Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Adanın Bu Haftaki Konukları (23-27/6)

.ADEL
    .ARMDA
    .ASELS
    .BIMAS
    .BSKYO
    .CBSBO
    .CLEBI
    .CMENT
    .DENIZ
    .DOHOL
    .EMNIS
    .EREGL

.FBIST
    .FMIZP
    .FONFK
    .GLDTR
    .GUBRF
    .ISYAT
    .IZMDC
    .KERVT
    .KUTPO

.MUTLU
    .OLMKS
    .PRTAS
    .SKBNK
    .SKTAS
    .SNGYO
    .TKBNK
    .VKFYT
    .YATAS

(*) Konaklama süresini uzatanlar koyu renkle işaretlenmiştir.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• financer
      Bağımlı
      • 08 Mayıs 2008
      • 128

Üstad,

Foruma uzun süredir uğrayamadığım için, konu başlığını yeni farkettim.

Yüreklere su serpen yorumların ve eşsiz güzellikteki fotoların sayesinde biraz olsun neşe bulduk.

Başlık hepimiz için hayırlı olsun.
      [B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

Hiç kusura bakmayın

İnsanlara kulak verir, rakamlara itimat ederim

İMKB-100 endeksinin 18 ay aradan sonra yeniden 36 binli rakamları gördüğü günün sonunda 5 günlük HO'sı 25 günlük HO'sının üzerinde seyreden hisse senetleri aşağıdaki gibidir.

Yönü göz ardı edilen söz konusu hisselerin sayısı 44, genele oranı % 13'tür.

ADEL-ALKA-ALTIN-ANHYT-ARMDA-ASELS-BAGFS-BIMAS-BRYAT-BSHEV-CLEBI
        -DENTA-DOHOL-ECILC-EGCYO-EMNIS-ENKAI-EPLAS-EREGL-FBIST-FENER-FENIS
        -FMIZP-FONFK-GSRAY-GUBRF-GUSGR-IBTYO-IHEVA-IZMDC-KERVT-KUTPO-
        MRBYO-OLMKS-PARSN-PEGYO-RYSAS-SANKO-SNGYO-TKFEN-TSPOR-VARYO
        -VKFYT-YKSGR
        -----

Sn. Financer,

Ziyaretinizle beni mutlu ettiniz. Teşekkür ederim.

Mevlam hepimize hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Gönlümüzün Şampiyonu Sizsiniz !

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Günlük Şirket Haberleri

İMKB Şirket Haberleri

· Bolu Çimento, Curuf/Çimento Öğütme Tesisi için daha önceden Ereğli Demir Çelik Fabrikaları sahası içinde kiralanması planlanan araziden vazgeçildiğini ve bunun yerine Zonguldak Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde 45.576,47 m²arsa tahsis edildiğini bildirdi.

· Selçuk Gıda’nın “Borsa Kotundan Çıkarmayı Gerektiren Durumlar” başlıklı maddeler uyarınca Borsa tarafından uyarılmasına karar verildi.

· Creditwest Faktoring, Ukrayna'da kurulu bağlı ortaklığı West Finance and Credit Bank'taki % 50 oranındaki payının ana hissedarı Altınbaş Holding A.Ş.'ne satılmasında Deloitte&Touche Ltd. tarafından değerin 19.3 milyon USD olarak belirlendiğini bildirdi. Bu durumda şirketin payı 9.650.000 USD olup satış günündeki TCMB kuruna göre YTL karşılığı belirlenecektir.

· Doğusan Boru, Referans Gazetesinin 24.06.2008 tarihli "Doğusan Boru'nun satış süreci başladı" başlıklı yazısında yer alan "Rekabet Kurulu Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Doğusan Boru'da yüzde 56 oranındaki hissesinin özelleştirilmesinde ön koşul kullanılmasına gerek olmadığına karar verdi.” şeklindeki yazı ile ilgili olarak; Rekabet Kurulu'ndan herhangi bir bilgi ve belge ulaşmadığını bildirdi. Ayrıca Özelleştirme İdaresine de Rekabet Kurulundan herhangi bir belge intikal etmediği yönünde bilgi alındığı bildirildi.

· Ege Gübre, 14,1 milyon ve 1,8 milyon dolar tutarında olmak üzere iki ayrı sipariş (DAP ve SOp gübresi) aldığını bildirdi. İki siparişin toplamı (1 dolar = 1,2250 YTL olmak üzere) yaklaşık 19,5 milyon YTL’ye denk gelmekte olup, şirketin 2008/03 ve 2007/12 dönemi net satış gelirleri sırası ile 60,6 milyon YTL ve 118,3 milyon YTL’dir. (Alınan siparişler, 2007 yılı net satışlarının yaklaşık %17’sine denk gelmektedir)

· Tekfen Holding, Lüksemburg’da kurulu TST International Finance S.A.’nın, İngiltere’de kurulu TST International Ltd.’in ve Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.’nin mülkiyetinde bulunan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Toros Tarım) paylarının, Eurobank Tekfen A.Ş.’nin sermayesinde pay sahibi olan Lüksemburg’da kurulu TST International Finance S.A.’nın mülkiyetinde bulunan Eurobank Tekfen A.Ş. paylarının, Toros Tarım’ın mülkiyetinde olan Tekfen Endüstri ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının satın alınmasına ve Şirketlerin mülkiyetinde bulunan ancak ilgili Şirketin ana faaliyetleri dışında kalan gayrimenkullerinin de alınmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

· Tav Havalimanlari'nin tedavulde olan ve sirket sermayesinin toplam %0,15'une tekabul eden 359.240 adet 359.240 YTL nominal degerli hissesi Borsa dahilinde, Goldman Sachs International (GSI) tarafindan satin alinmistır. Bu islem sonrasi TAV Havalimanlari Holding’de ortaklik payi %18.30'a yukselmistir.

· Tat Konserve, istiraklerinden Taris Tat Alkollu Icecekler’in 24.06.2008 tarihli olaganustu genel kurul toplantisinda 12.000.000 YTL tutarinda sermaye artirimi karari alindığını bildirdi. Tat Konserve ruchan hakkinın kullanilmamasina, sermaye artirimina katilinmamasina karar verdi. Tat Konserve’nin sermaye artirimi oncesi Taris Tat Alkollu Icecekler'de % 50 olan payi, artirim sonrasinda % 18,42 olacaktir.

· İhlas Ev Aletleri, bağlı ortaklığı İhlas Madencilik’in stratejik ortaklık konusunda ABD’li özel sermaye şirketi Odien Asset Management ile görüşmelere başladığını bildirdi.

· Indeks Bilgisayar, Lenovo ile bireysel ve ev kullanicilarina yonelik olarak uretmis oldugu Idepad markali tasinabilir ve masa ustu bilgisayarlarin Turkiye'de tek dagiticiligi konusunda gorusmelere basladiğını bildirdi.

· Creditwest Faktoring, Deloitte&Touche Ltd. tarafindan yapilan degerleme calismalari 25.06.2008 itibariyle tamamlanmis olup, sozkonusu rapora gore Ukrayna'da kurulu bagli ortakligi West Finance and Credit Bank bagli ortakligin degeri 19.3 milyon USD olarak belirlenmistir. Bu durumda sirket payi 9.650.000 USD olup satis gunundeki TCMB kuruna gore YTL karsiligi belirlenecektir.

Sermaye Artırımı, Temettü ve Genel Kurul Kararları

· İş Finansal Kiralama, çıkarılmış sermayesinin 139.500.000 YTL’den 185.000.000 YTL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 45.500.000 YTL nominal değerli payların SPK tarafından kayda alındığını bildirdi. Ortakların artırılan 45.500.000 YTL sermayeyi temsil eden paylardan ellerindeki payların %32,61648’ü oranında bedelsiz pay alma hakları bulunmaktadır. İhraç edilen paylar 2008 yılı hesap dönemi itibariyle temettüye hak kazanmakta olup kar elde edilmesi halinde ilk kez 2008 yılının karından temettü verilecektir. Bedelsiz pay alma haklarının kullanılması 26.06.2008 tarihinde başlayacaktır. Bedelsiz pay alma işlemi için süre sınırlaması yoktur.

Basında Şirket Ve Sektör Haberleri

· Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı A. Gündüz Özdemir, Vestel'le birlikte yaklaşık 600 milyon dolarlık bir yatırımla ortak LCD modül üretimi konusunun görüşüldüğünü söyledi. Yatırım 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. (Yeni Şafak)

· Grundig, Arçelik’le global lige oynuyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, hedeflerinin Grundig’i küresel bir marka haline getirmek olduğunu söyledi. Koç Topluluğu’nun dünya şirketleri arasında üst sıralara tırmanmaya başladığını ifade eden Koç, dayanıklı tüketim sektöründe 4 ülkeye yayılmış 12 fabrika ile üretim yaptıklarını, beyaz eşya ve televizyon üretiminde şirketlerinin Avrupa’da ilk üçte yer aldığını vurguladı.

· İspanyol çimentocu yatırıma geliyor. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İspanyol Essentium grubunun Türkiye’de yatırım değeri 400 milyon euro olan iki çimento fabrikası kuracağını söyledi. Fabrikaların 2011 yılında üretime geçeceğini belirten Bakan Tüzmen, yılda toplam 4 milyon ton çimento üretilmesinin beklendiğini kaydederek, “Fabrikalar hem Türkiye’nin hem de bölge ülkelerin ihtiyacını karşılama yolunda önemli katkı sağlayacak” dedi.

· Almanya'nın üçüncü büyük sigorta şirketi Talanx'ın Başkanı Herbert Haas, Yapı Kredi Sigorta satışının ilgilerini çektiğini söyledi. Şirketin yıllık sonuçlarını açıklamak üzere dün düzenlediği basın toplantısında Haas, ”(Yapı Kredi Sigorta satışına) ilgi göstermemiz ihtimali hiç de küçük değil” dedi.

Kaynak : Anadolu Yatırım

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Acizane Öğütler

Bu pilav daha su çekecek görünüyor.
              Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayınız.
              Dereyi görmeden paçaları sıvamayınız.
              Derinliğini bilmediğiniz yerde yüzmeye yeltenmeyiniz.
              Plajdaki cankurtarana değil kendinize güveniniz.
              Cankurtaranlar da can taşır, unutmayınız.
              Sizlere rehberlik edecek en iyi akıl yine kendi aklınızdır.
              Başkalarının izinden giderek kendi yolunuzu şaşırmayınız.
              Seyre çıkmadan evvel meteoroloji raporu alınız.
              Deniz emniyetli, hava koşulları uygun, donanımınız yeterliyse güven içinde yolculuğa çıkabilirsiniz.

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Technical Analysis from A to Z

Steven B.Achelis, PDF Format, 122 Pages

Yorum

• KUTERO
                  Beybaba
                  • 19 Temmuz 2007
                  • 437

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  ....
                  Seyre çıkmadan evvel meteoroloji raporu alınız.
                  Deniz emniyetli, hava koşulları uygun, donanımınız yeterliyse güven içinde yolculuğa çıkabilirsiniz.
                  Yolculuğa çıktın..Baktın hava bozuyor, personelin ve yükün selameti açısından, uygun bir saçak altına demirleyip fırtınanın geçmesini bekleyin.

Funda Bismillah..

Sevgilerimle..
                  İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                  İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• KUTERO
                    Beybaba
                    • 19 Temmuz 2007
                    • 437

Steven B.Achelis, PDF Format, 122 Pages

http://www.spytrdr.com/TechnicalAnalysisAtoZ.pdf

Teşekkürler dostum..
                    Çok güzel birşey bu..
                    İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                    İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

DJI Endeksi

Daha önce 2 kez destek görevi üstlenen 11.700’ün aşağı kırılması ile DJI’nın teknik göstergelerindeki güç kaybının daha belirgin hale geldiği görülüyor. Mayıs 2006’daki gerileme ile karşılaştırıldığında son düşüş dalgasının puan kaybı ve hacimli satış yönünden önceki düşüşün önüne geçtiği anlaşılıyor.

Kasım 2005-Temmuz 2006 dönemindeki gerilemelerde DJI endeksini tutan 10.700’ün yine aynı işlevi üstleneceği, önceki destek 11.700’ün ise bu aşamadan sonra direnç olarak kendini göstereceği söylenebilir.

KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Yolculuğa çıktın..Baktın hava bozuyor, personelin ve yükün selameti açısından, uygun bir saçak altına demirleyip fırtınanın geçmesini bekleyin.

Funda Bismillah..

Sevgilerimle..
                      KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Teşekkürler dostum..
                      Çok güzel birşey bu..
                      Sevgili Kaptanım,

Gemi batmış, yolcular kendini kurtarmanın derdine düşmüş. Gök kubbenin altında, denizin üstünde kulaç atmaya çalışıyorlar. Deryanın ortasında saçak altını nereden bulacaklar?

Yazar 2000 yılındaki 122 sayfalık çalışmasını 2003’te genişletip 335 sayfaya çıkarmış. Kitap Robert D.Edwards’ın Technical Analysis of Stock Trends adlı kitabıyla birlikte Amazon alışveriş sitesinde 126 USD’ye satılıyor. Bizlerde USD bulunmadığından isterseniz güncel halini CD’ye kopyalar, takdim ederim.

Güzel bir hafta geçirmenizi diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorum

• ÇAKAL
                        Ağa'nın Adamı
                        • 27 Haziran 2007
                        • 2545

Bu pilav daha su çekecek görünüyor.
                        :36_1_26: :36_1_31: :7_6_5v:
                        Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                        Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Borsanın Kahve Falı Senaryosu

(ya da Sn. Sidabumi’ye atfen Atmasyon, Tutmasyon Formasyonu)

1. GİRİŞ
                          Öncelikle İMKB-100 grafiğini açıyor
                          düşen kanal içinde son 22 haftada görülen
                          2 dibi Z ve Y
                          2 tepeyi A ve B diye işaretliyoruz.
                          Bunların değerlerine bir köşeye yazıp
                          elde hesap makinesi
                          çıkarma, bölme, çarpma işlemleri yapıyoruz.

2. MESELE
                          Değer ve oranlardan yola çıkarak endeksin muhtemel dip ve tepe noktalarını tespit etmeye çalışıyoruz.

3. DURUM
                          DİP DEĞERLER
                          Z = 40.954
                          Y = 38.174
                          X = ? (Halihazırda endeks 27/6 itibariyle en düşük 35.4l4 puanı görmüştür.)

MUHTEMEL DİP (X NOKTASI)
                          Z – Y = 2.780
                          Y – 2.790= X (35.394) veya
                          Y / Z = 0.932
                          Y * 0.932 = X (35.578)

TEPE DEĞERLER
                          A = 46.797
                          B = 43.995
                          C = ?

MUHTEMEL TEPE (C NOKTASI)
                          A – B = 2.802
                          B – 2.802 = C (41.193) veya
                          B / A = 0.940
                          B * 0.940 = C (41.355)

4. SONUÇ
                          a. Her ne kadar rakamlar böyle söylese de endeksin daha önceki durak yerlerine göre alttan ve üstten birer yatay hat çizilecek olursa, grafik 34.800 seviyesini muhtemel dip, 40.800 seviyesini ise tepkinin zirvesi olarak işaret ediyor.

b. Grafiğin alt bölümünde yer alan ve genelde fiyatlardan önce hareketlenme temayülü gösteren WSR indikatörü ise yaz rehavetini üzerinden atamamış görünüyor ve “böyle ince hesaplar yapma, sonra mahcup olursun” diyor.

Güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.

Sn. ÇAKAL,

Gördüğüm kadarıyla bütün tatil hazırlıklarını tamamlamış, elde valiz tur otobüsünün yolunu gözlüyorsunuz.

Bir yere kıpırdamayın, daha karpuz keseceğiz.

İyilikler, güzellikler hep yanınızda olsun. Kendinize iyi bakın.

Yorum

• ÇAKAL
                            Ağa'nın Adamı
                            • 27 Haziran 2007
                            • 2545

Sn. ÇAKAL,

Gördüğüm kadarıyla bütün tatil hazırlıklarını tamamlamış, elde valiz tur otobüsünün yolunu gözlüyorsunuz.

Bir yere kıpırdamayın, daha karpuz keseceğiz.

İyilikler, güzellikler hep yanınızda olsun. Kendinize iyi bakın.
                            İnşallah abi.
                            Biz zaten AĞA'nın rüzgarına bırakmışız kendimizi
                            Maçta sakatlandım sağ dizde ne varsa hepsini koparttırmışım.Yarın hayırlısı ile ameliyata gireceğim tüm dostların duasını bekliyorum.:a55: :a55:
                            Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                            Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              İnşallah abi.
                              Maçta sakatlandım sağ dizde ne varsa hepsini koparttırmışım.Yarın hayırlısı ile ameliyata gireceğim tüm dostların duasını bekliyorum.:a55: :a55:
                              Allah yardımcın olsun.Acil şifalar dilerim...
                              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Penguen
                                Mahdumu Kamil
                                • 02 Mayıs 2008
                                • 1387

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                İnşallah abi.
                                Geçmiş olsun. Acil şifa diliyorum.

Bilim, teknoloji günden güne gelişiyor; hekimlerimiz de işinin ehli insanlar. Merak etmeyin, kaşla-göz arasında sorunsuz bir şekilde operasyonu gerçekleştirirler.

Elimiz erişmez, gözümüz yetişmez ama dualarımız sizinle. Duadan öte yapabileceğimiz birşey olursa yardımınıza hazır hazır olduğumuzu bilin.

Tekrar geçmiş olsun.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information