MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ACEMİ
    Katılımcı
    • 12 Eylül 2013
    • 153

bazı şeylere baktıkca insan şaşırıyor.
    9.12.2013 tarihli genel kurulda oylanacak şeye dikkatlerinizi çekmeknistiyorum;

gk gündemindeki maddeye bakın

10.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
    11.Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi
    12.Yönetim Kurulu'nun, Genel Kurul çalışma esas ve usullerine ilişkin kuralları içeren "Genel Kurul İç Yönergesi" teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
    15.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin sosyal yardım amacıyla, 2012 yılında vakıf ve derneklere yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve 2013 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,

ne dersiniz adam sırf kendi için calışıyor. parası o kadar çokki önce bağış yapmayı sonra borçu ödemeyi düşünüyor.
    zahir onun için ödemeler geçıkmış.!!!!!!

yaa neyaptınkı maaş a zammı düşünüyor. (ben yanlış anladım her halde maaş almak istemediğini karara bağlayacak)

birde şu maddeye bakın;

16.Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu?nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında yetki verilmesi

395 ve 396 yı biraz açalım.

TTK Madde 395
    0
    inShare

VI – Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı

Madde 395 – (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.

(2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez,

TTK Madde 396
    0
    inShare

VII – Rekabet yasağı

MADDE 396- (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.

(2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir

gerisini siz düşünün (ne gibi cinlik var dersiniz)

Yorum

• karot43
      Çalışkan
      • 17 Mart 2013
      • 2534

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın politika faizini yüzde 0,25'te sabit tutma kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

"Temel faizlerin şu anki veya daha düşük seviyede uzun bir süre kalmasını bekliyoruz. Euro Bölgesi'ndeki fiyat baskılarının orta vadede zayıf kalmaya devam etmesi bekleniyor" diyen Draghi, "Euro Bölgesi'nde uzunca bir süre düşük enflasyon görülebilir" ifadelerini kullandı. Draghi, bankanın para politikasındaki duruşunun gerektiği sürece destekleyici olacağını söylerken, "Her türlü enstrümanı değerlendirmeye hazırız" diye ekledi. AMB Başkanı, bankanın 2013 yılı Euro Bölgesi daralma tahminini yüzde 0,4'te tuttuğunu belirtti ve 2014 büyüme tahmininin yüzde 1'den yüzde 1,1'e revize edildiğini söyledi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ DÜŞTÜ

Bu yıl için enflasyon beklentisinin yüzde 1,5'ten yüzde 1,4'e indirildiğini aktaran Draghi, gelecek yıl için enflasyon beklentisinin ise yüzde 1,3'ten yüzde 1,1'e revize edildiğini ifade etti. Draghi, 2015 yılı içinse enflasyon tahmininin yüzde 1,3 olduğunu söyledi

İngiltere Merkez Bankası(BOE), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası(BOE) Komite toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranları yüzde 0.50 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BOE'nin faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi
      bulunuyordu.

BOE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 375 milyar sterlin olarak bıraktı.

İngiltere Merkez Bankası, küresel ekonomik kriz sırasında ekonomiyi resesyondan çıkarmayı desteklemek amacıyla Mart 2009'da yüzde 0,5'e indirdiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.
      AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
      GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
        Çalışkan
        • 17 Mart 2013
        • 2534

haydi fıyık,yeme biziii...))

Yorum

• karot43
          Çalışkan
          • 17 Mart 2013
          • 2534

ABD verileride iyi geldi,ama boralara dokunduu...))

Yorum

• karot43
            Çalışkan
            • 17 Mart 2013
            • 2534

beni kimse aramadı,aramasında zaten pişman olur...))

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

patronla konuşacak birşeyim yokkk...!!!paramı ödesin yeterr...))

Yorum

• ACEMİ
                Katılımcı
                • 12 Eylül 2013
                • 153

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bankanın politika faizini yüzde 0,25'te sabit tutma kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

"Temel faizlerin şu anki veya daha düşük seviyede uzun bir süre kalmasını bekliyoruz. Euro Bölgesi'ndeki fiyat baskılarının orta vadede zayıf kalmaya devam etmesi bekleniyor" diyen Draghi, "Euro Bölgesi'nde uzunca bir süre düşük enflasyon görülebilir" ifadelerini kullandı. Draghi, bankanın para politikasındaki duruşunun gerektiği sürece destekleyici olacağını söylerken, "Her türlü enstrümanı değerlendirmeye hazırız" diye ekledi. AMB Başkanı, bankanın 2013 yılı Euro Bölgesi daralma tahminini yüzde 0,4'te tuttuğunu belirtti ve 2014 büyüme tahmininin yüzde 1'den yüzde 1,1'e revize edildiğini söyledi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ DÜŞTÜ

Bu yıl için enflasyon beklentisinin yüzde 1,5'ten yüzde 1,4'e indirildiğini aktaran Draghi, gelecek yıl için enflasyon beklentisinin ise yüzde 1,3'ten yüzde 1,1'e revize edildiğini ifade etti. Draghi, 2015 yılı içinse enflasyon tahmininin yüzde 1,3 olduğunu söyledi

İngiltere Merkez Bankası(BOE), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası(BOE) Komite toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranları yüzde 0.50 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BOE'nin faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi
                bulunuyordu.

BOE, Varlık Alım Programını da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 375 milyar sterlin olarak bıraktı.

İngiltere Merkez Bankası, küresel ekonomik kriz sırasında ekonomiyi resesyondan çıkarmayı desteklemek amacıyla Mart 2009'da yüzde 0,5'e indirdiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

üstat konularımızla bir ilgisi varmı?

okusunda borcunu ödesin diye bir işaret mi araması lazım?

Yorum

• siname
                  Bağımlı
                  • 18 Eylül 2013
                  • 1034

bir kurtarırsam bu ....... birdaha ne olusa olsun girmem bu lanet hiseye kimki faiğe köpeklik yapmışsa Allah onu ondan beter etsin sonunu begeninin ulen ***aklarım

Yorum

• YALNIZ EFE
                    Çalışkan
                    • 20 Ağustos 2011
                    • 467

Yorum

• heckser-ohlin
                      Aktif
                      • 12 Eylül 2013
                      • 332

MENSA MENSUCAT firmasının son yaptığı ogk katılmış ve sizin direktifleriniz doğrultusunda ilgili gündem maddelerine şerh düşüp ayrılma hakkını kullanmış ve bu doğrultuda firmanın açtığı hesaba elimdeki hisseleri virmanlamış bir yatırımcıyım.. Gelinen bu aşamada sizlerce de malumdur ki firma ne paraları ödemiş ne de elinde bulundurduğu hisseliri geri virmanlamıştır. Kaldı ki geri virmanlasa dahi serbest piyasa ekonomisi dahilinde hisseleri halka arz olmuş bir vaziyette işlem gören bir firmanın hisselerinin tasarrufunun elinizden alınmasının günlük marj da size %20 ye yakın zarara uğratabileceği ve kaçırılan fırsatların da hesaplanması sonucunda ortaya çok büyük alternatif maliyetler çıkabilmektedir. Bu doğrultu da firmanın 09/12/2013 tarihinde YAPACAĞI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA elimdeki hisselerimin tasarrufunu şirket yönetimi elinde tuttuğundan benim bu vaziyette TOPLANTIYA KATILIP KATILAMAM DOĞRULTUSUNDA NE FİRMADAN NE DE SİZİN TARAFINIZDAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTIR. Zira şirket yönetiminin ibra edileceği düşünüldüğünde ve geçmiş yılı aklanacak olan bu yönetimin hali hazırda hatırı sayılır bir yatırımcı grubunun hisselerinin tasarrufunu elinden aldığı düşünüldüğünde bu genel kurulun bu şekilde yapılması tamamen USULSÜZ İŞLEMLERE GEBEDİR. Bu konuda en kısa zamanda tarafıma bilgi verilmesini talep etmekteyim. Saygılarımla,

Yorum

• heckser-ohlin
                        Aktif
                        • 12 Eylül 2013
                        • 332

heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        MENSA MENSUCAT firmasının son yaptığı ogk katılmış ve sizin direktifleriniz doğrultusunda ilgili gündem maddelerine şerh düşüp ayrılma hakkını kullanmış ve bu doğrultuda firmanın açtığı hesaba elimdeki hisseleri virmanlamış bir yatırımcıyım.. Gelinen bu aşamada sizlerce de malumdur ki firma ne paraları ödemiş ne de elinde bulundurduğu hisseliri geri virmanlamıştır. Kaldı ki geri virmanlasa dahi serbest piyasa ekonomisi dahilinde hisseleri halka arz olmuş bir vaziyette işlem gören bir firmanın hisselerinin tasarrufunun elinizden alınmasının günlük marj da size %20 ye yakın zarara uğratabileceği ve kaçırılan fırsatların da hesaplanması sonucunda ortaya çok büyük alternatif maliyetler çıkabilmektedir. Bu doğrultu da firmanın 09/12/2013 tarihinde YAPACAĞI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA elimdeki hisselerimin tasarrufunu şirket yönetimi elinde tuttuğundan benim bu vaziyette TOPLANTIYA KATILIP KATILAMAM DOĞRULTUSUNDA NE FİRMADAN NE DE SİZİN TARAFINIZDAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTIR. Zira şirket yönetiminin ibra edileceği düşünüldüğünde ve geçmiş yılı aklanacak olan bu yönetimin hali hazırda hatırı sayılır bir yatırımcı grubunun hisselerinin tasarrufunu elinden aldığı düşünüldüğünde bu genel kurulun bu şekilde yapılması tamamen USULSÜZ İŞLEMLERE GEBEDİR. Bu konuda en kısa zamanda tarafıma bilgi verilmesini talep etmekteyim. Saygılarımla,
                        SPK ya bugün de unutturmadık kendimizi çok şükür

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

ayrılma hakkını kullananların dışında kalan arkadaşlar 09/12/2013 tarihindeki toplantı için hiç organize olmaya çalışmıyorlar galibaa...))

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

sanırım yine ekranları başından toplantıya katılıp,sonuçlarını görünce ağlayıp sızlayacaklar...))mendiller hazır mı bari...))

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

aman yerinizden kalkmayın,yumurtalarınız soğur...))demedi demeyin sonra...

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

istanbul'da kaybolursunuz falan,aman haa...))sonra buradan atıp savurmakta kolay...))

Yorum

Working...
                                X

Debug Information