MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ACEMİ
    Katılımcı
    • 12 Eylül 2013
    • 153

lütfen ogk a gelecek arkadaşlar;
    gündemin 16 cı maddesi ne hayır diyelim. ki o madde ile ipleri eine almak istiyor.
    o maddelerle;

TTK Madde 395
    0
    inShare

VI – Şirketle işlem yapma, şirkete borçlanma yasağı

Madde 395 – (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.

(2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez,

TTK Madde 396
    0
    inShare

VII – Rekabet yasağı

MADDE 396- (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.

bu maddedeleri pasivize etmek için yetki istiyor.
    diğer konularda önemli ama bunuda ATLAMAMAK GEREK

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

Dilekçeleri faiğ mail adresine yolladım...

Şirkete faks çektim,,,,

Para peşin kırmızı meşin derler faiğ!!!!

Gözaltında senle mutlu mesut oluruz

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

SPK da yolluyorum ,,,

Faiğ , çok gençtin!!!

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

Senin hangi sözünü tuttunda ??? Sana güvenen varsa onlarla pazarlık yap!!!!

benim hisselerimi üzerine yatacanı zannetme!!!!

Faiğ , hissemin ederi şuan için 60.000 TL onuda sana yedirmemmmm... 12.12.2013 akşamı yolla hisseleri!!!! Ben piyasada satarım!!!

Çok zekisin sanırım!!!!

Yorum

• Erendiz
            Katılımcı
            • 12 Eylül 2013
            • 126

From:faikulutas@mensa.com.tr*[+]DetailTo:"ERSIN RAYLAZ"<eraylaz@isbank.net.tr>*[+]Yn: AYRILMA HAKKI06/12/2013 14:59:41Toplantıya gelip edebinizle oturmayı basarırsanız kısa sürede paranızı alırsınız.**Aksi takdirde, ugrasırız.****BlackBerry 10 akıllı telefonumdan gönderildi.*Kimden:*ERSIN RAYLAZGönderildi:*6 Aralık 2013 Cuma 13:51 ÖSKime:*faikulutas@mensa.com.trKonu:*AYRILMA HAKKI**Olaganustu genel kurula katilip sermaye azaltim artirimina hayir dedim ve ayrilma hakkimi kullandim. Sizde inatla hala parami ödemediniz. Spk ortakliklar ve finansman dairesine bugün sordugumda ayrilma hakkini kullanan ve hisselerini prosedure uygun olarak virmanlayanlarin odemeleri yapilmadigi icin genel kurulda hisseleri oraninda oy hakki oldugu soylendi. Pazartesi diger arkadaslarla genel kurula katilip sizin 2012 yonetiminizi ibra etmeyecegim. Ayrica korkum yok artik batarsa batsin param. Sizde batacaksiniz artik biliyorum. 10unda Odemezseniz parami spkdan sermaye azaltim artirim surecinin iptal edilecegi ve volt ve gyo icin geri iade surecinin baslatilacagi soylendi. Buda sizin bence cebinize attiginiz 110 trilyonun iadesi demektir. Ayrica yurt disinda olan 55 trilyonuda iade etmeniz anlamina geliyor.Mailime cevap vermenizi ve parami hemen yatirmanizi istiyorum.*Ersin Raylaz*0535 895 39 31*

FAITIN CEVABI ARKADASLAR. EDEBDIZ beni Edebe davet etmis.

Yorum

• Intelligent
              Katılımcı
              • 12 Eylül 2013
              • 110

Bugün telefonda eskilerden bir arkadaş ile konuştum. Şu yorumu bana çok mantıklı geldi.

Biraz konuşma diliyle yazayım ki derdimi anlatabileyim "Faik'in asıl amacı Halk Bankasına gözdağı vermek. Paramız yok, öldük bittik, bak yatırımcıdan kuruş ile aldığımız hisseleri bile ödeyemedik / ödemeyemiyoruz. Halimiz çok fena, fabrikalar da çalışmıyor gelin uygun bir fiyattan anlaşalım. Yoksa bakın batıyoruz, size verecek paramız maramız yok şeklinde batıyoruz edebiyatı yapıp halk bankasına olan borcu çok cuzi bir fiyat ile kapatmak olabilir... Yoksa yatırımcıya verilecek bu 6 milyon havada suda bulunur ve ellerinde zaten var .... "

Yarımcıya ödeme yapılsa diğer alıcılar da bak sizde para var diyecekler. Bundan korktukları için ödeme yapsalar bile bin dereden su getirip hem yatırımcıyı hem de diğer alacaklılara gerçekten paraları olmadığı oyunun oynamaya daha uzun bir süre oynayabilirler...

Yorum

• exitus123
                Kıdemli
                • 17 Mart 2013
                • 3035

Dilekçemin son haliyle kargoyla yolladım.

T .C. BAŞBAKANLIK
                SERMAYE PİYASASI KURULU
                ANKARA
                06.12.2013
                Merkezi Kayıt Kurumu’ nda ....... sicil numarasına sahip bireysel yatırımcıyım. BİST’ de ortağı olduğum MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş (MEMSA)’nin 08.10.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına katıldım ve 11. Maddeye hayır oyu vererek ayrılma hakkımı kullandım. Şirketin 06.12.2013 tarihli KAP açıklamasıyla ( EK 1) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun 29.11.2013 tarihli 38. bültenine uymayan açıklama yapmıştır.
                MEMSA şirketine mail-fax yoluyla ayrılma hakkı kullanım bedelinin ödemesini 10.12.2013 tarihine kadar peşin yapılması isteğimi belirttim. Aldıkları kararı yönetim kurulunda tekrar değerlendirmelerinide 3 lot hisseylede şirket ortağı olmam nedeniylede belirttim. Belgenin aslını şirkete 06.12.2013 gönderdim. (EK 2)
                MEMSA şirketin ayrılma hakkı bedelini 10.12.2013 tarihine kadar ödemezse başka bir ödeme planı çerçevesinde anlaşmakta istemiyorum. Sermaye Piyasası Kanunun 24. Maddesine istinaden 10.12.2013 tarihine kadar ödeme yapılmazsa 11. Maddenin tarafınızca onaylanmamasını istiyorum.

‘’Ayrılma hakkı: MADDE 24 – (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına katılıp da olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahipleri, paylarını halka açık ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Halka açık ortaklık bu payları pay sahibinin talebi üzerine, söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasından satın almakla yükümlüdür. ‘’ SPK bu maddeyi bir şirkete uygulatamıyorsa biz küçük yatırımcıları kim koruyup kollayacak. Şirket kendini SPK’ dan daha üstün gördüğü ortadadır. SPK kararlarını hiçe sayan şirkete ne kadar sabredeceksiniz. Hiçbir sözünü tutmayan, HALKBANK’sına dahi borcunu ödemeyen, SPK yok sayan KAP haberleri yayınlayan bir şirketle ayrılma hakkı kullanım bedeli için başka bir ödeme planı hakkında anlaşmada yapmak istemiyorum. Küçük yatırımcı olarak SPK güvendiğim için hata mı yaptım?

Borsa İSTANBUL’un 09.09.2013 tarihli KAP haberinde aldığı kararına istinaden şirketin 31.12.2013 tarihinden sonra gözaltı pazarına alınmasını istiyorum.
                Şirket 12.12.2013 tarihine kadar hisse senedimi tarafıma virman etmezse tarafınızdan maddi ve manevi zararımın karşılanması için T.C. Ticaret Mahkemesinde dava açacağımı belirtiyorum.
                Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
                ADRES:
                06.12.2013

T.C. No:
                TLF:

EKLER:
                1) MEMSA şirketinin 06.10.2013 tarihli KAP haberi
                2) MEMSA şirketine yazdığım 06.12.2013 dilekçenin fotokopisi

Yorum

• Erendiz
                  Katılımcı
                  • 12 Eylül 2013
                  • 126

Arkadaslar bu itin 2012yi ibra ettirmek icin bize ihtiyaci var. O yuzden genel kurula katilmamizi istiyor. Elinde yeteri hisse yok. Bizdeki 13 milyona ihtiyaci var. Orda ibra edin yarin yatirayim diyecek. FAIT SENI IBRA FILAN YOK BILESINNNN...

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

Ben anlaşmak için faiğ ayağına kadar gitmiyorum. O bana muhtaç ben ona hiç değilim..

Hisselerimi virman eder, borsada zarar ettik deriz sineye çekeriz...

faiğ sen bana ödemediğin para için, ne kaybediyorsun uyan.....

Bide anlaşırsak önerileri makul olacak mış... Yemezler koçum... Sen devletin kurumuna bile borcunu sallayan birisin, benim paramı kim bilir yıllar sonra da ödemezsin..

Makul teklif: VOLT enerji üretecek, sonra biz sizin paranızı katıyla ödeyeceğiz... Buna HALKBANKASI bile inanmadıki seni dava etmiş..

Yorum

• heckser-ohlin
                      Aktif
                      • 12 Eylül 2013
                      • 332

Edep dersini de sizden alacak ya bu millet vay halimize....

Erendiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      From:faikulutas@mensa.com.tr*[+]DetailTo:"ERSIN RAYLAZ"<eraylaz@isbank.net.tr>*[+]Yn: AYRILMA HAKKI06/12/2013 14:59:41Toplantıya gelip edebinizle oturmayı basarırsanız kısa sürede paranızı alırsınız.**Aksi takdirde, ugrasırız.****BlackBerry 10 akıllı telefonumdan gönderildi.*Kimden:*ERSIN RAYLAZGönderildi:*6 Aralık 2013 Cuma 13:51 ÖSKime:*faikulutas@mensa.com.trKonu:*AYRILMA HAKKI**Olaganustu genel kurula katilip sermaye azaltim artirimina hayir dedim ve ayrilma hakkimi kullandim. Sizde inatla hala parami ödemediniz. Spk ortakliklar ve finansman dairesine bugün sordugumda ayrilma hakkini kullanan ve hisselerini prosedure uygun olarak virmanlayanlarin odemeleri yapilmadigi icin genel kurulda hisseleri oraninda oy hakki oldugu soylendi. Pazartesi diger arkadaslarla genel kurula katilip sizin 2012 yonetiminizi ibra etmeyecegim. Ayrica korkum yok artik batarsa batsin param. Sizde batacaksiniz artik biliyorum. 10unda Odemezseniz parami spkdan sermaye azaltim artirim surecinin iptal edilecegi ve volt ve gyo icin geri iade surecinin baslatilacagi soylendi. Buda sizin bence cebinize attiginiz 110 trilyonun iadesi demektir. Ayrica yurt disinda olan 55 trilyonuda iade etmeniz anlamina geliyor.Mailime cevap vermenizi ve parami hemen yatirmanizi istiyorum.*Ersin Raylaz*0535 895 39 31*

FAITIN CEVABI ARKADASLAR. EDEBDIZ beni Edebe davet etmis.
                      ERSİN HOCAM FIYK A YAZDIĞIM MAİL

Millete edep terbiye öğretmeye çalışacağınıza az işinizi yapın da sözünüzde durun... o ogk de oylarınız yetmeyince babanın : Ya Hakimcim kardeşim istediğin gibi yönet nasıl isterseniz öyle yapın derken ki halinden eser kalmamış... siz herşeyin bittiğini mi zannetiyorsunuz kuzum... bak daha yeni başlıyoruz... yok öyle yönetime izin verin 7 milyona çıkaralım deyip bugün param yok masalları anlatıp milleti kandırmaya çalışmak...

Keyfin bilir koçum isterseniz vermeyin!!! bak hani halk arasında amiyane bi tabir vardır: verirsen ekime vermezsen ... diye sen oraya ister kasımı koy ister fazlalıkları... ama unutma akıl hocalarınla birlikte yok olup gideçeksiniz... bu yatırımcı sizi hem bu dünyada mahkeme huzuruna çıkaracak hem de ahirette gırtlağınıza sarılacak !!!

ayın 13 de ilk iş hakkınızda NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN DAVA AÇACAĞIZ...
                      sonrasında genel kuruldan geçen tüm gündem maddelirin iptalini ve peşine iştirak bedeli olarak kafanıza göre değer biçtirdiğiniz o yüksek yüksek rakamlar varya işte hepsini aleyhinizde kullanıp kasaya koymanız için TİCARET MAHKEMESİNE DAVA AÇACAĞIZ.. BUNUNLA BİRLİKTE SPK NIN ÖNÜNDE EYLEM NASIL OLURMUŞ SİZE GÖSTERECEĞİZ.. şimdi sen o cicili elbiselerinle poz poz resim vermeye hazırlan bence şimdiden...

Yorum

• heckser-ohlin
                        Aktif
                        • 12 Eylül 2013
                        • 332

Arkadaşlar bu bedelli işi yattığı an fıyk ve babasına geçtiği andır!!! hahahahaha adamların gözünü para hırsı o kadar kör etmiş ki basiretleri bağlanmış resmen... Daha SPK bir hafta öncesinde adamları tehdit ettiği halde hala kurnazlık peşindeler ...

fıykın kendisi attığım mailde de söylediğim gibi bırakın ödemesin... anlaşmaymış ulan seninle anlaşını skm.. açık ve net söylüyorum.. deseki anlaşalım tamam sana alacağın paranın 10 katı vereceğiz anlaşının yedi sülalesini s....ler bakın o kadar açık ve net konuşuyorum.. BEN PARADAN GEÇTİM BU İŞ ARTIK ONUR NAMUS MESELESİDİR...

fayk bu işten benim zararım ancak hissem kadar olur SENİN ZARARINI SEN DÜŞÜN CANIM ha sonra hiç karşılaşmadığım demişsin beni tehdit mi ediyorsun açık açık söyle de ben de ne yapacağımı bileyim zira ben senin ne olduğunu biliyorum ama sen benim kim olduğumu ne iş yaptığımı bilmiyorsun!!! Anlaşmaya gelme mi istiyorsun canım sen spk nın yayınladığı haftalık bülteni bir daha oku bence çok idrak edememişsiniz zannediyorum... AYIN 12 DE MALI GERİ GÖNDERİRSİN BİZ DE İŞİMİZE BAKARIZ CANIM YOK ÖYLE AYIN 13 DE ANLAŞMAYA GEL DEMEK GEÇECEN O AYAKLARI bak sana bi amiyane tabir daha söyleyeyim HALK dilinden senin dediğin gazoz ağacı o da bizim burada artık yetişmiyor ))))))))))))9
                        Subject: Re: EDEB DERSİNİ DE SİZDEN ÖĞRENECEK YA BU MİLLET NE DİYİM!!!
                        From: faikulutas@mensa.com.tr
                        Date: Fri, 6 Dec 2013 17:47:06 +0200
                        To: kemalpiskin@hotmail.com

Gündem maddelerinin iptali için dava acarsanız ayrılma hakkınızı kaybedersiniz. Biraz mantık lutfen. Gene de siz bilirsiniz.

Hisse senetlerinizi iade edeceğiz. Sonra ister SPK'ya git ister Kasım'a.

Aklı olan gelir anlaşır. Anlasan adamlar paralarını alırken siz de kendinize benzin dökün.

Bana daha önceki maillerinizden dolayı açılan dava yakında görülecek zaten. Orada hatırlatırlar bu laflarınızı.

Bana bir daha böyle mail yazarsanız hiç ummadığınız karşılıklar görürsünüz benden söylemesi.

fyk tan gelen cevap mor olan benim cevabım kırmızı olan yukarıdadır...

Yorum

• Erendiz
                          Katılımcı
                          • 12 Eylül 2013
                          • 126

tamam yapalim hocam.

heckser-ohlin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ERSİN HOCAM FIYK A YAZDIĞIM MAİL

Millete edep terbiye öğretmeye çalışacağınıza az işinizi yapın da sözünüzde durun... o ogk de oylarınız yetmeyince babanın : Ya Hakimcim kardeşim istediğin gibi yönet nasıl isterseniz öyle yapın derken ki halinden eser kalmamış... siz herşeyin bittiğini mi zannetiyorsunuz kuzum... bak daha yeni başlıyoruz... yok öyle yönetime izin verin 7 milyona çıkaralım deyip bugün param yok masalları anlatıp milleti kandırmaya çalışmak...

Keyfin bilir koçum isterseniz vermeyin!!! bak hani halk arasında amiyane bi tabir vardır: verirsen ekime vermezsen ... diye sen oraya ister kasımı koy ister fazlalıkları... ama unutma akıl hocalarınla birlikte yok olup gideçeksiniz... bu yatırımcı sizi hem bu dünyada mahkeme huzuruna çıkaracak hem de ahirette gırtlağınıza sarılacak !!!

ayın 13 de ilk iş hakkınızda NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN DAVA AÇACAĞIZ...
                          sonrasında genel kuruldan geçen tüm gündem maddelirin iptalini ve peşine iştirak bedeli olarak kafanıza göre değer biçtirdiğiniz o yüksek yüksek rakamlar varya işte hepsini aleyhinizde kullanıp kasaya koymanız için TİCARET MAHKEMESİNE DAVA AÇACAĞIZ.. BUNUNLA BİRLİKTE SPK NIN ÖNÜNDE EYLEM NASIL OLURMUŞ SİZE GÖSTERECEĞİZ.. şimdi sen o cicili elbiselerinle poz poz resim vermeye hazırlan bence şimdiden...
                          Hocam adamin bize niye ihtiyaci oldugu anlasildi. Gelin 2012yi ibra edin odeyim diyecek. Bizde ibra etmeyecegiz artik. Memsa gozaltina gitsin ulutaslarda hapse. En iyisi bu. BEN OLUMUNE TUM EYLEMLERDE VARIM HOCAM. PAZARTESI SPK ISTANBULUN ONUNDE TUM BASINI CAGIRIP SOYUNALIM HOCAM, BEN VARIM... ulutaslara hapis istiyoruzzzz...

Yorum

• YALNIZ EFE
                            Çalışkan
                            • 20 Ağustos 2011
                            • 467

Yorum

• heckser-ohlin
                              Aktif
                              • 12 Eylül 2013
                              • 332

bu da son mailim kendisine

ha son birşey daha hani sen kendini çok akıllı sanıyorsun ya bence sana attığım mailleri bir daha oku ki içerisindeki
                              ifadelerden kendini haklı zannedip milleti tehdit etmek gibi bir yanılgıya bir daha düşmeyesin... kaldı ki senin milleti tahrik edercesine attığın mesajlarının bilinçli birşekilde yapıldığını anlayacak kadar kafamız çalışıyor çok şükür ha birşey bulamazsan ben de saklı attığım mailler isterseniz topluca göndereyim hatta isterseniz çıktısını alıp imzalayıp göndereyim... Bu arada son bir not mukabilinden şunu da ekleyeyim : senin KAP a gönderdiğin bildirimlerin yanında benimkinin içindeki yanlışları irdelemek devede kulak kalacak haberin olsun!!!

Yorum

• heckser-ohlin
                                Aktif
                                • 12 Eylül 2013
                                • 332

arkadaşlar benim bir fikrim gelin bunu da tartışalım... bu adam bizden malları aldı mı aldı peki tasarruf şuan itibariyle bizden çıktı mı çıktı ... peki bize pazartesi günkü genel kurul toplantısına katılımla ilgili olarak SPK dan ya da firmadan resmi bir yazı ile açıklama yapıldı mı hayır ... O ZAMAN BENCE GİTMEYELİM VE EĞER İBRA EDİLECEK OLURSA DAVA EDİP İPTAL ETTİRELİM BİZ DE ONUN OYUNUNA ÇOMAK SOKALIM!!! ve gerekçe olarak da bizden tasarruf hakkımızı alan firma bu esnada zamanlamasını ayarlayıp genel kurulda kendini ibra ettirmiş ve bu işin içinde bulunan ve de daha önceki yapılan kurulda katılım sağlayan yatırımcıların gelemeyip olumsuz oy kullanmasını engellemiştir diye!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information