MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • anarat
    Katılımcı
    • 13 Eylül 2013
    • 86

arkadaşlar ben yapıkredi yatırımı aradım internet bankacılıgından virman yapabiliyoruz ancak 13:30 a kadar bu diger bankalarda degişir saat olayı
    bizim menkul degerleri aradım hesap no dogru alıcı memsa virman kurumu bizim menkul degerler hesap no yazılacak virman etmek istediginiz hısse adedini gireceksiniz isterseniz tümünü virmanlamayabilirsiniz size kalmış alıcı t.c kısmını boş bırakın dediler muhatap alıcı memsa a.ş dir pazartesi ilk işim son güne bırakmadan virmanlamak gerisi allah kerim inşaallah terslik çıkmaz bizde bu hısseden kurtuluruz bari zararımızı çıkartıcak hısse bulsak saygılarımla

birde burda uçacak kaçacak diyen arkadaşlar kervana baksın metro avgyo baksın patron isterse şimdi siz faik olun allah göstermesin hadi oldunuz 87 kişi ayrılma hakkını kullandı geriye yaklaşık 150 milyon hısse kalıyor siz hısseyi 0,47 yaparmısınız yapsanız hısseden ayrılacakların sayısı 3 katına çıkar bu nedenle faik bence bedelliyi mardin kardeşin dedigi gibi 0,26 dan yaparak ıyı bir gelir elde edecek ha bunu degerlendirirse teksilden çıkar enerji ve yatırıma geçerse inanın bu hısse 10'uda görör 15'i de görür ancak yedirirlermi siz daha iyi biliyorsunuz o nedenle allah tüm memsazede ve benzeri kardeşlerimizin yardımcısı olsun selam ve dua ile

Yorum

• gokalp80
      Tecrübeli
      • 11 Eylül 2013
      • 522

09.12.2013 11:30
      Adresi Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
      Gündem 1.Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi,
      2.Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
      3.Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2012 Yılı Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
      4.2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Denetçi Raporu'nun ve Bağımsız Denetim Rapor Özeti' nin okunması,
      5.2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
      6.Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçilerin Şirketin 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
      7.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, 2013 yılı ve izleyen yıllara ilişkin Şirket'in "Kâr Dağıtım Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
      8.2012 yılı kârının dağıtılması ve kâr dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulu'nun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
      9.Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetleme Kuruluşu seçiminin onaylanması,
      10.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
      11.Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi,
      12.Yönetim Kurulu'nun, Genel Kurul çalışma esas ve usullerine ilişkin kuralları içeren "Genel Kurul İç Yönergesi" teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
      13.Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.02.2013 tarih ve 4/88 sayılı kararı ile yenilenen "Kurumsal Uyum Raporu" nun Genel Kurulun bilgisine sunulması.
      14.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, "Şirketin Bilgilendirme Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
      15.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin sosyal yardım amacıyla, 2012 yılında vakıf ve derneklere yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve 2013 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
      16.Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında yetki verilmesi
      17.Şirket esas sözleşmesinde tanımlı tekstil, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini iştirakleri üzerinden devam ettirerek maliyet merkezlerini ayrıştırma planı doğrultusunda, yeni yapılanmanın daha iyi anlaşılabilmesinin sağlanması amaçlanarak şirket ünvanımızın "Mensa Holding A.Ş" olarak değiştirilmesi hususunda şirket ortaklarına bilgi verilmesi
      18.Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli onayın alınmış olması şartıyla; Yönetim Kurulu'nun Şirket Esas Sözleşmesi'nin 1. 5. 7. 8. ve 9. numaralı maddeleri haricindeki tüm maddelerinin değişikliği hakkındaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddedilmesi,

Yorum

• gokalp80
        Tecrübeli
        • 11 Eylül 2013
        • 522

Madde 395 – (1) Yönetim kurulu üyesi, genel kuruldan izin almadan, şirketle kendisi veya başkası adına herhangi bir işlem yapamaz; aksi hâlde, şirket yapılan işlemin batıl olduğunu ileri sürebilir. Diğer taraf böyle bir iddiada bulunamaz.

(2) Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin pay sahibi olmayan 393 üncü maddede sayılan yakınları şirkete nakit borçlanamaz. Bu kişiler için şirket kefalet, garanti ve teminat veremez, sorumluluk yüklenemez, bunların borçlarını devralamaz. Aksi hâlde, şirkete borçlanılan tutar için şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip edebilir [1]

(3) 202 nci madde hükmü saklı kalmak şartıyla, şirketler topluluğuna dahil şirketler birbirlerine kefil olabilir ve garanti verebilirler.

(4) Bankacılık Kanununun özel hükümleri saklıdır.

Yorum

• gokalp80
          Tecrübeli
          • 11 Eylül 2013
          • 522

GEREKÇE/Madde 395 – Birinci fıkra: 6762 sayılı Kanunun 334 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü, bazı değişikliklerle aynen alınarak, içtihatlarla ve doktrindeki görüşlerle oluşan birikim korunmuştur. Değişikliklerden birincisi mevcut metinde yer alan “şirket konusuna giren ticarî bir muamele” ibaresidir. Bu ibare hükmü gereksiz yere daraltmakta, yorum güçlüklerine sebep olmaktadır. Şirkete bir arsa ya da pay senedi satmak bir ticarî işlem midir? Bazı yazarlar her türlü sözleşmeyi hükmün kapsamına sokarken, bazıları da ticarî nitelik arıyordu. Zaten bu ibare 6762 sayılı Kanunun 137 nci maddesi sebebiyle anlamsızdır veya en azından yanlış ifade edilmiştir.
          İkinci fıkra: İkinci fıkra tamamen yeni olup, bir açıdan sermayenin (malvarlığının) korunması ilkesinin gereğidir. Hüküm bir anlamda 358 inci maddenin tamamlayıcısıdır ve uygulamada sıkça rastlanılan kötüye kullanmaların engellenmesini amaçlamaktadır.

KARARLAR

6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu Dönemindeki Kararlar

”30.03.1994 tarih ve 1993/15-860 sayılı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun ilamı ile Dairemiz’in 25.10.1991 tarih ve 6515/5628 sayılı ilamında da açıklandığı ve doktrinde de kabul edildiği üzere, genel kurul işleme açık veya zımni olarak icazet verebilir. Zira, ortaklıkla yapılan işlem, re’sen batıl olmayıp iptali kabildir. Batıl sayma yetkisi genel kuruldadır. Genel kurulun işlemi takip eden yıllarda aksine bir karar almaması, yönetim kurulunun ibra edilmesi, bu işlemlerin de bilançoda, kar tablolarında gelir olarak yer alması ve onaylanması, kâr dağıtımının bu işlemlerin geliri üzerinden yapılması, uzun süre genel kuruldan aksi yönde bir karar çıkmaması, kurumlar vergisinin bu gelirlere göre ödenmesi gibi olgularla zımni olarak genel kurulun işlemlere icazet vermesi mümkündür.” (Yargıtay 11.HD., E: 2010/2021, K: 2010/5217, T: 11.05.2010. Kararın tam metni için bkz. Levent YARALI, Şirketler Hukukuna İlişkin Yargıtay Kararları -I-, Yaklaşım Yayıncılık, Ankara 2012, Karar-18, s.80-82).

Yorum

• gokalp80
            Tecrübeli
            • 11 Eylül 2013
            • 522

0
            inShare.

VII – Rekabet yasağı

MADDE 396- (1) Yönetim kurulu üyelerinden biri, genel kurulun iznini almaksızın, şirketin işletme konusuna giren ticari iş türünden bir işlemi kendi veya başkası hesabına yapamayacağı gibi, aynı tür ticari işlerle uğraşan bir şirkete sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla da giremez. Bu hükme aykırı harekette bulunan yönetim kurulu üyelerinden şirket tazminat istemekte veya tazminat yerine yapılan işlemi şirket adına yapılmış saymakta ve üçüncü kişiler hesabına yapılan sözleşmelerden doğan menfaatlerin şirkete ait olduğunu dava etmekte serbesttir.

(2) Bu haklardan birinin seçilmesi birinci fıkra hükmüne aykırı harekette bulunan üyenin dışındaki üyelere aittir.

(3) Bu haklar, söz konusu ticari işlemlerin yapıldığını veya yönetim kurulu üyesinin diğer bir şirkete girdiğini, diğer üyelerin öğrendikleri tarihten itibaren üç ay ve her hâlde bunların gerçekleşmesinden itibaren bir yıl geçince zamanaşımına uğrar.

(4) Yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarıyla ilgili hükümler saklıdır

Yorum

• karot43
              Çalışkan
              • 17 Mart 2013
              • 2534

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA, 2013 [] 08.11.2013 18:05:06

Genel Kurul Toplantısı Çağrısı

Adres Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
              Telefon 212 - 4826763
              Faks 212 - 4829014
              Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 212 - 4826763
              Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 212 - 4829014
              Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır
              Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
              Özet Bilgi 2012 yılı faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı Hk.

Karar Tarihi 08.11.2013
              Genel Kurul Türü Olağan
              Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2012
              Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2012
              Tarihi ve Saati 09.12.2013 11:30
              Adresi Mehmet Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No:27 Örs İş Merkezi Kat:1 D:4/B Güngören/ İstanbul
              Gündem 1.Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi,
              2.Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
              3.Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2012 Yılı Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
              4.2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Denetçi Raporu'nun ve Bağımsız Denetim Rapor Özeti' nin okunması,
              5.2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
              6.Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçilerin Şirketin 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
              7.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, 2013 yılı ve izleyen yıllara ilişkin Şirket'in "Kâr Dağıtım Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
              8.2012 yılı kârının dağıtılması ve kâr dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulu'nun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
              9.Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetleme Kuruluşu seçiminin onaylanması,
              10.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
              11.Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi,
              12.Yönetim Kurulu'nun, Genel Kurul çalışma esas ve usullerine ilişkin kuralları içeren "Genel Kurul İç Yönergesi" teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
              13.Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.02.2013 tarih ve 4/88 sayılı kararı ile yenilenen "Kurumsal Uyum Raporu" nun Genel Kurulun bilgisine sunulması.
              14.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, "Şirketin Bilgilendirme Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
              15.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin sosyal yardım amacıyla, 2012 yılında vakıf ve derneklere yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve 2013 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
              16.Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında yetki verilmesi
              17.Şirket esas sözleşmesinde tanımlı tekstil, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini iştirakleri üzerinden devam ettirerek maliyet merkezlerini ayrıştırma planı doğrultusunda, yeni yapılanmanın daha iyi anlaşılabilmesinin sağlanması amaçlanarak şirket ünvanımızın "Mensa Holding A.Ş" olarak değiştirilmesi hususunda şirket ortaklarına bilgi verilmesi
              18.Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli onayın alınmış olması şartıyla; Yönetim Kurulu'nun Şirket Esas Sözleşmesi'nin 1. 5. 7. 8. ve 9. numaralı maddeleri haricindeki tüm maddelerinin değişikliği hakkındaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddedilmesi,
              19.Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.09.2009 tarih ve 28/780 sayılı ilke kararı uyarınca; Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ile bu kapsamda elde edilmiş olan gelir ve menfaatler hususunda ortaklara bilgi sunulması,
              20.Dilek ve görüşler.
              Gündem Maddeleri Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Evet
              Gündem Maddeleri Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Evet
              Gündem Maddeleri Arasında Şirket Merkezine İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır

EK AÇIKLAMALAR:
              Yönetim Kurulu'muzun 08.11.2013 tarih ve 2013/36 sayılı kararı ile;Şirketimizin 2012 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere, 09.12.2013 Pazartesi günü, Saat 11:30 'da M. Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No: 27 Örs İş Merkezi Kat : 1 D:4/B Merter, Güngören / İSTANBUL adresinde yapılmasına ,Olağan Genel Kurul için gereken ön işlemlerin yerine getirilmesine ve toplantıda bakanlık temsilcisi bulundurulması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İl Ticaret Müdürlüğü'ne başvurulmasına,gerekli tüm bildirimlerin yapılmasına,katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
              AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
              GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• karot43
                Çalışkan
                • 17 Mart 2013
                • 2534

MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş.’nin
                Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan
                Ortaklar Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Çağrısı
                Şirketimiz Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere, 09 Aralık 2013 Pazartesi günü Saat: 11:30’da M. Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No: 27 Örs İş Merkezi Kat : 1 D:4/B Merter, Güngören / İSTANBUL adresinde yapılacaktır.
                6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 415’inci maddesinin 4’üncü fıkrası ve 6362 sayılı Sermaye
                Piyasası Kanunu’nun 30’uncu maddesinin 1’ inci fıkrası uyarınca, genel kurula katılma ve oy kullanma hakkı, pay senetlerinin depo edilmesi şartına bağlanmayacaktır. Bu çerçevede, pay senetlerini Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) düzenlemeleri çerçevesinde kaydileştirmiş olan ortaklarımızın, Genel Kurul toplantısına katılmak istemeleri durumunda, paylarını MKK nezdinde bloke ettirmelerine gerek bulunmamaktadır.
                Toplantıya bizzat iştirak edemeyecek ortaklarımızın, oy haklarını vekil aracılığıyla kullanabilmeleri için vekaletnamelerini, aşağıdaki örneğe uygun olarak ya da Şirket merkezimiz veya www.mensa.com.tr adresindeki şirket internet sitesinden temin edebilecekleri vekaletname örneğine göre düzenlemeleri ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:IV, No: 8 Tebliği’nde öngörülen diğer hususları da yerine getirerek, imzası Noterce onaylanmış vekaletnameleri ibraz etmeleri gerekmektedir. (Ek - 1)
                Olağan Genel Kurul toplantısında gündem maddelerinin oylanmasında el kaldırma usulü ile açık oylama yöntemi kullanılacaktır.
                Şirketimizin, Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun düzenlenmiş 2012 yılına ait bilanço ve gelir tablosu, denetçi raporu ve yönetim kurulunun karın dağıtılmasına ilişkin teklifinin de yer aldığı faaliyet raporu ile esas sözleşme değişiklikleri ile gündem maddelerine ilişkin bilgilendirme dokümanı ve ekleri toplantı tarihinden önceki 21 gün süre ile şirket merkezinde ve www.mensa.com.tr internet adresimizde ortakların incelemesine hazır bulundurulacaktır.
                Sayın ortaklarımızın bilgilerine sunarız.
                Saygılarımızla,
                09 ARALIK 2013 TARİHLİ
                OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEM MADDELERİ
                1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi,
                2. Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi,
                3. Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2012 Yılı Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
                4. 2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Denetçi Raporu'nun ve Bağımsız Denetim Rapor Özeti' nin okunması,
                5. 2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
                6. Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçilerin Şirketin 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
                7. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, 2013 yılı ve izleyen yıllara ilişkin Şirket'in "Kâr Dağıtım Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
                8. 2012 yılı kârının dağıtılması ve kâr dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulu'nun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
                9. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetleme Kuruluşu seçiminin onaylanması,
                10. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için belirlenen "Ücret Politikası" ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
                11. Yönetim Kurulu üyelerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi,
                12. Yönetim Kurulu'nun, Genel Kurul çalışma esas ve usullerine ilişkin kuralları içeren "Genel Kurul İç Yönergesi" teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
                13. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.02.2013 tarih ve 4/88 sayılı kararı ile yenilenen "Kurumsal Uyum Raporu" nun Genel Kurulun bilgisine sunulması.
                14. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, "Şirketin Bilgilendirme Politikası" hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
                15. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin sosyal yardım amacıyla, 2012 yılında vakıf ve derneklere yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve 2013 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,
                16. Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. Maddeleri kapsamında yetki verilmesi
                17. Şirket esas sözleşmesinde tanımlı tekstil, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerini iştirakleri üzerinden devam ettirerek maliyet merkezlerini ayrıştırma planı doğrultusunda, yeni yapılanmanın daha iyi anlaşılabilmesinin sağlanması amaçlanarak şirket ünvanımızın "Mensa Holding A.Ş" olarak değiştirilmesi hususunda şirket ortaklarına bilgi verilmesi
                18. Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli onayın alınmış olması şartıyla; Yönetim Kurulu'nun Şirket Esas Sözleşmesi'nin 1. 5. 7. 8. ve 9. numaralı maddeleri haricindeki tüm maddelerinin değişikliği hakkındaki önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddedilmesi,
                19. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.09.2009 tarih ve 28/780 sayılı ilke kararı uyarınca; Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ile bu kapsamda elde edilmiş olan gelir ve menfaatler hususunda ortaklara bilgi sunulması,
                20. Dilek ve görüşler.
                VEKALETNAME
                Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş nin 09.12.2013 günü saat 11:30 da
                M. Nezih Özmen Mah. Nadide Cad. No: 27 Örs İş Merkezi Kat : 1 D:4/B Merter, Güngören / İSTANBUL adresinde bulunan Şirket Merkezinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında aşağıda belirttiğim görüşler doğrultusunda beni / bizi temsile, oy vermeye, teklifte bulunmaya ve gerekli belgeleri imzalamaya yetkili olmak üzere ………… vekil tayin ettim/ettik.
                A – Temsil Yetkisinin Kapsamı
                a. Vekil tüm gündem maddeleri için kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
                b. Vekil aşağıdaki talimatlar doğrultusunda gündem maddeleri için oy kullanmaya yetkilidir ( varsa özel talimatlar yazılır)
                c. Vekil şirket yönetimin önerileri doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
                d. Toplantıda ortaya çıkabilecek diğer konularda vekil aşağıdaki talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir
                (Talimat yoksa vekil oyunu serbestçe kullanır.) Talimatlar varsa özel talimat yazılır.
                B – Ortağın sahip olduğu hisse senedinin
                a. Adet ve nominal değeri
                b. Oyda imtiyazı olup olmadığı.
                c. Hamiline veya nama yazılı olduğu.
                Ortağın Adı Soyadı / Ünvanı
                Adresi
                İmzası
                NOT
                1) (A) bölümünde ,(a) (b) veya (c) olarak belirtilen şıklardan birisi seçilir, (b) ve (c) şıkkı için açıklama yapılır.
                2) Vekaletname vermek isteyen oy hakkı sahibi vekaletname formunu doldurarak imzasını notere
                onaylatır ve noter onaylı imza sirkülerini kendi imzasını taşıyan vekaletname formuna ekler. (Sermaye
                Piyasası Kurulunun seri:IV No:6 tebliğ uyarınca )

Yorum

• karot43
                  Çalışkan
                  • 17 Mart 2013
                  • 2534

Ayrılma hakkını kullanmayan/kullanamayan arkadaşlar,işte fırsat...09/12/2013 tarihindeki genel kurula gidin ve şirketi ibra etmeyin...böylece süreci tıkayın...sözüm söz,ben de geleceğim ya da vekalet vereceğim...hodri meydan...))

Yorum

• karot43
                    Çalışkan
                    • 17 Mart 2013
                    • 2534

Arkadaşlar,bence bu sermaye azaltım ve arttırım işi suya düşüyor gibi....))

Yorum

• eagle
                      Seyirci Üye
                      • 28 Eylül 2013
                      • 68

karot43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Ayrılma hakkını kullanmayan/kullanamayan arkadaşlar,işte fırsat...09/12/2013 tarihindeki genel kurula gidin ve şirketi ibra etmeyin...böylece süreci tıkayın...sözüm söz,ben de geleceğim ya da vekalet vereceğim...hodri meydan...))
                      Olağanüstü Genel Kurula katılamayanlar işte hepimize fırsat 9/12/2013 teki Genel Kurula katılalım ve ortağı olduğumuz bu şirketi zarara uğratan yönetimi ibra etmeyerek mahkeme yolu açılsın.

Yorum

• karot43
                        Çalışkan
                        • 17 Mart 2013
                        • 2534

eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Olağanüstü Genel Kurula katılamayanlar işte hepimize fırsat 9/12/2013 teki Genel Kurula katılalım ve ortağı olduğumuz bu şirketi zarara uğratan yönetimi ibra etmeyerek mahkeme yolu açılsın.
                        evet,aynen katılıyorum...bu konuda takınılacak tavır ve tutum turnusol niteliğinde olacaktır...kim samimi,kim provakatör,kim yandaş...vb.ortaya çıksın...!!!hele hele hiç birşey yapmayıp,laf ebeliği yapanlara ifrit oluyorum...!!!İŞTE FIRSAT,HODRİ MEYDAN...!!!

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

09 aralıkta yapılacak genel kurula katılarak,şirket faaliyetleri ibra edilmezse mahkeme yolu açılır...ibra edilmeyen bir yönetimin icraatlarıda hukuki bir tartışma konusu olur diye düşünüyorum...!!!yanılabilirim,bu sadece kişisel düşüncemdir...!!!

Yorum

• karot43
                            Çalışkan
                            • 17 Mart 2013
                            • 2534

sevgili arkadaşlar,boş beşiklere yatıp yalancı ninniler dinlemek yerine,iradi adımlar atın...!!!işte fırsat,gidin 2012 genel kuruluna,bizde gerek gelerek ya da vekalet ile destek verelim...!!!gereğini yapalım,ya da boş işkembeden sallamayalım...!!!böyle bir sürece girmeniz dost ile düşmanı ayırma fırsatı da verecektir...!!!hodri meydan...))

Yorum

• karot43
                              Çalışkan
                              • 17 Mart 2013
                              • 2534

bu güne kadar yazdıklarımın ve yazacaklarımın yumurtalarını soğutmak istemeyenlerin,aynı zamanda da kazanmak isteyenlerin hoşuna gitmediğini/gitmeyeceğini biliyorum...!!!yaşam mücadeledir,mücadele etmeyenlerin kazanma şansı yoktur...!!!

Yorum

• karot43
                                Çalışkan
                                • 17 Mart 2013
                                • 2534

bir anımsatma daha:mücadele edin,yapın,koşun,yetişin diyenlere kulak asmayın...!!!yapalım,edelim ve koşalım diyenlere bakın...!!!aradaki fark çok önemlidir,kimin yanında olduklarını gösterir...!!!yaşam öğrenmektir,öğrenmeye bakın...!!!her güzel yoruma aldanmayın,belki yorum sahibi sizi yönlendirmeye çalışıyor...!!!son söz:cehenneme giden yol,iyi niyet taşları ile örülüdür ve düşman asla çakal postu ile gelmez,kuzu postu var...!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information