Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Hisselerin Haftalık-Aylık Performansları

Temmuz ayını 35.089 seviyesinden karşılayan XU100 endeksi geçen haftayı 37.556 seviyesinden geride bırakmıştır. İMKB-100’ün Temmuz ayının geride kalan bölümündeki getirisi % 7.0, geçen haftaki kaybı ise % 1.0’dir.

Aybaşından bu yana % 10’un ve geçen hafta içinde % 4’ün üzerinde prim yapan hisseler aşağıdaki tabloda olduğu gibidir.

Tablo dikkatli incelenecek olursa geçmişe dönük gerekli dersler çıkarılabilir ve gelecek için daha sağlıklı yatırım kararlar alınabilir.

Sn. Financer,

Bütün yaptığım grafiği ilgimi çeken hisseleri üyelerle paylaşmaktan ibaret. Foruma grafiğini eklediğim 5 hisseden 1’ini sonradan şahsi portföyüme dahil ettim. Diğerleri çıkarken maalesef elimdeki hisse düştü.

“Atıyoruz; kalbimiz temiz tutuyor”’dan başka bir imzam daha var: "Ardımdan yürüme, öncün olmayabilirim. Önümden yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (Kızılderili Atasözü)"

Acizane tavsiyem herkese kulak veriniz ancak kendi doğru bildiğinizi yapınız. Çünkü insan yastığa başını koyduğunda kendi vicdanıyla baş başa kalıyor ve kendi yanlışlarını göğüslemesi daha kolay oluyor. Benimkiler de dahil yazılıp çizilenlere ihtiyatla yaklaşınız. Başkalarının üzerinde gayet şık duran bir kıyafet sizin bedeninize dar veya bol gelebilir.

Grafik ekleyip silme konusuna gelince; atalarımız hocalar için “Millete verir talkını, kendi yutar salkımı” buyurmuşlar. Ne diyeyim: Bu da size ders olsun.

Sn. ERİŞKİN,

Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Her tespit ve tenkidin mükemmele ulaşmak için bize sunulmuş bir armağan olduğunu düşünüyorum ve uyarınız için teşekkür ediyorum.

Hakkında çıkan duyumlar, haberler elbette hisselerin hareketlerine yön veriyor. Ancak eğriler-doğrular üzerine yoğunlaştığım için genelde bu haberleri atlıyorum. Siz dikkat çektikten sonra gerekli incelemeyi yaptım. Birleşme konusu ilk kez 30 Haziran’daki KCHOL Genel Kurulu’nda gündeme gelmiş ve bu haber 1 Temmuz tarihli İMKB Bülteninde yerini bulmuş. KCHOL son olarak 24 Temmuz’da İMKB Başkanlığına aşağıdaki yazıyı göndermiş:

“ ……

Bu kapsamda, KAV ortaklarının ellerindeki 1 YTL nominal değerli bir
    pay karışılığında Koç Holding A.Ş.'nin 0,6264252477893080 YTL
    nominal değerli payını alma hakkı bulunmaktadır. Payların dağıtımına
    28 Temmuz 2008 tarihinde başlanacak
    olup, dağıtıma ilişkin Milliyet
    ve Radikal Gazetelerinde yayınlanacak olan duyuru metni yazımız
    ekinde sunulmaktadır."

Ekte yayınlanmakta olan (Elinde) Kav Danışmanlık Pazarlama ve Ticaret
    A.Ş.’ye ait fiziki hisse senedi olan yatırımcıların 28.07.2008 tarihinden
    itibaren Koç Holding A.Ş. veya Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler
    A.Ş.’nin herhangi bir şubesine başvurmaları gerekmektedir
    .”

Cuma günkü 2 nci seansta KCHOL’in ağırlıklı ortalama fiyatı 3.81, KAVPA’nın ise 2.35’tir. Birleşmede esas alınacak oran ile KCHOL’in son seans AOF’nı çarpacak olursak (0.626*3.81=) 2.38’e ulaşırız. KAVPA’nın kapanış fiyatı 2.36 olduğuna göre demek ki KCHOL KAVPA’yı borsa fiyatının üzerinde bir fiyattan bünyesine katmış demekte bir sakınca görmüyorum.

KCHOL’ın Cuma günü 4.04 oranında gerilemesi elinde KAVPA hisse senedi olanlar için muhakkak büyük talihsizlik. Aracı kurumların senet değişikliklerini günü gününe müşteri hesaplarına yansıtabileceklerini de sanmam. Bu durumda eski KAVPA hissedarları Pazartesi günkü borsa seanslarından korkarım resen izinli sayılacaklar.

Ziyaretiniz için teşekkür ediyor; yine bekliyorum.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Mur@T_ERISKIN
      Bağımlı
      • 05 Temmuz 2007
      • 1019

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Cuma günkü 2 nci seansta KCHOL’in ağırlıklı ortalama fiyatı 3.81, KAVPA’nın ise 2.35’tir. Birleşmede esas alınacak oran ile KCHOL’in son seans AOF’nı çarpacak olursak (0.626*3.81=) 2.38’e ulaşırız. KAVPA’nın kapanış fiyatı 2.36 olduğuna göre demek ki KCHOL KAVPA’yı borsa fiyatının üzerinde bir fiyattan bünyesine katmış demekte bir sakınca görmüyorum.

KCHOL’ın Cuma günü 4.04 oranında gerilemesi elinde KAVPA hisse senedi olanlar için muhakkak büyük talihsizlik. Aracı kurumların senet değişikliklerini günü gününe müşteri hesaplarına yansıtabileceklerini de sanmam. Bu durumda eski KAVPA hissedarları Pazartesi günkü borsa seanslarından korkarım resen izinli sayılacaklar.

Ziyaretiniz için teşekkür ediyor; yine bekliyorum.
      Sn. Penguen, Eklemiş olduğum yazı IMKB günlük bülteninde çıkmış, bizzat kendim gördüm. Fakat sitelerin çoğuna ve programlara (Matriks, IBS) eklenmemiş. Büyük ihtimal kapanışa yakın zamanda verildi. Daha önceki yazılardan farklı olan kısmı ve benim bu yazımda dikkat çekmek istediğim nokta ise Koç hisselerinin Serbest marjla açılacak olması. İnşallah kavpa'lar ilk seansta arkadaşların hesabına 0,62 oranında KOÇ Holding hissesi olarak geçerki, serbest marjdan dolayı oluşabilecek hareket marjlarından yararlanırlar. Saygılarımı sunuyorum. Başarılarınızı diliyorum.
      Last edited by Mur@T_ERISKIN; 27 Temmuz 2008, 21:34.

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

İstanbul'da Sel Tehlikesi

Hem şehrimizle komşu olmak
        Ve taze salatalığın tadına varmak için
        Dere yatağına ev kurmadığımız
        Rahmet kapıdan içeri girince
        “Yetiş devlet baba” diye bağırmadığımız
        Ve sular hanemize sere-serpe yayılınca
        Takdir-i ilahi diye
        Yaradan’a sığınmadığımız gün
        Sel baskınları “kader” olmaktan çıkacaktır.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Büyükler

*JP MORGAN TÜRK HİSSE SENETLERİ İÇİN TAVSİYESİNİ 'PİYASA AĞIRLIĞININ ÜZERİ'
          DÜZEYİNE YÜKSELTTİ- CNBCe (29/07/2008 - 11:37:22)

"Düşünen kafalara boş fikirler üşüşür,
          Büyüklerimiz herşeyi bizden iyi düşünür"

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Cytas

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

dün den beri takipdeyim üstad, ben de . İzleyelim bakalım...
              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• meltem

sayın hocam vakfın için yorum ve görüşlerinize ihtiyacım var senet şuan elimde mevcut saygılar.

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Sn. Simurg,

Aynı noktadan, aynı yöne baktığımız için benzer şeyler görüyoruz diye düşünüyorum.

Aklınızdan ve gönlünüzden hiç çıkmayan VKFYT gözüme güzelleşmeye yüz tutmuş göründü. İsterseniz bir de siz göz atın.

Sn. Meltem,

Hisse 2008 başında paraşütsüz düşmüş ve kolu-bacağı kırılmış. Bu takatsizlik sonucu yıl içinde kendini bir türlü 50 günlük hareketli ortalamanın üstüne atamamış. MACD aylardır referans çizgisine paralel seyrediyor ve hisse düşmediği gibi belirgin bir yükseliş de sergileyemiyor. Endeksle birlikte hissede toparlanma çabaları gözleniyor. Ancak olağanüstü bir durum olmadıkça bu çabanın çıkış için yeterli olacağından pek emin değilim.

Gününüz güzel geçsin.

Yorum

• Penguen
                    Mahdumu Kamil
                    • 02 Mayıs 2008
                    • 1387

Attık. Attık ama tutturamadık

İçte ve dışta esen olumlu rüzgarları yelkenlerine dolduran İMKB ilk seansta % 4.16 primle iyi bir çıkış yaptı ve seans içinde gördüğü en yüksek seviye olan 40.783'ten kapandı. Acizane fikrim 41.000 seviyesine yaklaşıldıkça satışların artacağı ve bunun çıkış hızını frenleyeceği yönünde.

Her yükselişte olduğu gibi bu kez de çıkışın fitilini bankacılık hisselerinin ateşlediği ve son dönemde primlenen hisselerden bu hisselere geçiş yapıldığı görüldü. Önümüzdeki günlerde rüzgarlar tersine esmeye başladığında bunun tam zıddı bir harekete şahit olursak şaşırmamak gerekir.

Açılışta getiride ön sıralarda yer alan VAKIF hisseleri zaman ilerledikçe satışlarla karşılaştı ve alt sıralara düştü. Seans içinde 2.31'i gören VAKFN % 7.1 primle 2.25'ten, VAKBN % 5.5 primle satıcısız 2.08'den, bir ara 1.20'ye ulaşan VKFYT % 2.6 primle 1.16'dan ve 7.75'i ziyaret eden VKFRS % 2.0 primle 7.45'ten kapanış yaptı.

Sabah Sn. Meltem'in sorusuna cevap verirken 9.75'ten 1.55'e gerilediği için umutsuz konuştuğumuz VAKFN, bize inat çıkışta tutup VAKIF hisselerine öncülük etti. Velhasıl "Attık. Attık ama tutturamadık."

Yorum

• simurg
                      Administrator
                      • 10 Mart 2007
                      • 9248

Sn. Simurg,

Aynı noktadan, aynı yöne baktığımız için benzer şeyler görüyoruz diye düşünüyorum.

Aklınızdan ve gönlünüzden hiç çıkmayan VKFYT gözüme güzelleşmeye yüz tutmuş göründü. İsterseniz bir de siz göz atın.

Sn. Meltem,

Hisse 2008 başında paraşütsüz düşmüş ve kolu-bacağı kırılmış. Bu takatsizlik sonucu yıl içinde kendini bir türlü 50 günlük hareketli ortalamanın üstüne atamamış. MACD aylardır referans çizgisine paralel seyrediyor ve hisse düşmediği gibi belirgin bir yükseliş de sergileyemiyor. Endeksle birlikte hissede toparlanma çabaları gözleniyor. Ancak olağanüstü bir durum olmadıkça bu çabanın çıkış için yeterli olacağından pek emin değilim.

Gününüz güzel geçsin.
                      vkfyt de 2. tur peşinde olacağım açıkçası, şimdilik izlemedeyim. 0.99 desteğinde tutunan senetin 1.05 kırmasıyla 1.15 leri zorlayacağını yazmıştım önceden. 1.15 üzerinde kalmakta zorlanıyor açıkçası. Bugün gelen alımlar oldukça iyi . 1.15 seviyesinde kendine destek oluşturabilirse 1.20- 1.46 seviyleri hedeflenebilir.

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

2.19 direnci üstünde kaldı. yarın ola hayrola...:a88:

Yorum

• ÇAKAL
                          Ağa'nın Adamı
                          • 27 Haziran 2007
                          • 2545

Çek maçında iki golle Millileri ipten alan Nihat, 'geri dönüşün' en renkli örneği oldu.

Piyasamızla da geri dönüşün kralıyız

RAHİM AK

1- PETROL VE EMTİA FİYATLARI DÜŞÜYOR
                          Son bir ayda petrol yüzde 15, emtialar yüzde 17 düştü. Net ithalatçı olan Türkiye'nin cari açık ve enflasyondaki artış beklentileri olumluya döndü

2- YENİDEN CARRY TRADE ZAMANI
                          Son 1 ayda 97'den 108 dolara çıkan dolar/yen paritesi carry trade'i tekrar kârlı hale getirdi. Yen borçlanıp yüksek faizli YTL'ye yatırım yine başladı

3- İÇ SİYASET RAYINA OTURDU
                          AK Parti için kapatma kararı alınmadı. Üç unsur birleşince aynı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olduğu gibi Türkiye en dipten en tepeye çıktı.

http://www.sabah.com.tr/haber,5B89DF...6097EEC87.html
                          Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                          Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ÇAKAL
                            Ağa'nın Adamı
                            • 27 Haziran 2007
                            • 2545

Abi bu fener YO'lar için yanmıyor mu?
                            Unutuldular gibi geldi bana.
                            Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                            Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                              Mahdumu Kamil
                              • 02 Mayıs 2008
                              • 1387

Sn. ÇAKAL,

Haklısınız İMKB ileri çıkışın olduğu kadar geri dönüşün (!) de kralı. İşlem yaparken bunu hiç akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Malum yatırım ortaklıkları asssolistler gibi en son sahne alıyor. Asssolistler ısrarlı istek olmazsa genelde sahnede 4 şarkı okurlar. 3 ncü şarkının ortalarına gelince usulca salondan çıkmak lazım.

Elimde hisselerin karşısına ./-/+/* gibi işaretler koyduğum bir çetele var. Çetelede karşısına işaret olan koyduğum hisselerden bazılarının son görünümü şöyle :

DNZYO : Son günlerde güç kaybediyor.
                              FNSYO : Dar alanda kısa pas yapıyor.
                              ISYAT : Yolu yarılamış.
                              MRBYO : Yokuştan aşağı iniyor.
                              MZBYO : Göstergeleri aşırı alım bölgelerinde geziniyor.
                              TACYO : Dalga boyu yüksek. Boğulmamak için profesyonel yüzücü olmak gerekiyor.
                              VKFYT : İstikbal vaad ediyor. Ancak henüz anaokuluna gidiyor.

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

Borsa Ağustos'ta nasıl bir performans gösterecek?

Temmuz ayı Türkiye piyasaları için derin bir nefes alma ayı oldu.

İMKB Temmuz ayını yüzde 20,27 oranında yükselişle tamamladı ve 2008 Ocak-Temmuz arasında kayıp yüzde 24,01’e geriledi.

Türkiye böylelikle gelişmekte olan ülkeler içerisinde en fazla değer kaybeden ülke statüsünden hızla çıktı.

Güney Amerika borsaları emtia ve petrol fiyatları nedeniyle yıllık bazda hala en fazla kazandıran gelişmekte olan ülke grubunda yer aldı.

BRIC ülkelerinden Çin yıllık bazda yüzde 47.25, Hindistan yüzde 29.24, Rusya yüzde 14,14 ve Brezilya yüzde 6,35 oranında yıl başından bu yana düşüş gösterdi.

BRIC ülkeleri yıllık ortalamada yüzde 21 oranında değer kaybetti.

Yıllık bazda önde gelen Avrupa borsalarına bakıldığında Fransa yüzde 22, Almanya yüzde 20 ve İngiltere yüzde 16 olmak üzere ortalama yüzde 20’ye yakın bir kayıp gerçekleşti.

Yıllık bazdaki verilere bakıldığında İMKB, Avrupa borsaları kadar bir değer kaybına ulaştı.

Aylık bazda dünyada en fazla yükseliş gösteren borsa yüzde 20.27 oranında yükselişle İMKB oldu.

Gelişmekte olan ülkeler endeksi MSCI, Temmuz ayında yüzde 5.52 düşüş gösterdi.

Avrupa borsalarına aylık bakıldığında ise Almanya yüzde 0,93 yükseliş gösterirken, İngiltere yüzde 3,94 ve Fransa yüzde 0,91 oranında düşüş gösterdi.

Avrupa borsalarında ortalamalara bakıldığında Temmuz ayı yatay geçirildi denebilir.

İMKB, Temmuz ayında iç dinamiklerine göre hareket etti ve yurtdışı piyasalardan ayrıştı.

TÜRKİYE PİYASASI AYRIŞMAYI SÜRDÜREBİLİR

Turkish Yatırım Menkul Değerler'den yapılan açıklamaya göre; Temmuz ayında ayrışan İMKB, Ağustos ayında da ayrışmasını sürdürebilir. Temmuz ayındaki sert yükseliş sonrasında Ağustos ayı, düzeltme ayı olabilir.

İMKB Temmuz ayındaki son yükselişiyle cazibesini yitirdi. Tahvillerde yaşanan hızlı gerileme ile son limitlerini zorladı. Sadece YTL’nin diğer para birimleri karşısında prim potansiyeli var.

Yabancı girişi mevcut kurlarda dahi devam edebilir.

1.15 desteğinin kırılmasına yurtiçi yerleşikler şimdilik izin vermeyeceğe benziyor.

Turkish Yatırım Menkul Değerler, İMKB’nin yurtdışı piyasalardan bu ay da ayrışmasını ve düzeltmesini de kendi iç dinamikleri içerisinde gerçekleştirmesini ve ardından yeniden cazip hale gelmesini bekliyor. 38500 - 44.000 aralığının önümüzdeki en az 3, en fazla 6 aylık dalgalanma bandı olabileceği belirtiliyor.

Kaynak : Mynet

İMKB ile ilgisi olmayan bir vatandaşımız yukarıdaki habere bakarak hisse senedi sahiplerinin 100 YTL'lik yatırımının Temmuz 2008 ayı içinde % 20 primle 120 YTL'ye çıktığını düşünebilir.

Yukarıdaki tabloya dikkat kesilir ve konu yakından incelenirse Temmuz ayında İMKB-100 endeksi üzerinde getiri sağlayan hisse sayısının 46, oranının ise (46/334) % 13 olduğu görülüyor.

Hal böyle olunca % 13'lük mutlu azınlık dışında "borsa yükseldi de benim kağıdım niye yükselmedi" diye sızlanan, karalar bağlamış % 87'lik bir çoğunluk olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Sonuç olarak; bu hareket banka, holding, sigorta sektörleriyle sınırlı kalan, genele yayılmayan bir yükseliş olmuştur demek sanırım yanıltıcı olmaz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information