MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Sıfır
    Aktif
    • 11 Eylül 2013
    • 275

SÜREÇLE İLİ İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ KARAR

1-

SPK, MENSA SINAİ'NİN İZAHNAMENİN ONAYLANMASI İÇİN KURULA YENİDEN BAŞVURMASINA KARAR VERDİ

Sermaye Piyasası Kurulu, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar'ın
    sermaye azaltımı ve eşanlı sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek
    paylara ilişkin izahnamenin onaylanması için kurula yeniden başvurmasına
    karar verdi.
    SPK haftalık bülteninde yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
    "Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş.’nin (Şirket) 400.000.000
    TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 162.000.000 TL olan çıkarılmış
    sermayesinin tamamı birikmiş geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmek üzere
    25.000.000 TL’ye azaltılması ve eş anlı olarak tamamı nakden karşılanmak
    suretiyle 75.000.000 TL’ye artırılması suretiyle ihraç ve halka arz
    edilmesi planlanan toplam 50.000.000 TL nominal değerli paylara ilişkin
    izahnamenin Kurulumuz tarafından onaylanması talebine ilişkin olarak
    a) İzahnamenin onaylanmasından önce sermaye azaltımı ve artırımına
    ilişkin genel kurul kararının alınması,
    b) Sermaye azaltım tutarının, azaltım sonrası oluşacak payın
    düzeltilmiş fiyatının nominal değerinden azami %20 fazla olacak şekilde
    yeniden belirlenmesi ve bu çerçevede esas sözleşmenin “Şirketin
    Sermayesi” başlıklı 6’ncı maddesine ilişkin tadil metninin düzeltilerek
    Kurulumuz onayına sunulması,
    c) Şirketin 2013 yılında gerçekleştirdiği ilişkili taraflardan
    iştirak edinimi işlemlerinin Şirketin piyasa değerinin iki katından
    fazla bir tutarda olduğu ve Şirketin halka açıklık oranının %90
    civarında olduğu dikkate alınarak anılan işlemlerin SPKn’nun 23’üncü
    maddesi kapsamında önemli nitelikteki işlem olarak değerlendirilmesi,
    bu çerçevede söz konusu işlemlerin geçerliliğinin genel kurul onayına
    bağlı olduğu, genel kurul kararının ise TTK’nın 436/1 maddesine göre
    taraf olan ortaklarca oy kullanılmaksızın SPKn’nun 29/6 maddesi hükmü
    çerçevesinde belirlenen nisaplara uygun şekilde alınması,
    d) Sermaye azaltımı ve artırımı nedeniyle yapılacak esas sözleşme
    değişikliği ile 2013 yılında gerçekleştirilen ilişkili taraflardan
    iştirak edinimi işlemlerinin görüşüleceği genel kurul toplantısına
    katılıp, olumsuz oy kullanacak ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına
    işletecek pay sahiplerine SPKn’nun 24’üncü maddesi hükmü uyarınca
    ayrılma hakkı tanınması,
    e) Şirketin iştiraklerinden Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye
    (eski unvanı: Ulutaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.) ayni sermaye
    olarak konulan Mehmet ULUTAŞ’a ait 79.704.500 TL tutarında değer
    belirlenen taşınmazlara ilişkin olarak 31.12.2017 tarihindeki Kurulumuz
    düzenlemeleri çerçevesinde değer tespiti yaptırılması, gerçekleştirilecek
    değer tespitinde söz konusu taşınmazların değerinin 79.704.500 TL’den
    düşük çıkması durumunda aradaki farkın ve farka işletilecek reeskont
    faizinin nakden Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye nakden ödeneceğinin
    Mehmet ULUTAŞ tarafından taahhüt edilmesi,
    f) Oydan Yoksun Pay ihracına ilişkin sözleşmenin Şirket dışına
    çıkarılması nedeniyle, bu sözleşme nedeniyle Şirketin bağlı ortaklığı
    Mensa Gayrimenkul ve İnşaat A.Ş.’ye gelebilecek herhangi bir yükümlülüğün
    kayıtsız şartsız Faik ULUTAŞ tarafından ödeneceğinin Faik ULUTAŞ
    tarafından taahhüt edilmesi,
    g) Faik ULUTAŞ ve/veya Mehmet ULUTAŞ’ın, sermaye artırımında yeni
    pay alma haklarının tamamını kullanmaları sonucunda elde edecekleri
    payları, bu payların Borsada işlem görmeye başlamasından itibaren bir
    yıl süreyle borsada satmayacaklarına ilişkin taahhüt vermeleri,
    h) Yukarıdaki işlemleri tekemmül ettirecek Şirketin, sermaye
    azaltımı ve eşanlı sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek paylara
    ilişkin izahnamenin onaylanması için Kurulumuza yeniden başvurması,
    gerektiğine karar verilmiştir."

Yorum

• Sıfır
      Aktif
      • 11 Eylül 2013
      • 275

2-

***MEMSA***BORSA İSTANBUL A.Ş.( Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Kararı )

***MEMSA***BORSA İSTANBUL A.Ş.( Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Kararı )

Borsa Yönetim Kurulu'nun 09/09/2013 tarihli toplantısında, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Şirket) ile ilgili olarak,
      A.Kotasyon Yönetmeliğinin 24. ve 27. maddeleri çerçevesinde,

* Şirketin 31/12/2013 tarihine kadar sermaye artırımı işlemlerinin tamamlanmaması,
      * Şirketin 31/12/2013 dönemi finansal tablolarının yayınlandığı tarih itibariyle finansman yapısının iyileşmediğinin tespit edilmesi,
      * Şirketin ortaklık yapısının güncel ve doğru olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 30/09/2013 tarihine kadar ilan edilmemesi,

durumlarının herhangi birisi gerçekleştiğinde Borsamızın 206 Sayılı Gözaltı Pazarı Kuruluş ve Çalışma Esasları Genelgesi'nin uyarınca, Şirket paylarının İkinci Ulusal Pazar kaydından çıkarılarak Borsamız Gözaltı Pazarı'na alınacağının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ilan edilmesine,

B. Şirketin aylık bildirim yükümlülüğünün

1) Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin ilgili ay sonu itibariyle kısa ve uzun vadeli finansal borçları ile dönem içerisinde ödenen ve vadesi geldiği halde ödenemeyen finansal borç toplamına ilişkin bilgileri,
      2) İlgili ay sonu itibariyle Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin personel, vergi ve sosyal güvenlik kuruluşlarına olan borçları ile söz konusu kuruluşlara vadesi geldiği halde ödenemeyen borç toplamına ilişkin bilgileri,
      3) İlgili ay sonu itibariyle Şirketin ve konsolidasyona tabi tüm grup şirketlerinin, tüm gelir kaynaklarından elde etmiş olduğu gelirler ile mali tablo dönemi başlangıcından ilgili ay sonuna kadarki gelirlerin kümülatif toplamına ilişkin bilgileri,
      4) İlgili ay sonu itibariyle, tüm ana üretim birimleri (tekstil, konfeksiyon, enerji) kapasite kullanım oranlarına ilişkin bilgileri,
      5) İlgili ay sonu itibariyle Şirket aleyhine ve/veya Şirket ile ilgili olarak şirket ortakları aleyhine açılmış olan mevcut tüm davalara ilişkin bilgileri,
      6) Şirketin güncel ve doğru ortaklık yapısına ilişkin bilgileri,
      7) Şirketin sermaye artırım işlemlerine ilişkin güncel duruma ilişkin bilgileri

içerecek şekilde güncellenerek devam etmesine

karar verilmiştir.

Yorum

• Sıfır
        Aktif
        • 11 Eylül 2013
        • 275

* Şirketin 31/12/2013 dönemi finansal tablolarının yayınlandığı tarih itibariyle finansman yapısının iyileşmediğinin tespit edilmesi,

Bu bence önemli bunu ne yapacaklar.... hadi sermaye artırımını yapamadılar.... finansman yapısını nasıl iyileştirecekler.... bu 15 gün içerisinde hatta gelecek hafta içerisinde bir bombanın patlaması şart.... bakalım ne patlatacaklar....

Yorum

• gokalp80
          Tecrübeli
          • 11 Eylül 2013
          • 522

pek sevimesede biz yine yazalım

memsa nın 0.38 kuruştan başlayan kısa vade düşüş trendi son bulmak üzere. takip ettiğim kadarıylada bu bedelli işide rafa kalktı. memsadan kısa vadeli bir hareket olabilir.

şahsi fikirli yorumlardır. tavsiye değildir.

Yorum

• gokalp80
            Tecrübeli
            • 11 Eylül 2013
            • 522

bu bedelli işide rafa kalktı
            başka bir stede sormuşlar elemanın bedelli işi ile söyledikleri önemli fait 17 kişinin hissesini gönderdi ya gereiye kalan arkadaşların parasını ödese dahi bedelli yapamaz 89 OGK şerh düşeni ödemesi veya anlaşması lazım iade BEDELLİ Yİ YATIRDI

Yorum

• andiç75
              Katılımcı
              • 11 Eylül 2013
              • 91

Ola gardaşlar bu iş yatar hacı. Bu nasıl iş çözemedim. Şimdi sil baştan herşey yeniden mi? Cocuk oyuncağımı bu babacım. Hele durun bakak daha neler çıkacak. Vesselam.

Yorum

• heckser-ohlin
                Aktif
                • 12 Eylül 2013
                • 332

biz maddi duamımızı yapmak adına elbetteki hukuki anlamda başvuru mahiyetinde gerekli tüm mercilere SPK ve Ticaret Mahkemesi dahil gerekli girişmleri başlatacağız.. Bunun yanında Allaha dua edeceğiz bu hayinlerin kendi kurdukları tuzaklara düşmeleri için... bizleri bunların şerrinden koruması için..

Evet bu iş geçen sayfada arkadaşın yapıştırdığı ve benim de sıklıkla üzerinde durduğum 31/12/2013 tarihine yaklaştığımız bu süreçte ama öyle ama böyle nihayete erecek..

Beni dün özel numaradan arayan kimse ona/onlara sesleniyorum... BOŞUNA ARAMAYIN!!!!

ANLAŞMIYORUM... ben sizinle 08/10/2013 tarihinde bir anonim şirketin EN BÜYÜK KARAR MERCİ OLAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA MUTABIK KALARAK anlaşmıştım zaten... ama siz tövbe tutmayan o...lar gibi yine kıvırmaya başladınız...

fıyt hani sen çok akıllısın ya bizleri bahane edip önüne katıp bedelleri ödesende SPK nın sonrasında değerlendirmeye alacağız ifadesinden anladığın gibi bu BEDELLİ İŞİNİ ASKIYA ALACAĞINI BİLDİĞİN İÇİN şimdi aklın sıra SPK yı böyle sıkıştırmaya çalışıyorsun ama YEMEZLER KOÇUM YEMEZLER!!!

ben bir kuruşumu dahi sana ve senin gibi kelaynaklara yedirmeyeceğim haberin ola!!!

ARKADAŞLAR BÜYÜK RESİMDEN KOPMAZSANIZ ENİNDE SONUNDA DOĞRU OLANIN OLMASI GEREKENİN NE OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ!!!

Yorum

• heckser-ohlin
                  Aktif
                  • 12 Eylül 2013
                  • 332

ha akıllı sandığın yandaşların seni yönlendirirken bu hale sokuyor ya bak benden sana son bir akıl...

Madem bu riski aldın kendince SPK yı bu bedelli işine razı etmek için bu tezgahı kurdun ama atladığın bir şey var o da ben ve benim gibi hisselerini sana virmanlamış olanların hiçbir şekilde mutabakat adı altında kendi çıkarının peşine düşmüşlerle hazırladığın izahname için bizim taraf olmayacağımız.. Ve bir kişi dahi buna taraf olmadığında senin tüm işinin suya düşeceği... İşte tam da bu noktada eğer kafan çalışıyorsa pazartesi sabah seans başlamadın bir haber yolla ve de ki: Yönetim kurulu üyeleri olarak hafta sonu yapmış olduğumuz istişare neticesinde maddi olanaksızlardan dolayı (ki biz yemiyoruz ama sen öyle söylüyorsun) bedellerini ödemedeğimiz yatırımcıların parasını ödemek için bir FACTORİNG ŞİRKETİYLE ANLAŞILMIŞ ve diğer yatırımcıların parasının da bugün akşam 16:30 a kadar gecikme faiziyle yatırılıp SPK ya bildirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca hisseleri geri virmanlananların da haklarını korumak adına geri virmanladıkları an derhal yatırılacaktır. diye açıklamanı yap sonra bedellin onaylanmadı mı o zaman vazgeçtim de al tahtanı nereye sürüklemek istiyorsan oraya sürükle...

ha bunu yapmadım bak o zaman vazgeçeceğin sadece BEDELLİ olmayacak.. iştirakleri unut onlar için uydurma değerlendirme raporlarını unut şirketi boşaltmaktan ve nitelikli dolandırıcılık suçundan KODESİ hatırlı KAYYUMU hatırla GENERALİ yi MEMS1 hatırla yeni TTK ya göre şirket ortaklarının borçlanamayacağını ve 300 günden aşağı olmamak üzere HAPİS CEZASINI hatırla ya da hazırlıklı ol derim.. BENDEN BU KADAR ARKADAŞLAR ARTIK SPK BÜLTENİ GELENE KADAR YAZMAYACAĞIM.. tabi arada olağanüstü bir durum olursa yorum yaparım....

Yorum

• mmerbas
                    Yeni Üye
                    • 05 Ekim 2013
                    • 30

Galatasaray’da art arda iki kez alınan bedelli sermaye artırımlarına tepkileri dinmeyen küçük yatırımcılar geri adım atmıyor. Geçtiğimiz ay, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında “nitelikli dolandırıcılık, manipülasyon ve içeriden öğrenenlerin ticareti” iddialarıyla suç duyurusunda bulunan küçük yatırımcılar, şimdi de bedelli sermaye artırım kararının iptali için dava açtı. Şikayetlerini taşıdıkları Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün “vicdan azabı” duyduğu yönündeki haberimizle gündeme oturan Galatasaraylı yatırımcı grubu, iptal davasının yanında şirketin 30 Ekim’deki Genel Kurul toplantısında da eylem yapmaya hazırlanıyor. Genel Kurul’u “koyun kostümleri” ile protesto etmeyi planlayan yatırımcılar, yaptıkları açıklamada ayrıca gelecek hafta içinde maddi tazminat davası açacaklarını da bildirdiler

Galatasaray’da bedelli sermaye artırımlarına isyan eden 13 küçük yatırımcı bu hafta tepkilerini İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne de taşıdı. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. hakkında davacı olan 13 küçük yatırımcı, mahkemeden, sermayenin 13 milyon 940 bin 421 liradan 55 milyon 671 bin 687 liraya artırılması ile ilgili kararın iptalini istiyor. Taleplerinin gerekçesi ise; sermaye artırım kararının “Kanun hükümlerine, dürüstlük kuralına, ortaklar arasında eşitlik prensibine ve şirket ana sözleşmesine aykırı” olması.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde 13 küçük yatırımcı, Galatasaray’da alınan kararların hakim ortak dışındaki tüm yatırımcıları zarara soktuğunu iddia ediyor. Yatırımcıların dava dilekçesinde şu ifadelere yer veriliyor: Önce Mayıs 2012’de şirket çıkarılmış sermayesi yüzde 400 artırılarak 2 milyon 788 bin TL’den 13 milyon 940 bin TL’ye yükseltilmiş; hemen ardından da iptal davasına konu olan 13 Eylül tarihli Yönetim Kurulu kararıyla çıkarılmış sermayenin yüzde 300 artırılarak 55 milyon 761 bin liraya artırılmasına karar verilmiştir. Söz konusu sermaye artırımlarında ortaklara rüçhan hakkı, piyasa teamüllerine aykırı olarak emisyon primli kullandırılmıştir. 1 TL nominal değerli hisse için rüçhan hakkı bedeli ilk sermaye artırımında 30 TL; ikinci sermaye artırımında 10 TL’den kullandırılmıştır. Hisselerinin eriyip (Dilution) pul olmaması için, zar zor ilk sermaye artırımına katılan, sermaye artırımından önce 1.000 TL değerde 5 hisseye sahip bir hissedar, şirkete ilk artırımda 500 TL, şimdi ise 750 TL olmak üzere toplamda 1.250 TL ödemek zorunda kalmaktadır. Küçük ortaklar anaparalarının üzerinde büyük bir ödeme yükü altına sokulmuş ve aynı zamanda yüzde 757i bulan hisse değer düşüşü ile birlikte büyük zarara uğratılmıştır. Şirketin sermaye artırımı afaki iyi niyet kurallarına ve ortaklar arasındaki eşitlik prensibine aykırıdır. Sermaye artırımı şirketin ihtiyacı için değil, hakim ortağa kaynak aktarımı için yapılmaktadır.”

GENEL KURUL'da BÜYÜK PROTESTO YAPILACAK

Sermaye artırımı kararının iptali için açılan bu davanın ardından, önümüzdeki hafta da maddi tazminat davası açmaya hazırlanan Galatasaraylı küçük yatırımcılar, ayrıca şirketin 30 Ekim’deki Genel Kurul toplantısını da protesto etmeye hazırlanıyor. 30 Ekim’deki Genel Kurul’da çelenk ve koyun kostümleri ile protestoda bulunacaklarını belirten yatırımcılar, neden bu kostümün seçildiğini ise “Şirketin avukatı bizim hakkımızda koyun açıklamasında bulunmuştur” sözleriyle açıklıyor.

Yorum

• anıl
                      Katılımcı
                      • 20 Kasım 2013
                      • 96

Son kez yazıyor ve forumdan kacıyorum bu şirketin içi bosaltımıs son vurgunu bu bedelliden yapmak istiyorlar elllerinde hisse kalmadı şu an şirket bası bos .Hangi sözü tuttularki bu nu tutacaklar arkadaslar şirketin gözaltına gitmesi ve i,lerleyen dönemnde kayyum atanması daha hayırlısı ,ellerindeki avuçlarındaki hisseyi bosaltım şimdide mukavatname imzalatım hisseleri virman edecelkler ve bedelliye sokup ikinci vurgunu yapacaklar sonrada vay halimize .BUNLAR bedelliden sonra asla ama asla ödeme yapacaklarımnı sanmıyorum .Üretmeyen bir fabrikadan tek işçisi olmayan bir fabrikadan hepsi ipotek Altındaki fabrikadan ödeme yapmıyorum dese ne yapılabilir yasal yollarla hakkkınızı arayın yasal yoll 2 yıl sürer iki yılda üzerlerinde bişey kalırsa .Durum vahim ne olursa olsun kesinlikle imza atmayın ödemeyi yapsın bedellisini yapsın herseyi ufak yatırımcıdan beklemesin soyguna alısılmıs finansmanın yok bedelliye kalkıs kredi bulamayan bir firmadamn ufak yatırımcıdan medet uman bir holdingten halkbankasına 4 m ayıran yönetimden ne beklenirki HERŞEYİ YATIRIMCIDAN BEKLEMEKTEDİRLER olur mensa birde bağıs toplayalım camide olmazmı ..? biz yatırımcılar olarak hep sen kazandın bugune kadar yatırımcıyı kaybettirdin zararına ayrıllanı bile ödeme yapmayan bir patrondan bu yatırımcı size çook bilee yatırımcı elinden geleni yaptı siz yapmadınız mensa yönetimi halen tırpanlama kendi menfatlerinizde nasıl soyarız derdindesiniz yazık bu sürec benim için bitmiştir .Bu süreci bu hale getiren yatırımcı değil mensa yöneyticileridir geçmiş geleceğin aynasıdır sizin ne sözünüze ne iştiraklerinize nede kendinize güvenilir. herkeze geçmiş olsun yapılacak tek şey mahkemede haklareımızı arayıp çalınan çırpılan soyulan yatırımcının hesabını vermek . ama 3 yıl ama 5 yıl bildiğim tek şey artık MAHKEME Yolu ...saygılar

Yorum

• gokalp80
                        Tecrübeli
                        • 11 Eylül 2013
                        • 522

C) Payları Borsada Ä*Ä¢lem Gören Ortaklıkların Bedelli Sermaye Artırımları
                        1) Payları Borsa'da iÄ¢lem gören ortaklıklar tarafından yapılacak nakit sermaye artırımlarında, sermaye artırımından elde edilecek fonun ortaklığın mevcut sermayesini aÄ¢ması ve Kurul’un Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’inde tanımlanan iliÄ¢kili taraflara olan ve ortaklığa nakit dıÄ¢ındaki varlık devirlerinden kaynaklanan borçların ödenmesinde kullanılacak olması durumunda sermaye artırımı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 23’üncü maddesi çerçevesinde önemli nitelikteki iÄ¢lemler arasında sayılır. Bu durumda söz konusu sermaye artırımı sebebiyle Kurul’a yapılacak baÄ¢vuru öncesinde, SPKn’nun 24’üncü maddesi gereğince ortaklara ayrılma hakkı verilmesi gerekir. Ayrılma hakkı verilmesine iliÄ¢kin iÄ¢lemler tamamlanmadan yapılacak sermaye artırım baÄ¢vuruları Kurulca değerlendirmeye alınmaz.

Yorum

• gokalp80
                          Tecrübeli
                          • 11 Eylül 2013
                          • 522

gereğince ortaklara ayrılma hakkı verilmesi gerekir. Ayrılma hakkı verilmesine iliÄ¢kin iÄ¢lemler tamamlanmadan yapılacak sermaye artırım baÄ¢vuruları Kurulca değerlendirmeye alınmaz.

Yorum

• ACEMİ
                            Katılımcı
                            • 12 Eylül 2013
                            • 153

ben bunu çözemedim.kaptaki açıklama ile spk ya acıklamasında sizce çelişki yokmu?

kapta ne demiş;

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Ortaklığın Adresi : Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
                            Telefon ve Faks No. : 212 - 4826763
                            Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : 212 - 4826763
                            Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
                            Özet Bilgi : Ayrılma hakkı bedellerinin ödenmesi hk.

AÇIKLAMA:
                            Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimiz, daha önce ayrılma hakkı kullanan yatırımcılardan 30'unun ödemelerini bugün itibariyle nakden tamamlamış, 2 hak sahibinin ödemeleri ise banka bilgilerindeki eksiklik nedeniyle 16/12/2013 tarihli EFT talimatı ile gönderilmiştir.

Ayrılma hakkı kullanan diğer hak sahiplerinden, 13'ü ile protokol imzalanmış olup, buna göre:

-7 hak sahibi, tüm alacakları karşılığında hisse senedi almayı,

-5 hak sahibi, daha önce şirketimize gönderdikleri hisse senetlerini iade aldıktan sonra kalan bakiyelerin 31/03/2014 günü ödenmesini,

-1 hak sahibi tüm bakiyesinin 31/03/2014 günü ödenmesini,

kabul etmişlerdir.

Yapılan ödemelerin tutarı 443.360 TL ve protokollerin tutarı ise 749.155 TL'dir.

Ödemeleri tamamlanan 32; hisse senedi iadesi talep etmeyen 1 ve protokol hususunda görüşme yapılmakta olan 1 hak sahibi dışında kalan (protokol yapanlar dahil olmak üzere) 55 hak sahibinin hisse senetlerinin iadeleri için aracı kuruma 13/12/2013 tarihli talimat gönderilmiş, şu ana kadar 17 hak sahibinin virman işlemleri tamamlanmıştır. Yatırımcı İlişkileri departmanımız hak sahiplerini hesap bilgilerinin teyidi amaçlı aramaya devam etmektedir.

Yapılan protokoller kapsamında ilave hisse senedi alacak olan hak sahiplerine hisse senetleri tüm virman işlemlerinin tamamlanmasının ardından ikinci talimatlarla ulaştırılacaktır.

Öte yandan, şirketimiz ile hak sahipleri arasında protokol yapılması ve muvaffakat alınmasına yönelik görüşmeler sürmektedir. Bu mahalde, kendilerinin talebi üzerine oluşturulan mutabakat metni ekte yeniden düzenlenmiş haliyle yayımlanmaktadır.

Bu hususta Sermaye Piyasası Kurulu'nun şirketimize tanıdığı sürenin dolduğu da göz önüne alınarak mutabakat metinlerinin en geç 16/12/2013 günü akşamına kadar şirketimize ulaştırılması ilgili sürecin sağlıklı şekilde devam edebilmesini temin edeceğinden hak sahiplerinin bu konuda titizlik göstermelerini önemle rica ederiz.

aynı yazını ekinde ise;

Aşağıda isimleri yer alan kişiler, şirketin 08/10/2013 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısına katılarak ayrılma hakkı kullanmayı talep etmiş ve hukuki gereklerini yerine getirmişlerdir. Bu işlem neticesinde, şirketin isimleri tabloda belirtilen kişilere (hisse senetlerini genel kurul toplantı tutanağında belirtilen adetlerde şirkete teslim etmeleri durumunda) 5.169.656,92 TL yükümlülüğü bulunmakta olup, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan alınacak izinle birlikte başlayacak sermaye artırımından sağlanan fonlardan öncelikle ilgili tutar, hak sahiplerine, 18/11/2013 tarihinden ödeme tarihine kadar işleyecek reeskont faizi dahil edilmek üzere ödenecektir ve şirket, bu hususu hak sahiplerinin her birine taahhüt eder. Bu taahhüt kapsamında, bedellerin yatırılacağı özel amaçlı sermaye artırımı hesabından karşılanmak üzere, ilgili bedellerin ödenmesi amacıyla, 57 hak sahibinin
                            her biri adına havale/eft talimatları ilgili bankaya sermaye artırımının başlamasından 3 gün önce gönderilecek ve bu hususta özel durum açıklaması yapılacaktır.
                            Aşağıda kimlik bilgileri yer alan hak sahibi, bu taahhüttün KAP'ta ilan edilmesi, Sermaye Piyasası Kurulu'na sunulması ve izahnamede birebir yer alması koşuluyla şirketin yapacağı sermaye artırımı işlemlerinin başlamasına muvaffakat ettiğini beyan eder.
                            Bu mutabakat metni, hak sahibi nezdinde herhangi bir hak kaybı anlamına gelmemekte olup, sermaye artırımının başlamaması durumunda genel hukuk hükümleri çerçevesinde hak sahibinin bütün hakları saklıdır.
                            TAAHHÜT KAPSAMINA DAHİL OLAN KİŞİLER
                            ADI SOYADI
                            TL TUTAR
                            1
                            ABDÜLKERİM GAZEN
                            135.961,28
                            2
                            ADEM ALİ ARKALI
                            59.414,98
                            3
                            AHMET AKPINAR
                            62.510,00
                            4
                            AHMET RÜZGAR
                            45.032,62
                            5
                            ALİ ERCAN
                            30.378,40
                            6
                            AYHAN YEŞİLYURT
                            89.300,00
                            7
                            BAYRAM HUBUP
                            57.270,00
                            8
                            BERRİN COŞKUN
                            28.670,47
                            9
                            BİROL HASDEMİR
                            33.371,88
                            10
                            BÜLENT BARUTÇU
                            175.310,00
                            11
                            CABBAR ARAS
                            43.270,08
                            12
                            CAN ÇELTEK
                            59.220,00
                            13
                            CENGİZ KOÇ
                            204.450,00
                            14
                            ERHAN YALÇIN
                            51.700,00
                            15
                            ERSİN RAYLAZ
                            153.333,18
                            16
                            GÖKMEN KARTAL
                            32.200,00
                            17
                            GÜRSEL DURMUŞ
                            38.068,40
                            18
                            GÜVEN KÜLAHLI
                            173.290,88
                            19
                            HAKAN ÖZGÜN
                            89.300,00
                            20
                            HALİL TOKTAŞ
                            108.849,80
                            21
                            HATİCE TACALİ
                            44.650,00
                            22
                            HİKMET SANCAR TACALİ
                            52.604,75
                            23
                            İBRAHİM DURAK
                            108.100,00
                            24
                            İDRİS ÖZGÜR TOPÇUOĞLU
                            907.321,02
                            25
                            KADİR ÇELİK
                            41.360,00
                            26
                            KEMAL PİŞKİN
                            39.409,97
                            27
                            KENAN KARAGÖZ
                            61.396,20
                            28
                            KENAN
                            29
                            MEHMET AKPINAR
                            186.625,22
                            30
                            MEHMET ALTINKAYNAK
                            34.545,00
                            31
                            MEHMET ERGİN
                            32.890,46
                            32
                            MEHMET KÖŞKER
                            23.970,00
                            33
                            MEHMET TEYFİK KAPLAN
                            48.394,96
                            34
                            MEMİŞ ÇALIŞKAN
                            28.200,00
                            35
                            MESUT KESKİN
                            37.318,00
                            36
                            METİN KÖSEM
                            65.872,38
                            37
                            MIĞIRDIÇ ZORBAZ
                            138.000,00
                            38
                            MUHARREM ERBAŞ
                            56.718,92
                            39
                            MUSTAFA ŞİMŞEK
                            89.300,00
                            40
                            MUSTAFA YILMAZ (ERZ.)
                            31.020,00
                            41
                            NECDET ÜNSAL
                            50.760,00
                            42
                            OKTAY ERYILMAZ
                            55.938,46
                            43
                            RAMAZAN IRMAK
                            23.790,46
                            44
                            SALİH ERTÜRK
                            131.351,84
                            45
                            SELİM ARMAĞAN ASLAN
                            156.400,00
                            46
                            SERDAL KESKİN
                            32.900,00
                            47
                            SERDAR ŞİRİN
                            129.499,57
                            48
                            SERKAN UYMAZ
                            33.407,50
                            49
                            SİNAN TAŞKIRAN
                            31.498,46
                            50
                            ŞEMSETTİN MÜCAHİT AŞIK
                            40.181,00
                            51
                            ŞÜKRÜ ŞEYHANLIGİL
                            47.000,00
                            52
                            TANER KURT
                            235.000,47
                            53
                            TOLGA METİN
                            25.024,68
                            54
                            TURGUT İMRE
                            78.960,00
                            55
                            YASİN İNCE
                            141.000,00
                            56
                            YUSUF KAÇAR
                            23.251,16
                            57
                            YÜKSEL ERGÜL
                            188.000,00
                            *Yukarıda kişi bazında gösterilen alacak tutarlarının her birine 18/11/2013 tarihinden başlamak üzere ödeme tarihi itibari ile reeskont faizi hesaplanacak ve ödemeler hesaplanacak faizle birlikte yapılacaktır.

E şimdi birinde hisseleri iade edeceğim, diğerinde sermaye artırımından üç gün önce ödemeleri bitireceğim.
                            bu ne lahana bu ne perhiz

Yorum

• gokalp80
                              Tecrübeli
                              • 11 Eylül 2013
                              • 522

geri virmanlama işi bunların neresinde

Yorum

• gokalp80
                                Tecrübeli
                                • 11 Eylül 2013
                                • 522

bir delinin attığı taşı bin akıllı çıkaramaz misali bunların ne yapmak istedşiği ne yaptığı belli değil bunuda özellikle yapıyorlar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information