Penguen Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Kuşadası Feneri
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Geçmiş olsun..ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterİnşallah abi.
Biz zaten AĞA'nın rüzgarına bırakmışız kendimizi
Maçta sakatlandım sağ dizde ne varsa hepsini koparttırmışım
.Yarın hayırlısı ile ameliyata gireceğim tüm dostların duasını bekliyorum.:a55: :a55:
Dualarımız seninle..
Allah tez şifa versin..İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
Yorum
-
simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAllah yardımcın olsun.Acil şifalar dilerim...Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGeçmiş olsun. Acil şifa diliyorum.
Bilim, teknoloji günden güne gelişiyor; hekimlerimiz de işinin ehli insanlar. Merak etmeyin, kaşla-göz arasında sorunsuz bir şekilde operasyonu gerçekleştirirler.
Elimiz erişmez, gözümüz yetişmez ama dualarımız sizinle. Duadan öte yapabileceğimiz birşey olursa yardımınıza hazır hazır olduğumuzu bilin.
Tekrar geçmiş olsun.Sağolun.Allah razı olsun tüm dostlardan.KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGeçmiş olsun..
Dualarımız seninle..
Allah tez şifa versin..
Lakin karaciğer enzimlerim tahlilde yüksek çıktı sebebini araştırıyorlar.Ameliyat ertelendi.
Herşeyin hayırlısı diyelim.Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
Sn. ÇAKAL,
Her işte bir hayır vardır. Bu vicdansızlar önce ölümü gösterip sonra sıtmaya razı ediyorlar. Beni da orta lobda nodül var deyip önce korkutmuş, sonra da yok canım evvelce geçirdiğiniz zatürre orada eser bırakmış deyip sevindirmişlerdi.
Sn. Simurg,
Sağ olun. Her zaman ki gibi iltifat konusunda cömert davranmışsınız.
Hala var mı bilmem. Eskiden Tercüman’ın hemen altında “Her gün dünya yeniden kurulur. Her yeni gün taze bir başlangıçtır” ibaresi yer alıyordu.
İMKB;
Citigroup’un 27 Haziran’da hazırlayıp bizim kamuoyuna 30 Haziran'da düşen raporu sonrasında dün % 2.0,
Bugün şafakla başlayan operasyon (!) sonunda % 5.3 geriledi.
Yazılanlara itimat edenlerin güvenini boşa çıkardığım için üzgünüm. Dereyi görmeden paçaları sıvamaya kalkınca başı kabak, yalın ayak dımdızlak ortada kaldım. Yaradan’ın kullarına yarının neler getireceğini önceden bilme hakkı tanımadığını bir an için unutmuşum. Özür dilerim.
Eskiden el attığım her işten başarıyla çıkmak isterdim. Lakin yaş 50’ye merdiven dayayınca artık mutlak galibiyet yerine beraberliği de seçeneklerim arasına dahil ettim. Güçlü olanın gücünü herkese sergileme gayretini artık zayıflık olarak değerlendiriyor ve bacak kadar çocuklara satrançta yenilmekten büyük keyif alıyorum.
Gün gelir sular durulur ve taşlar yerine oturur. Dilerim Mevla Pirus’a verdiği acı dolu pişmanlığı kimseye yaşatmaz ve kazandığı zafer sonrasında savaş meydanında verdiği kayıplara baktırıp “Tanrım bana bir daha böyle zafer verme” dedirtmez.
İyi akşamlar dilerim.Last edited by Penguen; 01 Temmuz 2008, 23:30.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Abi kullandığım ağrı kesicilerden kaynaklanmış.Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. ÇAKAL,
Her işte bir hayır vardır. Bu vicdansızlar önce ölümü gösterip sonra sıtmaya razı ediyorlar. Beni da orta lobda nodül var deyip önce korkutmuş, sonra da yok canım evvelce geçirdiğiniz zatürre orada eser bırakmış deyip sevindirmişlerdi.
Yarın sabah saat 07.30 da burada olun dediler.
Şimdiden tüm dostların kandillerini kutlarım.
Ülkeme ve tüm insanlığa hayırlar getirir inşallah.
Kandil gecesi dualarınızda beni de unutmayın.
Vestel ve Zoren'ime de iyi bakın.

Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
Günlük Bülten
Finans piyasaları dün hafif bir sakinleşmenin içindeydi. Amerika’nın iki gün önce resmi olarak ayı piyasasına girdiği değerlendirmelerinin ardından gözlenen toparlanma isteğinin kalıcı olması beklenmemekle birlikte petrol fiyatlarının rekor kırmasıyla yükselen enerji hisseleri Amerikan borsalarını destekledi. Ayrıca tarımdışı istihdam rakamlarının beklentilerde doğrultusunda -62 bin gelmesi 100,000 eksi gelebileceği kaygılarını taşıyan yatırımcıları rahatlattı. Fakat genel sıkıntıların devam ettiği gözleniyor o nedenle ciddi bir yükseliş hareketinden bahsetmek zor. DJ %0.7 yükselirken Nasdaq %0.3 geriledi. Amerika’da piyasaların bugün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olduğunu hatırlatalım.
Uluslararası arenada dün en çok takip edilen gelişme ECB toplantısıydı. Beklentilere uygun olarak 25 baz puan artırım yapan ve faizini %4.25’e getiren Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın yaptığı basın toplantısında faiz artırımları konusunda eskiye oranla çok daha yumuşak konuşması gelecek dönemde faiz artırımları olmayacağı beklentisini kuvvetlendirdi. Avrupa hisseleri ortalama %0.9 yükselirken bu sabah Asya’da bu iyimserliğin devam etmediğini görüyoruz.
Cin’den Japonya’ya, Tayvan’dan Kore’ye kadar %1-2 arasında düşüşler dikkat çekiyor. Japonya Nikkei endeksinin de %0.8 aşağıda olduğunu belirtelim. Gelişmekte olan piyasalarda dün genelde satış havasının hakim olduğunu gördük. Özellikle yükselen petrole rağmen Brezilya Bovespa endeksinin son iki günde olduğu gibi dün de %3 düşüş yapması dikkat çekici. Üstelik bu satışlarla beraber Real’in de değer kaybettiği gözlendi. Yılbaşından bu yana çok çok iyi bir performans gösteren Brezilya borsası açısından bu satışların son 3 günde bu kadar yoğunlaşmasının normal olmadığını düşünüyoruz.
Kar ve veri tarafında bugün çok sakin bir gün geçireceğiz çünkü Amerika’da bugün mali piyasalar Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı. Avrupa tarafında ise sadece TSİ 13:00’de Almanya’da açıklanacak Mayıs ayı fabrika siparişleri (önceki: -%1.8, beklenti: %0.6) takip edilecek.
Kaynak : Raymond James
Sn. ÇAKAL,
Sağ olun. Mevlam sizi ve tüm Keyborsa üyelerini sevdikleriyle birlikte nice kandillere eriştirsin.
İyilik, sağlık haberlerinizi bekliyoruz. Bizi merakta bırakmazsanız seviniriz.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Borsada Kazanma Taktikleri
Habertürk-04.07.2008
Hisse senedi yatırımı yılın hangi ayında yapılmalı?
İMKB'de en yüksek getirinin Aralık, en düşük getirinin ise Mayıs ayında elde edildiği belirlendi.
Borsa Yatırımcıları Derneği'nin (BORYAD) yayın organı BORYAD Dergisi’nin Borsa'nın aylara göre getirisine ilişkin yaptığı araştırma, İMKB’nin de yeni yılı umutla beklediğini ortaya koyarken, İMKB-100’de en yüksek kazancın Aralık, en düşük kazancın ise Mayıs ayında gerçekleştiği belirlendi. BORYAD dergisi son sayısında, Aralık 1995-Haziran 2008 arasını baz alarak aylara göre yaptığı getiri araştırmasını yayınladı. Dergide yer alan araştırma sonuçlarına göre, İMKB-100, İMKB sınai, İMKB mali endeksleri ile dolardaki kazanç ve kayıpların incelendiği çalışmada; ortalama yüzde 12.42 ile İMKB-100’de kazançların en yüksek olduğu ay Aralık çıkarken, bunu yüzde 10.81 ile Ekim izledi.
"EKİM’DE AL MAYIS’TA SAT"
Getirilerin en düşük seviyede olduğu ay Mayıs olarak hesaplanırken, Nisan yüzde 10.15’le getiri listesinde Ekim’in hemen ardından 3. sırada yer aldı. İlk 5’e giren diğer aylar ise Ocak ve Şubat oldu.
Literatürde “Ocak Etkisi” olarak adlandırılan ve yapılan çalışmalar sonucunda bu ayın getirisinin diğerlerine göre daha yüksek olduğunu gösteren sonuçların, İMKB için pek geçerli olmadığı ortaya çıktı. Kazançların en yoğun olduğu dönemin Aralık çıkması, Ocak ayı etkisinden yararlanmak isteyen yatırımcıların erken alıma geçtiği ve bu etkiyi Aralık ayına taşıdığı belirlendi.
İMKB’de yılın 12 ayının ortalama getirisi yüzde 4.24. Ortalamanın altında kalan aylar Kasım, Temmuz, Eylül, Mart, Haziran, Ağustos ve Mayıs olarak sıralanıyor. Ortalamanın üzerinde getiri elde edilen ay sayısı ise 5 ayda sınırlı kalıyor.
Araştırmada, yaz aylarında getirilerin oldukça düştüğü, Eylül’de de düşük devam eden getiri oranlarının, Ekim’de yükselme trendine girdiği saptandı.
Yatırımcıların doğru zamanlarda alım-satım yapılması haline kazançlarının oldukça yüksek olabildiği belirlenirken, hisseler Ekim başı alınıp Nisan sonu satılırsa, bileşik getiri yüzde 64.16’ya ulaştığı ortaya çıktı.
Araştırmaya göre, hisseler Ocak ayı sonunda elden çıkarılırsa, bu oran yüzde 39.35 oluyor. Mayıs başı alınıp Ağustos sonunda satılan hisselerin bileşik getirisi ise yüzde 14.12’ye geriliyor. Ekim’de yatırım yapıp Mayıs’a girmeden borsadan çıkmak, en mantıklı karar gibi görünüyor.
Mali ve sınai endeksler açısından bir değerlendirme yapıldığında, en çok kazandıran ay, İMKB-100’de olduğu gibi Aralık. Kayıpların en yoğun olduğu ay ise Mayıs. Yani kazanç ve kayıpların en yoğun olduğu aylar, İMKB’nin her 3 endeksinde de aynı. İMKB-100 endeksi ile mali endeks arasında pek farklılık görülmezken, sınai endekse ilişkin getirilerin diğerlerinden farklılaştığı ortaya çıkıyor.
Mali endeks açısından kazançların en yoğun olduğu ikinci ay Ekim, sınai endekste ise Nisan. Kayıpların en yoğun olduğu ikinci ayın her 3 endekste de Ağustos olduğu görülüyor.
Endekslerin ortalamasına bakıldığında, en yüksek getirinin mali endekse ait olduğu görülüyor. Mali endeksi sırasıyla İMKB-100 ve sınai endeks izliyor. Mali endekste ortalamanın üstünde getiri sağlayan aylar sırasıyla Aralık, Ekim, Nisan, Ocak, Şubat ve Kasım. Sınai endeksteki sıralama ise Aralık, Nisan, Ocak, Ekim ve Temmuz.
Dünya genelinde borsaların düşüş gösterdiği Mart’ta getiriler ortalamanın altında kalmış. Mart ayında, sınai endeks kazançlarının daha yüksek seviyede seyrettiği göze çarpıyor.
Dolardaki getirilerin en yoğun olduğu ay Şubat; kayıpların yoğunlaştığı ay ise Ocak. Yılın ilk ayında dolar getirileri en düşük seviyedeyken, ikinci ve üçüncü aylarda artarak en yüksek düzeye çıkıyor.
Borsa getirilerinin arttığı aylarda dolar getirileri azaldığının da belirlendiği araştırmaya göre, Eylül’de diğer dönemlere göre, dolar ve borsa getirileri birbirine daha yakın seviyelerde seyrediyor. Yaz aylarında her iki yatırım aracına ait getirilerde de düşüş yaşanıyor. Doların aylık bazda ortalama getirisi yüzde 2.06. Ortalamanın üzerinde kazanç sağlayan aylar ise sırasıyla Şubat, Mart, Haziran, Eylül ve Mayıs olarak belirlendi.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Piyasaları önümüzdeki hafta ne bekliyor?
Borsa son derece sıkıntılı bir haftayı geride bıraktı. Petrol fiyatlarındaki akıl almaz yükseliş, kredi krizinin etkilerinin hala devam etmesi ve iç kaynaklı olarak Ergenekon soruşturmasına yönelik şok gözaltılar endeksin haftalık bazda yüzde 4,26 oranında değer kaybetmesine neden oldu.
Hafta içerisinde görülen 32 bin 645 puan seviyesi ile de endeks 2 sene öncesi seviyelerine geri döndü.
Haftanın son işlem günü ise 380 puanlık yükselişle 34 bin 300 puandan tamamlandı. Uzmanlar endeksin 34 bin seviyesi üzerinde kapanış yapmasının gelecek haftaya yönelik teknik açıdan olamla bir görüntü sergilemesini sağladığını belirtirken, borsanın 34 bin seviyesi üzerinde kalıp kalamaycağının son derece önemli olduğunu belirtiyor.
İşte borsa uzmanlarının önümüzdeki haftaya yönelik beklentileri:
Özgür Yurtdaşseven / Merkez Menkul
Daha güçlü bir piyasa görebiliriz
Siyasetteki (HAKPAR kararı) ve ekonomideki (enflasyon verisi) gelişmeler İMKB'nin önümüzdeki hafta diğer piyasalara göre daha güçlü performans sergilemesini sağlayabilir. Bunun için doların güç kazanmaya devam etmesi ve petrol fiyatlarınında düşüşünde buna destek olması gerekmekte. 34000-35.300 haftalık takip edeceğimiz bant aralığı olabilir.
Uğur Konuk / Tekstil Menkul Değerler
Hareket tutunmaya yönelik olacaktır
Ağırlıklı olarak yut içi gelişmelerden dolayı darbe yiyen finans piyasalarımızın yurt dışına görece tutunmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Bu tutunma ve bilançolarında bozulma olmadan çok değer kaybetmiş sektör hisselerinde alımlar olabilecektir. Yurt dışında ise düşüşün devam edebileceğini öngörmekteyiz. Bu durumda bizim piyasalardaki hareketler sadece tutunmaya yönelik olabilecektir. Bu kadar sert geri çekilmelerin ardından tepkilerin gelmesini doğal karşılamak gerekir. Ancak kalıcı toparlanma aylar sürebilecektir.
Tuncay Turşucu / Meksa Yatırım
Endeksin dibini bulduğunu söyleyemeyiz
Önümüzdeki hafta piyasalardaki dalgalanma devam edebilir. Cuma günü Avrupa piyasalarında olumsuz seyirlere rağmen, yurtiçinde faizlerde ve kurda gevşeme görülürken, endekste yükseliş yaşandı. Faizlerdeki gevşemenin önümüzdeki haftada devam etmesi durumunda endeksteki yükseliş sürebilir. 35000 ve 36200 seviyeleri direnç noktalarımız. 34000 ve 32600 seviyeleri ise destek noktalarımız. IMKB'nin seyrinin faize karşı duyarlılığını önümüzdeki haftada sürdüreceğini düşünüyoruz. Bu nedenle bileşiklerin yakından izlenmesinde yarar görmekteyiz. Genel anlamda endeksin dibini bulduğunu söyleyemeyiz. Yurtiçi belirsizlikler ve dış piyasalardaki dalgalanmalar halen hisse senetleri üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor. Dalgalı seyirlerin bir süre daha devam etmesini bekliyoruz. Özellikle 16 Temmuz tarihindeki büyük itfa sonrasında piyasalarda rahatlama görülebilir.
Kaynak: Bigpara[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Haftalık Gündem
07 Temmuz
Almanya Mayıs Ayı Sanayi Üretim Endeksi (TS; 13.00).
08 Temmuz
TUIK Mayıs ayı Sanayi Üretim Endeksi (Saat 10.00).
ABD Haftalık Mağaza Satışları Verisi (TS;14.45).
ABD Haftalık Redbook (TS;15.55).
ABD Haziran Ayı Bekleyen Konut Satışları (TS; 17.00).
ABD Alcoa 2008 2.Çeyrek Bilançosu (ABD’de Piyasalar Açılmadan Önce).
09 Temmuz
Hazine’nin İç Borç Ödemesi (Piyasaya 1.1 Milyar YTL).
ABD Haftalık Petrol Stokları Verisi (TS;17.30).
10 Temmuz
TUIK Haziran Ayı Kapasite Kullanım Oranları (Saat 10.00).
İngiltere Merkez Bankası Faiz Toplantısı (TS; 14.00).
ABD Haftalık İşsizlik Sigortası Başvuruları (TS; 15.30).
11 Temmuz
TCMB Mayıs Ayı Cari İşlemler Dengesi (Saat 17.00).
ABD Mayıs Ayı Dış Ticaret Verileri (TS; 15.30).
ABD Temmuz Michigan Üniversitesi Güven Endeksi (TS;17.00).
ABD General Electric 2008 2.Çeyrek Bilançosu (ABD’de Piyasalar Açılmadan Önce).[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
XU100 Genel Değerlendirme
Grafik ve teknik göstergelere bakıldığında;
• Endeksin son 4 işlem gününde çıkışını sürdürmesi,
• İlk seans sonunda düşen hisse sayısı 36 iken yükselenlerin 209 olması,
• % 2’nin üzerinde prim yapan hisse sayısının 71’e ulaşması,
• 30 ve 60 dakikalık göstergelerin iyi konumda seyretmesi olumlu görünüyor.
İlk seans kapanışına göre;
• 10 günlük HO’lar 34.972, 20 günlük HO’lar 36.732 seviyesinden geçiyor.
• Günlük ve haftalık göstergelerdeki güçsüz görünüm devam ederken bulunduğumuz noktada endeksin yeni bir yükseliş trendine geçtiğini söylemek zor görünüyor.
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
İyi Hisse Seçenler Kazandı
Küresel çalkantı nedeniyle borsada endeksin yüzde 16 değer kaybettiği son bir ayda 33 şirket hissesinde yüzde 75'lere varan çıkışlar yaşandı. Peki hangi hisse neden yükseldi?
Uluslararası piyasalardaki çalkantı ve yurtiçindeki siyasi istikrarsızlık İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) 25 şirketin hızını kesemedi. İç ve dış belirsizliklerin etkisiyle İMKB-100 Endeksi'nin yüzde 14 değer kaybettiği son bir ayda borsada işlem gören 33 şirket arasında yüzde 75'lere varan yükselişler yaşandı. 33 şirket arasında piyasanın genelinin aksine siyasi endişelerden etkilenmeyen spor klüplerindeki değer artışları dikkati çekerken, sektörel etkilerden uzak hisse bazlı hareketler de yaşandı. Son 1 ayda değer artışı yüzde 30 ile 75 arasında 4 şirket yer alırken, bunlar arasında yüzde 72'lik getirisi ile Kütahya Porselen başı çekti. Fenerbahçe Sportif hisseleri de 47'lik değer artışı ile son bir aylık getiri sıralamasında ikinci sırada yer alırken, Finansal Kiralama (Finans Leasing) hisseleri yüzde 44'lük getirisi ile 3. sırada yer aldı.
Fener'in değeri 2 milyar YTL
Spor klübü hisselerindeki değer artışında son dönemlerdeki siyasi tansiyondan uzak olmalarının yanı sıra, Maliye'nin yüzde 15'e indirdiği futbol kulüplerinin vergisini sıfırlayacağı yönündeki söylentiler ve Türk futbolcularının değerini ikiye katladığından A Milli takımın yarı finale yükselmesi de etkili oldu. Borsada bir ay önce 54,50 YTL'den işlem gören Fenerbahçe Sportif hisseleri 80 YTL'ye kadar çıktı. Şirketin piyasa değeri ise 2 milyar YTL'ye ulaştı. Söz konusu süreçte Galatasaray hisseleri de 105 YTL'den 129 YTL'ye tırmandı. Galatasaray borsada 262 milyon YTL'den işlem görüyor. Piyasa değeri 372 milyon YTL'ye yükselen Trabzonspor hisseleri de borsada 14,90 YTL fiyattan işlem görüyor. Bu arada sön denemlerde sert fiyat hareketlerinin yaşandığı İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı (YO) hisseleri de son bir ayda yüzde 35,2'lik değer artışı ile borsada 4.6 milyon YTL'lik piyasa değeri üzerinden işlem görüyor. İnfo Yatırım'ın bünyesinde bulunan şirket, son 3 aydır sert iniş çıkışları ile dikkat çekiyor. Grifin International Umbrella Fund'un National Bank of Greece'e (NBG) devri nedeniyle belirlenen çağrı fiyatına yaptığı itiraz mahkeme tarafından kabul edilen Finans Finansal Kiralama (Finans Leasing) hisseleri son bir ayda yüzde 43,9 değer kazandı.
Kütahya'da hızlı çıkış
Sermayesinin yüzde 26,3'lük kısmı halka açık olan Kütahya Porselen'in hisselerinde de son dönemlerde hızlı bir çıkış yaşanıyor. Son bir ayda yüzde 72 yükselen Kütahya Porselen'in piyasa değeri de 56.7 milyon YTL'ye yükseldi. Şirket, sermayesini yüzde bin oranında bedelsiz artırarak 28 milyon 512 bin YTL'ye çıkarmıştı. Şirketin sermaye artırımı, hissede hızlı çıkışın başladığı 12 Haziran'da gerçekleşmişti. Özellikle son birkaç yıldır Çin'den gelen ucuz porselenlerin Türk porselen sektörüne büyük darbe indirdiğini belirten uzmanlar, Kütahya Porselen hisselerindeki hızlı yükselişte, bedelsiz artırımın yanı sıra halka açıklığın düşük olmasının ve şirkete ilişkin yeni beklentilerin etkili olduğu görüşünde.
Erdemir yüzde 13 primli
Bu arada İMKB düşerken son bir ayda değer artışı sağlayan hisseler arasına borsanın lokomotifi olarak bilinen hisselerin yer aldığı İMKB-30 Endeksi içinden Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir) de girdi. Erdemir hisseleri son bir ayda yatırımcısına yüzde 13 değer artışı sağladı.
Hangi hisseler neden yükseldi?
Kütahya Porselen: Şirket, sermayesini yüzde bin oranında bedelsiz artırarak 28 milyon 512 bin YTL'ye çıkarmıştı. Şirketin sermaye artırımı, hissede hızlı çıkışın başladığı 12 Haziran'da gerçekleşmişti. Kütahya Porselen hisselerindeki hızlı yükselişte, bedelsiz artırımın yanı sıra halka açıklığın düşük olmasının ve şirkete ilişkin yeni beklentilerin etkili olduğu görüşünde.
Finans Leaseing: Grifin International Umbrella Fund'un National Bank of Greece'e (NBG) devri nedeniyle belirlenen çağrı fiyatına yaptığı itirazın mahkeme tarafından kabul edilmesinin hissedeki yükselişte etkili olduğu belirtiliyor.
Spor kulüpleri: Spor kulübü hisselerindeki değer artışında son dönemlerdeki siyasi tansiyondan uzak olmalarının yanı sıra, Maliye'nin yüzde 15'e indirdiği futbol kulüplerinin vergisini sıfırlayacağı yönündeki söylentiler ve Türk futbolcularının değerini ikiye katladığından A Milli takımın yarı finale yükselmesi de etkili oldu.
Kaynak : Referans[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
XU100 Son Resim
Last edited by Penguen; 09 Temmuz 2008, 13:22.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Ligler ve Hisseler
2008-09 Futbol sezonu sanırım Ağustos ayının ilk yarısında başlıyor. Maçlar başlamadan önce aklımdan İMKB hisselerini 5-25-50 günlük HO’larına göre kümelendirmek geçti. 9 Temmuz tarihli kapanış fiyatları esas alındığında ve hisseler için Süper/1 nci Lig diye iki küme oluşturulduğunda aşağıdaki gibi bir tablo ortaya çıkıyor.
SÜPER LİG
AKENR-ARMDA-BJKAS-DGATE-DOKTS-EPLAS-FBIST-FENER-FENIS-FFKRL-FMIZP
-GSRAY-GUBRF-GUSGR-ITBYO-IHEVA-IZMDC-KUTPO-MRBYO-OLMKS-PEGYO-
SARKY-SNGYO-TIRE-TSPOR-YKSGR-YYGYO
1 NCİ LİG
ADEL-AFMAS-AKYO-ALKA-BAGFS-BIMAS-BSHEV-CLEBI-CMBTN-EGCYO-EMNIS
-ENKAI-EREGL-GLDTR-GLYHO-ISYAT-MIGRS-MZHLD-PARSN-PINSU-PTOFS-
TACYO-TKFEN-YATASLast edited by MAGGGMA; 10 Temmuz 2008, 21:34.[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
İMKB Kayıpları Telafi Etmekten Uzak
Temelde petrol fiyatlarından kaynaklanan sebeplerle en az 50 milyar dolar civarında bir cari açık bekleniyor. İşte Türkiye ekonomisi ile ilgili öngörüler
Türkiye'de vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman, denetim ve kurumsal risk alanlarında hizmet veren Deloitte Türkiye tarafından hazırlanan raporda, 2008 yılı sonunda Türkiye ekonomisinin, temelde petrol fiyatlarından kaynaklanan sebeplerle en az 50 milyar dolar civarında bir cari açık vereceği öngörülüyor.
Deloitte Türkiye, "Ekonomik Görünüm 2008-Haziran" raporunu "Petrol ve Siyasetin Gölgesinde" başlığıyla yayımladı.
Deloitte Türkiye'nin Ekonomi Danışmanı Dr. Murat Üçer tarafından hazırlanan raporda, büyümesi yavaşlayan, enflasyon ve cari açığı yükselmeye devam eden Türkiye ekonomisinin, petrol fiyatlarındaki sürekli artış ve siyasi ortamdaki belirsizliklerden de olumsuz etkilendiği belirtildi.
Raporda, güçlü mali disiplinin ve sıkı para politikasının ekonomik görünümün daha fazla kötüleşmesini önlemek için şart olduğu vurgulandı.
Raporda, küresel ekonomik koşullar ve Türkiye'nin siyasi görünümünün, bir önceki rapordaki temel ekonomik beklentilerde bir revizyona neden olduğu, bu çerçevede büyüme beklentileri düşerken, enflasyon ve cari açık beklentilerin yükseldiği kaydedildi.
6 Haziran 2008'e kadar olan veriler dikkate alınarak hazırlanan raporda, yılın ilk çeyreğinde büyüme verilerinin güçlü bir performans sergilediği, ancak baz etkisinden kaynaklanan bu yükselişin yılın tamamı için geçerli olmayacağı vurgulandı.
Bu çerçevede Türkiye'nin büyümesinin 2008 sonu itibarı ile yüzde 3-3,5 (Mart raporundan yaklaşık 1 puan aşağıda) olacağı tahmin edilirken, enflasyon oranının ise yüzde 10 seviyelerinde (Mart raporundan 2-2,5 puan yukarıda) gerçekleşeceği öngörülüyor.
-MALİYE VE PARA POLİTİKALARINDAKİ REVİZYON OLUMLU ALGILANMADI-
Çalışmada, hükümetin ve Merkez Bankasının maliye ve para politikalarında yaptığı revizyonların, piyasa ve analistler tarafından genelde gevşeme sinyalleri olarak değerlendirildiği ve olumlu algılanmadığı belirtildi.
Raporda, Türkiye ekonomisinin cari açığının, enerji ithali ve artan petrol fiyatları nedeniyle genişlemeye devam ettiği, 2007 yılını 38 milyar dolar civarında tamamlayan cari açığın, Nisan ayında 12 aylık toplam olarak 42 milyar dolara yükseldiği kaydedildi.
Raporda, 2008 yılı sonunda Türkiye ekonomisinin 'temelde petrol fiyatlarından kaynaklanan sebeplerle' en az 50 milyar dolar civarında bir cari açık vereceği öngörülüyor.
Deloitte'nin raporunda, 2007 yılında Türkiye'nin cari açığının yarısından fazlasını finanse eden doğrudan yabancı sermayenin, 2008 yılında açığın yüzde 20'sini finanse edebileceği tahmin edilirken, bu yıl sonuna kadar ülkeye 11-12 milyar dolar civarında doğrudan yabancı sermaye girişi bekleniyor.
-İMKB, KAYIPLARI TELAFİ ETMEKTEN UZAK...-
Nisan ayı ortalarında en düşük seviyesini gören YTL'nin, özellikle likiditenin daralması ve faizlerin yeniden yükselmesiyle dolar karşısında yeniden değerlenmeye başladığı anımsatılan raporda, ancak finansman ihtiyacı ve siyasi riskler göz önünde bulundurulduğunda YTL'nin bu yılı reel olarak değer kaybıyla bitirmesinin beklendiği kaydedildi.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının (İMKB) halen yaşadığı kayıpları telafi etmekten uzak bir seyir izlediğine işaret edilen raporda, hisse senetlerindeki düşüşün arkasında yerli yatırımcıların tepkisi kadar, yabancı yatırımcıların çıkışının da bulunduğu, Haziran ayı itibarıyla İMKB'nin, Gelişmekte Olan Piyasalar (GOP) Endeksinde yüzde 35 kayıpla en fazla değer kaybeden hisse senedi piyasası olduğu belirtildi.
Deloitte Türkiye Yönetici Ortağı Hüseyin Gürer, rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, Mart ayında yaşanan global dalgalanmanın reel ekonomiye maliyetlerinin ortaya çıkmaya başladığını belirterek, düşük enflasyon ve yüksek büyüme modelleriyle hareket eden ülkelerin politikalarını yeniden gözden geçirmek durumunda kalacağını kaydetti.
Global dalgalanmanın şu an için durulmuş görülmekle birlikte, dış finansmanı, ekonomisi için çok önemli olan Türkiye gibi ülkelerin hayli dikkatli ve tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Gürer, "Sıkı para ve mali disiplin politikalarından taviz verilmemesi makro ekonomik istikrarın temel şartıdır. Yapısal reformların en tepeden sahiplenilerek hayata geçirilmesi ve IMF ile ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi de büyük önem taşıyor" dedi
Kaynak : Borsa Gündem[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Niye Hep Kaybediyorlar?
Trader'lar disiplin kelimesini pek sevmezler. Ne de olsa "piyasa silahşörü" olmak çok daha seksi bir kavramdır. Ne var ki çoğunluk kendi kurallarını bile uygulama disiplininden yoksundur. Ne tuhaftır ki, neden para kaybettiklerinin nedenlerini görmezden gelen aynı kişiler, trading, teknik analiz, temel analiz vs. gibi eğitim seminerlerine kepçeyle para akıtırlar. Halbuki kişisel disiplin öyle seyirciler arasında oturup öğrenilecek bir şey değildir.
(...)
İki dağcıyı bir ayı kovalamaya başlar. Dağcılardan birisi çivili ayakkabısını koşu ayakkabısıyla değiştirmek için durup eğilir. Arkadaşı korku ve heyecan içinde bağırır, “Deli misin sen? Ayıdan daha hızlı koşamazsın ki!” Diğeri yerden kafasını sakince kaldırır ve şöyle cevap verir: “Ayıdan değil, senden daha hızlı koşmak için değiştiriyorum.”
Piyasalarda çabucak zengin olmak (veya çabucak iflâs etmek) için sayısız fırsat vardır. Bu fırsat kalabalıkları hep cezbetmiştir. Bu kalabalığın arasında spekülatörler, işe yeni başlayanlar, deneyimliler, emekliler, borçlarından kurtulmak isteyen profesyoneller, vs. bulunur. Paralarını almak istediğiniz kişiler bunlardır. Ayıya yakalanacak olan da onlardır. Ayıdan (piyasadan) kaçamazsınız. Piyasayı yenemezsiniz. Piyasanın merhameti olmadığını çabuk öğrenenleriniz, ayıdan değil, ayıdan kaçanlardan daha hızlı koşmayı ve aynı piyasa gibi merhametli olmamayı öğreneceklerdir. Kimilerimiz bu dersi erken, kimilerimiz geç alır. Bir trading stratejisi ve sistemi oluşturmak için aylarımızı verir, daha sonra kenarda kalmamız ve denenmiş stratejimizin kurallarına uymamız gerekirken o tüyonun, o albenili görüşün peşine düşüp pozisyona girerek ayıya yakalanırız. Sonuçta hayatta kalanlarımızın yanına tek bir ders kalır:
İşinizi plânlamış ama plânınızı işletmiyorsanız, bir plânınız yok demektir!
Kaynak : Ali Perşembe, Teknik Analiz mi dedin? Hadi canım sen de ! 4 ncü Kitap[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
Yorum

Yorum