MEMSA Mensa Mensucat

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • exitus123
    Kıdemli
    • 17 Mart 2013
    • 3035

Sızınle degılımmm,

Size saygım var, tek o hakareti çözen kişisînizzz

Yorum

• exitus123
      Kıdemli
      • 17 Mart 2013
      • 3035

ÖSYM zaten açılmış bir davam var, yanında birde SPK olmuş, bilgide çok belgede,,,

10 günde çoğu avukattan daha iyi dosya hazırlarım!!!

Yorum

• exitus123
        Kıdemli
        • 17 Mart 2013
        • 3035

Avukatada para yedirmem!!!

Eskiden bir dava şaplon metini koymuştum,,, eskî köylerde!!

Yorum

• exitus123
          Kıdemli
          • 17 Mart 2013
          • 3035

İş yoğunluğu için takip amaçlı bir avukata dosya takibî için ancak anlaşırım

Yorum

• exitus123
            Kıdemli
            • 17 Mart 2013
            • 3035

Buradı chat gibi oldu

Ben kaçar

Yorum

• eagle
              Seyirci Üye
              • 28 Eylül 2013
              • 68

iyi geceler sayın exitus

Yorum

• BLACKEYE
                Seyirci Üye
                • 17 Mart 2013
                • 52

Len kamil naparsın eyimin? Ben yasaklı değilem doctorum civanım,, valla bakıyomda senden başka yazan da yokkk, komiksin olğlumm yazma istersen yada yorum yapp, dalaşma artıkk la.. Bak ne buldum sana hediyem olsunn

Yorum

• exitus123
                  Kıdemli
                  • 17 Mart 2013
                  • 3035

O.30 HALA UYANAMAYAN SAFLAR İÇİN...

SERMAYEMİZİ AZALTTIK. ŞİMDİDE ARTIRALIM BAKİM NELER OLUYORMUŞ..

TADİL METNİMİZİN YANLIŞ OLDUĞUNU GÖREMEYENLER İÇİNDE ......

DEDİK YA SENARYO 2 AY SONRASI AO: 0.30 ( tadil metni oyununu göremeyenler için) SERMAYE AZALTIM SONRASI DEĞER :1.38... BUNUN NEDENİNİ GÖREMEYENLER İÇİN... ( KİME ORTAK ÇALIŞIYORSUNUZ SİZLER, SPK 1.20 MAKSİMUM OLUR DİYODA SİZ SERMAYE AZALTIM ORANININ HALA YANLIŞ YAPILDIĞINI GÖRMÜYORSUNUZ..1.20 YAPMAK İÇİN SERMAYE NE KADAR AZALTILMALI OTURUN HESAPLAYIN BAKİM)

ŞİMDİ BUNA % 120 SERMAYE ARTIRALIM.. MATEMATİKSEL İŞLEM SONRASI MEMSA DEĞERİ: 1.25416667 OLUYOR. RÜÇAN HAKKIMIZI BÜYÜK İHTİMALLEDE KÜSÜRAT AÇIKLANIR: 0.25, NOMİNAL DE :1 TL OLUR ( tadil metnimiz yanlış!!!)

ŞİMDİ HALA 0.26 İDDİA EDENLER ( FAİK VE YANDAŞLARI) İÇİNDE HESAPLAYINCA MEMSA DEĞERİ: 1.16 EDER...

EY FAİK ARASINDAKİ FARKA BAK.. BURDANDA VURGUN MU YAPACAN...

SEN sermaye azaltım oranını DÜZELT...

Bu metin bize dava kazandırır tüh yine bilgi verdik

UYUTULMA , UYAN KY...

YTD değer ve oranlar düzeltilebilinir 3 aşağı 5 yukarısı aynı

TADİL METNİYLE YAPILAN OYUNA DUR DİYELİM Mİ?

exitus123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  SERMAYE AZALTIM ARTIRIM SONRASI BAŞIMIZA GELECEKLER..

OGK ONAYLANIRSA EĞER;

MEMSANIN SERMAYE AZALTIMINDAN 1 GÜN ÖNCEKİ DEĞERİ 0,30 TL OLSUN DİYELİM (ORTALAMA 2 AY SONRA) HERŞEY OLMUŞ KABUL EDELİM..

SERMAYE AZALTIM SONRASI O GÜN İÇİN DEĞERİ:1,38 TL OLACAK 0,26 OLSAYDI 1,2 TL OLACAKTI (O GÜN MEMSA ALMAK İSTEYEN BU FİYATTAN ALABİLECEK) AMA BİZLERİN LOT SAYISIDA %78 AZALACAK..

100 LOTUMUZ OLSUN DİYELİM.. 100X 0,30 : 30 TL OGÜN VAR DİYELİM

ELİMİZDE 22 LOT KALACAK.. AYRICA RÜÇANLARIMIZDA OLACAK %120 ORANINDA 26 LOT SAYISI KADAR RÜÇAN HAKKINIZ OLACAK..

22 LOTX 1TL: 22 TL
                  SATARSANIN EĞER 26 LOT X 0,3 TL: 8 TL İKİSİNİN TOPLAMI:30 TL YAPAR..

EĞER RÜÇANLARINI BELİRLEN TARİH ARALIĞINDA SATMAZSAN 8 TL VE RÜÇAN LOTLARIN BUHAR OLACAK HESABINDA SADECE 22 LOT KALACAK MEMSA BİR ÖNCEK SERMAYE AZALTIMIN BİTTİĞİ GÜN, 20 GÜN SONUNDA % 20 ÜSTÜ ZARARLA KAPATTI.. YANİ 22 TL X 1 TL: 22 TL NİN ALTINA BİLE DÜŞEBİLİR..

YANİ 30 TL ŞUAN SAHİPSİNİZ AMA 22 TL VE DAHADA AŞAĞIYA DÜŞEBİLİR..

OTURDUĞUN YERDE ZARAR..

FAİK BİDE %120 BEDELLİ İSTİYOR.. DİYORKİ

BANA RÜÇAN HAKKINIZ KADAR 26X1 TL: 26 TL VERİRSENİZ

TOPLAM LOT MİKATRINIZ 48 ADET OLUR.. DEĞERİ İSE: 48X1,38: 66.24 TL ( BİZ SENİN GEÇMİŞİNİ BİLİYORUZ MEMSA 1,38 HİÇ KALMAYACAK TEKRAR BELKİDE ŞUANKİ DEĞERLERE DÜŞECEK)

PARANIZ 30 TL İDİ BİR DE 26 TL VERDİNİZ 56 TL DEN 56 LOT X1,38: 66.24 TL ÇIKACAK DİYOR. BUNU FAİK DİYOR.. GARANTİSİ VAR MI YOK.... MEMSA DÜŞMEZ İSE.. BİZ NE DÜŞÜŞLERİNİ GÖRDÜK..

ŞİMDİ KİMİN ELİNDE 26 TL SICAK PARA VAR.. BUNU KATIYLA ÇARPARSANIZ HER BİRİMİZİN ÖDEYECEĞİ MİKTAR ÇOK FAZLA OLACAK…( BENİM ŞUAN İÇİN 58.000 TL VERMEM İÇİN KREDİ ÇEKMEM LAZIM…)

26 TL VERMEZSENİZ LOT SAYINIZ 22 LOTTA KALACAĞI İÇİN VE MEMSADA SERMAYE AZALTIM SONRASINDA AZALACAĞI KESİN OLDUĞU İÇİN 30 TL NİZ 20 GÜNDE HİÇBİRŞEY YAPMAZSANIZ 22 TL DÜŞECEK… BELKİ DAHADA AŞAĞIYA.. BUGÜNDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA OLACAĞIZ..

FAİKTE ÇOK DÜŞÜK RÜÇAN FİYATLARINDAN HİSSELERİMİZİ LACAK ŞİRKETTEKİ PAYINI % 58.8 ÇIKARACAK…

BUNA HAYIR DEMEK İÇİN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA KATILMAK İSTEMEYEN VAR MI??

HERKES KENDİ İÇİN KATILACAK…

neco abi faydalanabilirsin

YTD değer ve oranlar düzeltilebilinir 3 aşağı 5 yukarısı aynı

2010 SERMAYE AZALTIM VE ARTIRIM HESAPLANMASI:

İmzalı Görüntüle

İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI [MEMS1, MEMSA] 18.06.2010 18:57:16

Eşanlı Sermaye Azaltımı ve Sermaye Artırımı

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Eski ünvanı: Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş.)'nin (Şirket) çıkarılmış sermayesinin 162.000.000 TL'den 81.000.000 TL'ye azaltılması ve eşanlı olarak 81.000.000 TL (%100) bedelli artırılarak 162.000.000 TL'ye yükseltilmesi işlemlerine 21.06.2010 tarihinde başlanacaktır. Gerçekleştirilecek sermaye azaltımı ve artırımı işlemleri sonunda MEMSA koduyla işlem gören Mensa hisse senetleri için Mensa hisse senedi; MEMS1 koduyla işlem gören Mensa (Oydan Yoksun) hisse senetleri için Mensa (Oydan Yoksun) hisse senedi verilecektir.

23 Aralık 2004 tarih ve 232 sayılı Genelgemizin, genelgede belirtilen durumların dışında hisse senetlerinin baz/referans fiyatlarının Borsa Başkanlığı tarafından belirleneceğine ve duyurulacağına ilişkin 4. maddesi hükmü uyarınca, Şirket hisse senetlerinin 21.06.2010 tarihinde Birinci Seans için baz fiyatının aşağıdaki gibi hesaplanmasına karar verilmiştir.

Mensa hisse senetleri için

Sermaye Azaltımı Nedeniyle Fiyat Hesaplaması

Şirketin Sermaye Azaltımı Öncesi Piyasa Değeri = Şirketin Sermaye Azaltımı Sonrası Piyasa Değeri

Şirketin Azaltım Öncesi Pay Sayısı * Azaltım Öncesi Hisse Fiyatı (AOF) = Şirketin Azaltım Sonrası Pay Sayısı * Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı

92.000.000 * 0,80= 46.000.000 * Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı

Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı = (92.000.000 * 0,80) / 46.000.000

Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı = 1,60 TL

Sermaye Artırımı Nedeniyle Fiyat Hesaplaması

( Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı * Azaltım Sonrası Pay Sayısı ) + ( Bedelli Sermaye Artırım Tutarı * Rüçhan Hakkı Kullanım Fiyatı ) = Artırım Sonrası Hisse Fiyatı * Artırım Sonrası Pay Sayısı

( 1,60 * 46.000.000 ) + ( 46.000.000 * 1 ) = Artırım Sonrası Hisse Fiyatı * 92.000.000

Artırım Sonrası Hisse Fiyatı = [( 1,60 * 46.000.000 ) + ( 46.000.000 * 1 )] / 92.000.000

Artırım Sonrası Hisse Fiyatı = Baz Fiyat (En yakın fiyat adımına yuvarlanmamıştır) = 1,30 TL

Mensa (Oydan Yoksun) hisse senetleri için

Sermaye Azaltımı Nedeniyle Fiyat Hesaplaması

Şirketin Sermaye Azaltımı Öncesi Piyasa Değeri = Şirketin Sermaye Azaltımı Sonrası Piyasa Değeri

Şirketin Azaltım Öncesi Pay Sayısı * Azaltım Öncesi Hisse Fiyatı (AOF) = Şirketin Azaltım Sonrası Pay Sayısı * Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı

70.000.000 * 0,73= 35.000.000 * Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı

Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı = (70.000.000 * 0,73) / 35.000.000

Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı = 1,46 TL

Sermaye Artırımı Nedeniyle Fiyat Hesaplaması

( Azaltım Sonrası Hisse Fiyatı * Azaltım Sonrası Pay Sayısı ) + ( Bedelli Sermaye Artırım Tutarı * Rüçhan Hakkı Kullanım Fiyatı ) = Artırım Sonrası Hisse Fiyatı * Artırım Sonrası Pay Sayısı

(1,46 * 35.000.000 ) + ( 35.000.000 * 1 ) = Artırım Sonrası Hisse Fiyatı * 70.000.000

Artırım Sonrası Hisse Fiyatı = [( 1,46 * 35.000.000 ) + ( 35.000.000 * 1 )] / 70.000.000

Artırım Sonrası Hisse Fiyatı = Baz Fiyat (En yakın fiyat adımına yuvarlanmamıştır) = 1,23 TL

21.06.2010 tarihinden itibaren İMKB Endekslerinin hesaplanmasında MEMSA koduyla işlem gören Mensa hisse senetleri için sermaye 92.000.000 TL, saklama oranı % 80; MEMS1 koduyla işlem gören Mensa (Oydan Yoksun) hisse senetleri için ise sermaye 70.000.000 TL, saklama oranı % 94 olarak dikkate alınacaktır.

Yorum

• exitus123
                    Kıdemli
                    • 17 Mart 2013
                    • 3035

Arkadaşa dememişmiydim, burda mide bulandirma...

Sinekte ufak ama mide bulandirir..

Sen faik abine bir mail at bakim... 0.30 olayini anlatsin sana.. Bide söyle ona sen yönetim kurulu kararini 04.09.2013 aldim diyerek tadil metnini yollamişsin ilgili kurumlara, deki o tarihten 1 ay ki ao:0.30... Sen sermaye azaltim oranin spk da bülten açiklamsina uymuyor...

Bizde bilgilenelim... Hadi kenancimmm

Yorum

• exitus123
                      Kıdemli
                      • 17 Mart 2013
                      • 3035

Düğün vesilesiyle akşama kadar yokum...

Olayi çözecekler ve çözemeyenler... Yorumlar..

Yorum

• hakimbayram
                        Katılımcı
                        • 11 Eylül 2013
                        • 135

excitus kardeş bıktık ama yeter senin yazdıkların beni alakadar etmiyor bu yazdıkların iki kişi arasında yani sayfalardır yazıyorsun bize hiç karı yok eğer birine cevap vereceksen özelden yaz lütfen senin ismini gördüğüm yazıyı okumadan geçiyorum.... ben zatenne umutsarının aklıyla işlem yapıyorm nede başka birinin ne de mardinin rica ediyorum artık bu saçma sapan mevzuyu kapat yani gına geldi ya seni ye da beni yasaklasınlar başka arkadaşların hatırına yani duruyorum haberin olsun

Yorum

• karot43
                          Çalışkan
                          • 17 Mart 2013
                          • 2534

exitus,gerçekten yeter arkadaş...gereksiz bir çok tekrara düşüyorsun,bu da insanları sıkıyor...düzeyi koruyalım,sana ya da mardin arkadaşa katıldığımız ya da katılmadıklarımız elbette var...süreç zaten herşeyi açığa çıkaracak,ama şu temcit pilavı işinden vazgeçelim...(
                          AV OL,AVCI OL:AMA AVCIYA YARDIM EDEN KÖPEK OLMA...!!!
                          GERÇEKCİ OL,OLANAKSIZI İSTE...!!! CHE

Yorum

• gokalp80
                            Tecrübeli
                            • 11 Eylül 2013
                            • 522

sevgili hakim ve karot hocam siz olayı çözmüşsünüz ne yazıkki exitus u görünce foruma girmek istemiyorum

Yorum

• atakan
                              Katılımcı
                              • 31 Temmuz 2013
                              • 77

dr fazla vıdı vıdı etin he la sen bu hisede bu güne kadar ne yaptın 7ay önce bir dilekçe hazırlamışsın ısıtıp ısıtıp ortaya koyuyorsun
                              1- 2012 ilk genel kurul toplantısı yapıldı yatırmcılardan sadece 1 kişi toplantıya kayıldı hisse fiayatı o zamanlar 0,40-0,45 lerdeydi sen neden genel kurul toplantısına katılmadın. temuz ayında 2genel kurul toplantısı yapıldı yine sen yoktun o tarihlerde kazığı yemiştin . kanunları mevzuatlarımı bilmiyordun yada yatırmcı olarak genel kurul toplantısın ne anlama geldiğinimi bilmyordun geçen seneden şimdiye ne değişti hisse fiayatı biraz daha aşağı geldi .
                              2- bu kadar bilgiliydinizde forumlarda yatırmcılar ahlar vahlar la bedularla hisse durumu hakında yorum yapmaya çalışırken neden çıkıp siz insanları bilgilendirmediniz
                              3- ne zamanki mardin insaları bilgilendirdi organize olma yolunda adımlar atttı gasp edilen hakların geri alınması gerektiğini mücadele edilmesi gerektiğini dilendirdi siz ve sisn gibiler piyasaya çıktı herşeyi kendinize mal etmeye çalışıyorsunuz
                              4- mardinle neden başa çıkamıyorsunuz çünkü mardinde yalan yok çünkü mardin k. yatırmcın yanında çünkü mardin analizleri tutarlı kanuna mevzuata uyumlu. siz ne yapıyorsunuz metve veren ağaçları taşlıyorsunuz. topik kapatığınız için seviniyorsunuz.
                              5- zamanında listeler yaptık davlar açtık çok eleştirildik bu eleştirilerde sizin tarafınızdan geldi aynı yolu siz izliyorsunuz.
                              6- benim tek derdim var burdaki yatırmcılar zararını çıkaarsın başkada derdim ok senin derdin ney. benle umutsarıyla yada fikirlerini eleştirenlerle senin fikirlererine karşı çıknalarla. biraz akıllı ol analiz yap sonuçlarını gör herkes okuyor yazılanları bırak sen kendini methetme başkarı seni övsün
                              7- genel kurul toplantısına hiçbir yerde çağrı yapmadın genel kurul toplantısına katılım için hiçbirşekilde katkı sağalamadın o toplantıya gelenleride şimdi sen sahipleniyorsun bizleride yandaş ilan etmişsin bu çok güzel olmuş. neymiş dr genel kurul toplantısına katılmış
                              8- senin mesleğin dr luk git doktorluğunu yap daha akuduğunu anlayıp analiz edemiyorsun olayları sen nasıl istiyorsan o şekilde göremeye ve yorumlamaya çalışıyorsun. herkes işine baksın dr doktorluğunu öğretmen öğretmenliğini mühendis mühendisliğini yapsın. borsadan anlayan yorumlayan yorumlayabilen anazli yapabilende analiz yapsın . mazallah kasap doktorluk doktorda kasaplık yaparsa bu dünyanın hali ne olacak
                              9- analizlerimi hep eleştirdin faikin ağzından konuşuyorsun dedin yaptığım analizlerin sonuçlarına bakıyorumda sana gülüyorum sen daha 2007 de yaşıyorsun bana kalırsa zaman kaybı olmadan kendini2013 hatta ve hatta 2014 yılına resetle
                              10- buraları kişisel egolarını tatmin edeceğin yer değil . burdada hiç kimse oyun oynamıyor borsa oyun oynana yer değil.
                              11- haksız olmana rağmen senden her defasında özür diledim.ama özür dilemenin ne olduğunu bilemeyecek kadar kalın kafalı birisin. kibrin kaprisin everest tepesini geçmiş. sende bilirsin ki allah kibirli insaları sevmez.
                              12- memsa yatırmcısına fayda sağlamak istiyorsan insnalara faydalı olmak istiyorsan bilginle insnalara hizmet et bunu yaparkende karşılksız yap (fotokopi parasını helal etmeyecek karekterde insansın madem helal etmeyecektin yapmasaydın kafana silah dayamanmı vardı)bir dilekçe yazıp forma yapıştırıyorsun yapıştırdıktan sonrada ben size hakımı helal etmiyorum diyorsun. la burdaki insalar paralarını kaybetmiş ama gururlarını şerefleri daha kaybetmemiş. 1,5 yılımı bu hisseye verdim her kime faydam dokunduysa helali hoş olsun.
                              13- dr yaptıkların çok ayıp forumunda bilgini tecrübeni paylaş ahmet mehmetle uğraşma hedefin kişiler değil şirket ve ulutaş ailesidir. senin işin bu insanlarla analizin bu insanlarla mevzuatla kanunla prosedürlerle akılılıkla saygıyla sevgiyle. insanlara saygı duy saygı göresin insanlara birşey ver ama verdiğinle övünme bırak insanlar sana allah razı olsun desin. ayrı forumlarda aynı konu aynı amaç aynı hedef için mücadele ediyoruz herkes kendi platformunda bu mücadeleyi yapsın kazanan biz k. yatırmcılar olalım bu olayın dışında başka görüş analayış içerisinde olursak buraları okuyan insanların yatırmcıların vebalini almış oluruz . vebal kavramının anlamını manasını öğrenip idrak ederek bir kelemın bir yorumumuzu varsa onu yapalım gerisi kendi kendimize çevremize zarar vermekten başka birşey olmaz.
                              yorum yaptığım forumda paylaştığım bir alıntıyı paylaşıyorum. son parağrafı iyi okumanı istiyorum dr .sana son sözüm bunlar. burda yada başka platformlarda mesazzedelern menfaatine olacak her türlü oluşumu desteklerim bu davada adım atılacak her yapıcı birleştirici fayda sağlayıcı oluşum içinde olurum. burda hedefimiz kişiler değil ulutaşlar memsa şirketi ve burda mağdur olan yatırımcıların hakları ve bu hakları geri nasıl alırız konularıdır.. yorum yaptığınız formun işlerliği fayda sağlayacak yönlerine eğilmeniz hepimizin menfaatlerine olacaktır. katkı sağlayacaksanız katkı sağlayınız bunu memsa mağdurları için yapmıyorsanız hisedar olarak kendiniz için yapın. eleştiriler yapıcı olsun kenetleyici vede tamalayıcı olsun. zaman birlik beraberlik zamandır. zaman örnek olma fedakarlık yapma zamnıdır. forma verdiğim rahatsızlıtan dolayı özür dilerim . bu haklı davanızda allah yar ve yardımcınız olsun.

Yorum

• İSTAKOZ
                                Yeni Üye
                                • 21 Eylül 2013
                                • 16

sn Exitus123 ve sn Atakan ustat anlasildiki her ikiniz artik yarisa girmis bulunuyorsunuz sizi ancak bu senette olabilecek yukari hareketinin degebilecegi alt ve ust limit yerlerini biz kor yatirimcilara teknik temel ve neden sonuc iliskisinde elbette YTD olmadan paylasmanizi rica etsek en azindan biz turk mali yatirimcilarda sizlerin ustatligini kimin ky nin yaninda oldugunu ancak bu sekilde iki pofeyonel adamin bilgi ve birikiminden bu sekilde en layikiniza sukranlarimizi ve dualarimizi etsek diyorum cunku bu bilgi yarisini sizlerden iyi analiz edebilecek adam dunyada yok oyle gozukuyor haydi bire pehlivanlar er meydani isde buyrun alalim SON TAHLİLLERİ buyrunuz SOZ sizde;

Yorum

Working...
                                X

Debug Information