselerinizi geri virmanlayacağız dedi,çocuk oyuncağına döndü bu iş,gönderin dedim...!!!hesap bilgilerimi aldı ve kapattı...))
                    ellerınde verecek hisse yokki versin

Yorum

• karot43
                      Çalışkan
                      • 17 Mart 2013
                      • 2534

ACEMİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ellerınde verecek hisse yokki versin
                      siz öyle sanın,fıyıkta en az 120,000,000-130,000,000 hisse var,ama yandaşlarındaaa...))

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

siz öyle sanın,fıyıkta en az 120,000,000-130,000,000 hisse var,ama yandaşlarındaaa...))
                        belki 140,000,000...hesap ky da kağıt bırakmamak,hamut işi var bencee...))

Yorum

• ACEMİ
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 153

üstat yanlış anladın ben imalı söyledim tabiki var. varda bize verecek malı yok zahir ne zaman yönetimi elinden alalım dedi isem hemen karşı taktiğini uyguladı.

Yorum

• ACEMİ
                            Katılımcı
                            • 12 Eylül 2013
                            • 153

ACEMİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            üstat yanlış anladın ben imalı söyledim tabiki var. varda bize verecek malı yok zahir ne zaman yönetimi elinden alalım dedi isem hemen karşı taktiğini uyguladı.
                            o yüzden diyorumki neden birkısmına ödedi . ödemenin bir şeye yaramıyacağını bile bile. onlarda şimdi yeniden mallanırlar ya anladınız siz onu

Yorum

• Erendiz
                              Katılımcı
                              • 12 Eylül 2013
                              • 126

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• rmz68
                                Yeni Üye
                                • 17 Eylül 2013
                                • 47

Erendiz hocam süreç senin belirttiğin minvalde gidiyor. Ancak ben param nakit olarak hemen ödenmeden sermaye artırımı sonrası ödenmesine razı değilim. Bunlara güvenmiyorum. Ayrıca yukarıdaki açıklamanızı da doğru bulmadığımı belirteyim. Yapamıyorlarsa yapamasınlar kendileri düşünsün. Sen bu şekilde aracı olmamalıydın diye düşünüyorum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information